Зеленски: Към момента няма ескалация от страна на Русия

Зеленски: Към момента няма ескалация от страна на Русия
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че не трябва да се създава паника около напрежението с Русия и евентуално нахлуване на нейни войски, като подчерта, че най-големият риск за страната му е вътрешна дестабилизация. Той посочи, че към момента няма ескалация от страна на Русия.


Зеленски направи изявлението си след като американският президент Джо Байдън предупреди, че Русия може да започне военна операция в Украйна още през февруари.


Според Володимир Зеленски ситуацията по руско-украинската граница остава непроменена, но не изключи възможността събитията да се развият във всеки един момент.

 

Да не се паникьосваме, призова Зеленски на пресконференция. И подчерта, че дестабилизация отвътре е най-големият риск за Украйна.

 

В телефонен разговор по-рано американският президент Джо Байдън е изказал предположение, че Русия може да нахлуе в Украйна още през февруари и е уверил Зеленски, че Съединените щати са готови да отговорят решително.

 

В същото време генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че алиансът следи внимателно руските действия в Беларус. По думите му Русия разполага хиляди военни, изтребители и ракетни системи С-400 в Беларус.

 

„От страната на НАТО сме готови да започнем политически диалог. Но имаме и готовност да отговорим, ако Русия избере пътя на въоръжената конфронтация. Готови сме и за двата варианта.“

 

Литва и Германия преговарят за увеличаване германското военно присъствие в прибалтийската страна, заяви литовският президент Гитанас Науседа, след като в страната пристигнаха четири датски изтребителя Ф-16 като част от засилването на натовските части в района. Военният министър на Литва каза, че вече има планове и за разполагането на още съюзнически войници в страната.

 

А според директора на германското разузнаване Бруно Кал Русия е подготвена да нахлуе в Украйна, но все още няма решение кога да го направи.

 

Източник: БНР

 

 

 

 

Коментари

  • натиск

    28 Яну 2022 19:40ч.

    Забрави за НАТО, за да има мир. Това не е воля на украинския народ. Сигурен съм, че това ти е ясно, но не е лесно да си им клоун и лакей на атлантиците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    28 Яну 2022 20:03ч.

    И аз съм готов с Клаудия Шифър, а с още няма решение...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАляТО

    28 Яну 2022 20:07ч.

    От колко време сащисаните не водят война в момента никъде по света, а са го одарили на бягство от Близкия Изток. Защо така? Също така няма да има война в Украйна, а само ще лаят като чихуахуа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bot

    28 Яну 2022 20:07ч.

    ескалация по принцип нямаше, освен ако не гледаш снн

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оставете комиците

    28 Яну 2022 20:20ч.

    Тук е интересното: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-60148482

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клоунът е тъжен

    28 Яну 2022 21:14ч.

    Клоунът е тъжен. Даже загрижен и замислен а ла Мислителят на Роден. Осъзнал е, че се е набутал между шамарите и, че го използват като мюре в голямата игра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коментатор

    28 Яну 2022 21:27ч.

    Еднственото с което могат да отвърнат САЩ е да изнудват европейските васали да се бият за американски интерес и да купуват оръжие. А на Германия могат да заповядат всичко, но най-вече да спрат Северен поток 2 - основната цел на пиесата в Украйна. Както каза бившият ам. посланик Гренел - САЩ знаят кое е добре за Европа. От някакъв мазохизъм боледуваме европейците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Floyyd

    28 Яну 2022 21:31ч.

    Ако Зеленски се опасява повече от вътрешна провокация, отколкото от нападение отвън, то не е невъзможно сам да покани руските войски като гарант за мира, поне в най-източните части на страната. И да се потърси двустранно дипломатическо решение на конфликта директно между Украйна и Русия. Не знам дали ще бъде достатъчно смел за подобен ход, може би не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 122

    28 Яну 2022 21:50ч.

    Хубаво, че ви го каза Зеленски, западни паникьори! Вие западняците, освен да мислите за война, за друго не мислите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тов. Маузер

    28 Яну 2022 22:16ч.

    Димитро Кулеба - руските сили не са от мащаб за военно нахлуване. Володя Зеленски - от страна на Русия няма ескалация. Новият Варшавски договор v. Atlantic 2.0 - империалистите ше нападнат Украйна, империалистите ше нападнат, ако не утре, то вдрудиген заран... Те така те. Тоя филм за винаги бдящия и готов за коварна атака враг сме го гледали едно време, сега само са го ремастерирали в модерна дигитална версия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    28 Яну 2022 23:06ч.

    На САЩ много им се ще рунаци да се бият с руснаци! Да защото така наречените украинци са си всъщност руснаци! Това е руската Македония! Един и същ народ разделен и направени две отделни нации, както нас ни разделиха и направиха македонска нация и език! Тези световни терористи не разбраха, че Путин не мисли, като тях! Той е руснак и би пролял руска кръв само в краен случай, ако украинските национал-фашисти нападнат Донецк и Луганск. За това е и тази армия в близост до границите, за да може да реагира незабавно и да предотврати геноцид над руското население, защото това руснаците няма да простят на Путин, независимо от високата му подкрепа от руския народ! Той ще реагира на отказа на САЩ с други действия, но това ще стане след Зимните олимпийски игри, освен ако американците не го предизвикат. (Да си спомним, че те спретнаха майдана в Украйна точно по време на Олимписките игри за да не може да реагира адекватно.) Руснаците ще отговарят подобаващо на наглоста на наглосаксите и съм сигурен, че САЩ ще съжаляват, че не са приели първото руско предложение, защото слеващото ще е по-неизгодно за тях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудя се

    28 Яну 2022 23:07ч.

    Америка има ли президент или не. Кой командва там. Защо не си гледат проблемите. Който сее ветрове...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Странно,

    29 Яну 2022 0:48ч.

    Според bbc, самолетът F-35C струва 100 милиона долара, а ние платихме авансово за F-16, бл.70, вх. А доста повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Луй XIV

    29 Яну 2022 1:00ч.

    Ами поканете ги де! След това да има от какво да се оплаквате и за какво да искате помощ! Една провокация я по границата е достатъчна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господа и дами журналисти,⁰

    29 Яну 2022 7:08ч.

    Обяснете там на свтъхактивния логореен илитерат, когото ни назначиха вместо премиер, на военния му министър и на президента му, че щом Зеленски дава заден, вече има договорка между САЩ и РФ. Стига са се правили на жалки лапацала, за да се харесат на лапацалото Столтен-берег.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цирк уехал,

    29 Яну 2022 7:10ч.

    Клоуны остались...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия открадна от фащ глобалната инициатива

    29 Яну 2022 7:14ч.

    Какъвто и да беше отговора на янките /не че нещо могат да измислят/, дневният ред на света вече не се определя от тях, нито от коалицията на жалките наемни оръженосци от H@Т0. Сега западът ще инсценира едно вербално дърпане на въже къде точно да се разположи новата берлинска стена. Според дипломацията на Русия, нова стена може да бъде хибридна, а не бетонна. Ясни договорни клаузи - докъде нападбомбите, докъде пво, докъде базичките, докъде съюзчетата, докъде марионетните режимчета, докъде ФакДъИЮ, докъде монопол на доларЪТ. До там ще стига енергията, газа, развитието, оттам нататък ще се установи либералварварство, инклузивен глобокомунизъм, бял геноцид и неокаменна ледена епоха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин ще нападне Украйна, Путин ще нападне Украйна, Путин ще нападне Украйна, Путин ще нападне Украйна, Путин ще нападне Украйна, Путин ще нападне Украйна, …….

    29 Яну 2022 9:30ч.

    Дори и тъпите украинци разбраха, че американците преиграват за тяхна сметка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Керана Каракеркенезова

    29 Яну 2022 12:26ч.

    Към момента нямало било ескалация... Абе спокойно бе, началството нали ти казА, че през февруари ще има, те ще се погрижат! Недей да се офлянкваш като германците, прави каквото ти е казано, повтаряй непрекъснато:" Русия ще ни напада!", подготвяй се за агресията през февруари и разсъжденията ги остави на господарите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    29 Яну 2022 16:29ч.

    Този много съжалява за това, че няма ескалация. Спокойно, ако се държиш все така неадекватно и подклаждаш агресията, ще я има, но тогава къде ще се криеш!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    29 Яну 2022 16:47ч.

    САЩ се сещат за НАТО само когато им трябва масовка , иначе си пращат войските когато и където си поискат . И когато войната не се състои САЩ ще ревнат ,че са уплашили Русия .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи