Зеленски изрази недоволство, че трябва да убеждава Германия да помага на Киев

Зеленски изрази недоволство, че трябва да убеждава Германия да помага на Киев

Украинският президент Володимир Зеленски определи отношенията си с Германия като променливи в интервю за сп. "Щпигел“, като посочи, че трябва да "убеждава“ германския канцлер Олаф Шолц да помогне на Украйна в името на Европа, предаде Ройтерс.

"Трябва да оказвам натиск, за да помогне на Украйна и постоянно се налага да го убеждавам, че тази помощ не е за нас, а за европейците“, заяви Зеленски пред германското издание. "Отношенията ни с Германия са на вълни, на приливи и отливи“, допълни украинският държавен глава. 

Той каза, че е благодарен на Берлин за изпращането на системи за ПВО "Ирис-Т“, които по думите му са спасили живота на много хора, но дебатът за танковете е поставил отношенията им в "труден период“.

Дори и преди Германия да вземе решението си за предоставяне на танкове "Леопард 2“ на Киев, тя е била вторият по големина доставчик на военно оборудване за Украйна след САЩ, сочат данни на Институт за световна икономика в Кил.

Но времето, което е било необходимо за вземането на решение за изпращането на оръжия, включително и на системите за ПВО "Ирис-Т“ и бойните пехотни машини "Мардер“ предизвика критики от страна на някои съюзници, отбелязва Ройтерс. 

Шолц публично разкритикува надпреварата между някои страни да доставят на Украйна повече и по-добри оръжия и заяви, че решенията трябва да се взимат поверително и да бъдат съгласувани.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Su38

    10 Фев 2023 8:53ч.

    Я па тоя. Омръзнало му да убеждава. Значи, има нещо гнило в позицията му, щом не му вярват особено и се дърпат. Никой не е длъжен да играе по неговата свирка. Това е НЕГОВАТА война и другите не могат да произвеждат оръжия САМО за него, да хранят НЕГОВАТА държава, фалирала заради НЕГОВАТА война, и да бъдат чадър над него. Това, което предлага Еленски, е изтребление на народа си. Така че... Да си опича акъла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А така

    10 Фев 2023 9:11ч.

    Сълзи и сополи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко още ще е нужно на Зеле, през тази година?!

    10 Фев 2023 9:19ч.

    И така, еврейското разузнаване е сигурно, че в края на януари 2023 г. руската армия е свалила 302 самолета, 212 хеликоптера и 2750 БПЛА на украинските сили за отбрана. За сравнение: Министерството на отбраната на Русия към 31 януари съобщи за унищожаването на 381 самолета, 206 хеликоптера и 2987 безпилотни летателни апарата на противника.Интересното е, че Мосад смята, че защитниците на независимостта са загубили 497 системи за противовъздушна отбрана, а руското министерство на отбраната - 402 зенитно-ракетни системи.Според еврейското разузнаване руските войски са унищожили 6320 танка и бронирани машини, както и 7360 гаубици (артилерийски системи) на въоръжените сили на Украйна, а според Министерството на отбраната на РФ - 7691 и 4067 (включително 997 РСЗО и 3970 полева артилерия парчета и хоросани), съответно.срещу защитниците на независимостта се бият не повече от 5% от руските силовици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След като сте цитирали интервюто за Шпигел,

    10 Фев 2023 9:34ч.

    що сте пропуснали най-важното оттам? А именно, че лично е поел заслугата за торпилирането на Минските споразумения? “But as for Minsk as a whole, I told Emmanuel Macron and Angela Merkel: ‘We cannot implement it like this,’” Zelensky stated. “I told [Putin] the same as the other two. They were surprised and said: ‘If we had known beforehand that you would change the meaning of our meeting, then there would have been problems even before the summit.’”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • господин назначен президенте,

    10 Фев 2023 9:42ч.

    Уж е съветски човек, пЛезидент на бившата УССР, а не може да се похвали с познаване на най-значимата страница от съветската история - победата над немския хитлерофашизъм. А историята се учи най-вече за да не се повтарят грешките на миналото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Простия Зеленчук

    10 Фев 2023 10:33ч.

    Напушения клоун напоследък непрекъснато обяснява на западните си господари, че всъщност те не давали помощи на УСрайна, а "инвестирали в собствената си сигурност"... Казано простичко посланието е, "пари в замяна няма да видите" и "за вашата помощ, няма да плащаме"... Хитро, а? И до някъде е прав - Западът трябва да си плаща за войната, която спретна на Русия. Но проблемът е, че и западнАЛите либераСТИ, също не пасат трева и скоро ще му спретнат "шапката на майстора" на това провинциално леке!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    10 Фев 2023 10:36ч.

    Ей, тоя Зелен Просяк бил и неблагодарен!... Но хубавото е, че вече лази и по нервите на "благодетелите" си... Не му остава много.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин

    11 Фев 2023 5:04ч.

    Плюшеното мече е неадекватно, явно от наркотиците вече плещи само простотии. Подобно изказване е нелепо, но хубавото е че скоро всочко ще свърши и надявам се да бъде намерен обесен с краката нагоре в някой бункер...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи