Зеленски: Ако Китай се съюзи с Русия, ще има световна война

Зеленски: Ако Китай се съюзи с Русия, ще има световна война

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди Китай в интервю, публикувано в понеделник в германския "Ди Велт", да не подкрепя Русия във войната й срещу Украйна и каза, че това ще доведе до световна война.

"За нас е важно Китай да не подкрепя Руската федерация в тази война. Всъщност бих искал да е на наша страна“, казва Зеленски за германския всекидневник "Велт". 

"В момента обаче, не мисля, че това е възможно", посочва украинският лидер.

"Виждам обаче възможност Китай да направи прагматична оценка на случващото се тук", добавя Зеленски.

"Защото, ако Китай се съюзи с Русия, ще има световна война и смятам, че Китай си дава сметка за това". 

Коментарите на Зеленски дойдоха, след като Китай каза, че Съединените щати не са в позиция да отправят искания, след като държавният секретар Антъни Блинкен предупреди китайския си колега през уикенда Пекин да не предоставя оръжия на Русия във войната й в Украйна.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в събота предупреди най-високопоставения китайски дипломат Ван И за последствията, ако Китай окаже материална подкрепа за руската инвазия в Украйна, като каза в интервю след срещата на двамата в Мюнхен, че Вашингтон е загрижен, че Пекин обмисля да достави оръжия на Москва.

Китай и Унгария са готови да работят с други страни, за да спрат настоящите враждебни действия, каза първият дипломат на Пекин Ван И в Будапеща в понеделник преди посещението си в Москва. "Китай и Унгария са миролюбиви страни, затова се радвам да ви срещна отново", каза Ван И във видео във Facebook по време на среща с унгарския външен министър Петер Сиярто.

Коментирайки Молдова, Зеленски каза пред Die Welt, че Украйна е предала на президента на Молдова Мая Санду разузнавателна информация, която предполага, че Русия планира преврат в Молдова.

"Мая Санду никога не ме е молила за помощ, но ми благодари за информацията. Тя познава нашата ситуация много добре. Украйна винаги ще бъде готова да помогне на Молдова", добави той.

Кремъл заяви в понеделник, че отношенията на Русия с Молдова са много напрегнати и обвини молдовските лидери в преследване на антируски дневен ред, една седмица след като Кишинев заяви, че е осуетил руски опит за преврат.

Източници: dariknews.bg, dnevnik.bg

 

 

 

Коментари

  • Геофизик

    20 Фев 2023 15:35ч.

    Тоя наистина е някакъв шут. Осмелява се да поставя условия и да заплашва/предупреждава хилядолетна империя. От руснаците може и да му се размине, от китайците - не. Премина червена линия, китайска. Лошо, много лошо, Зеленски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тя и бабата пелоси премина червената китайска линия и к'во?

    20 Фев 2023 15:43ч.

    Останаха си с пресечената червена линия и за кашмер и на свраките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Китай не бърза

    20 Фев 2023 16:17ч.

    времето работи за него и познайте срещу кого?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срещу Китай работи, как срещу кого.

    20 Фев 2023 16:24ч.

    Америка е могъща, недосегаема и вечна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евролиебрални ми планктоне

    20 Фев 2023 16:32ч.

    ти Америка само на картинки си я виждал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    20 Фев 2023 15:51ч.

    жужето зе в качеството си на какъв дава "съвети"? за тия, които го питат, не питам, те са наведени повече от територията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пророчество:

    20 Фев 2023 15:55ч.

    В края на 20 век американският протестантски пастор Бринкли е сигурен, че това, което очаква Русия, е това, което очаква целият свят. Той говори за предстоящата ядрена война и посочва, че в резултат на нея върху Украйна ще паднат осем бомби. До Киев, Харков, Днепропетровск, Одеса, Херсон, Донецк, Луганск и Запорожие.Освен това, ракетите към Днепропетровск и Луганск ще бъдат свалени и ще паднат на север от градовете. В същото време пасторът споменава, че Киев вече няма да бъде столица на Украйна, а Лвов ще стане главен град. Пророкът е убеден, че бомбите ще дойдат от ЗАПАД!!! Преди да започне ядрена война, САЩ ще окупират петролните полета на саудитците, но скоро ще бъдат отблъснати. Ню Йорк ще бъде унищожен от терористи - ядрена ракета ще бъде изстреляна от кораб, но предградията ще оцелеят. PS: Сащ винаги собственоръчно унищожават ненужните си партньори или ги пускат по пързалката. Винаги е било така, така и ще бъде. Пък ти, трай коньо за зелена трева!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И Китай започна

    20 Фев 2023 16:00ч.

    да трепери от предупрежденията на кафевият кокаинов фюрер

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелева салата

    20 Фев 2023 16:01ч.

    ОФ, и ти ако млъкнеш, повече няма да говориш глупости, амЪ на̀, добил си се до главите ни ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    20 Фев 2023 16:03ч.

    Озаптете този идиот! Толкова ли няма свободни места в лудницата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелето е световна напаст

    20 Фев 2023 16:06ч.

    Поредното доказателство, че човек с комплекси от ниския си ръст и промит мозък, когато се дрогира става голям, могъщ и може да се види като световен лидер. Кой е този напушен мизерабъл, който ще нарежда кой с кого да си общува и помага и ако наркотичните му бълнувания не бъдат изпълнени, то ще се развихри световна война? Зелето разчита на Байдън, затова подскача като френско петле. Направил е обаче неправилно залагане. Картите са раздадени, Rien ne va plus!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bay Huy

    20 Фев 2023 16:13ч.

    Сатанюгите заплашват и другаря Си ? Става интересно... Прогноза. Китайците са Меки Мари, страхливи са. Военно вече могат да се изрепчат, но няма да посмеят. Освен това не са искрени съюзници на Русия, дружат по конюнктура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е нужно да воюват (за сега)

    20 Фев 2023 16:32ч.

    Говори се, че те и сев.корейците поемат част от производството на снаряди за украинският фронт. С такъв тил, руснаците няма да имат грижи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    20 Фев 2023 16:19ч.

    Господарите на Зелен с кофликта в Украйна целят да я опоскат тотално, да сгърчат ЕС, и по-конкретно Германия, да обезкървят Русия преди мача с Китай, да разклатят властта в Иран и да сметат под килима проблема с трилионите долари, напечатани покрай Ковид експеримента. Сега плашат и със световна война, да не би нещо да се е объркало в плановете, нещо с долара?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    20 Фев 2023 16:27ч.

    А какво правеха твоите зелени кхмери като украински представители в Тайпе? Защо дразнеха Китай пред лицето на цялата световна общност? Китай добре помни кой избомби нагло посолството им в Белград при бомбардировките през пролетта на 1999 г. За някои работи давност няма и с какъвто се събереш, такъв ставаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шарлатани сър, шарлатани

    20 Фев 2023 16:49ч.

    Този евреин ще запали света,той е ментор ,фюрер и демократ. Ще има неизбежно ядрени удари и така ще се реши въпроса с ценностите и всичко останало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо няма да се реши. Това, което оцелее,

    20 Фев 2023 16:59ч.

    ще бъде още по-алчно, озверяло и деформирано от злощастните си предшественици. Въобще, замисълът "човечество" се оказва един провал, да ми прости Бог.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    20 Фев 2023 17:00ч.

    То само е един Зеленски, дето има право да хленчи пред Сащ и ЕС, щото са съюзници, пък Русия можело да ги гърби 1 година обединените идиоти и нямала право да има съюзници?! А досега войната каква е, украинска ли? Пък и не млъкнаха, бе, ами и не се спряха да заплашват! И като се разшири войната, обединеният запад с какво ще воюва, с гол гъз и прашки ли? Айде на всички по една ракета и да се приключва по-бързо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    20 Фев 2023 17:47ч.

    Верно ли и кой с кого ще се бие? ? САЩ не може да набие СК, представям си да набие китайците... че те само като се изпикаят в река Потомак и белия дом ще се удави ? Ще даваш ли нещо ново, че стана досадно? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скот

    20 Фев 2023 17:48ч.

    За украйна ли бе? хахахах Смени дилъра, наркоманчо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-тринаесе

    20 Фев 2023 18:09ч.

    Не бе парцал, никаква световна война няма да има. Всеки божи ден Украйна изчезва - ти също. Американо-евро пастирките също го знаят, и нищо не могат да направят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шопски

    20 Фев 2023 18:47ч.

    Поредните нарко бълнувания! Ако се съюзят "западните демокрации" с нацисти, не е световна война, но Русия и Китай съюзени е световна война?! И кой ще го обяви и надделее?!?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако Китай се съюзи с Русия, ще има световна война

    20 Фев 2023 19:14ч.

    Прочети си молитвата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • щизофрионика сеа изока

    20 Фев 2023 19:50ч.

    забравил да си вземе харчитата. боже прибери си този неадекватен човек заедно с цялата му кохорта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бам бум

    20 Фев 2023 20:27ч.

    Значи цяла европа и Краваристан воюват срещу Русия чрез санкции,изпращане на оръжия и финикийски знаци а Китай да си стой в ъгъла? Нали ако не дай си боже по някаква щастлива случайност успеят да разединят руснаците след тях идва реда и на Китай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Булава

    20 Фев 2023 20:53ч.

    Този евреин изтребва на воля украинските младежи и не му пука ,а тия като овни вървят на заколение с купища. И за какво, да се бият с православните си братя. Украинците са тъпи, може би едни от най тъпите и прости . Но интересно ,като изтрепа младото поколение украинци , какво ще прави , няма кой да се бие с руснаците , освен поляци и други малоумници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    21 Фев 2023 16:45ч.

    Джо Байден в 1997 г: Руснаците ми казват: „Ако продължите да разширявате НАТО, ние ще установим близки отношения с Китай. Едва сдържах смеха си и отговорих: „Е, успех , ако не се получи с Китай, опитайте с Иран.“ https://www.youtube.com/watch?v=coD2frs48JM

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи