Здравният министър в Плевен: Няма недостиг на легла в болниците, а на специалисти

Здравният министър в Плевен: Няма недостиг на легла в болниците, а на специалисти
При необходимост ще се пренасочва медицински персонал в критични места у нас. Няма недостиг на легла, а основен проблем е недостатъчния човешки фактор.

 

Здравният министър Кирил Ананиев пристигна в Плевен. Там бяха потвърдени 2 случая на коронавирус. Министър Ананиев занесе маски и предпазни костюми на хората, работещи в болницата.

 

Един от първите регистрирани случаи на коронавирус у нас, обявени през нощта от Националния оперативен щаб, е на 27-годишен мъж от Плевен. Днес стана ясно, че е заразен и 61-годишен пациент от местната болница, който е лежал в една стая с 27-годишния. В момента се проверяват хората, с които той е контактувал. 

 

„Карантинен режим е обявен в Университетската болница в Плевен, спират се планови операции, детска и майчина консултация, няма да има посещения при болните“, каза здравният министър след пристигането си.

 

„Осигурени са медицински средства за болницата в Плевен, а следващата седмица се очакват консумативи от Турция, като приоритет ще са двете болници в Габрово и Плевен“, добави здравният министър, предаде БТВ.

 

Oбщо четири положителни проби регистрираме в България до този момент, обобщи Ананиев: „В полунощ научихме, че първите пациенти са 27-годишен мъж в Плевен и 75-годишна жена в Габрово. С тях са свързани и следващите два обявени случая. 61-годишен мъж в Плевен и жена от медицинския персонал, имала контакт с пациентката в Габрово. При необходимост ще се пренасочва медицински персонал в критични места у нас. Няма недостиг на легла, а основен проблем е недостатъчния човешки фактор“.

 

Ананиев ще се запознае на място с всички мерки, които се взимат срещу разпространението на вируса. Очаква се след това да отпътува за Габрово.

 

Източник: "Труд"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Поправка?

  08 Март 2020 17:46ч.

  Счетоводителката е вече и парамедик!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • passer-by

  08 Март 2020 17:49ч.

  на клоуна с генералските лампази така и не му стана ясно, че инкубационния период не е 14 дни, а е 28 дни и театрото им /за борба с коронавируса/, което разиграват с боко българоубиеца следва принципа: "Няма човек - няма проблем..."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Димитър

  08 Март 2020 18:01ч.

  Кой ще им потърси сметка за геноцида срещу Българския народ ! Престъпници !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • стар български лекар

  08 Март 2020 18:17ч.

  Трябва да се радват, че още има останали лекари...защото скоро ще приключат възрастните, а младите ще се изнесат от България, в мнозинството си...и тогава министърът ще трябва да използва ресурса от специалисти по всичко...от Здравната каса....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаирсъзин

  08 Март 2020 18:19ч.

  Кире, дялан камък си, поеми сирийската криза, че да живнем и преживеем вируса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Здравният министър в Плевен: Няма недостиг на легла в болниците, а на специалисти

  08 Март 2020 18:37ч.

  Бюджетарят, неговият племенник и техният работодател наясно ли са за последните 10 години благодарение на управлението им колко лекари и медицински сестри емигрираха?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе, продължаваме ли...

  08 Март 2020 18:42ч.

  ...тихо и кротко да внасяме боклуци от Италия? Къде са апологетите на капитализма каролевчета и Ревизоро, които напоително ни обясняваха, че боклуците всъщност са суровина и сме загинали, ако им спрем вноса?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Специалистите отлитат да захранват чуждите икономики

  08 Март 2020 18:42ч.

  Толкова за признанието на труда им у нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Justin Peters

  08 Март 2020 18:44ч.

  "When no one is an expert, everyone becomes an expert, and authority thus redounds to the person who is least troubled by that paradox." — Justin Peters, Slate, 10 Sept. 2018

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами нали ги разгони?

  08 Март 2020 19:43ч.

  Какви специалисти очакваш? С 300 евра на месец? Не мога да го гледам! Рядко човек ми е бил толкова противен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  08 Март 2020 20:01ч.

  Какви специалисти ще работят за мизерните ви заплати ? Медицинските сестри били терористи , ще изгоните и тях , за да обезлюдите територията за базите на ФАЩ ! Вие сте престъпници за съд , затвор и полагане на общественополезен труд за благото на обществото ! Ще доживеем да видим и теб продажнико в затвора !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До София

  08 Март 2020 20:38ч.

  Осени ме мисълта, че може би точно тав им е целта и затова ги търпят?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отговорен

  08 Март 2020 20:39ч.

  Млад лекар, познавам го откакто ходеше прав под масата, работи от години в Англия. Има три деца, живеят с майка си в БГ. Той си идва на 2-3 месеца за 2-3 седмици. Първия път когато ме учуди беше когато реши да е лекар след като завърши СМГ. Каза че иска да помага и че това май го "чувства". Вторият път беше когато каза, че щом ще има семейство той ще го осигури, защото е мъж. Не е като да не съм се зарадвал. Харесвам истински хора. Питанката е как точно, Ананиев, тези зрънца ги кътаме ?! Не можете, не сте годни да разберете !Проблема ви е не в 5 (ПЕТ) сестри, а по принцип в милиционерската ви семка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А когато, съвсем скоро, се появи недостигът,

  09 Март 2020 5:45ч.

  ще мобилизирате ли частните болници и лекарите в тях, или те ще си продължат да източват НЗОК с измислени диагнози и седемкратно завишени цени на лекарствата? А? Едва ли? Ресурс интелектуален и морален не ви стига, а и мразите българския народ, гиди @@@@@ с @@@@@@@.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи