Зеленски: Досега 14 хил. руски войници са загинали

Зеленски: Досега 14 хил. руски войници са загинали

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви рано тази сутрин, че обсадата на Мариупол ще остане в историята с военните престъпления на руските войски, предаде АП. Зеленски каза, че от началото на нашествието на Русия в Украйна са загинали 14 хил. руски войници. Украинските данни за загинали руснаци не могат да бъдат удостоверени от независим източник, нито могат да бъдат проверени официалните данни на Киев за загинали украински войници (преди около седмица бе съобщено, че те са към 1300), подчертава ДПА.

"Стореното на този мирен град, от окупаторите е терор, който ще бъде помнен през следващите векове", каза той във видео обръщение към нацията.

Руските сили навлизат все по-навътре в обкръжения съсипан град, където заради боевете спря работата на голям стоманодобивен завод, а местните власти молят Запада за помощ. Падането на Мариупол, най-пострадалия от украински град, ще бъде голяма военна победа на нашествениците, отбеляза агенцията.

В столицата Киев най-малко 20 бебета, родени от сурогатни майки, пребивават в импровизирани бомбоубежища в очакване на родителите си да пристигнат във военната зона, за да си ги приберат. Бебетата, някои на по няколко дни, са под грижите на медицински сестри, които не могат да напуснат убежищата заради постоянния руски обстрел.

Във видео обръщението си от тази сутрин украинският президент Володимир Зеленски заяви, че от началото на нашествието на Русия в Украйна са загинали 14 хил. руски войници и прикани обществеността в Русия да обърне внимание на това, предаде ДПА.

"На горещите точки с тежки боеве нашата фронтова линия на отбрана е на практика осеяна с телата на руски войници", каза той и добави, че никой не прибира тези тела. Зеленски отбеляза, че е наясно, че Русия разполага с почти неограничен резерв от войници и военна техника. "Но бих искал да узная от гражданите на Русия - какво ви стана през тези години, че вие не забелязвате своите загуби?", запита реторично президентът. 

В обръщението си Зеленски повтори, че досега 14 хил. руски войници са загинали. "Това са 14 хил. майки, 14 хил бащи, съпруги, деца, роднини, приятели и вие не ги ли забелязвате?", възкликна той.

Украинските данни за загинали руснаци не могат да бъдат удостоверени от независим източник, нито могат да бъдат проверени официалните данни на Киев за загинали украински войници (преди около седмица бе съобщено, че те са към 1300), подчерта ДПА. Досега Москва е потвърдила само 500 убити руски войници в т.нар. специална военна операция в Украйна.

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

  • Владимир Владимирович Путлер

    20 Март 2022 11:57ч.

    Естествено, че лъже за тия 14 000 убити руснаци, и двете страни лъжат чудовищно. Но е факт, че некадърната путинска банда мародери затъна в Украйна, провали се по всички линии, избива невинни хора, руши всичко и само подчовек може да оправдае путинската чума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йенс Столтенбег

    20 Март 2022 12:28ч.

    НА ТОЯ, МАЙ АКЪЛА ЩЕ МУ ДОЙДЕ, КОГАТО СТАН С ЕДНА ГЛАВА ПО – НИСЪК !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БТА

    20 Март 2022 12:29ч.

    Командир на взвода от булгаристански доброволци ще е чифута Паси, политкомисар Ал. Йорданов от библиотекарския, зам. командир по ИВД Иво Мнджев, а като бонус ще иде и Елена Крем Тодорова !!! А за информацията ще отговаря ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ ПУТЛЕР !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Qsttre

    12 Май 2022 19:12ч.

    bactrim order - <a href="https://xsildenafil.store/">viagra mail order</a> purchase sildenafil pills

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Vgqevw

    23 Май 2022 16:16ч.

    order amoxil pill - <a href="https://amoxicillinc.store/">order amoxicillin 1000mg pills</a> buy vardenafil 10mg for sale

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    20 Март 2022 12:00ч.

    И това при положение, че е имало само един бой в градски условия. Руската армия скоро ще се изправи пред дилемата да умира или да свали джуджето, което организира митинг в Лъжници, облечен в яке за 12 000 евро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РОЖА

    20 Март 2022 12:51ч.

    Айде, батка , грабвай партенките и в интернационалния батальон...някъде в Украйна. Да не забравиш - напиши завещание и остави ДНК мостра за разпознаване по нужда (съветът е от Държавния Департамент, проверено)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рожа, вие защо още не сте при кадиревци да "освобождавате" беззащитно население, старци, майки и бебета, като ги унищожавате?!

    20 Март 2022 12:55ч.

    Това успя да направи вашият идол, импотентното Джудже - да обедини интернационал от защитници на Украйна срещу фашистката сикръвожадна окупаторска самоубийствена политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обърши се

    20 Март 2022 13:02ч.

    че си се запенил нещо, ще уплашиш внуците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • питащ

    20 Март 2022 12:05ч.

    И как точно стана преброяването? Зеленски излезе и ги преброи или проф. Витанов му помогна с математически алгоритъм? Зеленски седни си двойка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • zaho47

    20 Март 2022 12:06ч.

    Държава, която се управлява от актьор и боксьор я тури на... !4 хиляди руснаци убити?! А украинци нито един?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, да, ама не!

    20 Март 2022 12:51ч.

    Как може президентът да не е актьор? (Отговор на Роналд Рейгън, попитан от репортер „Как актьорът може да се кандидатира за президент?“ По време на президентската кампания през 1980 г.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба Мара

    20 Март 2022 12:11ч.

    Доло ъгресуръ доло ракия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой помни ли как започна операцията за освобождение от нацистите наркомани?

    20 Март 2022 12:30ч.

    А това, в което се превърна, тотална война на пълно унищожение на една държава и изтребление на народа ѝ, вече не може да се скрие. Не живеем във времената на хартиените вестници и радиоточки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дийп фейкс - наскоро видяхме официален клип от Z за Париж

    20 Март 2022 13:13ч.

    Ето един преглед на приноса на ... Холивуд в 'големите войни'. https://www.bitchute.com/video/RS49AGQwxvhx/ Трябва да се гледа кой стои ЗАД пропагандата... И сега не е по-различно. ВСИЧКИ лъжат по време на война, задължително е за привличане на общественото мнение... Да, Z лъже много професионално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Основен инструмент на

    20 Март 2022 13:22ч.

    т.н. "социално инженерство". Дядо Джордж се вихри с пълна сила: https://www.bitchute.com/video/TRjY5nLCKmGL/ Отдавна е започнал цветна революция в Русия, и клиповете на Z. са част от нея. Как иначе актьорът натрупа 1.6 милиарда евро от хоинорари?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами, започна с инвазия през границата от Беларус към Киев с конвой руски бронетранспортни машини и танкове в часа, в който Хитлер прави подобна инвазия в Полша.

    20 Март 2022 13:27ч.

    А за руснаците пред ТВ програмата се прекъсва в 05:30 московско време [02:30 GMT] и водещите съобщават, че телевизионните програми и водещи са променени "поради известни събития" и ще има повече новини и актуални предавания. И запонача да ги зомбират денонощно с дезинформация. https://www.bbc.com/news/world-europe-60571737

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нали се разбрахме, че The Daily Mail (най-големият вестник в света) и ВВС

    20 Март 2022 16:37ч.

    НЕ са безпристрастни, защото лично детето на Ротшилд ги покани настоятелно да работят за коригиране на неправилните представи за Украйна, поради изключителната и важност за НСР?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин обича символите и ритуалите, често изпълнява разни шамански такива, щото ... може би е православен... сектант:))

    20 Март 2022 19:26ч.

    Днес Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза на израелските депутати, че нацистката партия, известна като НСДАП, е създадена в Германия преди 102 години на 24 февруари - датата тази година, когато Русия нахлу в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • докога ще ни осведомявате за делириумите на този наркоман?

    20 Март 2022 12:48ч.

    Този трябва да се лекува в наркоклиника, не да дава изявления.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    20 Март 2022 19:29ч.

    Твърде много си се зомбирал с путлерска пропаганда. На цял свят е ясно, че Путин винаги е взимал анаболи, разработки на мичуринската школа и си е правил многократно ботоксови операции с цел да придобие мъжествен вид. А сега вече приема стероиди заради онкозаболяването си, но това го е довело до ROID-на лудост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rusnak

    20 Март 2022 12:56ч.

    Фейкове от жалък комик за консумация на соротъпанари. Колкото и да са убитите руски воини, бройте по 15 укропървобитните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • При обичайно съотношение убити:ранени

    20 Март 2022 13:01ч.

    1:4 (ВСВ) до 1:6 (съвременни войни) би трябвало 60 000 до 100 000 ранени руски войници да са евакуирани към тила. Пуста математика, пак обърка сметките на творческата интелигенция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АВАКУМ ЗАХОВ

    20 Март 2022 13:02ч.

    Приказвай си Зеленски, те нещата се случват и заради глупостите, които изричаш, вместо да мислиш. Украинците ще продължат да мразят Путин, но вече и теб не могат да те дишат, защото нищо от това което им обещаваше не се случи, освен война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинците вместо да мразят Путин

    20 Март 2022 13:09ч.

    да вземат да се запитат защо вместо богата, мирна, спокойна и неутрална федерализирана държава, която печели от положението си на мост и посредник между технологиите на Европа и Руските суровини избраха да се превърнат в най-бедната държава в региона (наравно с Молдова), пушечно месо за САЩ и основен доставчик на проститутки за Близкия Изток и Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ивайло

    20 Март 2022 13:10ч.

    След обед ще ги направи 30 000... след като шмръкне още няколко линии, и изпие едно шише уиски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мда, скоро ще маршируват на Червеният площад

    20 Март 2022 13:19ч.

    Щом ТОЙ го казва, значи ще да е истина, даже и по CNN и Дойчезеле го казаха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинските нацисти използват цивилни техни граждани като жив щит!

    20 Март 2022 13:21ч.

    Това е тактиката на сирийските терористи. Затова още не ви е прегазила "Червената армия"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    20 Март 2022 13:46ч.

    Аман от холивудски сапунерки !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това за сурогатните майки кърти мивки

    20 Март 2022 13:58ч.

    ясно показва докъде сме я докарали чрез слугуване на западнярите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъжите на този клоун

    20 Март 2022 14:00ч.

    имат трагични последствия - с тях манипулира съгражданите си и биват мобилизирани съвсем неподготвени хора, на тях се хващат и наемници от други страни. И информационната война, която се води, се опира на тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конвой от трупове на Путин: https://www.dailymail.co.uk/news/article-10630593/Ukraine-war-Buses-carrying-corpses-Russian-soldiers-filmed-heading-Belarus.html#v-6638230653402040798

    20 Март 2022 14:03ч.

    Мед. персонал в болница №4, Хомел, Беларус, описва препълнени морги. "Няма достатъчно хирурзи. Изписват се пациенти от 1 март, за да се лекуват ранени руски войници. А труповете бяха транспортирани с линейки или натоварени във влакове. След като някой направи видео за това и се появи в интернет, операцията става само през нощта, за да не привличат внимание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откога клоаката Дейли мейл

    20 Март 2022 16:10ч.

    откровен таблоид, който в мирно време е четиво за воайори и онанисти, как се повдигнала на еди-коя актриса полата, как другата си показала зърната, кой травестит отишъл на вечеря по прашки и пр - откога английския Нощен и Жълт Труд стана основен канал за информация на интелектуалния елит?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моля без обиди - The Daily Mail

    20 Март 2022 16:40ч.

    е вестникът с най-голяма аудитория в световен мащаб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Което само потвърждава

    21 Март 2022 0:08ч.

    Колко е процента на добитъка понастоящем..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    20 Март 2022 14:33ч.

    а колко още убити руснаци лежат неприбрани и непогребани в Украйна? Такива "дреболии" винаги са били игнорирани, защото живите в РФ са третирани като роби, а умрелите-като боклук.И това обяснява защо в брацкия СССР НИКОГА не преброиха загиналите във ВСВ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не са толкова, колкото ти се иска

    20 Март 2022 16:20ч.

    Лека им пръст, че са загинали за спасението на милиони сънародници от нацисткия терор и за спасението на Родината си от смъртната опасност - НАТОвските убийци да настанят атомно и бактериологично оръжие на границата й.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вижда

    20 Март 2022 15:29ч.

    Се кой какви ги върши. Срещу 14 Хил убити руски войници коло са жертвите на Украйна…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конвой от лъжи

    20 Март 2022 15:54ч.

    В градска болница № 4 в Гомел няма изобщо морга, нито там карат някакви убити или ранени. Даже според беларуската „Свабoда“ (бивша „Свободна Европа“) ранени руснаци се карат в болница № 3, където били „отделени 20 места за тях“, а после и “допълнителни“ Моргите в Гомел: https://gomelritual.com/morgi-gomelya Статията на „Свабода“: https://www.svaboda.org/a/31727915.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колега, покрай колективния Запад

    20 Март 2022 16:04ч.

    явно и нашите либерасти я карат отдавна на малък мозък. Какво ги интересува има ли морга в болница 4 или няма. Да върви там картинката на ТВ/компа. Това, че при съвременните комуникации 15 000 убити и съответно 80-100 000 ранени няма как да се скрият, не ги вълнува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Наруля има полева болница за спешна помощ на мястото на бивше машинно депо, след което войниците са разпределяни към болниците в Мозир (където има морга) и най-големия беларуски град в района Гомел

    20 Март 2022 19:24ч.

    Част от труповете в моргата в Мозер са на бойци от Чечня. Местните пациенти в болниците в Гомел са недоволствали, че ги изписват преждевременно, за да настанят ранени войници. -> https://www.svobodnaevropa.bg/a/31761994.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Инвазията в Украйна е нов Холокост само за украинци

    20 Март 2022 18:55ч.

    Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза на израелските депутати, че нацистката партия, известна като НСДАП, е създадена в Германия преди 102 години на 24 февруари - датата тази година, когато Русия нахлу в Украйна. Путин обича символите и често се приема шамански ритуали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи