Зеленски каза на американски сенатори, че Украйна ще загуби без помощта на САЩ

Зеленски каза на американски сенатори, че Украйна ще загуби без помощта на САЩ

Украинският президент Владимир Зеленски заяви на среща с американски сенатори в Киев, че Украйна ще загуби конфликта, ако Съединените щати не им окажат помощ. Това съобщи в социалната мрежа X (бивша Туитър) ръководителят на делегацията, лидерът на демократическото мнозинство в Сената Чък Шумър след разговора.

„Президентът Зеленски каза на мен и на нашата делегация, че Украйна ще загуби войната с тежки последици за украинския народ, Съединените щати, демокрацията и свободата без тази жизненоважна помощ“, каза сенаторът. Шумър отново призова председателя на Камарата на представителите републиканеца Майк Джонсън и конгресмените да приемат законопроекта, одобрен през февруари от Сената, който предвижда 95 милиарда долара помощ за Украйна, Израел и Тайван. 

Американската администрация по-рано изпрати искане до Конгреса за допълнителни бюджетни кредити през фискалната 2024 година, която започна в САЩ на 1 октомври, основно за подпомагане на Израел и Украйна, както и за противодействие на Китай и Русия в Азиатско-тихоокеанския регион . Общо изпълнителната власт, ръководена от президента Джо Байдън, би искала да получи около 106 милиарда долара за тези цели.

По-нататъшната съдба на искането и алтернативните законопроекти остава неясна. Група републиканци в Камарата на представителите и Сената се обявиха през последните месеци против продължаването на финансовата помощ за Киев. Джонсън последователно предупреждава за намерението си да свърже по-нататъшната помощ за Украйна със затягане на контрола по южната граница на САЩ.

На 13 февруари Сенатът, с подкрепата на група републиканци, прие алтернативен вариант на законопроекта, предвиждащ отпускането на 95 милиарда долара помощ за Украйна, Израел и Тайван. Пакетният законопроект обаче не включва разпоредби за затягане на контрола по южната граница. На 15 февруари Камарата на представителите излезе в двуседмична ваканция, без да гласува законопроекта.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • BulgarianBond

    23 Фев 2024 23:21ч.

    Споко, Христо ще се погрижи за жена ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    23 Фев 2024 23:31ч.

    Владимире и с помощта на САЩ пак така..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще го скрият като Хитлер или официално ще го приберат оттатък зад океана

    24 Фев 2024 0:41ч.

    Едва ли ще иска да живее до края на живота си инкогнито и вън от телевизионните камери

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    24 Фев 2024 1:26ч.

    каца без дъно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пълна излагация

    24 Фев 2024 5:53ч.

    Бате Байдън, дай пари, жената болен, децата гладен, страната убит, дай пари, бате Байдън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преговаряй! По-добре от капитулация!

    24 Фев 2024 8:21ч.

    Стига смърт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • производството на фейкнюз от Запада - на пълна пара

    24 Фев 2024 9:18ч.

    Тя сганта от печатари пари може и да осигури откъм печатницата, ама с липсата и на без това нефелни оръжия и боеприпаси няма как да се справи. Руината си отива, наедно с американската мечта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • песимист

    24 Фев 2024 9:40ч.

    Зеленски иска помощта на САЩ, за да загуби ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    24 Фев 2024 11:00ч.

    В "X (formerly Twitter)" [email protected] днес може да се прочете следното от Janie Johnson @jjauthor : ШОКИРАЩА НОВИНА: Тъкър Карлсън хвърли бомба в своя канал. ? Той разкри съдия Леви Каплан, че е взел огромен подкуп от 5 милиона долара от Джо Байдън, за да осъди Доналд Тръмп. И най-добрата част? Той има касови бележки, за да го докаже. Силно препоръчвам да се присъедините към канала му и да ИЗТЕГЛИТЕ всички ДОКУМЕНТИ, преди да бъдат свалени. Това е явна злоупотреба с власт и корупция на най-високо ниво. Правосъдната ни система се купува и продава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • откога зиленоватия

    25 Фев 2024 11:06ч.

    знае какво са демокрация и свобода, че и се пише техен защитник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи