Зеленски: Активно подготвяме нови бригади и части за фронта

Зеленски: Активно подготвяме нови бригади и части за фронта

Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че се сформират нови военни подразделения на фона на очакваната контраофанзива на Киев срещу руските войски в окупираните райони на Украйна, предаде ДПА.

"Активно подготвяме нови бригади и части, които ще се проявят на фронта", каза той в ежедневното си видеообръщение. По думите му фокусът в срещите му с генералния щаб в момента е насочен изцяло върху осигуряването на всички средства за деокупацията на Украйна.

"Всички в Украйна трябва да разберат, че основната задача на държавата е деокупацията на нашите територии, връщането на земите и хората ни от руски плен", каза той. Държавните ресурси ще отиват преди всичко за това, заяви Зеленски.

"Фронтът е приоритет номер едно", подчерта украинският президент.

Той благодари на западните партньори, които вчера се събраха в Германия и които по думите му помагат на страната му да се защитава. "Благодаря на тези партньори, чиято решимост отговаря напълно на актуалната обстановка и нужди на бойното поле", каза Зеленски.

Вчера западните съюзници се събраха в американската военновъздушна база Рамщайн в Германия, за да обсъдят по-нататъшната помощ за Киев.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • приоритет номер 1

    22 Апр 2023 11:14ч.

    Унещожаване на мъжкото население на 404 ! Що не кажат колко са загубите им досега ? Дълбока тайна. Щото числото е стряскащо, над 400 000 май ? Кървавият клоун има задача - ускорена депопулация на територията. Путин е само подизпълнител, началниците са другаде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    23 Апр 2023 8:18ч.

    Бънтът на жените на украйнските воиници във Криви рог В Криви Рог роднините на "Вушниците" вдигнаха бунт (ВИДЕО) В Кривий Рог роднини на военнослужещи от 129-та бригада за терооборона излязоха на протест. Заради ужасното положение на бригадата протестиращите блокираха пътя. Ранените бойци не се извеждат от позициите си. Протестиращите поискаха лечение на ранените и връщане на телата на загиналите Според съпругите и майките войниците са изпратени на фронтовата линия със собствени превозни средства, а не с бронирани машини, имат само картечници от оръжията, не носят храна и вода. Имуществото, събрано от роднини, изчезна в контейнерите на въоръжените сили на Украйна. Источник: https://rusvesna.su/news/1682167107

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аре спри се бе, Зеленски, ти днес знаеш какво подготвяш за сънародниците си, ясно! НО ЗНАЕШ ЛИ ТИ, ЗЕЛЕНСКИ, КАКЪВ БИЗНЕС ЩЕ ПРАВИШ СЛЕД ВОЙНАТА, какво ще правиш след войната, знаеш ли?!

    22 Апр 2023 11:20ч.

    Спри се, бе, Зеленски - договаряй се с президента на Русия, нали не си забравил, какво разказа бившият премиер на Израел НАФТАЛИ БЕНЕТ: ........ "Путин обещал на бившия израелски премиер, че "няма да убива" Зеленски"!!! .............. Бившият израелски премиер Нафтали Бенет разказа в интервю за израелската телевизия "Канал 12", че малко след началото на военните действия в Украйна Владимир Путин му е обещал да не убива украинския президент Володимир Зеленски, пише в. "Джерузалем пост", цитиран от БТА. ............... По време на интервюто, продължило близо пет часа, Бенет сподели подробности от добре известното си пътуване до Москва, което той направи в началото на март 2022 година, малко след началото на руската инвазия в Украйна. Тогава израелският лидер се опита да посредничи за постигането на мирно споразумение между Русия и Украйна. Въпреки че не успя да помогне за прекратяването на военните действия, Бенет е получил обещание от страна на Путин, че Зеленски няма да бъде убит. ............................ Бенет директно е попитал руския президент: "Възнамерявате ли да убиете Зеленски?", на което Путин отговорил: "Няма да убивам Зеленски". "Трябва да знам, че ми давате думата си", продължил тогавашният израелски премиер. "Уверявам Ви", отвърнал Путин. "Сигурен ли сте", попитал Бенет. "Сто процента", категоричен бил руският държавен глава." ................. ЗЕЛЕНСКИ СПРИ КРЪВОПРОЛИТИЯТА И СЕ ДОГОВОРИ С ВЛ.ВЛАДИМИРОВИЧ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    22 Апр 2023 11:36ч.

    Този евреин избива мъжкото славянско население!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    22 Апр 2023 12:45ч.

    Последно тоя евреин или Байдън. Какво листче последно ви спуснаха от амбасадата ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе

    22 Апр 2023 12:48ч.

    и двамата са боклуци и сатанисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Барабар с трола, на когото отговаряш

    22 Апр 2023 15:11ч.

    .....................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    23 Апр 2023 7:57ч.

    Наркомана Зеля подготви нови сто хиляди мъртъвци ,които никога няма да се върнат на работа по заводите и фабриките и никога няма да създат поколения . Досегашните загуби на украйнската армия са над 500 хиляди убити и ранени .Цялата им армия от 700 хиляди души се стопи до 180 хиляди .И вместо да подписва капитулация наркомана Зеля праща нови сто хиляди мъже на смърт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не ви ли е съмнително

    22 Апр 2023 11:53ч.

    Това вечно екранно присъствие на човека клоун? Украинците много силно се излагат, да не могат да изберат президент сред мнозинството от националността на държавата. Много съмнителна история. Почти холивудска продукция, сериал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    22 Апр 2023 12:11ч.

    Наркомана твърдо е решил да унищожи цялото мъжко население на Украйна! Никакви оправдания няма, за това престъпление. Дано скоро го настигне Божието възмездие, защото за такъв грях няма прошка! Когато убивахте мирни хора и деца, когато фашизирахте цялата държава не мислехте, а сега искате да окупирате освободените от Русия територии! Няма да стане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рубладжийски

    22 Апр 2023 12:47ч.

    Даже и Беларус не признава тези територии за руски. Демек, тукашните копейкаджии сте по зле и от Лукашенко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кои

    22 Апр 2023 13:55ч.

    територии, тъпако?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ббббб

    22 Апр 2023 13:25ч.

    А нещо за ситуацията в Бахмут да сподели Зеленски, ама не му стиска, май!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленски: Ако Бахмут бъде превзет, Путин ще продаде тази победа на Запада и на своите поддръжници

    22 Апр 2023 17:41ч.

    Всяка руска победа може да бъде опасна. Ако продължителната битка в ключовия източен град Бахмут бъде изгубена, Русия може да получи международна подкрепа, която да принуди Украйна да направи компромиси и да сключи неприемлива сделка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Целта е украинската армия да тренира и се подготви за контраофанзивата

    22 Апр 2023 18:01ч.

    "Мога да дам оценка за успеха на мисията едва след като всичко приключи", каза украинският командир за боевете за Бахмут полковник Павло Палиса, избягвайки въпроса дали борбата си е струвала загубените животи и изразходваните материали. "Всеки войник разбира, че когато удържаме града, когато сме вътре в Бахмут, даваме време на новосъздадените ни части да тренират и да се подготвят за бъдещи действия", каза той. Палиса приписва способността си да задържи части от града в продължение на месеци по-дълго от очакваното на комбинацията от класическа градска война и усъвършенствано разузнаване с дронове, включително заглушаване на сигнала. Палиса заявява, че след като руските сили пробиха периметъра на Бахмут, е изтеглил силите си обратно в жилищните квартали, използвайки покривите на сградите, превръщайки ги в противотанкови позиции. По-навътре в града и двете страни започнали да разчитат в голяма степен на разузнавателни дронове за насочване и на заглушители за объркване на противниковите навигационни системи. Когато в критични моменти защитата на града изглеждаше несъстоятелна, Украйна многократно изпращаше елитни части за защита на маршрутите за снабдяване и стабилизиране на ситуацията. Изправени пред остър недостиг на боеприпаси, украинските войски направиха разпределение на снарядите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    22 Апр 2023 13:46ч.

    англо-американските сатанисти превръщат украйна в територия на вдовиците, поголовно унищожавайки младите мъже, а по този начин и славянския генофонд. а нашите безродници - "триморецът" р. радев, момичето на ив. костов - корнелията, мистър 50 цента от батин и др. безмозъчни същества (самонарекли се "политици"), опиянени от мириса на чужда кръв, настървено изпращат оръжия в тази касапница. дано Господ или Провидението да ги накаже, като удари по семействата им!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eвгени Василев

    22 Апр 2023 14:07ч.

    Вече е ясно защо Червената Армия е била силна, Украинските Войници са били част от нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    22 Апр 2023 14:20ч.

    Тъпи. Червената армия е била силна не заради украинците, а заради неизчерпаемия си тил, вкл. помощ от съюзници. Също сега. Воюва САЩ с ръцете на украинците. Те всъщност са дадени курбан. Без САЩ украинците нямат техника, нямат муниции, те са разбити. Скоро и украинците ще свършат като хорски материал. И тогава? Мешките готови ли са, Евгений? Знаеш ли какво е мека? Бягане в кал до ушите? Кръв и черва по земята? Смрад на разложено месо? Наше месо, като свършат укрите. Готов ли си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Василев

    22 Апр 2023 15:15ч.

    Тъпи, така ли се казвате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Васил Иванов

    22 Апр 2023 15:35ч.

    Женя, твоите украински войници се предадоха на германците още 41 година. После дойдоха руснаците от Сибир и напляскаха набързо арийските рицари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Василев

    22 Апр 2023 15:48ч.

    Ми, Трети Украински фронт е бил на друго мнение, но щом казвате, значи е така, предали са се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от нато

    22 Апр 2023 16:01ч.

    Евгени, ти наколко години си ? Трети украински фронт се е казвал "украински" не защото там са служили украинци а защото е воювал на територията на сегашна украйна. Етническите украинци и белоруси /както всички съветски войници, които са започнали войната/ са били убити или пленени от германците още в 1941 година

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Василев

    22 Апр 2023 16:18ч.

    Трети Украински Фронт е воювал и на Балканите, Австрия, Унгария...негов командир е бил армейски генерал Родион Мариновани, който е .... познахте, УКРАИНЕЦ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от нато

    22 Апр 2023 16:32ч.

    А от месец май 1944 година на Трети украински фронт командващ е маршал Толбухин... А във Втори белоруски фронт Поляци ли са служили по твоята логика ? Командира им е бил маршал Рокосовски - Поляк. Пълна каша тие във Главата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карлуково - спешното отделение

    22 Апр 2023 16:43ч.

    "...А от месец май 1944 година на Трети украински фронт командващ е маршал Толбухин..." ------------------------------------------------------------ Не разбирам защо дискутирате с платените тролове. Човека е на работа и цитира името, което е записано в статията на Уикипедия на английски, на втория ред от статията. Толбухин е записан чак в дъното на статията - Вие може да бъдете съден за тормоз на работното място!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от нато

    22 Апр 2023 16:44ч.

    Евгени, младежо понеже нямаш доводи почваш да обиждаш.. Не съм фатмак- пенсионер / фатмаците история не ги влече/ и от 31 години живея в чужбина.. Просто расъждавам логично и се дразня когато хора драскат глупости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Историк

    22 Апр 2023 16:51ч.

    "Малиновски е роден на 23 ноември 1898 г. в Одеса, Украйна. Бъдещият маршал е от еврейски произход." - цитат от Уикипедия Същотака под снимката му пише "съветски офицер" Да не забравяме че Одеса все пак е руски град, а през 1898 г. е в Руската Империя

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eвгени Василев

    22 Апр 2023 17:28ч.

    Не знам кой Ви е нарекъл фатмак, не съм аз. Като страничен наблюдател и на мен не са ми напълно ясни сложните отношения между Москва и Киев, но ето какво казв Алексей Толстой по въпроса: "Има две Русии. Първата - Киевска Рус, има своите корени в световната, а минимум в европейската култура. Идеите за доброто, честта, свободата, справедливостта в тази Рус се разбират така, както се разбират и в целият западен свят. Но има и втора Рус - Московската. Това е Русия на тайгата, монголска, дива, зверска. Тази Русия направи свой национален идеал кървавата деспотия и дивата ярост. Тази Московска Рус отдавна е била, е и ще бъде пълно отрицание на всичко европейско и заклет враг на Европа." Интересното е колко много гняв има под коментара, за Украинските достойнства, е у и Толстой е на сходно мнение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо изненадващо. Алексей Толстой е

    22 Апр 2023 17:46ч.

    бездарен драскач-фантаст. Седесар, дисидент, соросоид и агент на козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Червената армия е била силна и заради... Указ №227 от 28 юли 1942 г., издаден от Сталин

    22 Апр 2023 18:12ч.

    Заповед Указ №227 от 28 юли 1942 г. е издадена от Йосиф Сталин в качеството му на народен комисар на отбраната на СССР. Заповедта е известна още като Заповед "Нито крачка назад!" (на руски: "Ни шагу назад!"). Заповедта разпорежда във всеки фронт да бъдат създадени от един до три НАКАЗАТЕЛНИ батальона (на руски: штрафбат от штрафной батальон), съставени от средни и старши командири и политически работници, които са нарушили дисциплината от страх и психическа неустойчивост. Тези отряди трябва да бъдат изпращани на най-трудните участъци от фронта, "за да им се даде възможност да изкупят с кръв престъпленията си срещу Родината". Заповядва се и създаването във всяка армия на три до пет добре въоръжени ЗАГРАДИТЕЛНИ отряда (на руски: заградотряд от заградительный отряд) за РАЗСТРЕЛ НА ВСИЧКИ, КОИТО ОТСТЪПВАТ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    23 Апр 2023 8:02ч.

    Абе украйнските воиници бяха част от хитлеристката армия и се биеха на страната на Хитлер . Я чети историята на великата отечествена война и ще видиш как и тогава бандеровците бяха най смъртните врагове на Русия .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    23 Апр 2023 8:14ч.

    Абе нещо си зле със историята Трети украйнски фронт не означава че във него са били непременно само украйнци . Руската армия е имала по това време девет фронта и те са били съставени от всички ннароди на СССР по това време .Според теб и сибирските дивизии са се били само сибирци .Ама а за сибирски фронт не съм чувал .Между другото Хитлер е изненадал Сталин първо начално и вместо от югозапад през украйна е нападнал СССР от запад през Беларус ,това е най краткият път за Москва . А най жестоката битка по това време е битката за Смоленск ,там Руснаците задържат за цели два месеца германската армия и по този начин дават възможност на ставката да подготви резервните армии за битките при Москва ,Сталин град и Ленинград .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    23 Апр 2023 8:25ч.

    Ами и сега украйнската армия има заградителни отряди и които украйнски войници се отказват да се бият срещу Русия тези отряди ги убиват на място .По този начин заградителните отряди избиха и много ,ччужди наемници които се отказаха да се бият на страната на укроармията .Факти колкото искаш във интернета .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    23 Апр 2023 8:53ч.

    Евгения ,гледай филма Война има го във ютуб и ще видиш за какво иде реч. За да спреш да говориш със твоите извратени глупости по историята която не разбираш и то нарочно .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СИД

    22 Апр 2023 14:23ч.

    Глиги и Глишев се записали в новите бригади! Бригадирите щели да събира укро трупове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • #Идиоти вън

    22 Апр 2023 15:05ч.

    Как си личи, че Зеленски не е украинец, като нашия Паси - ,,Майната му на православието", че и на народа!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Товарищ Артём

    22 Апр 2023 15:10ч.

    Может Путин и Шойгу просто не могут найти координаты центров принятия решений? Оказываю помощь армии. Вот координаты одного из центров: N 50.444553 E 30.528958 А на фото Белгород. По счастливой случайности, вроде как, никто не пострадал. Подписаться (https://t.me/t_artm) на канал т.Артёма

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    22 Апр 2023 15:33ч.

    В Кривой рог, родното място на зеленото човече (майка ли го е раждала?!) е проведен митинг на роднините на 129-а бригада, учатвала напоследък в боеве на гореши точки. Причините? Ранените войници не се извеждат от позициите им, лошите условия на служба и лошото отношение на командването към военните. Хората поискаха лечение на ранените войници и връщане на телата на загиналите. Според съпругите и майките бойците са изпратени на фронтовата линия със собствени автомобили, а не с бронирани машини, от оръжията имат само картечници, не им носят храна и вода. И т.н.: https://strana.news/news/431951-v-krivom-rohe-proshel-mitinh-rodstvennikov-voennykh-iz-129-j-brihady-tro.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ото Норденшелд

    22 Апр 2023 16:09ч.

    Защо бе Зеленски, старите бригади пенсионираха ли се?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    22 Апр 2023 16:22ч.

    Активно подготвят ново пушечно месо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    23 Апр 2023 8:50ч.

    А пък във Германия отнемат децата наукрайнските бежанци и ги дават на дсжендърски семейства за възпитание ,щото украйнскйите жени не ги били възпитавили добре .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    22 Апр 2023 17:02ч.

    Киевские боевики нанесли удар по Запорожской АЭС. Взрывной волной выбиты окна турбинного зала 4-го энергоблока.Об этом в эфире ТК «Россия-24» сообщил советник главы концерна «Росэнергоатом» Ренат Карчаа.Он уточнил, что нацисты применили для удара боевые дроны.«Эта история больше связана с использованием не артиллерийских ударов, а дронов. Они не прекращают эту активность», — сказал Карчаа в телеэфире. Источник: https://rusvesna.su/news/1682159074 На зомбираните Зеленчуци не им пука нито за хората, нито за земята, нито за тъпаците от Европа. Засега ги интересува само дедо ИзДън, додето може да захлебва, пък е и далече да го нападнат урките. Кога Фед ще бъде обявен във фалит, след като при норматив 8 трлн., вече е натрупал 41 трлн.борч?! Никога, съответно, щото са гордо-лъжливи американски лъжци, айде да "живеят" европейските будали-спонсори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Рашата какъвто главнокомандващият, такива са и войниците му

    22 Апр 2023 19:12ч.

    В Русия сляп, умствено изостанал, тийнейджър с хидроцефалия, който трудно може да ходи, е изпратен във военната служба за регистрация, вписване и мобилизиране на фронта. ===> https://t.me/uniannet/96041

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Британски войници изпращат украински защитници, обучени в Обединеното кралство

    22 Апр 2023 20:12ч.

    https://t.me/OSINTGeorgia/3570

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песента, която Зеленски пее със сърцето си! Слушайте - и ще видите СЪРЦЕТО му!

    23 Апр 2023 1:31ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=nClzSqRyasU&list=RDMM&start_radio=1

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Победа за защитниците на Родната им Украйна и мир за целия свят!❤❤❤❤

    23 Апр 2023 1:36ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=RpM3tp9fe3E&list=RDMM&index=2

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тролската тъпащина

    23 Апр 2023 10:06ч.

    Става непоносима. Освен лиШчетата троловете се опитват да импровизират, и тогава се чудим да се смеем ли, да плачем ли ? ... Имената на фронтовете по време на ВОВ са се сменяли на географски принцип. През 1941-1942 при отстъплението на ЧА е имало Западен, Югозападен , Южен фронт... По-късно Ленинградски фронт, Калиниски , Брянски, Воронежки , РЕЗЕРВЕН ФРОНТ /!!/ , Донски фронт, Сталинградски фронт, Кавказки фронт ... От 1943 и след прелома на Курската дъга, ЧА тръгва в тотално настъпление на Запад , Югозапад и Юг. Със заповед на Ставката от есента на 1943 дотогавашните имена на фронтовете /Западен, Югозападен ...и т.н./ са заменени с по-прегледното "Украински" фронтове 1-ви, 2-ри, 3-ти ...съответно от север на юг. И "Белоруски" 1-ви, 2-ри, 3-ти ... от юг на север. Така в центъра на целия европейски фронт са Първите фронтове, а към периферията растящите номера. Съответно когато достигат Берлин , ЧА го атакува с Първи Белоруски фронт /Жуков/ и Първи Украински /Конев/ , на финала само Жуков... Т.е. центърът на настъпление на ЧА в Европа се е падал леко южно от паралела на Берлин. В тези наименования няма нищо общо с етническия състав на ЧА. В нея са воювали граждани на ВСИЧКИ Съюзни републики, без изключение. Всички републики са дали по над 100 хил. убити по време на ВОВ, вкл. средноазиатските. Узбеки, Таджики, Казахи ... са бранели подстъпите към Москва и Ленинград. Украинци е имало в Карелия. Белоруси в Кавказ...Не е имало никакво фиксиране на военослужещите по регионален принцип, напротив ! Сталин и болшевишката партия са се стремели да "разбъркват" народностите, да създават чувство за единна "съветска нация" , "съветски войник" , а не руски, украински, грузински ... Единственото което се е допускало на ниско ниво - роти, батальони, е било да са формират части от "земляци", като така се е постигало по-добро разбирателство и другарство по време на бой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи