Зеленски към Русия: Спрете да бомбардирате хората, за да има преговори

Зеленски към Русия: Спрете да бомбардирате хората, за да има преговори

Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че Русия трябва да спре да бомбардира украинските градове преди преговорите за прекратяване на огъня. В интервю за CNN и Reuters той подчерта, че консултациите няма да постигнат голям напредък, докато руските военни продължават да нанасят удари по украинските градове.

„Необходимо е поне да спрете да бомбардирате хората и след това да седнем на масата за преговори“, каза държавният глава. Той също така призова НАТО да въведе зона, забранена за полети над Украйна, за да спре руските военновъздушни сили. Според него това ще бъде превантивна мярка, която не предполага привличане на алианса в конфликта.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се срещна с журналисти от Ройтерс и CNN на тайна локация в Киев. Той даде интервюто минути след като беше говорил с американския президент Джо Байдън.

Президентът на Украйна заяви, че няма начин да комуникира със семейството си и не е виждал съпругата и трите си деца, откакто Русия започна инвазията в Украйна.

"Русия са тези, които въвличат хора във война. Всички мислеха, че набързо ще ни победят. Аз говорих с президента Байдън много пъти. Благодаря му за всичко, направено до тук. Но те не ме слушаха. Не ми повярваха, когато им казах, че Украйна ще се бие. Ние ще се съпротивляваме повече от когото и да е. Но сами срещу Русия няма да успеем. Просто не можем да се справим. И когато казвам Русия, не говоря за народа на тази страна. Говоря за армията и управляващите. Защото знам, че много руснаци ни подкрепят. Виждате, че излизат по площадите, за да протестират. И е много важно да не забравяте, че ако Украйна падне, тези войници ще са на вашите граници. Ще са пред Полша, Литва и т.н. И ще имате същите проблеми като нас, защото те пак ще започнат с провокациите", каза Зеленски пред журналистите. Той заяви, че той не се е превърнал в икона, а иконата е цялата страна.

 

Коментари

 • !!!

  02 Март 2022 9:52ч.

  Ти спря ли да обстрелваш Донбас ? Прие ли Минските споразумения ? Пусна ли водата на Крим ? Изправи ли пред съд убийците от Профсъюзния дом в Одеса ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  02 Март 2022 13:43ч.

  И още много убийци! Но той ги кани да работят за него, в украинското гестапо, например, като Стерненко: https://politics.segodnya.ua/politics/tak-zelenskiy-predlagal-sternenko-dolzhnost-v-sbu-bogdan-proyasnil-situaciyu-1520982.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дипломацията като мръсен номер

  02 Март 2022 10:02ч.

  Те тия са много наивни. И Лавров и преговарящия за Донбас казаха - "партньорите" само ни мотаят, преговорите (отпреди операцията) не стигат до никъде. Носим им речници да си изясняваме значението на думите. Питаме ги това, питаме ги онова - мълчат. При такъв "подход" спиране на огъня няма да има.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  02 Март 2022 10:09ч.

  спри наркотиците и седни на масата на преговорите ако ти е трудно подаи си оставката защото съсипа страната си по диктовката на сащ какви са тези биолаборатории в украина и молдова сега с потоците от хора тръгват новите вируси и ваксини

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бабо маро, остави молдова, ами знаеш ли

  02 Март 2022 10:17ч.

  И в България има биолаборатории. Кажи речи във всяка голяма болница. А се появиха и частни напоследък. Става страшно. Мен ако ме питат, всички биолаборатории трябва да се закрият. Някои си играят с огъня.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  02 Март 2022 10:50ч.

  Тези лаборатории обграждащи РФ нямат нищо общо с нормалните медицински лаборатории! Явно паметта на всички ви тук е много къса - миналата седмица бе писано и в "Гласове", как вече има някакъв договор м/у САЩисаните и ВМА с/за използване на военни за някакви си изследвания и пр. неуточнени неща! ЕРГО?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  02 Март 2022 10:12ч.

  Този непрокопсаник от квотата на кирча, да не си мисли, че ние сме еврогейски мисирки? 🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако нещата се проточат, ще се стигне до килимни бомбардировки на градовете

  02 Март 2022 10:13ч.

  Тогава и предоворите ще потръгнат

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MarlboroMan

  02 Март 2022 10:28ч.

  и масква ще изглежда прекрасно след бомбен килим, ще се извисява само капището с мумията

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  02 Март 2022 10:40ч.

  Повярвай, ако можеха - вече да го бяха направили ! Толкова много искат да изядат и Русия! 😜

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  02 Март 2022 10:42ч.

  Хубава картинка в твоите очи, но реалността...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истинските русофили в България

  02 Март 2022 10:43ч.

  сме тези ,които подкрепят протестите на десетки хилядите протестиращи от десетки градове в Русия срещу военопрестъпника Путин.Истинските руснаци ги е срам и ужасени от държавното си ръководство/ако е такова/,а не е дна кремълска банда терористи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  02 Март 2022 10:45ч.

  Истината е, че всеки раззбира, какви глупост е вършил единствено, когато те се с товарят върху главата му. За съжаление. Тук няма място за емоции, природата го е създала...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  02 Март 2022 10:58ч.

  Този палячо прие да участва в дяволската завера срещу руският народ като цяло и сега ще изпие чашата с бучиниш до дъно. Защо не си остана на сцената - сега вече е късно? Уви - да слугуваш на световният паразит - това винаги свършва трагично! Местните слуги и фоби е добре да прочетат в подробности как ще финишират и те. Лавината тръгна дрогаре...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разкарайте си нацитата

  02 Март 2022 11:02ч.

  И въоръжените бандити, и чак тогава може и да има преговори. С ИРАНСКИЯ народ, както ви обясни днес Началникът ви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  02 Март 2022 11:11ч.

  Повечето хора си мислят, че всичко тече и извира, не виждат, че прословутият Запад вече не може да поддържа стандарта си и създаде ковида за да свали безболезнено стандарта на краварите, да разтовари пенсионния си фонд , да понамали инвалидите, диабетиците /че инсулинът е скъп/, хронично болните и пр.?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  02 Март 2022 11:12ч.

  Единственият шанс им остана Русия, тя ще им подсигури 50/60... в най-добрият случай още 70 г. ларж, а после? Какво каза Пути? : Аз ще ударя пръв! ... сега ще им покаже къде акат кокошките!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  02 Март 2022 11:12ч.

  Нов световен ред ли... неееее, рано е още за нов ред, първо трябва да се унищожи старият, за да се види кой къде стои в йерархията и чак после да се диктуват правилата! 😜

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Клоунът си остава клоун

  02 Март 2022 11:14ч.

  Палячовщини, дори когато украинците умират, наистина ! Защото са взети като заложници, като живи щитове , по градове и села ! Укро-нацистите искат максимален брой цивилни жертви, за да провокират западна интервенция. Но няма да стане. Америка ги "преласти и изостави". Войната е ясна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  02 Март 2022 11:19ч.

  Снощи руските СМИ пуснаха филм, който показва как се стоварват автомати на пазара в Киев и всички, които искат са свободни да си вземат колкото искат оръжие и муниции за тях... но тубата го блокира, денс цял ден го пускат потребители, но тубата продължава да го блокира. Руската армия в момента го играе полиция в Киев и арестува всеки който избива невинни или прави обири там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  02 Март 2022 11:16ч.

  Проблема на Зеленски е,че той няма никакъв контрол над армията. Не е в състояние да обяви спиране на огъня. Преди срещата в Беларус, руснаците спряха бойните действия, но обстрела на Донецк и Луганск от нацитата не бе прекратен. Затова Русия заяви: Никакво спиране на настъплението дори и по време на преговори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак се напълни със зеленчуци тук

  02 Март 2022 11:22ч.

  Имаше и един веган даже, ама още не е довтасал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  02 Март 2022 11:23ч.

  Този на снимката 8 г. не е видял зверствата и убийствата извършвани от неговата Хунта. Европа също 8 години си затваряха очите за прстъпленията! Сега пищят и налагат санкции на освободителя на Украйна. Нека четат какво пише в Евангелието; ние ви пеехме тъжни песни, вие не ридаехте, ние ви свирихме, вие не тацувахте, а сега плачете . . ! Плачете, Русия ще освободи Украйна от фашизма!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  02 Март 2022 11:28ч.

  Има някакъв американски режисьор - Гонсало Лира Лопес, който е блокиран в Киев и оттам публикува клипове за нещата които става. Обяснява, че руснците непредват много бавно защото не искат да навредят на хората и не унищожават инфраструктурата. В Киев има и ток и вода и интернет. На Запад го обявиха за предател и се стараят да му затворят устата. Клиповете му са в youtube.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  02 Март 2022 14:47ч.

  Що се отнася до клиповете на Лопес: "Видеоклипът не е налице. Няма достъп до този видеоклип в държавата ви". Бих искал да знам, който е този в държавата ни, който решава на кое да се даде достъп и на кое не! А ако няма такава практика, защото правителството в НАШАТА ДЪРЖАВА не прави нищо, за да имаме обективна информация за случващото се, което случайно засяга И нас. И най-вече нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  02 Март 2022 11:48ч.

  Този клоун да перстане да се прави на интересен, защото е един от виновниците за ставащото. Ако е искал преговори, нама да опставя условия все идно той е под Москва, а не руснаците в Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не искам да съм на мястото на руските ръководители !

  02 Март 2022 11:56ч.

  ОчевАдно е, че от една страна тази война е неизбежна, даже много закъсня ! (Трябваше да се проведе 2014) От друга страна масовите цивилни жертви са неизбежни ! Цивилните украинци се държат като заложници, "жив щит" ! В Кремъл искренно не искат "месомелачка", а тя е неизбежна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  02 Март 2022 11:59ч.

  Знаете ли кое бе най-интересното. Зеленски обяви, че ще спре войната в Донбас и затова бе избран. Няколко месеца след това продължи политика за спиране на войната и дори отиде на фронта и се скара на някакъв нацист. Но ... след само още няколко месеца смени политиката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  02 Март 2022 12:01ч.

  Продължение: От Запад започнаха да го снабдяват с оръжие, изпратиха му десетки хиляди инструктори от Англия и САЩ и той заяви, че ще се бие до победа. Бомбардировките в Донбас се усилиха. На практика, Зеленски обяви война и получи война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В Кремъл искренно не искат "месомелачка"

  02 Март 2022 12:00ч.

  Руснаците не искат масово цивилни жертви, не защото са чак толкова морално извисени и хуманни ! Те просто гледат на това население като на "свои хора", като хора с които ще живеят след войната ! Братя... Ако бяха някакви чалми, досега щяха да летят ГОЛЕМИТЕ бомби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  02 Март 2022 12:56ч.

  Вовка не знам дали Путин е Хитлер, обаче ти надмина Гьобелс, той(Йозеф) чак в края на войната започва да въоръжава гражданско опълчение, което да галванизира в името на защитата на родината. Ти го направи още в началото. С Путин заедно отворихте рана на Европа която никога няма да зарасне!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ред Шухарт-сталкер

  02 Март 2022 14:07ч.

  няма невинни сред управляващите. Нито от едната, нито от другата страна..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  02 Март 2022 14:35ч.

  И този "върховен главнокомандващ" не е в час с военната терминогия. Смятам, че преводът е на нивото на журналиста, публикувал материала. Това, което се върши, е "обстрел", "бомбардировка" е нещо друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омутраг

  02 Март 2022 16:02ч.

  "Той също така призова НАТО да въведе зона, забранена за полети над Украйна, за да спре руските военновъздушни сили."Ако не беше много много тъжно за всичко случващо се в тази братоубийствена война,това искане щеше да е просто смешно,но уви то показва цялата неадекватност на призоваващия.Някой да му обясни,че това не са Ирак,Югославия,Сирия,нито пък е електронна игра.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  02 Март 2022 21:05ч.

  Напълно вярно, че укитата бомбят и убиват и руснаци и украинци. Не позволяват граждани да напускат града, взривяват ги. В същото време предводителя на Хунтата Зеленски охраняван от американски военни е в Полша и насърчава укронацитата да не отстъпват. Те без това не искат да отстъпват, знаят какво ги очаква за извършените зверства. Болшинството се знаят и ще бъдат издирени и наказни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  03 Март 2022 16:50ч.

  отговор на Русия: пойди на х*й отговор на нормални българи : ЕПМ..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи