Зеленски: Благодаря на България, че е противник на политиката на геноцид на Русия

Зеленски: Благодаря на България, че е противник на политиката на геноцид на Русия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Премиерът на България Николай Денков и държавният глава на Украйна Володимир Зеленски, който е на посещение у нас, подписаха в Министерския съвет съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна. 

Малко след това делегациите на двете страни подписаха и меморандум за съвместно сътрудничество в областта на енергетиката.

„Чест е да съм тук. Радвам се да посетя страната ви. Много е важно, че в тази морална кризав Европа, България е защитник и противник на политиката на геноцид, която Русия води срещу нос. Отношението към Русия в различните страни не е еднозначно, това е животът, на хората често им трудно да признават реалността на злото, особено, когато не са се срещнали с него. Когато няколкохиляди километри ни разделят, когато хората не могат да усетят какво са безсънни нощи и дни на безпокойство заради непрестанното нападение, руския терор, тогава е лесно да се отхвърли мисълта за извършеното от Русия. Благодаря на България за подкрепата"

Това каза украинският президент Володимр Зеленски след срещата си с премиера акад. Николай Денков.

"На нашата земя дойдоха руски окупатори, те избиват, измъчват и отвличат украински деца. Разделят ги със семействата им и се опитват да ги научат на ненавист. разчитаме на сътрудничеството си с България. То вече ни помогна да защитим много хора, ще продължим разговорите особено по отношение на рехабилитацията на войници в България и в обучението на медици", каза украинският президент.

"Трябва да защитим хората от ценови кризи, радвам се, че енергетиката става един от приоритетите на сътрудничеството ни. Разчитаме към началото на преговорите за членство на Украйна в ЕС, подписахме и споразумение за интеграцията ни в НАТО. Лично съм благодарен и за формулата на мира. Искам да отбележа участието на България - вече започнахме консултации на ниво посланици и съветници. Засега още не е определен посланик на България в Украйна и днес ще говоря с президента на България, каня страната ви за срещата на върха, която подготвяме. Благодаря ви и високо оценявам приема на наши хора тук. Това беше много сложен момент за нашата държава. С голяма благодарност съм към всички хора, за убежището, за подкрепата. Украйна никога няма да забрави, че в такъв тежък момент, вие сте с нас", допълни Зеленски.

"За мен е удоволствие да Ви посрещна в София и да изразя лично своята и на българското подкрепа на Украйна в борбата руската агресия. България е последователна в подкрепата за суверенитета и независмостта на Украйна. Убедени сме, че независима и суверенна Украйна е ключова за евроатлантическата сигурност и сигурността в региона". Това заяви премиерът Николай Денков в съвместната пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски в Министерския съвет.

"Русия трябва да се изтегли безусловно от украинската територия от международно признатите граници и да понесе отговорност, включително за военни престъпления. Украйна заема важно място във външнополитическите приоритети на България, заради историческата, културната, езикова и географска близост между двете страни. Освен това в Украйна се намира най-голямата българска историческа общност зад граница. Поради всичко това, страната ни не може да гледа безучастно страданието на милиони хора само на няколкостотин километра от нас", заяви Денков.

Малко по-рано премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел се срещнаха с президента на Украйна в Министерския съвет.

Украинският президент кацна у нас в 12:04 часа. Той пътува от Кишинев с правителствения самолет Ербъс LZ-AOB. Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба също е част от делегацията му.

Зеленски ще се срещне също с ръководствата на парламентарните групи, вносители на проекта на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО. Очаква се да се срещне и с президента Румен Радев.

Източници: "24 часа", dariknews.bg

 

 

 

Коментари

  • nan

    06 Юли 2023 18:19ч.

    по-голяма мерзост от това не съм предполагал, че ще видя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кога ходи в Чехословакия

    06 Юли 2023 18:24ч.

    Неканен беше по голяма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    06 Юли 2023 19:16ч.

    Защо е този песимизъм? И още по-голяма мерзост ще видим! Дори не една, а още много мерзости!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за _Кога ходи в Чехословакия 06 Юли 2023 15:24ч.

    06 Юли 2023 19:23ч.

    В Чехословакия си беше чиста проба цветна американска революция. Не успяха и тогава още започнаха с правата на лезбийки и педераси, вкараха другата идея, която стовариха и на нас най-накрая. Навратилова стана ли знаме на лезбийките? Случайно? Неееееееее, всичко си е по програма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Атанас

    06 Юли 2023 19:27ч.

    В украйна управляват нацисти, които не разрешават на хората да говорят майчиния си език.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде бе,комуне

    06 Юли 2023 22:26ч.

    Що не вземеш да го кажеш на някой чех. Ще ти пръсне рубладжийския задника от бой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не можеш да благодариш на България!

    06 Юли 2023 18:21ч.

    България не е американското й правителство. Иди на Козяк и там се отблагодари подобаващо, щото като ти ликвидират държавата, тези дето днес се кипрят до теб, в най-добрия случай ще са си плюли на петите в странство. Артисалите ще те плюят най-мощно, белким си отърват кожиците

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, бе Мунчо

    06 Юли 2023 18:26ч.

    От 1992 г. Само вие копейкаджиите не сте разбрали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бегай да четеш "Под игото"

    06 Юли 2023 18:29ч.

    Ако го разбереш, може и да се лишиш от центовете за слугинство и да се пробваш да се покриеш. Ако мислиш да имаш някакво бъдеще. Неграмотници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо (15Л26 ч.), баце, си ти, оти си ... Идиот!

    06 Юли 2023 19:01ч.

    Та, мунчо, какво, не сме разбрали? !е ероджендърчетата недоклатени, жълтопаветниците некъпани сте най-големите идиоти на света? Това го знаем! Ако има нещо друго - думай! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    06 Юли 2023 18:21ч.

    Пълна порнография.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    06 Юли 2023 18:22ч.

    Да се разбира: "България е защитник и противник на политиката на геноцид, която Зеленски води срещу украинците. Отношението към Зеленски в различните страни не е еднозначно, това е животът, на хората често им трудно да признават реалността на злото, особено, когато не са се срещнали с него. Когато няколкохиляди километри ни разделят, когато хората не могат да усетят какво са безсънни нощи и ГОДИНИ на безпокойство заради непрестанното нападение, украинския терор, тогава е лесно да се отхвърли мисълта за извършеното от Украйна."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия глупости и в

    06 Юли 2023 18:27ч.

    Беларуските вестници не ги пише.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    06 Юли 2023 18:46ч.

    До четящия беларуски вестници - "тия глупости" ги даваха дори по българските медии като бТв и Нова през 2015 г., ама на някои хора им е удобно къса паметта. https://m.youtube.com/watch?v=Ke4xJo9Pukw

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупостите са в главите на папагалите

    06 Юли 2023 19:50ч.

    четящи правилните вестници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кирчо

    06 Юли 2023 18:42ч.

    Това е подигравка от човек, обявил геноцид на собственото си рускоговорящо население.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И то чист ариец

    06 Юли 2023 18:45ч.

    е тоя човек от Кривой Нос ли, Рог ли...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Организирам комитет по посрещането

    06 Юли 2023 18:45ч.

    Нахалният зеленчук беше обгрижен внимателно и облизан отвсякъде от козяшката прислуга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешшоо

    06 Юли 2023 18:51ч.

    Ей украински наркоман, продажните политици ви подкрепят, не България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    06 Юли 2023 18:54ч.

    С този потоп, който се излива в София, Господ дава знаци. Да видим кой ше ги прочете ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този знае ли какво означава геноцид?

    06 Юли 2023 18:58ч.

    Геноцид: “ целенасочено и систематично унищожаване, частично или пълно, на дадена национална, етническа, расова или религиозна група”. Геноцид е забрана на други езици, освен украински в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мерзко до дъното на ада!

    06 Юли 2023 19:05ч.

    Мерзко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    06 Юли 2023 19:08ч.

    Бегай бе наркоман, България това съм АЗ и НЕ ТЕ ПОДКРЕПЯМ по никакъв начин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя наркоман убива украинския народ

    06 Юли 2023 19:20ч.

    Праща на фронта децата на Украйна, праща ги на сигурна смърт, а нашенци му ръкопляскат! Пълни идиоти са нашенци, наистина ли не виждат действителноста? Толкова ли са страхливи, та изпълняват всяка прищявка на Посолството и на Зеленски? ......... А реактора го дават на Украйна, не защото им трябва на тия в Украйна, а за да нямаме ние. Нас да вържат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • две джуджета се правят на великани

    06 Юли 2023 19:21ч.

    Зеленски, благодари на соросДенков, защото България и българите не са зад него! Ти не си добре дошъл защото само просиш и извиваш ръце дори и на най-бедните европейци българите, които умират и изчезват не от война, а от мизерия заради такива като Денков. Това американско правителство нищо не прави за българите, но всичко за Украйна и за това да се разпуска и съди за предателство на националаните интереси, държавата и нейния народ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия с джиповете не посрещнаха ли Зеленски?

    06 Юли 2023 19:24ч.

    Толкова украинци у нас, къде са?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    06 Юли 2023 19:45ч.

    Този кървав Клоун, лъже много повече от Борисов и Кирчо взети заедно! За какъв руски геноцид говори унищожителя не само на населението в Донбас, а и на цялото мъжко население в теиторията наречена Украйна! Има ли представа за огромнит престъпления на подчинените му укро фашисти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • STARец

    06 Юли 2023 19:48ч.

    И така -пращаме тайно правителствения самолет и ВЕЛИКАТА КЛОУНАДА започва на наша територия . Много , много срамно и ,,академично"подлизурстване . ОТВРАТЕН съм ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    06 Юли 2023 19:51ч.

    Няма такова нещо нещастник! Подкрепят те само майкопродавците! НЕ БЪЛГАРИЯ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи