Здравният министър: Няма нужда от ваксини срещу COVID, грипът тази година протича доста по-тежко

Здравният министър: Няма нужда от ваксини срещу COVID, грипът тази година протича доста по-тежко

България трябва да купува ваксини срещу COVID-19 до 2025 г. в огромни количества, но е поставила въпроса пред Европейската комисия за прекратяване на договора, обясни в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ министърът на здравеопазването в служебния кабинет Асен Меджидиев. Той каза, че в момента населението няма нужда от ваксини срещу COVID-19, а нивата на морбили и скарлатина са се повишили значително. Освен това грипът тази година протича доста по-тежко. 

„Ние не само имаме ваксини за бракуване, но вече бракувахме огромни количества, предстои тази година да бракуваме още 2 800 000 дози. Това е огромен финансов ресурс. Бях категоричен пред Европейската комисия, че България е твърдо за прекратяване на договора с „Пфайзер“ за закупуване на ваксини“, каза служебният министър на здравеопазването. 

Според него в България е видимо първо, че ковид ситуацията отмина, второ - всички експерти коментират, че новият тип на вируса заобикаля тези ваксини, а третият въпрос е, че трябва да закупуваме бустерни дози, но имаме ниско ваксинационно число и няма къде да ги прилагаме. „В онлайн разговора си с еврокомисаря по здравеопазване бях доста критичен и категоричен, че е не е имиджово дори за Европейския съюз да бъдем принуждавани да закупуваме ваксини и още с доставянето им да трябва да ги унищожаваме“, посочи Асен Меджидиев. 

Полският министър на здравеопазването първи подкрепи нашата позиция, подкрепа има още от Чехия и Литва, уточни министърът на здравеопазването. Според него със средствата, които плащаме за купуването и унищожаването на тези ваксини, ще построим една детска болница и ще останат за детските центрове в селата. 

„Населението няма нужда от ваксини срещу ковид в момента, нито в България, нито в Европейския съюз. В момента няма никакви желаещи въобще за поставяне на ваксини у нас, въпреки че Министерството на здравеопазването е подсигурило всички възможности – възстановени се средствата за лекарите, които ги поставят, има и разкрити ваксинационни центрове“, обясни Асен Меджидиев. 

Той смята, че антиваксинационната кампания, която се случи, и резултатите от нея са довели до отлив на желание у хората да покриват задължителния имунизационен календар. „Имаме отказ от ваксинация срещу морбили. Трябва да мислим как да вкараме ваксинацията за варицела – това са ни сериозните проблеми“, заяви министърът.

В момента грипът протича доста по-тежко, ние нямаме достатъчно ваксини против грип, отбеляза той. Асен Меджидиев добави, че високите нива на морбили и скарлатина не са само в България, но и в целия Европейски съюз. Според него двете години извънредна епидемична ситуация са довели до  по-високи вълни и с грипа. Грипът протича тази година доста по-тежко, но овладяхме пиковата вълна, каза министърът на здравеопазването. 

Източник: БТА, БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Франк & Щайн

    04 Март 2023 10:52ч.

    Този си търси белята, как така не иска да плащаме данък-ваксина на Пфайзер-Лайен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „Населението няма нужда от ваксини срещу ковид в момента, нито в България, нито в Европейския съюз."

    04 Март 2023 14:42ч.

    Милият човек! Смелчага! Дано оцелее професионално и физически. Господ да го пази!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МОЛЯ ??

    04 Март 2023 15:33ч.

    "Милият човек" - Д-р Меджидиев: Можем да свикнем с вируса само при 50-60% ваксинирани ! https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/221470-d-r-asen-medzhidiev-mozhem-da-sviknem-s-virusa-samo-sled-50-vaksinirani Ковидист, сатанист , та дрънка !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно ?

    04 Март 2023 15:36ч.

    Нямаме амнезия. Твърде скоро беше и помним кой какво е говорел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „Населението няма нужда от ваксини срещу ковид в момента, нито в България, нито в Европейския съюз."

    04 Март 2023 16:54ч.

    Населението никога не е имало нужда от ваксини, нито преди, нито сега. Фон дер Лайнян имаше нужда от комисионни, а Пфайзер от огромни печалби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан Караджа

    04 Март 2023 11:03ч.

    ... А една високопоставена преговаряща русокоса мърла си е загубила и четирите смартфона и не можа да свидетелства за преговорите за ваксините!!! Тотална корупция и позор на ниво над Европарламента....тук иде реч за десетки МИЛИАРДИ Евро, а не за гръцките депутати с някви куфари по 500 000 евро...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Десислава

    04 Март 2023 11:04ч.

    Имало и адекватни хора в това правителство. Не мога да повярвам - служебен министър има позиция, говори ясно за нея и я защитава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ега си наивниците !

    04 Март 2023 15:42ч.

    Този до вчера беше закоравял ковидист и ваксинатор ! Не разбирате ли че говори това, което му е наредено от вън ? В момента се “разхлабва” лъжата К19, ваксбоклуците стават “по желание”, а “вирусът” изведнъж вече не е проблем ! Правят ви на маймуни !???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България трябва да спре вноса на храни от Украйна!

    04 Март 2023 11:14ч.

    Земеделците се скъсаха да се молят и да повтарят да се спре вноса на земеделски продукти от Украйна! ...... Цяла Африка има нужда от зърно, защото не го произвежда, но защо ЗЪРНЕНИТЕ храни от Украйна НЕ СТИГАТ до АФРИКА, а идват в България?! .... Да не говорим, че слънчогледа и зърното са мухлясали, защото са от стари реколти! .... Защо нашата българска ЗДРАВА прясна реколта не стига до българския народ, а ползваме чуждо зърно и слънчоглед и кой знае още какъв внос от държава, където падат какви ли не опасни бомби! ..... И после тежък бил грипа, ми как се поддържа силна ИМУННАТА система на българите?! ЗДРАВНИЯ министър докторе, ами обяви се против вноса на храни от държава във война, ЗАЩИТИ живота и здравето на българите! Няма да останат хора в държавата, така не се "помага" на нещастната Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    04 Март 2023 11:19ч.

    За съжаление, не само житото е некачествено и мухлясало, защото правят украински дъмпинг с цените спрямо произведеното от наши фермери, но и в хляба и сума ти хранителни стоки, както пишат вече свидетели в социалните мрежи, поне от 2013 г. се поставят сухи брашна от насекоми и червеи, предизвикващи в хората опасни туморни процеси и разни психосоматични проблеми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От 2013 г. брашна от насекоми и чрвеи? Ужас!

    04 Март 2023 13:35ч.

    Ако е истина, това е ужасно престъпление към българите, как никой не се загрижи за живота на ближните си, как? А ПАРИТЕ, които са взели за да ПРЕМЪЛЧАВАТ и УВРЕЖДАТ други хора, дано са им донесли щастие. .... Влиянието върху психиката за жалост не носи доброта, защото сме свидетели на невероятна агресия - нарязани човеци в куфари, това го имаше само във филмите на ужасите.... Боже, спри този ужас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    04 Март 2023 11:42ч.

    Защо служебният здравен министър не каже, че многомилионните договори за т.н."ваксини" ги сключи Аптекарката, под давление на ЕК, а по-точно фон...Л.? Унищожаването също изисква финансов ресурс, който може да се използва за решаване на належащи здравни проблеми. В страната ни няма пари за много други дейности, но за "Пфайзер" и другите фарм. компании за безполезните продукти винаги има? ЗАЩО???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бракувахме огромни количества, предстои тази година да бракуваме още 2 800 000 дози

    04 Март 2023 11:46ч.

    Кой е "бракувал" милиони и милиони бюджетни пари ? Кой с ясното съзнание че това са токсини, и че българите са с акъла си и няма да си инжектират токсини, е дал парите ? Това не е ли съставомерно по НК ? Къде е Прокуратурата за тази Огромна и Престъпна КРАЖБА - да се самосезира ? В кои миши дупки се спотаиха КОВИД ЗВЕЗДИТЕ от преди година и половина , които течаха от медиите ? Които създаваха психозата и средата за това гиганстко и престъпно разхищение на средства...?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • svilen4o

    04 Март 2023 11:52ч.

    Ваксини за манталитет са това. Креативна превенция против WW3. Нали помните - ваксините спасявали от смърт. Агродемоните имат нужда от толкова, от колкото отгоре са преценили. А сега отговорете, несмирими: колко дявола се събират на върха на игла?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • една точка, от определена обозримост, покрива безкрая

    04 Март 2023 12:17ч.

    Черна душица си ти, ако и да ни се представяш за белолика и светла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sv & 4o

    04 Март 2023 12:59ч.

    Прощавай, ако съм те заблудил относно душата си! Знам, че именно пред теб, свещенослужителят, откровенията са уместни. Позволи ми да изкупя греха си, като ти снеса истинската причина за моета белота: низвергване на кафето и консумация на сурова елда, както си е с черупката. Обещавам, че повече няма да правя така, ескалацията на цените ми даде добър урок!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не вярвам на обещания, особено пък изречени от такива като тебе

    04 Март 2023 13:05ч.

    Не съм заблуден нина й малкото, не се безпокой. Виждам те даже така, както ти самото не можеш да видиш себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sv & 4o

    04 Март 2023 13:23ч.

    Ако знаше каква си ми досада, в пристъп щеше да закриеш лицето си с ръце и се скриеш в някой тъмен ъгъл, в жалки и безуспешни опити да виждаш нещо друго. Колко пък да си субективен, досаднико, да не се разпищя и изневиделица се озовеш заобграден от десетки настървени камери!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма как да съм обективен, защото съм субект, което ще рече - противоположен на всичко останало по самата си презумпция

    04 Март 2023 14:34ч.

    От самото начало те виждах като злобна женска, постът ти доказва, че не съм се лъгал. Другото което забелязвам, че си едно злобно ченгенце от женски пол, то затова и обичаш да пищиш и да шантажираш с перспективи на действия, нарушаващи личната конституционна неприкосновеност на "обекта", заради който влизаш в тоя форум. Подготвили са обаче една изненада и за теб, така че внимавай с писъците и заканите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sv & 4o

    04 Март 2023 15:06ч.

    Поне няма да помагам на тази изненада, измисляйки я. Тоест, действително би било изненада за мен, понеже нищо не бих очаквал. Само забелязвам, че и тук, както в живота сред сганта, е пълно с паразитиращи регулатори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    04 Март 2023 12:12ч.

    Този господин няма какво да се прави на интересен, целта е да се заклейми ковид ваксата, както започна да се прави и в други държави за успокоение на страстите, НО - всъщност, вече и грипните ваксини са , а се опитват да направят и задължителните ваксини за новородени да бъдат иРНК. Кът така че, тия шменти капели на някой друг - просто гледайте какво ви поставят на вас и на детето ви, не давайте да ви поставят ваксина преди да сте я видели с очите си или в най-добрия случай да си я закупите вие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • целта е да се заклейми ковид ваксата

    04 Март 2023 12:59ч.

    По-скоро не да се "заклейми", а да се разреши критиката. Да се изпусне част от истината, да се повдигне капака на тендежерата, да не гръмне от пАрата ... Иначе клиентите са "завъдени", сектата на идиотите от К 19 , набодени по 4, 5 пъти, се призовават без свян да ... "продължат да се предпазват" ! Демек , да се шибат още , и още (вече напълно за тяхна сметка, файзър вдигнаха цената, специално за сектатнтите на 125 долара !) А за останалите ? А за тези които отказаха изобщо да се бодат, устискаха ? Знаете ли какво казва в момента Пропагандата ? "Неваксинираните нямат нужда от дози !!!" - това казва сатанистката пропаганда, и който има две гънки логика в главата, схваща медицинското безумие в тези "препоръки", гаврата със здравия разум на стадото ! Синтезирано ТЕ казват "Кой бит-бит, кой иб@н - иб@н ! А за останалите команда - Отбой !"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    04 Март 2023 15:31ч.

    Тя истината излезе, нищо, че тук нищо не пропускат, но обвиняват самата ковид вакса... РНК ваксините нямаше да получат разрешение за прилагане никога, защото причиняват адски много нежелани ефекти, но сега вече са факт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евроатлантик

    04 Март 2023 12:16ч.

    Няма "не искам", няма "недей"! Дер Лайнен и Бурла "договорились" и милионите трябва да текат към бездънните им джобчета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анти

    04 Март 2023 12:34ч.

    Предвид скандалните ситуации и последствия с тези експерименталки, който целия свят видя, от ШЗО обещаха нови пандемии и нови ваксини. Само дето лъжите им няма да минат този път, освен да пратят армиите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    04 Март 2023 12:35ч.

    Много уплашени мои роднини и съседи, също и медицински служители, и досега се влачат с маски?! Същите се ваксинираха с по 2-3 ваксини, щогто били БЕЗПЛАТНИ... Ако някой ми каже как да се боря с простотията и невежеството, ще го заведа в което заведение си поиска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съжалявам

    04 Март 2023 12:39ч.

    Щом са ваксинирани, значи няма спасение. В тези ваксини са заложени и промяна на съзнанието, наред с другите тайни и нетайни съставки. Трябва да имат самото желание да се събудят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    04 Март 2023 12:56ч.

    С АК - 47. Вече с друго не става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Koe е първичното ? Яйцето или кокошката ?

    04 Март 2023 13:06ч.

    Дали масконосачите и набодени по 4-5 пъти са се побъркали, и им са повредени мозъците от сатанистките бъркочи ? Или са имали вече повредени мозъци, за да се набодат по 4-5 пъти със сатанистките бъркочи ?... Аз и досега нямам ясен отговор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    04 Март 2023 12:43ч.

    Пълно разложение! Това безогледно грабене, откровено кръвопийство! Тези хора буквално крадат като за последно. Явно сгромолясването е близо на тази втора вавилонската кула. Да пазим децата си, да пазим България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    04 Март 2023 13:14ч.

    Като им спуснат нареждане пак ще подкарат стадото с инджекциите! Неомалтусианство, Сир!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    04 Март 2023 13:36ч.

    оказа се, че българите имат силно развит нюх за самосахранение по отношение на к.овид евроатлантическите отрови и защото идват избори и политиците вече са купени, смятат, че не е необходимо да избързват, защото с радеффф, дпс, герб, пп , дб , заедно, бсп, възраждане и всички други геноцида ще бъде продължен и то 100%

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • далече сте от истината

    04 Март 2023 14:36ч.

    Тези процеси въобще, ама изобщо, не зависят от българските избори, нито от изброените партии... Това е глобална уйдорма и се командва от единен щаб ! ТАМ ... Ако има заповед да се бодат овцете (планетарно !) - ншите политици само козируват и се втурват да изпълняват ! Като има заповед "Отбой!" - нашите се отпускат... Както е сега. И това е във всички страни, с леки вариации...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    04 Март 2023 14:07ч.

    Кой поръча ваксините от наша страна? т.е. кой клекна? Не е ли онзи, дето не познава Влади Горанов?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народен съд за продалите Българските Фармацевтични заводи!

    04 Март 2023 14:37ч.

    Как можаха бившите бекапари така да разрушат и разграбят СЪЗДАДЕНОТО от НАРОДА за народ, държава и тяхното Бъдеще, как им даде сърце така безогледно да грабят. Всичките на Фармацевтични предприятия бяха приватизирани, вместо да останат като част от стратегическата икономика, елемент на Националната сигурност, как можаха?! ............... Имахме заводи за ваксини, собствени български ваксини - елемент на Националната сигурност за българската нация! ............... Имахме заводи за антибиотици, заводи за всички важни лекарства за живота и здравето на българската нация! Най-голямото фармацевтично предприятие на Балканите Фармация АД - Дупница с няколко хиляди работни места, беше продадено за жълти стотинки на чужди държави! Поредният собственик на нашата Фармация е израелската фирма Тева, която купи и другият създаден от народа фармазавод в Троян! .................. Да не говорим за драстично окастрените работни места, и за качеството на лекарствата, но днес НЯМАМЕ НАЙ-ВАЖНИТЕ ЛЕКАРСТВА за поддържане живота и здравето на българите, ВСИЧКО Е ОТ ВНОС. Защо има бум на скарлатина и морбили сред българските деца и възрастни?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sv & 4o

    04 Март 2023 15:38ч.

    Не съм останал с впечатлението, че докторлъкът има някакъв качествен контрол върху медикаментите, с които обича инвазивно да се намесва. И когато се боднах преди година с Moderna (понеже ми изглеждаше естетично и вярвах, че ще стана още по-елегантен), получих първото си сериозно разболяване от повече от десетилетие. Една кошмарна седмица на пода вкъщи (легло предвидливо нямам, знам ги добре към какво се прилепват, та да си наредят бизнеса), както съм бил чак в полусъзнателното си детство. Три дена ръката си не мога да вдигна от болка, не мога юмруче през терасата заканително да размахам. А това живот ли е - навън е пушек, шум, стрес! Трябва да се противостои, трябва да се реагира! И другарката Нинова постоянно зове: борете се всеки ден, хора! За втората доза бях подготвен - психически. Първо не исках, но после размислих, че след като съм преживял това веднъж, ще оцелея отново. QR кода с грамотата сложих на телефон, от модерните, дето имат всякакви функции. Дверите за мен вече бяха разтворени! Влязох веднъж в Декатлон - получих от свитата аплодисменти. И само заради това - повярвайте - си заслужаваше всичкото страдание!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Черен хумор или ...

    04 Март 2023 22:10ч.

    Японец с 2 игли на Pfizer показа как пиявици умират в агония, след като са пили от кръвта му (ВИДЕО) ... Напишете това заглавие в търсачката и ако искате гледайте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Здравният министър: Спешната помощ по въздуха ще е напълно безплатна за всички българи

    04 Март 2023 16:52ч.

    Тъй ами, ще я плащат китайските данъкоплатци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    04 Март 2023 17:22ч.

    Никога не е имало нужда от ваксини срещу ковид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    04 Март 2023 19:44ч.

    "...ние нямаме достатъчно ваксини против грип, отбеляза той. Асен Меджидиев." Имаме пари да плащаме комисионите на чиновниците от ЕК и главно на председателката Урсула фон дер Лайен. Когато през 2022 написах, че ни трябват за не повече от 30 % от население ни изтриваха коментарите. За този преразход носи вина Бойко Борисов и неговия генерал Мутавчийски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    04 Март 2023 19:51ч.

    Idealist 04 Март 2023 19:44ч. имах грешка в годината "...ние нямаме достатъчно ваксини против грип, отбеляза той. Асен Меджидиев." Имаме пари да плащаме комисионите на чиновниците от ЕК и главно на председателката Урсула фон дер Лайен. Когато през 2020 написах, че ни трябват за не повече от 30 % от население ни изтриваха коментарите. За този преразход носи вина Бойко Борисов и неговия генерал Мутавчийски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова ли било

    04 Март 2023 22:13ч.

    Резолюцията „Ban The Jab“ за ЗАБРАНА на ваксините срещу СОVID във Флорида е приета! „Те са биологични и технологични оръжия“ Д-р Сансоне, който написа резолюцията, заяви, че те ще провеждат кампания за „спиране на геноцида, защото имаме чуждестранни неправителствени организации, които отприщват биологични оръжия срещу американския народ“. РЕПУБЛИКАНСКАТА ПАРТИЯ на САЩ в окръг Лий прие резолюцията за „забрана на «ваксини»те“, предназначена да забрани продажбата и разпространението на ваксини срещу СОVID във Флорида.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Повече оттук ...

    04 Март 2023 22:14ч.

    https://thebulgariantimes.com/%d0%98%d0%bc%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d0%b0-%d0%a0%d0%b5%d0%b7%d0%be%d0%bb%d1%8e%d1%86%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи