Здравната комисия: Министър Хинков да отмени освобождаването на директора на „Пирогов“

Здравната комисия: Министър Хинков да отмени освобождаването на директора на „Пирогов“

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Парламентарната Комисия по здравеопазване възложи на министъра на здравеопазването проф. Христо Хинков да отмени издадения протокол, с който освобождава от поста директора на болница „Пирогов“ д-р Валентин Димитров до произнасянето на всички компетентни органи.

Решението беше взето със 10 гласа „за“, с три – „против“ и четири „въздържал се“, след като и двамата бяха изслушани от народните представители.

В момента комисията смята, че докладът, който ѝ е представен, съдържа противоречиви данни и затова искат проверката на „Пирогов“ да бъде извършена от външен одит и никой да не се съмнява в обективността на предоставената информация, коментира пред журналисти председателят на комисията проф. Костадин Ангелов. В отговор на въпрос дали министърът е длъжен да се съобрази с комисията, проф. Ангелов каза, че преценката си е на министъра.

"Както виждате министърът не се ползва с доверието на народните представители в комисията по здравеопазване и съответно и на мнозинството от народните представители“, допълни Ангелов. 

Източник: "Труд"

 

Коментари

  • Алиса

    07 Дек 2023 19:25ч.

    Мазни борби за казана с чорбата, наречен здравеопазване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДядоЙоцо

    07 Дек 2023 19:48ч.

    Тоя на снимката не беше ли в бизнеса с чували за трупове?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цялото им здравеопазване

    07 Дек 2023 20:21ч.

    е в този бизнес

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мислещ

    08 Дек 2023 1:10ч.

    Чл. 1. от Конституцията : (1) България е република с парламентарно управление. Хинков трябва да подаде оставка незабавно, защото няма доверие от парламентарната ресорна комисия. След това и министър- председателят , който каза , че изцяло застава зад министъра си .Денков трябва да подаде оставката и на правителството - такава е конституционната логика. (2) Цялата държавна власт произтича от народа. Второ основание за оставка- властта на това правителство не произтича от народа, защото ПП не са спечелили, парламентарни избори, а в момента доверието в правителството е 8%. (3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет. Трето основание за оставка . Това правителство не само , че си е присвоило народния суверенитет, но и го е предоставило на друга държава - САЩ. Само в чл.1- три основания за оставка ако се прилага Конституцията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи