Заведение в Милано пусна чийзбургер с брашно от щурци

Заведение в Милано пусна чийзбургер с брашно от щурци

Италианската верига от заведения за бързо хранене Пане&Трита (Pane&Trita) пусна в продажба хамбургер с брашно от щурци, съобщава в. "Кориере дела сера". Продуктът се нарича "Грило чийзбургер", което в превод от италиански означава "чийзбургер с щурец". Цената на сандвича е 13,90 евро.

Новият чийзбургер е описван от създателите му като свеж и примамващ с вида си. Предназначен е за почитателите на кулинарните експерименти.  Към сместа за хлебчето е добавено брашното от щурци, което се получава от стопанство в Германия.  Добавя се разпопено сирене скаморца, лилаво зеле, американски картофки и сос, а хлебчето е оцветено с готварска боя в зелено, за да изглежда сандвичът по-оригинален.

Продуктът е лимитирана серия и ще се предлага в ресторанта от веригата в Милано само за около 10-15 дни.

На 24 януари Европейският съюз прие нов регламент, в който се разрешава търговията и използването на брашно от домашни щурци.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Отвратен

    17 Фев 2023 8:30ч.

    Дори Милано ми опротивя, след тази новина. Да сервират гадостта на Сорос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре е да му се даде име на този бургер

    17 Фев 2023 10:57ч.

    И аз имам предложение: МАСТАКУЛКИТЕ НА СОРОС

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докторе

    17 Фев 2023 8:30ч.

    Честито ви рак на дебелото черво, болест на Крон, улцеро-хеморагичен колит, астма, някое невро-дегенеративно заболяване... На късмет, руска рулетка ! А който се пристрасти към насекомите, може да бъде възнаграден и с няколко от изброените "награди" на куп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба Яга

    17 Фев 2023 8:42ч.

    Гнус! Жалко за хубавата италианска храна, който ял, ял. Както е тръгнало вече ще почивам в Турция, там поне още не са приели тези веропейски щуротии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РЕЧЕНО-СТОРЕНО!

    17 Фев 2023 11:08ч.

    Изтънчена евродебилска кухя за ценители на евроатлантическите ценности за 28лева, да ви е сладко....скоро и у нас очаквайте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    17 Фев 2023 8:43ч.

    Е, аз ще отида във Флоренция да си хапна сандвич с шкембе, той е без всякакви насекоми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    17 Фев 2023 8:47ч.

    13,90 евро, за да ядат насекоми? Още едно "предимство" на Еврозоната ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    17 Фев 2023 8:49ч.

    Нали са страната на белкантото, щурците им подхождат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    17 Фев 2023 8:50ч.

    За щурците - ясно - отврат. Но какво е това "разпопено сирене скаморца"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • проблемът не е в търговията

    17 Фев 2023 8:58ч.

    Проблемът е в главите на хората. В Западна Европа, особено Италия, Франция,Испания - още дълго време ще може да се яде нормална и вкусна храна. Например всичко, което не е обработен полуфабрикат - месо цяло с доказан произход /кайма си правите само от месо/ , подправки - само от градината, картофи, ориз, маслини, яйца, зеленчуци и плодове. Карантия ! /много популярна както в Италия, така и във Франция - на много ниски цени/ , морска храна в Испания и Португалия... Никой не ви кара да ядете съмнителни храни или откровени гадости като гореописаната. Обаче ! Проблемът е в главите на вече огромна част от населението, предимно по-младите, по-ниско образованите, промитите от мейнстрийма /а те са подавляващо мнозинство/. "Какво толкова ? Нали в Тайланд ядат насекоми ?" За тях е предназначено яденетто на новата "храна". Сатанистите са си направили добре сметката. Идиотизацията вече е взела гигантски размери, изтъпяването на масите е огромно. Без да ви карат насила, с насочен пистолет в главата, да ядете щурци и молци...ще има милиони които ще го правят доброволно. И дори осъзнато ! "Какво толкова ще ми стане.?" На това разчитат сатанистите, а не на търговията. Търговците са си търговци. Ако има търсене на фекалии за хранене, те ще продават фекалии ! Какво толкова , нали клиентите ги харесват ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както писах и вчера

    17 Фев 2023 10:01ч.

    "Алтернативните" протеини ще се търсят на мястото на естествените. Веригата "Лидл" намаляват предлагането на месо в магазините си и това "няма алтернатива": https://www.breitbart.com/europe/2023/02/04/great-reset-supermarket-chain-lidl-to-cut-down-on-stock-of-meat-products-to-serve-green-agenda/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жабокрек

    17 Фев 2023 9:07ч.

    Жабарите се развихрят, вятърът духа от запад. Ще преядат и ще повърнат по римски. Ха, ха, ха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в Библията се изброени забранените храни за западното човечество

    17 Фев 2023 9:27ч.

    Убеден съм, че новината закъснява спрямо събитията поне с 10 г. Всъщност не просто този артикул - всеки сандвич, сервиран в това и в други заведения, съдържа брашно от щурци и навярно прах от смлени дървени червеи. Просто едва сега се огласява за плебса. Ще питате защо да съдържа? Всичко се прави заради лесната и бърза печалба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абсолютно не !

    17 Фев 2023 11:45ч.

    Много се заблуждавате, ако си мислите че "всичко се прави за печалба", демек - виновни са производителите и търговците ! Изобщо не е това. Всичко се прави за ДЕПОПУЛАЦИЯТА на хората, защото е съвършено очевидно, че като ядат гадости - ще се разболеят ! а като ядат непрекъснато гадости - просто ще живеят по-кратко, ЩЕ ПУКНАТ ! Това е целта, а не мисълта за печалба на производители и търговци. Тези "производства" са абсолютно неконкурентни в една нормална пазарна среда ! Затова Сатанистите чрез подставените си лица, наречени "политици", ги СУБСИДИРАТ ! Производството на насекоми за храна е СУБСИДИЯ от вашия джоб ! Плащате, за да ви убиват (бавно).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нищо

    17 Фев 2023 10:09ч.

    ...просто "опипват почвата"... Да виним, колко "напредничави" шарани ще клъвнат. Чакаме резултата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    17 Фев 2023 11:31ч.

    Внимание! Засечени са първите ментета на брашно от щурци. Доказано е, че за производството им са използвании какви ли не евтини суругати на благородните щурци: хлебарки, марокански скакалци, молцови пеперуди, мегалоптери, конски мухи, както и опасната муха цеце, която в изсушено и смляно състояние води до засилване на либидото. Така например, във Флоренция при лабораторни проверки на щурчово брашно в 12 от пробите не е открита нито една цигулка на щурче, нито едно негово краче, елитра или церка. Хора, бдете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко символично!

    17 Фев 2023 11:41ч.

    Ще свикнете, споко! Ядете кървавица, кравешки ануси, сервирани като калмари, ядете тестиси, бъбреци и асенизатора на всеки организъм-черен дроб, ядете черва, мозък, бебенца прасенца, ядете крака, бузи...Вчера четох рецепта за спагети карбонара и се оказа, че се приготвя със сурово сушени свински бузи. Е, аз ще си приготвям с растителна сметана и веган колбас, вие яжте бузи. Освен вредни, убийството на тези живи музикални цигулки е и гротескно и страшно символично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веганите

    17 Фев 2023 12:13ч.

    Сте психично болни. Махай се от тази дискусия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Веган колбас"

    17 Фев 2023 12:21ч.

    Колко яко! Ежте ментата, за да сте готини! Иначе, надежда отнийде взорът не види - плодове и зеленчуци - ГМО, "модерните" протеини - от насекоми или лабораторно отгледани, месо - бъкано с антибиотици и хормони (хубаво магазинско пиле последните 20 години яли ли сте?), и все по-изчезващо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • веган

    17 Фев 2023 14:45ч.

    А вие сте напълно здрав психически вогон, който разбива раците и скакалците със железни млатове. Тъй като в релативната вселена всичко е относително, веганите са психически болни в общество на груби вогони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "растителна сметана и веган колбас"

    17 Фев 2023 13:16ч.

    Пазете се от химическите им преработки и разфасовки - посоченото от Вас е не по-малко опасно от изброените месни артикули, които наистина са гъчкани с хормони и дълбоко замразени (не си знаят възрастта). Веган можеш да бъдеш и без да се храниш с химически обработвани изделия, или поне съкращавайки всичко съмнително до минимум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • веган

    17 Фев 2023 14:38ч.

    Да, прав сте, но на никой производител или търговец няма да му хрумне да продава на много четящите и загрижени и за здравето си, освен за етиката вегани химия, Е-та, глутамат, палмово масло...Веган колбасите се правят от цвекло, соя, сушени домати, карфиол, хранителна мая, кашу и други ядки и подправки. Само маслото от рапица ми е съмнително, защото я избелвали с титаниев диоксид, затова картофеното пюре с масло е единственото, което ми липсва като вкус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВСЪЩНОСТ ТЕ СЕ ПРОДАВАТ ОТДАВНА

    17 Фев 2023 13:19ч.

    Сега само е денят на признанието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    17 Фев 2023 14:15ч.

    В България имало две ферми за гадинки. Кой ще контролира къде отиват тези гадини - живи или умрели? Кой ще контролира какво е съзържанието на 1 пакет брашно? Кой ще контролира с какво хранят децата ни в детските градини и училищата? Ами никой. Тук един главен прокурор не можете да контролирате, та хиляди производители, готови на всичко в името на печалбата. Никой няма да се затруднява да изписва на етикета съдържанието на гадините, защото продуктът му няма да сепродава. И така леко и неусетно здравето на консуматорите ще бъде изложено на риск. Необходимо е бързо ограничение чрез закон, и в България да се запазят само естествените храни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи