Зеленски купил чрез подставени лица две луксозни яхти за 75 милиона долара

Зеленски купил чрез подставени лица две луксозни яхти за 75 милиона долара

Следвайте "Гласове" в Телеграм

От публикувани меморандуми на Mediterranean Yacht Brokers Association (MYBA) стана известно за придобиването на две суперяхти - 46-метровата "Lucky Me" и 57-метровата "My Legacy" от братя Шефир, които са близки до Зеленски.

Първата яхта е закупена за 25 милиона долара на 18 октомври, втората - за почти 50 милиона долара на 25 октомври, пишат руски Телеграм-канали, като привеждат за доказателства статии в чужди издания.

Борис и Сергей Шефир, от името на които са направени покупките, са близки приятели и доверени лица на президента на Украйна. Заедно с тях Зеленски основа студиото Квартал-95 през 2003 г и назначи по-малкия от братята Сергей Шефир за първи помощник на президента на Украйна малко след като спечели изборите и стана президент на 20 май 2019 г.

Има всички основания да се смята, че и двете покупки са направени на името на Сергей и Борис Шефир, за да се скрие истинският собственик на яхтите - Владимир Зеленски.

И преди са използвали подобни схеми. Още през 2021 г. Международният център за изследване на корупцията и организираната престъпност съобщи в свое разследване, че Сергей Шефир е участвал в така наречената офшорна мрежа на Зеленски на Британските Вирджински острови, Кипър и Белиз.

Това стана известно благодарение на разкриването от международните медии на така нареченото „Досие Пандора“. Месец преди да спечели изборите, Зеленски прехвърли офшорните си активи на името на Сергей Шефир. Изглежда подобна схема с подставени лица е била използвана и при закупуването на яхти.

Въпреки опитите на западните страни да поставят финансовата помощ за Украйна под контрол, това все още не се е случило, както се вижда от постоянните корупционни скандали във висшите ешелони на властта в Украйна.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Коментари

  • Каката Украйнско посолство да не бие пак шамари

    27 Ное 2023 17:25ч.

    За дезинформация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    27 Ное 2023 17:30ч.

    В Аденския проток го чакат с нетърпение и заредени пушкала !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майката на костов

    28 Ное 2023 4:42ч.

    Ама той по море ли смята да бяга? Няма да стигне доникъде! Да покраде още малко и да си купи самолет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "а покраде още малко и да си купи самолет"

    28 Ное 2023 12:35ч.

    Самолетите са по-евтини, а и се плаща заплата само на пилота. Екипажите на тези две яхти са с общо заплати за над 150 хиляди евро на месец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    28 Ное 2023 17:37ч.

    сещам се как преживяваше абрамович, че не можел да плаща дори на прислугата след санкциите, ами нашият пеевски дето я кара на заплата, без охрана, кара си колата сам, всъщност това е най-хубавото което ни направиха американците, наложиха му санкции и посегнаха на най-милото му, парите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    27 Ное 2023 17:27ч.

    Според британското разузнаване яхтите не са в Черно море, защото малкото наркоманско плъхче очаква скоро окрайна да няма излаз на море .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Завъртяли са парите

    27 Ное 2023 18:49ч.

    Да видим кои са продавачите, това е важно, те са печелившите. .............. Схемата е като схемата за нашите самолети. Американците печелят със сделката за самолетите, ние загубихме и тепърва ще губим. ........... Така, че Зеленски просто превежда едни пари от една сметка в друга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    27 Ное 2023 17:33ч.

    а траншовете от ес са наши пари кого са питали та ги изпращат на украина нито е член на нато нито на ес имения яхти утре ще четем за самолети спрете това оръжие и парите за украина направете финансов одит толкова народ се изби за тези придобивки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И за какво му са?

    27 Ное 2023 18:08ч.

    Кому ще ги подарява? Или ще воюва с тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, просто е дал някой милион на спонсорите си

    27 Ное 2023 18:51ч.

    Какво значение чия е яхтата, важна е банковата сметка, в която са преведени парите. Варвайте, това е камуфлаж. Финансов превод голяма сума на базата на някакво безполезно корито, което я го има, я го няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "И за какво му са?"

    28 Ное 2023 12:37ч.

    Вложение на пари. Когато имаш много пари е най-добре да ги вложиш в нещо. Не може да ги държи в украински банки, а още по-малко в западни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поредният фейк за Зеленски

    27 Ное 2023 18:08ч.

    Линкът е от сенегалса медия, свидетстващият шахзад насир е с току-що съзаден нов акаунт със само едно видео, именно това, а "документите" са размазани, без печат, така че да не се вижда, че не са никакво доказателство за внушенията. Руските пропагандисти и техните купени слуги като този шахзад насир като нов акаунт в yotube.com с едно видео:))) постоянно приписват на Зеленски богатство от порядъка на 850 млн. долара, притежанието на пет луксозни яхти и три частни самолета, в допълнение към акции на стойност 60 милиона долара в компании като Saudi Aramco и Tesla, както и офшорки и през поставени лица. И донорите от САЩ, ЕС, Австралия, Япония и т.н. са толкова наивни, че продължават да му "наливат", представяте ли си:))) https://www.stopfake.org/bg/fejk-bogatstvoto-na-zelenski-vzliza-na-850-miliona-dolara/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брейййй

    27 Ное 2023 18:36ч.

    И вилата в Италия ли е фейк?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карлуково - спешното отделение

    27 Ное 2023 18:43ч.

    Напълно съм съгласен!!!!!!!!!! В Украйна няма никаква корупция, а Зеленски е чист като сълза на девица. Колкото до фейковия журналисти Shahzad Nasir --- той току що е създал страница в X (Туитър) и ползвайки машината на времето е създал акаунт от 2020 година. Безспорно, това е лично Путин или един от неговите двойници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Факт е, че едни милиони минават от една сметка в друга

    27 Ное 2023 18:57ч.

    Не ни трябва да чуваме ни за къщи, ни за яхти, ясно е, че политиците са в ръцете на финансиситите и играят заедно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    27 Ное 2023 20:35ч.

    Още един "дезинформационен" материал намираме във либералния вестник Il giornale d'Italia.it основан през 1901г. https://www.ilgiornaleditalia.it/news/esteri/552590/zelensky-acquistati-due-yacht-75-mld-dollari-soldi-occidentali.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Навярно е пропаганда

    28 Ное 2023 12:56ч.

    Има много публикации за това, че богатството на Зеленски е фалшива новина. В тези публикации се казва, че Зеленски не е милиардер, дори няма стотици милиони долари. Защото в действителност има около 25 милиона долара. ДВАДЕСЕТ И ПЕТ милиона долара са дребна пара и никой не пита: Как е възможно циркаджия да натрупа 25 милиона. За 4 и половина години като президент е получил от заплата по-малко от 70 хиляди долара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    28 Ное 2023 18:37ч.

    Той е успешен актьор, режисьор, сценарист, филмов и телевизионен продуцент, телевизионен водещ, певец и комик, който още преди президентстово честно си спечели парите, а след това печели от авторско право и инвестициите от имотите, които е закупил с тези пари. Талантлив, работлив, творец от интелигентно семейство с майка инженер и баща математик, програмист, строил заводи в Монголия. Най-важно е мисленето, никой не може да му го отнеме, ама какво да обяснявам на тролове на путьо маринкин, заработващи копейки и завиждащи и озлобени като идола си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честито

    27 Ное 2023 18:15ч.

    на европейските и американските данъкоплатци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно

    27 Ное 2023 18:43ч.

    Това сега зрада ли е или перемога

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    27 Ное 2023 18:48ч.

    Спомнете си (прочетете) драги сънародници на какви далавери са ставали жертва вашите прадядовци и дядовци в балканската и 1 световна.А за негодното оръжие, закупено от разни западни "приятели"?Комисионните, комисионните. А кръвта на вашите прадеди?Кучетата ги яли.После тия хора-оцелелите от холерата, въшките и гнидите, от снарядите и куршумите бяха и в плен, праща ха ги из западна Европа да са аргати (работници) да въстановяват там, сякаш България не бе и тя в руини (бедност, мизерия). Дядо ми е бил -и на Добро поле и в пленически лагер.Избягал.А колко животни и продукти и пари народът плати?Четете и ще разберете.А далавераджиите , същите като Просто Киро и кокорчо и много други, живота са си живели.После защо имало след 1945 разстрели, лагери....Трябва.И гилотина трябва.И младите....помислете ще се хванете ли на Магаревци, на разни военолюбци да станате курбан. Никога приятели.Ни за Украйна. ...ни за колонията.Щото тия опоменатите ще дебелеят от вашата кръв и нещастия.Уверявам ви!Долу гадната нацистка фашистка колония.Слава на Русия в борбата с тия.Да живее България (от преди 1989).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евала на Путин и хората които го поддържат в Русия

    27 Ное 2023 18:54ч.

    Щото тя Русия има и мекерета като Ходорковски

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    27 Ное 2023 19:10ч.

    Никой не е посмя да си пише името, обаче дежурните рубладжии лапат мухите..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кимчо!

    28 Ное 2023 8:39ч.

    Идиото????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този човек Зеленски вероятно е под мозъчен контрол.

    27 Ное 2023 21:29ч.

    За този вид оръжия няма почти никакво инфо. Няма значение дали това е фейк с яхтите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво ще каже секс-консултантката по въпроса?

    28 Ное 2023 9:39ч.

    Ще има ли пореден урок към българската общественост да внимават в картинката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    28 Ное 2023 17:33ч.

    всичко е до време, няма да може да се радва нито на яхтите си, нито на луксозните си имоти в чужбина, нито на парите си, някой трябва да е виновен за провала и това ще е той

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи