Зарков пита защо не позволяват на работещите да защитят трудовите си права

Зарков пита защо не позволяват на работещите да защитят трудовите си права

Крум Зарков с въпрос към социалния министър за съдбата на работниците в „Либхер“ в Пловдив

Народният представител Крум Зарков повдига въпроса за събитията в завода за бяла техника „Либхер-Хаусгерете Марица“, където през април тази година работещите предизвикват стачка с искане за увеличаване на заплатите  в предприятието и на стойността на ваучерите за храна, както и за изплащането на възнагражденията им за положен извънреден труд. 

 

За защита на искането в предприятието е учредена синдикална организация към КТ „Подкрепа“ и към работодателя е изпратена покана по чл. 3 от Закона за уреждане на трудовите спорове.  Преговори не само не са се състояли, но и от КТ „Подкрепа“ твърдят, че на председателя на синдикалната организация му е бил забранен достъпът до работното място. И още - че синдикалните членове са били заплашвани с дисциплинарно уволнение и принуждавани да подписват заповеди за освобождаване. 

Какви действия е предприела Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда?“, пита Зарков социалния министър в парламентарен въпрос.  
Отговорът на министър Гьоков се очаква идния петък. 

Въпросът е достъпен на страницата на Народното събрание: https://www.parliament.bg/bg/topical_nature/ID/43719.

 

 

 


 

Коментари

 • Защо?

  07 Май 2022 15:23ч.

  Всички от БСП се занимават с глупости и се правят на ударени. Зарков вместо да осъзнае в какъв заговор се е въвлякла БСП и повдигне въпроса за измяната с тези оръжия, той задава очевиден въпрос. Предприятието е немско, и това не е бъдещето на България освен ако не се възприема като колония с намерението за евтина работна ръка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защото вече сме фашистка държава

  07 Май 2022 16:43ч.

  Във фашистки съюз

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  07 Май 2022 20:45ч.

  Зарков, това ли е дневния ред на България. И ти като Нинова се занимаваш с глупости и се опитваш да баламосаш българското общество.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи