Зеленски на срещата на Г-7: Към днешна дата Бахмут не е окупиран от Русия

Зеленски на срещата на Г-7: Към днешна дата Бахмут не е окупиран от Русия

Украинският президент Володимир Зеленски обяви на срещата на върха на Г-7, че "към днешна дата Бахмут не е окупиран от Русия", предадоха световните агенции. Днес по-рано Москва обяви, че украинският град е превзет от руските сили. В отговор на репортерски въпрос по време на срещата на върха на страните от Г-7 за статута на града, Зеленски каза: "Към днешна дата Бахмут не е окупиран от Русия."

Информационното затъмнение прави невъзможно да се потвърди ситуацията на бойното поле на най-дълго продължилата битка от началото на войната на Русия срещу Украйна, като поредицата от коментари, направени както от руски, така и от украински официални лица допринася за объркването по темата, съобщава БТА.

Отговор на Зеленски, отправен на английски език, на въпрос за статута на града, зададен му по-рано по време на форума, беше интерпретиран от мнозина като потвърждение, че градът е паднал в руски ръце.

"Днес Бахмут е само в нашите сърца. На това място не остана нищо друго", каза Зеленски, добавяйки, че битката не е оставила нищо в града, освен мъртви руснаци.

Зеленски сравни пълното разрушаванe на Бахмут от руската армия с атомната бомбардировка над Хирошима през 1945 г., по време на посещението си в мемориалния комплекс, посветен на стотиците хиляди жертви на бомбардировката, предаде Франс Прес.

Украинският държавен глава каза още, че е уверен, че Киев ще получи изтребители Ф-16 от Запада, с чиято помощ да отблъсне руската пълномащабна инвазия от страната си, посочва Ройтерс.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • colibri

    21 Май 2023 17:30ч.

    В "Телеграм" ген. Сирски е заявил:"Владеем малко от Бахмут, но настъпваме и ще го обкръжим тактически. Ще навлезем, когато ситуацията го позволи." Това е публикувано и от Ройтерс, а го препечатва и БТА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    21 Май 2023 17:39ч.

    Сирски е прав. Точно толкова, колкото и че са свалили 6 хиперзвукови ракети Кинжал за 1 нощ ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • каренин

    21 Май 2023 18:14ч.

    @MM93 Е, как, кмета с кривата глава показа един казан за ракия с дупка и потвърди, че това е Кинжал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФРОЙД Д-Р

    21 Май 2023 17:38ч.

    Разделението на личността означава шизофрения. Може да е вродена, може да е от наркотици. Няма как Бахмут хем да е превзет, хем да не е... Да идват санитарите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трет

    21 Май 2023 17:48ч.

    Зели,ти шмъркаш, ние-не, миличък!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    21 Май 2023 17:55ч.

    И понеже Бахмут не е превзет, там се вее руското знаме, а укрокатилите се опитват да го уцелят с миномети от околните села, ама засега неуспешно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денис

    21 Май 2023 18:16ч.

    Айде, разберете се, че и двете страни дотегнахте с глупостите си вече 2 години. Чудно е, че още има хора, които живо да се интересуват какво става по руските села.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ефектът на пеперудата

    21 Май 2023 21:39ч.

    Когато нещо се случи в украинските села, то обикновено достига до изтичане на едни пари от Фонда за мир на ЕС, които не са белязани изрично като такива, а са от една обща сметка, и до печатане на едни долари, които всички трябва да платим Евентуално полъхът на пеперудата може да раздвижи и живата сила – натовските батальонив Източна Европа да станат бригади. "Падаха мъже в тревата"– имаше такав песен по текст на М. Башева.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jelezen

    21 Май 2023 18:48ч.

    Зеленски сравни пълното разрушаванe на Бахмут от руската армия с атомната бомбардировка над Хирошима през 1945 г. Този зеленски психично адекватен ли е. Какво сравнение. Хирошима краварите унищожиха само цивилно население за секунди. В Бахмут цивилните можеха да се изтеглят но украинските нацисти ги държаха като жив щит за да забавят руснаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този е извън Украйна от месец

    21 Май 2023 18:49ч.

    Каквото му кажат от САЩ, това и говори. Когато се върне в Украйна да отиде в Бахмут да раздава медали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Last Minutes !

    21 Май 2023 18:52ч.

    Пригожин отговори днес на Зеленски за въоръжените сили на Украйна в Бахмут: "В Бахмут няма нито един украински военен поради това, че спряхме да вземаме пленници. Градът е осеян с огромен брой /неприбрани/ трупове на украински войници. Факт е че много от военните ни лидери, просто не са наясно какво се случва тук на място. Последният (ВСУшник) го видяхме да търчи днес по обяд като обезумял към полето, навлякъл върху себе си дамска рокля. Тъй като те стреляха до последно по нас, ние ги елиминирахме без да взимаме пленици !"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми така се прави

    21 Май 2023 18:55ч.

    На война като на война. Само дето не е започнала истинската. Все още.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    21 Май 2023 19:12ч.

    В Артьомовск украинските сили контролират стратегически важно баскетболно игрище, откъдето предстои в най-скоро време да развият мощно настъпление, което в крайна сметка ще доведе до превземането на Москва. залужни е командирован на Червения площад, за да подготви парада на победата, поради което не де е показвал около десетина дни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Тарильома 21 Май 2023 19:12ч.

    21 Май 2023 19:30ч.

    по непотвърдена информация Залужни бере душа в Киев. Преди месец Вагнеровците са го избомбили неочаквано и положението му е критично

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    21 Май 2023 19:41ч.

    Към днешна дата АРТЬОМСК е вече освободен от Русия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    21 Май 2023 19:44ч.

    Пригожин му направи подарък точно за срещата на Г-7 в Хирошима. Нека се извърта както може. Все пак е артист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    21 Май 2023 20:40ч.

    Отговорът на Е. Пригожин на изявлението на Зеленски, че Бахмут не е превзет, а украински военен персонал все още присъства в някои райони на града. ▪️ В Бахмут няма нито един украински военен поради причината, че спряхме да вземаме пленници. ▪️ Има огромен брой трупове на украински военни. Бахмут е превзет изцяло по всички законови граници до последния сантиметър. ▪️ Последният военен (от ВСУ) пребяга по пътя преди час и половина по дамска рокля. Беше застрелян, не вземаме пленници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    21 Май 2023 20:49ч.

    Да обобщим в Артьомовск укронацистите са унищожени, пленици не се взимат! Да се готвят следващите Часов Яр, Константиновка, Крематорск и Славянск.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как така САМО?

    21 Май 2023 21:33ч.

    Как Бахмут е САМО в нашите сърца, барабар с "убитите руснаци" ли е в тези сърца? А къде са украинците в изпразнения и сразен от мъртвите руснаци град?! Не следва ли да са в града и да тържествуват с флага. Гледах интервюто. Някой трябва да избави Зеленски от тези мъки. той сам едва ли ще посегне на живота си. Не е самурай и всичко самурайско му е чуждо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Информационното затъмнение ?

    21 Май 2023 22:39ч.

    Няма никакво информационно затъмнение . Мрежата има предостатъчно фото на Вагнеровци с техни и руски знамена на фона на края на града. Бахмут е под 100 % руски контрол. На фланговете ВСУ има само частичен напредък, няколко километра, колкото да “изправи” фронтовата линия, щото досега руснаците бяха обхванали дълбоко града от двете страни… Картината днес е далеч от укропропагандата, че едва ли не обкръжават превзетия от Пригожин град.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    22 Май 2023 8:59ч.

    Глупаво е да лъжеш, особено, когато фактите са налице и лесно могат дабъдат проверени. А тоя клоун изпълнява ролята презедент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи