Заради жалба СЕМ не можа да реши кога ще е следващият конкурс за шеф на БНТ

Заради жалба СЕМ не можа да реши кога ще е следващият конкурс за шеф на БНТ

Жалба, пристигнала късно снощи в Съвета за електронни медии, осуети вземането на решение кога да бъде следващият конкурс за генерален директор на БНТ.

След като съветът не успя да избере победител в конкурса на 29 юни, членовете му заявиха, че още на следващо заседание ще обявят ново състезание.

Това обаче не се случи на днешната им сбирка, тъй като жалбата е била срещу прекратяването на конкурса без излъчването на победител, обясни председателят на СЕМ Соня Момчилова. Според нея това поставя юридически казус пред съвета, който не е наясно как би могло да се отрази подобен административно-правен акт, дали не би опорочил обявяването на нов конкурс. Заради късния час не е имало и време СЕМ да се консултира с юристи.

"Това е причината да отложим днес подобно обсъждане на конкретни параметри и дати за следващо заседание", каза Момчилова. Допълни, че членовете на съвета са били готови със своите предложения, като желанието на всички е било новият конкурс да бъде в най-кратки срокове.

Членовете на СЕМ приеха предложението, като единствено Симона Велева се въздържа и поиска обсъждането на процедурата все пак да продължи, но сама каза, че няма мнозинство.


Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

 • Противоприродно е...

  07 Юли 2022 15:49ч.

  ...да съществува кокошкарник без петел. Яйцата ще са нефелни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи