Засилени мерки за сигурност в Берлин заради посещението на Зеленски

Засилени мерки за сигурност в Берлин заради посещението на Зеленски

Поради визитата на украинския гост в някои части на германската столица са въведени засилени мерки за сигурност и е затворено движението. Мерките засягат основно зоните около правителствения квартал "Мите". Има забрана също плавателни съдове да се движат в участъка от река Шпрее покрай сградата на канцлерството, а на жителите на близките квартали е наредено да носят у себе си документи за самоличност. В небето над Берлин кръжат хеликоптери, предаде ДПА.

Украинският президент Володимир Зеленски беше приет тази сутринта от германския президент Франк-Валтер Щайнмайер - първата среща от посещението му в Германия, предадоха световните агенции.

Зеленски беше посрещнат от Щайнмайер в резиденцията на германския държавен глава - замъка "Белвю", съобщиха кореспонденти на Франс прес. Очаква се по-късно украинският президент да се срещне с канцлера Олаф Шолц, а следобед да отпътува за Аахен, за да получи наградата "Карл Велики" за приноса си за европейското обединяване.

Това е първата визита на Зеленски в Германия от началото на руската инвазия в Украйна. Той пристигна в Берлин тази нощ след посещение в Рим, където имаше срещи с президент Серджо Матарела, с министър-председателката Джорджа Мелони и с папа Франциск, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • За Хората и Мишките

    14 Май 2023 12:28ч.

    Мишока Зе го водят по канализацията до Бундестага за да получи консерви и снаряди с изтекъл срок на годност , но само след като три пъти се отрече от червеното знаме над същата сграда преди 78 години забито от дедите .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    14 Май 2023 13:45ч.

    Този го разкарват като мечка на панаир, като че ли с това ще се сдобие с вярна кауза. Той вместо да щъка насам - натам и да проси оръжие и пари, да заминава на фронта. Нали не ще мир, да поведе армията си, вместо само да дрънка за заблуда, че е с кауза. Какво нелепо, но вредно човече. Агресор! Човекофоб. Изгодна инсталация. Лика прилика с Кирчовците. Те са като под индиго от Зеленски. Как не инсталираха нещо що-годе нормално. Това е лебедова песен на 'демокрацията' за сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ilinski

    14 Май 2023 13:49ч.

    Нацистка свинщина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    14 Май 2023 15:02ч.

    А от кого в Германия го пазят? От прогледнали украински бежанци?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    14 Май 2023 15:09ч.

    краставите магарета през девет баира се подушват........същото е и с фашистите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    14 Май 2023 15:15ч.

    Цялата бивша Хитлерова коалиция подкрепя наркомана Ze. Докато Москва проявява непростима мекушавост, съдбата на СВО става все по-ясна - Русия няма да я оставят дори на договореното ниво 50:50. С това трицветно власовско знаме кога Русия е воювала победоностно? Само питам, не че нещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи