Зеленски: Армията иска мобилизация на още 450-500 хиляди души

Зеленски: Армията иска мобилизация на още 450-500 хиляди души

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) настоява за мобилизацията на още 450-500 хиляди души. Това обяви украинският президент Володимир Зеленски в рамките на заключителната си пресконференция, предава РБК-Украйна.

"Главнокомандващият и Генералният щаб повдигнаха въпроса за мобилизацията на ниво  "Ставка". Въпросът е чувствителен. Става въпрос за отбраната на нашата държава и за потенциални контранастъпателни действия, за дефицита. И тяхното мнение - предложиха да мобилизираме допълнително 450-500 000 души“, поясни държавният глава на Украйна.

По думите му цифрата е много сериозна и отговорът му към военните е бил, че подобна стъпка изисква повече аргументи: "Защото това е въпрос преди всичко на хората. Вторият е въпрос на справедливост. Това е въпрос на отбранителна способност и въпрос на финанси. Що се отнася до хората, имам нужда от конкретика. Защото какво ще се случи с милионната армия на Украйна - много мощна, мисля какво ще стане с тези момчета, които са там всеки ден. Поне какво да кажем за тези, които две години защитават държавата ни там“, подчерта държавният глава

Зеленски допълни още, че трябва да има цялостен план какво ще се случи с милионната армия и с "момчетата, които вече две години защитават държавата ни“. Този план трябва да се съдържа в закона, който се разработва от Върховната Рада съвместно с военните, като предвижда и демобилизация, поясни украинският президент.

"Там им е много трудно. Бил съм там няколко пъти. Много бих искал нашето военно ръководство да разбере всички тези предизвикателства... ако говорим за допълнителни мобилизационни сили, трябва да намерим процеси на демобилизация. И това трябва да се направи по същество, с конкретика и с голямо уважение към войниците“, каза Зеленски.

"Що се отнася до парите. Мобилизацията в този формат ще струва на Украйна допълнителни 500 милиарда гривни. Ето защо, като президент на Украйна, като човек, който отделя много време за намиране на финансова подкрепа за Украйна, бих искал разбиране от министър-председателя и министърът на финансите – а пари откъде?“, добави той.

„Уверен съм, че Съединените щати няма да ни предадат и това, за което се договорихме със Съединените щати, ще бъде напълно изпълнено", заяви още Володимир Зеленски. И добави, че страната очаква сериозна финансова подкрепа от САЩ. "Това е много силно число, върху което работим. Нашите американски партньори трябва да знаят, че очакваме тази помощ. Те знаят подробности за това какво е необходимо, как ще повлияе. И как трансферът засяга устойчивостта на нашата икономика, устойчивостта на народа на Украйна“, каза Зеленски.

Източници: "Труд", dariknews.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • Зеленски: Армията иска мобилизация на още 450-500 хиляди души

    19 Дек 2023 19:45ч.

    Ужас! Депопулация без край!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    19 Дек 2023 20:25ч.

    горките Украинки ще направят преврата вместо армията !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jelezen

    19 Дек 2023 20:44ч.

    Не е смешно. Чифута наркоман зеленски изпълнява плана на чифутите за затриване на бялата раса. Изтребване и смесване на населението чрез миграция на мангали до унижтожаване на белите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    19 Дек 2023 20:58ч.

    Чифута хвърля украинците да се избиват с братята си руснаци за да освободят територията на Украйна за населяване с чифути и създаване на втори велик Израел, защото сегашен Израел, рано или късно арабите няма да му простят и ще го премажат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир Червенски

    19 Дек 2023 21:00ч.

    Ами отивай, ти, жена ти, родата, посланичката Чук-Чук, няма все други да се жертват за маняшките амбиции на артистчето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ горките Украинки ще направят преврата вместо армията”

    19 Дек 2023 21:14ч.

    Няма да могат. И тях ще мобилизират. Умуват кои жени да бъдат мобилизирани и дали тези с деца да могат да се измъкнат. Но със сигурност няма да разрешават на жени да напускат страната. Що се отнася до още половин милион да мобилизират, не казват как ще ги облекат и въоръжат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даваме им мъртвите души гласували СГЛОБКА

    19 Дек 2023 22:02ч.

    от кьоркьопеци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Georgi Todorov

    20 Дек 2023 0:21ч.

    Разчиства се терена за Израилския народ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    19 Дек 2023 19:47ч.

    Хахахаха, наркоманът още мисли, че има "милионна армия", въпреки че командирите му от фронта докладват, че максумум 400 000-ната руска армия има числено превъзходство. Кой ще мобилизира сега, като свършиха мъжете?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    19 Дек 2023 20:24ч.

    гледах поточни предавания от киев, улиците и заведенията пълни с млади мъже, кого са мобилизирали, от селските райони и малцинствата? затова Орбан е против даването на оръжие на украйна, защото праща на фронта унгарци, а ние - преди доста време официално имаше 20 убити бесарабски българи, колко ли са сега? и с какво ще ги въоръжава тези 400 хиляди души, нали дори и сега има недостиг на боеприпаси

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • GEORGI

    19 Дек 2023 20:30ч.

    С ПРАШКИ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    19 Дек 2023 19:51ч.

    Залужни е измислил човешкия барут, който може да взриви собствента си държава …

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kiro Kanadeca

    19 Дек 2023 19:58ч.

    Ами разходи се до Бургас, бе! Или звънни на Тагарев, да ти ги опакова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    19 Дек 2023 19:58ч.

    76% от украинските мъже са готови да се откажат от украинското си гражданство, ако ще ги пращат на фронта. Това е анкета, проведена в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фашизъм и мракобесие

    19 Дек 2023 20:00ч.

    И тях ли искаш да пожертваш бе, идиот?! Абе няма ли кой да го гръмне тоя бе, ще си избие народа за глупавия педерастки хегемонизъм на САЩ бе?!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    19 Дек 2023 20:09ч.

    На зеленият шут не му стига ,че затри милион и нещо човека...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той иска

    19 Дек 2023 20:12ч.

    Кралят слънце иска. От кого иска? Разбрахте ли, или още не ви е станало ясно какво става? Питам десните от БКП?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има много видеа в нета за силови набирания на войници по улиците и заведенията! Има данни за убити малолетни войници и жени ... възрастовата граница на жените е свалена отново на мъжете увеличена от 17 до 70 години.

    19 Дек 2023 20:15ч.

    Кога ще разберат, че всичко приключи и загубата на още хора само ще досъсипе унищожената Украйна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    19 Дек 2023 20:16ч.

    Тъпанар. Имате пример пред очите си как става в Русия. Обявявате мощна пропагандна кампания за набиране на доброволци.Но това не са безплатни роби. Получават много добри пари, застраховани са, всеки шест месеца се връщат в отпуска в къщи и още сума ти привилегии. А в Украйна ги ловят като животни по гари, автогари, магазини и където се сетят. Труповете на убитите не ги събират, пишат ги безследно изчезнали за да не плащат обезщетения на близките им. Заплати не плащат дори на чуждите наемници да не говорим за украинците. Такава е разликата между рекрутирането на военни в Русия и в Украйна. Миналата година умнокрасивитета вдигна голям вой когато руснаците обявиха частична мобилизация, но мълчат като бити гейове когато става въпрос за методите на мобилизацията в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    19 Дек 2023 20:20ч.

    Пресс-конференция Зеленского нужна была: 1. Запустить в массы негативный нарратив против Залужного, жестко приписав его к мобилизации. Добавим к этому, что он хочет призвать космическую цифру в 500 тысяч человек, да ещё требует на это 500 млрд. 2. Показать себя в роли «хозяина», который всё знает. 3. Попытка реанимировать свой падающий рейтинг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • GEORGI

    19 Дек 2023 20:29ч.

    ОТИВАЙ ТИ БЕ КАУН ДРОГИРАН

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    19 Дек 2023 20:53ч.

    Разберете най-после: защо на Зеленски да му е жал за украинския народ? Та това не е НЕГОВИЯТ народ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това...

    19 Дек 2023 20:58ч.

    ...половин милион, един милион ... клоунът ги няма за нищо тези числа ! Колко време ще трябва на останалите на тази територия 17-18 милиона двукраки , за да проумеят ! Единственото спасение на живота им е да грабват автоматите и да ги насочат срещу Хунтата ! Иначе поетапно ще ги избият всичките, "до последния хохол" !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и още, на територията БГ , не се заблуждавайте !

    19 Дек 2023 21:00ч.

    Следващите сте вие, вашите деца !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    19 Дек 2023 21:09ч.

    Разчиства за новия Израел. Не случайно измислиха провокацията с Хамас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очевадно е, че не е случайно.

    20 Дек 2023 7:41ч.

    Още в първите дни на специалната военна операция Тиери Мейсан еднозначно посочи, че Русия противостои конкретно на неоконите-ционисти (от типа на В. Нюланд, А. Блинкен и още доста, които държат юздите на външната политика в администрацията на Байдън). Има доста индикатори, че нашата страна се вкарва в същия сценарий - чрез тези политически илитерати, които бяха натресени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    19 Дек 2023 21:48ч.

    Тъпо изпълнение. Армията, демек Залужний, иска още 500 000 души. Ама аз много не съм съгласен, ама Залужний е главком. Нищо няма да мобилизира, няма толкоз хора. Междуособици.,. Така е, като свършат парите, почва самоизяждането... Всичко друго е за бунаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    19 Дек 2023 21:52ч.

    Абе украински Рачков..идва Нова Година - ходи с Максим Галкин да водите новогодишната праграма по первий канал. Никой нито от украинска, нито от руска страна не му се воюва. Седят си войничетата в село Кринки -уктаинските от едната страна на улицата, русначетата-от другата и си менкат цигари и тоалетна хартия. Вечерта отидат в къщата на баба Маря, набухат се яко. Утре пак наряд, че и доклади трябва да се пишат до ГЩ кой коя къща е превзел, че после да се раздуе новината и от цаца да стане на кит!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    19 Дек 2023 21:53ч.

    Но и двамата врагове грешат, те са разходен материал. Конфликтът не е между Украйна и Русия. И не трябва да свършва бързо, щото не е изгодно на господарите им. Затова, за да се нанесат още вреди на Русия,трябват още украински животи, може би някъде към един милион.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    19 Дек 2023 23:14ч.

    Майките и жените, които все още не са по западните бардаци, ще те обесят надолу с главата. Толкова прост политик може само да са нашият Кирчо и Тагарев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Су-35

    19 Дек 2023 23:18ч.

    Когато западът и по точно америка осъзна, че РУАНАЦИТЕ могат да бъдат победени само от РУСНАЦИ тогава те откъснаха Украйна от Русия. От 1990г. насам те ги обработват и ги подготвят за този зблъсък който започна на 24 февруари 2022г. Като цяло мога да заключа следното. Въпреки проляната кръв и от двете страни Украйна ще бъде част от РУСИЯ (ако украинците се спрът навреме може и да не замине цялата украииине) и разделение между двата народа НЯМА ДА ИМА колкото и да им се иска на ШИБАНИЯТ обединен запъд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    20 Дек 2023 0:00ч.

    Поздрави, жабата Кърмит е тук И днес бих искал да ви разкажа малко за зеления цвят Знаете ли какво е зелено Ами аз съм за едно нещо Виждате, че жабите са зелени, а аз съм жаба И това означава, че съм зелен, разбирате ли Не е толкова лесно да си зелен Налага се да прекарвате всеки ден цвета на листата Когато си помисля, че може да е по-хубаво да си червен, или жълт, или златен Или нещо много по-цветно като това Не е лесно да си зелен Изглежда, че се сливаш с толкова много други обикновени неща И хората са склонни да те подминават Защото не се открояваш Като крещящи искри във водата Или звезди в небето Но зеленото е цветът на пролетта А зеленото може да бъде готино и приятелско А зеленото може да бъде голямо като океан Или важен като река Или висок като дърво Когато зеленото е всичко, което трябва да има Може да ви накара да се чудите защо Но защо да се чудим защо да се чудим Аз съм зелен и ще се оправи Красиво е и мисля, че това искам да бъда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    20 Дек 2023 0:04ч.

    'що? Къде отидоха предишните 4-500 000 хиляди?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало редакорите

    20 Дек 2023 0:09ч.

    непрекъснато използвате думата ЦИФРА вместо ЧИСЛО. Цифрите са общо 10 -от нула до девет. В 400 000 има една цифра 4 и пет цифри нула. Все едно да кажете вместо дума - буква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очевидно е

    20 Дек 2023 5:35ч.

    че това недоразумение е решило да тегли чертата на украинския народ! Колкото по-рано го разкарат от властта, толкова шансовете за мир в Украйна са по-големи! И не само него, а и цялата камарила около него! Май съдебните органи в тая територия, наречена Украйна, ще имат страшно много работа в недалечното бъдеще...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това вече е търг!

    20 Дек 2023 8:41ч.

    "Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) настоява за мобилизацията на още 450-500 хиляди души. Това обяви украинският президент Володимир Зеленски.....", "Що се отнася до парите. Мобилизацията в този формат ще струва на Украйна допълнителни 500 милиарда гривни. Ето защо, като президент на Украйна, като човек, който отделя много време за намиране на финансова подкрепа за Украйна, бих искал разбиране от министър-председателя и министърът на финансите – а пари откъде?“ 500 хил. души - първоначална цена 500 милиарда гривни / около 10 млрд. долара/! Първо повикване! Някой ще даде ли 12,5 млрд долара ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • четвъртий райх

    20 Дек 2023 8:57ч.

    Фашистка Евробия е готова да ги даде веднага. Затова ще въведем еврото, да ги платят робите с разликите в курса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    20 Дек 2023 9:31ч.

    Изобщо не е до смях.Това колко декара гробища ще са и колко инвалидни колички и отделения за психясали хора?И всичко заради лудите на стадиона, разбирай Сатаната САЩ и местните наследници на нацистите в Усрайна.Писал съм го и по-роно, че следя всичко подробно от 2015 , а от преди това познавателно.Отделно, че Русия изобщо не е почнала никаква пълномащабна война срещу нацистите.Това сега е бледо копие на което може да стане.Знаете ,че съм бивш военен.Нищо не е сега.Гответе се нашите предатели и антибългари да избием. Нацистите не ги мислете. Нашите....да избием!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Дек 2023 10:03ч.

    До 2014 г. Украйна имаше окло40 млн. жители. Към момента има поне 8 милиона извън страната. В контролираните от Русия области живеят около десетина милиона. Остават около двадесетина милиона. От тях официално поне 200 000 загинали. Безследно изчезналите не ги броим, макар те да са всъщност загинали, но не признати за такива. Ранените сигурно са двойно повече. По украински източници има поне три милиона без крайници, осакатени от войната. Остава потенциал от 15-на милиона. Ха сега сметнете какъв процент са тия 500 000 мобилизирани. Войната не е са някой да натиска спусъка. Войната е икономика. Някой трябва готви храна, шие облекло, произвежда въоръжение. Това не може да става само с подаръци отвън, както я карат украинците. Така че това са празни приказки, пушилка, за да се окаля Залужний като противник. Но такива са евроатлантическите ценности - всеки от тях има различен господар. Такива са и нашите продажници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    20 Дек 2023 10:16ч.

    Само да попитам изхождащите се под дописката: наясно ли са колко души мобилизира РФ за целия период на войната? От тях 630 000 са на територията на Украйна, наскоро обявиха числото от РФ, и колко са мобилизирали само за последните 3-4 месеца? За да не се изхождате неподготвени по въпроса защо украинската армия иска допълнителна мобилизация и то точно в такъв обем. Колко е мобилизирала РФ за попълване на текущите загуби няма да коментирам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Дек 2023 10:42ч.

    Не можеш и да коментираш, защото няма обективни данни. Въпросът е не колко души трябват на Украйна, а дали може да си позволи това. Естествено, за нея е по-добре да има 5 000 000 войници, но това не е концерт по желание. Колко е мобилизила Русия, няма отношение. Може, мобилизира. И това трябва да се отчита, като правиш план за някаква стратегия. Твоето е заоалянковщина. Няма нищо общо с трезвия анализ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    20 Дек 2023 19:09ч.

    Минобороны РФ посчитало «нецелесообразным» ограничивать срок службы мобилизованных одним годом. И аз нямам обективни данни, но съм абсолютно сигурен, че мобилизираните в РФ умират от кеф заради решението на миноборонъй...и техните съпруги и деца и майки тоже

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалка картина беше Зеленски

    20 Дек 2023 11:22ч.

    на тази "пресконференция", която явно западните му куратори му наложиха. Наркотиците изпиват вече и остатъците от мозъка му. Въпроси за Залужни бяха избягвани. Но не е изключено военните да му спретнат преврат, защото най-добре виждат кланицата, в която безсмислено са хвърлени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    20 Дек 2023 18:58ч.

    в ютюб има клипове от Харков и Одеса, жените в армията - децата им в детски домове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи