Зеленски: Ако Украйна падне, Русия ще атакува Източна Европа, за да стигне до Берлинската стена

Зеленски: Ако Украйна падне, Русия ще атакува Източна Европа, за да стигне до Берлинската стена

Украинският президент призова днес Запада да увеличи помощта си за Украйна и каза, че ако неговата страна бъде победна, Русия ще нападне останалата част от Източна Европа, за да стигне "до Берлинската стена", предаде Франс прес.

 

"Ако ние изчезнем, опазил ни Бог, следват Латвия, Литва, Естония и т.н... До Берлинската стена, вярвайте ми", заяви Зеленски. Според него Кремъл може да има за цел да възстанови цялата европейска сфера на влияние на СССР.

 

Той призова Запада да наложи забранена за полети зона над неговата страна. "И ако нямате силата да затворите небето, тогава дайте ми самолети", възкликна той.

 

Зеленски изрази готовност да говори с руския президент Владимир Путин. "Ние не нападаме Русия и не планираме да я нападаме. Какво искате от нас? Напуснете земята ни", каза той, обръщайки се към Путин. "Седнете с мен. Само не на 30 метра разстояние, както при френския президент Еманюел Макрон", каза украинският лидер, визирайки факта, че Путин приема световните лидери на известната вече изключително дълга маса.

 

"Призоваваме хората да предприемат пълна народна съпротива срещу врага в окупираните територии", заяви в онлайн послание президентският съветник Олексий Арестович.

 

"Слабата част на руската армия е тилът. Ако ги изгорим сега и блокираме тила, войната ще свърши за броени дни", добави той. Арестович призова за издигане на барикади в градовете, за организиране на протести и онлайн работни групи.

 

"Пълна съпротива... това е нашият украински коз и е нещото, в което сме най-добри в света", заяви Арестович и припомни партизанските действия в окупираната от нацистите Украйна през Втората световна война.

 

По-рано Върховната рада подкрепи призив към международните организации с искане за незабавно въвеждане на забранена за полети зона над Украйна. В същото време ръководителят на Пентагона Лойд Остин заяви, че създаването на забранена за полети зона над Украйна би заплашило САЩ с война с Русия. Според него поддържането на такава зона ще изисква "контакт с руски самолети".

 

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че някои чуждестранни лидери се готвят за война срещу Русия и че Москва ще продължи докрай военната си операция в Украйна, предаде Ройтерс.

 

Той даде интервю за руската държавна телевизия седмица след като руските сили предприеха настъпление в Украйна. По думите му Русия не мисли за ядрена война - според него тази мисъл се върти само в главите на западните политици.

 

Лавров заяви, без да подкрепи с доказателства думите си, че украинският президент Влолодимир Зеленски, етнически евреин, ръководи "общество, където нацизмът процъфтява".

 

Той каза, че решение на кризата в Украйна несъмнено ще бъде намерено и че предстои нов кръг преговори между украински и руски представители (той се провежда в момента - бел. ред.).

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • компоец с пистоует

    03 Март 2022 20:14ч.

    този изобщо не дружи с главния си мозък ,жалко щеше да е звезда в болшой театър

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tveuut

    18 Юни 2022 13:19ч.

    lasix price - <a href="https://doxycycliner.com/">order doxycycline pill</a> cost doxycycline 100mg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hdmmui

    15 Юли 2022 9:00ч.

    order gabapentin 100mg pills - <a href="https://gnlasik.com/">order lasix 40mg sale</a> ivermectin tablets uk

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Snsfvt

    26 Юли 2022 13:22ч.

    order methotrexate sale <a href="https://viapillsfs.com/">sildenafil 100mg price</a> order reglan 20mg generic

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подлоги

    03 Март 2022 20:16ч.

    Чакаме руската армия и ги почваме краварските подлоги по списък

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глас

    03 Март 2022 20:18ч.

    Има в руската литература един персонаж - Остап Бендер. Зеленски го надмина с лъжите си и хленчене за пари. За каво и е на Русия да атакува Европа. Единствената и цел е да уничтожи нацистите които убиват и уничтожават мирни граждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    03 Март 2022 20:25ч.

    Прав е, усеща той, че пропастта между народите и проамериканските назначенци от правителствата (като него) в ИЕ се задълбочава. Ако продължава да провокира с подкрепа към нацистите, в днешна Германия ще възкръсне ГДР и ще поиска признаване от Русия. Немците да се успокоят и да не ескалират напрежение с подкрепата си за остатъците от хунтата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възможно е

    03 Март 2022 20:26ч.

    В Русия сред мъжката популация е много разпространено желанието да изнасилват германки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    03 Март 2022 20:33ч.

    А що рускини са били не само насилвани, но и избивани от немскофашисткия агресор, това забрави ли го?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Златко

    03 Март 2022 20:54ч.

    Необходимо ли е на "Възможно Е - 03 Март 2022 20:26ч." да насилва "малките си сиви клетки"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    03 Март 2022 21:45ч.

    Вовка братче ти заслужаваш Оскар, ама тотален за ренесансов човек, нещо като Чарли Чаплин на 21 век! Признавам ти, че си талантлив, само дето много хора пострадаха, но тука винаги си страдаме, а и по света, съдба!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    03 Март 2022 22:45ч.

    А дано, ама надали... Да наминат и насам, че има доста за прочистване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    03 Март 2022 23:21ч.

    Трябва нещо да съм проспал. Стената не я ли бутнаха?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както винаги, надаме се пак на Русия

    03 Март 2022 23:30ч.

    да прочисти цяла Европа от фашисти, джендъри, дендъри, ваксино-фашисти и прочие свръх-извратена западна измет. Преди 40-на години, западът изглеждаше много привлекателен като модел, но днес вече не е. Това са реалностите. Който иска, да си живее в измислените западни светове. Ние не искаме. Точка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако ти Зеленски имаше в главата си мозък а не захарен памук

    03 Март 2022 23:46ч.

    Щеше да си с Русия и от две дойни крави да доиш, ама щото си много хитър, та от два стола, та на земята! Жалко за младите живото, които трябва да тежат единствено на твоята съвест.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • от две дойни крави да доиш

    04 Март 2022 1:55ч.

    това с двете крави няма как да стане, защото кравите враждуват помежду си, а ти си съсед и на двете. За това стана Майдана през 2014 г. и беше свален Янукович. Има ситуации, в които дадена територия е невъзможно да остане неутрална.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    03 Март 2022 23:53ч.

    Зеленски е прав.Като приключи с Украйна идва ред на друг.......ама КОЙ?Въпрос за 1 000 000 000.Кандидати много! До днес поименно са предупредени 1.Финландия/за НАТО/2.Швеция /за НАТО/ 3.ДАНИЯ/замилитаризиране на остров в балтика/4.Чехия/доставки на оръжия в ук/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    03 Март 2022 23:59ч.

    5.Полша /за летища на ук./ 6.Германия/за дост. на оръжия.Изречението е ''денацификацията'' не е приключила/6.Франция /за ик.война изречението е ''може да стане гореща/Русия не е Либия нито Ирак та да и запорират от 600млрд до няколко трл. долари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    04 Март 2022 0:07ч.

    Някои се осъзнаха и дадоха назад Финландия и Полша.Други смекчиха тона -САЩ и Англия.Други още мислят че дъжд ги вали.Путин ще им даде възможност за маневра след Украйна.И седмица.Ако няма резултат ще има ново показно.Русия и не го крие.Казва го ''дипломатично''.И до тук от Мюнхенската всичко казано е вече дело.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленщайн

    04 Март 2022 7:18ч.

    Зеленски е много храбър. Ама се крие в Полша… Призовава за съпротива и проливане на кръв срещу руснаците. Обаче не своята кръв, а на обикновените украинци. Твърди че при тях нямало нацисти, но държат цивилните за жив щит…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • общество, където нацизмът процъфтява

    04 Март 2022 7:41ч.

    Лавров не е бил коректен, но си е за негова сметка. Нацизмът не "процъфтява" в Украйна защото мнозинството украинци са нормални и свестни хора, самите те не са "нацисти". Нацизмът се ТОЛЕРИРА в Украйна, и то от години. Защото нито власти, нито мнозинството население не им се противопоставят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    04 Март 2022 8:36ч.

    Нацизмът там се внедрява от международната общност, начело с ционистките кръгове в САЩ и Англия. Германия пък е съучастник поради реваншистки подбуди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питанка

    04 Март 2022 8:23ч.

    А защо само до "Берлинската стена"?! Защо не до Лондон и до Португалия?! Още повече, че шотландците и ирландците биха ги посрещнали като освободители!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    04 Март 2022 9:24ч.

    кремълските въшкари ще освободят Европа със 65-километровите си неподвижни колони от 40-годишни таралясници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дреалист

    04 Март 2022 10:35ч.

    Тези пропагандни лъжи.... са.... нечистоплътни! .... Смотаняк!... С нахалство и глупост предизвика агресията, а сега иска и да предизвика ядрена война...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    04 Март 2022 13:17ч.

    Този е умен идиот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия няма да стигне до берлин

    04 Март 2022 20:14ч.

    Руските войници няма да имат щастието да огранват немските домове и да изнасилват германките, а ако им се прииска, да ги убиват след това. Много по-рано своите ще му видят сметката на плъха в собствената му дупка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ти гледай когато стигне до софия да не си в страната

    04 Март 2022 20:24ч.

    Приятелски съвет

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи