Зелените сертификати отпадат от 24 февруари за обществени заведения

Зелените сертификати отпадат от 24 февруари за обществени заведения
От 24 февруари изискването им ще е по желание на собствениците на обществени обекти

 

Заповедта за отпадане на задължителното изискване на зелени сертификати на входа на обществени обекти вече е подписана от здравния министър и публикувана на сайта на здравното министерство, съобщиха оттам тази вечер.

Както бе заявено, от четвъртък, 24 февруари, по преценка на собствениците, управителите/организаторите на обекти/мероприятия може в обекта/на събитието да се допускат посетители без изискване да предоставят „зелен сертификат“. Изискването за „зелен сертификат“ остава задължително за персонала на всички обекти с обществено значение.

От същата дата се допуска посещението на до 12 деца в група при провеждане на присъствени групови занятия за деца в езикови, образователни центрове, центрове за подкрепа на личностно развитие и други обучителни центрове и школи при носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, редовно проветряване на всеки час и дезинфекция.

Въпреки че в заповедта са редактирани и текстовете за висшите училища, промени в техния режим на работа няма - зелените сертификати засега остават да важат за пълно възстановяване на присъствените обучения.

Заявените две други стъпки за облекчаване на ограниченията - от 5 и от 20 март, не са включени в тази заповед. Те обаче са описани в доклада на главния държавен здравен инспектор, който задължително я съпровожда. От съобщението на МЗ става ясно, че изискването за „зелен сертификат“ в цялата страна ще отпадне от 20 март при благоприятна тенденция в развитието на епидемичната обстановка.

Коментари

  • Живка Павлова

    22 Фев 2022 19:47ч.

    Кирето се опита да хързулне "Възраждане" с уж преговори и уж изслушване на аргументи, но на тях май не им минават тия. И днес, предпротестно, падат едни мерки и се определят дати за падане на други. Утре, 11 ч., пред кирчовото временно обиталище.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Златко

    22 Фев 2022 19:55ч.

    Нищо не отпада. Не по врат, а по шия. Прочетете заповедта и сами се уверете. https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2022/02/22/zapoved__rd-01-103-22022022_g.pdf

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поредният опит на Костадинов да яхне недоволството

    22 Фев 2022 21:29ч.

    за да го изведе на управленски позиции се оказа ялов. Изтърка се вече този номер, за 32 години какви ли образи не видяхме, повръща ни се вече от такива мераклии за кьоравото, дето карти не трябва да играе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако не беше Костадинов,

    22 Фев 2022 21:40ч.

    Кирчовчите щяха дълго да се ослушват, като чумаво прасе в картофена нива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе щото Костадинов

    22 Фев 2022 21:46ч.

    много се е загрижил за правата ни. Същият морален тепегьоз с едно за другите, друго за нашите хора, като хванаха Дренчев в лъжа, поиска ли му оставката? Още се ослушва като прасе в тикви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чужденец

    22 Фев 2022 22:28ч.

    Държа да разочаровам. АБСОЛЮТНО НИЩО не зависи от България и от българите и когато се въвеждат "мерките 666" и когато се свалят също ! Нищо, нула, зеро. Властта изпълнява и в двата случая заповеди свише, а такива като Коцето се правят на директори на водопад,кота отменят мерки...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фармацевтичната мафия

    22 Фев 2022 22:40ч.

    Кючек прУфесорка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А за обществените тоалетни КОГА?

    23 Фев 2022 6:55ч.

    Питам???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Керчева

    23 Фев 2022 9:46ч.

    Искаме отпадане на всички мерки - Веднага!!!! Стига сте давали “пари на вятъра” за смешните тестове за учениците!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелените сертификати

    23 Фев 2022 11:02ч.

    Отпадат за кръчмите, за университетите - не. Показателно за тандема Кирчо-Денкофф.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спилко

    23 Фев 2022 17:01ч.

    Не искам да свършва хубавото време - пускам си лекцийката от диванчето вкъщи, повишената ми заплата тече, аз си гледам Байерн по телевизора и си тананикам с голяма каничка мерло, а студентчетата кой прочел лекцийката ми, кой не, много им здраве, нищо от тях няма да излезе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Една Балама

    23 Фев 2022 18:37ч.

    Искат още ужилвания,искат те ,искат.Незаконното беззаконие ще продължи с отпускане на юздите през топлите сезони и после пак бич..Игрите на грипа,игрите на глада,игрите на дилъри на време и други,които още все още не са ни представени ,продължават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи