Зеленски каза, че украинските сили удържат позициите в Соледар

Зеленски каза, че украинските сили удържат позициите в Соледар

Украинските сили в източния украински град Соледар удържат позициите си и нанасят значителни загуби на руските войски, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщение, предаде Ройтерс.

По-рано вчера назначен от руснаците служител в украинския Донецки регион каза, че в Соледар все още има „огнища на съпротива“, в разрез с твърденията, че градът вече е завладян.

Зеленски благодари на две украински поделения в Соледар, които „удържат позициите си и нанасят значителни загуби на врага“.

Украинският президент каза още, че се е срещнал с висши военни командири и е коментирал с тях в подробности какви подкрепления са необходими в битката за Соледар и близките градчета, както и какви стъпки да се предприемат през следващите дни.

„Обсъдихме ситуацията със снабдяването на войските с оръжия и боеприпаси и сътрудничеството с нашите партньори в това отношение, каза Зеленски.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Ретранслатора

    13 Яну 2023 8:37ч.

    При соца, когато ставаше въпрос за Отечествената война се посочваше, че Червената Армия е удържала Брестката крепост три месеца. Това бе като контрапункт на плана Барбароса, според който Москва е трябвало да падне за три месеца. Та и тука така. Всъщност Вермахта е заобиколил Брестката крепост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    13 Яну 2023 8:46ч.

    Няма общо със соца (освен като времеви период). Наистина крепостта е удържана няколко месеца (дълго време са се криели в катакомбите на крепостта руски войници), но това не е било от голямо значение за Вермахта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    13 Яну 2023 8:48ч.

    А ето как изглежда зелето, когато камерите вече са изключени и не се налага нагло да лъже: https://www.mk.ru/upload/entities/2022/12/04/19/articles/detailPicture/8a/58/c3/df/47a28bbac491c9d373ae74ec7ab5ff77.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    13 Яну 2023 8:56ч.

    Какво може да се удържи в котел с 800 безкомандирни бойци - новата доктрина на Зеленски ?! Това и Паулус не би разбрал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не само Брестката крепост...

    13 Яну 2023 9:02ч.

    Повечето опорни пунктове на ЧА също са заобикаляни в първите дни и седмици на "Барбароса". Затова е имало толкова обкръжени съветски части и подразделения. Това е било стратегията на маневрена война на германците, бронетанков "блицкриг"... Вината естествено е била на мустакатия грузинец, който не се е готвил за стратегическа отбрана , а за други работи...колкото и да не ни е приятен, писателят Резун /Суворов/ има основания за теориите си. Едва когато в Кремъл схващат важността на стратегическата отбрана и започват да я прилагат, немците почват да търпят загуби , да се изтощават, и в крайна сметка да бъдат побеждавани с контранастъпления... И Москва, и Сталинград, и особено Курск - са примери за това. За да спечелиш война трябва да унищожиш армията на врага, а не непременно да завладееш територията му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    13 Яну 2023 9:40ч.

    " Вината естествено е била на мустакатия грузинец, който не се е готвил за стратегическа отбрана , а за други работи..." Военната концепция на РКА тогава е била отбранителна, което се вижда от всичко. Включително и по удържането продължително време на Брест. Подготвена, снабдена и укрепена. Изграждани са няколко огромни отбранителни линии от типа "Мажино", но времето не е стигнало, а и откровени вредители йато Тухачевски, Егоров, Якир, Блюхер са объркали единната стратегия. И бойните устави на РКА са били насочени към отбранителни действия. Така пише не само Жуков, а и Рокосовски, и Василевски и т.н. Гражданинът Резун(Суворов), кво пише - негова работа. Той затуй е в Лондон. Да пише, квото му казват. А му казват, че Хитлер не е искал, ама е нападнал СССР, защото иначе СССР щял да го нападне. От къв зор - сигур заради световната революция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    13 Яну 2023 9:52ч.

    Пропуснах по-горе, освен вредителите, да спомена и откровените некадърници като Ворошилов (първият маршал в СССР?!) и Будьони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    13 Яну 2023 9:35ч.

    "украинските сили удържат позициите в Соледар" - бях останал, на базата на бравурните пасквилчета в териториалните медии, че великите укЪри са в подстъпите към москва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    13 Яну 2023 9:47ч.

    Къв Соледар удържа Зеленски - той си знае. По-добре да стиска бузи за Артьомовск(Бахмут), че изтърве ли го - почти нищо няма, което да спре руснаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    13 Яну 2023 10:49ч.

    фелдмаршал Хелмут Молтке е казал още през по-по-миналия век: „Целта на всяка операция не трябва да бъде територията, а армията на противника. Когато армията свърши, територията ще си дойде сама“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи