Зеленски изненадващо разкритикува кмета на Киев Виталий Кличко

Зеленски изненадващо разкритикува кмета на Киев Виталий Кличко

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Украинският президент Володимир Зеленски разкритикува изненадващо кмета на Киев Виталий Кличко, че не се е справил добре със задачата по разкриването на специални подслони в столицата за хората, останали на тъмно и студено заради руските атаки, предаде Ройтерс.

Във вечерното си обръщение към нацията Зеленски намекна, че Кличко и служителите му не оказват достатъчна помощ. "За съжаление, не навсякъде органите на местната власт се справят добре. В Киев в частност има доста оплаквания. Нужна е, меко казано, още доста работа", каза Зеленски. По думите му, в много от киевските подслони равнището на предоставяните услуги не е достатъчно качествено.

"Моля обърнете внимание - хората в Киев се нуждаят от по-голяма подкрепа, доста от тях са без електричество по 20 дори 30 часа. Очакваме качествена работа от кметството", заяви Зеленски.

Президентът разкритикува и тези, които по думите му са лъгали в официалните си доклади, но не уточни какво точно има предвид.

След съкрушителните руски удари по енергийната инфраструктура на Украйна властите разположиха специални подслони за хората в нужда, станали известни под името "пунктове на несъкрушимост". Досега са разкрити общо 4000. Там жителите могат да получат достъп до вода, отопление, интернет и връзка за мобилен телефон.

Направеното от Зеленски изказване е необичайно предвид факта, че от началото на войната той се опитва да създава представа за национално единство и обикновено засипва представителите на властите с похвали.

Кличко, 51-годишен бивш професионален боксьор, беше избран за кмет на Киев през 2014 г. Засега няма реакция от канцеларията му.

Украинските власти започнаха да евакуират граждани от наскоро отвоювания от войските на Киев след месеци на руска окупация град Херсон.

Снощи сто души, сред които 26 деца, 7 лежащо болни и 6 трудноподвижни, са отпътували с влак за град Хмелницки в Западна Украйна, съобщи агенция Униан. От Херсонска област хората, които искат да се евакуират, могат да го направят с автобуси до Одеса, Николаев и Кривой Рог. Там гражданите се настаняват в специалнооборудвани убежища, а след това с евакуационни вагони се превозват до по-безопасни региони на страната, допълва агенцията.

В средата на този месец, поставени под натиск от украинска контраатака, руските войски, които нахлуха и превзеха Херсон в началото на март, се изтеглиха от града.

Руските войски обаче са се разположили на позиции на отсрещния бряг на река Днепър и извършват артилерийски обстрели оттам. Инфраструктурата на Херсон е до такава степен разрушена, че украинските власти препоръчаха на гражданите временно да напуснат областния град.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • Георги Богданов

  26 Ное 2022 8:16ч.

  Скоро, изненадващо, ще разкритикува и себе си...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лудница

  26 Ное 2022 8:36ч.

  Кличко е овластен дебил и психопат. Пред журналисти лично се похвали че е убил вече 5-6 човека... Колкото по-скоро го удари някоя руска ракета, толкова по-добре за света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да харесваш кремълските бандити -

  26 Ное 2022 12:24ч.

  това е психопатия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кирчо

  26 Ное 2022 9:37ч.

  Наркоманчето вижда края си и търси и други жертви за виновност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  26 Ное 2022 10:28ч.

  кличкото е еквивалент на нашия тиквеник!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • йосарян

  26 Ное 2022 11:12ч.

  а може точно тази роля да са му отредили кукловодите... и зе белото да е подочуло.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  26 Ное 2022 13:10ч.

  Кличко да отговори на критиката подобаващо - с ъпъркът.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  26 Ное 2022 16:27ч.

  Кавибализма започна

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  26 Ное 2022 16:29ч.

  Канибализма започна.Гугъл редактора е много зле.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  26 Ное 2022 16:49ч.

  Като се сблъскат две галактики, какво ли остава в епицентъра на сблъсъка? Само не и епилиране.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи