Заподозреният за убийството на кюрдите в Париж, заявил, че е расист

Заподозреният за убийството на кюрдите в Париж, заявил, че е расист

Френският пенсионер, заподозрян в убийството на трима кюрди и раняването на още трима души вчера близо до кюрдски културен център в Париж, заяви на разпит, че е действал, тъй като е расист, предаде Франс прес.

Заподозреният – влаков машинист в пенсия, използва неведнъж оръжието си малко преди обяд на улица "Ангиен" в оживен централен търговски квартал, често посещаван от кюрди.

Обезвреден от присъстващи преди намесата на полицията, мъжът, извършвал вече нападения с оръжие в миналото, заяви при разпит, че е действал, защото е "расист", съобщил на АФП неназован източник, запознат със случая.

В близост до заподозрения, леко ранен по лицето, е открито куфарче с "два или три заредени пълнителя, кутия патрони 45-и калибър с най-малко 25 патрона в нея", добавил източникът. Използван бил "видимо употребяван" четирийсет и пет милиметров пистолет Колт 1911, бил на въоръжение в американската армия.

По последни данни са убити трима души – една жена и двама мъже, един мъж е сериозно ранен, а други двама – по-леко.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Христо

    24 Дек 2022 13:35ч.

    ами в крайна сметка, нещата си идват на мястото...няма вече лъжи и мантри...французите са расисти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неверен кръстоносец

    24 Дек 2022 14:17ч.

    Така не става! Човек има право да бъде расист, само ако има зад гърба си една добре организирана и въоръжена армия от расисти, с които да не прострелва този или онзи (който му е попаднал пред очите), а да помете цялата ненавистна му раса, изтребвайки я без остатък. Да се затрие споменът за въпросната ненавистна раса! В това отношение и Хитлер се оказа глупак — беше си поставил твърде много задачи, които да изпълни (и то по един бюрократичен начин); много повече ме впечатляват средновековните ислямски муджахиди, които са се приучвали да отсичат само с един замах неверническата глава на врага пред тях. При това отсичането на глава с ятаган доставя много по-голямо сетивно задоволство, отколкото да се натисне спусъка и да се изстреля куршум… Да си спомним, че Саладдин прогонва неверните нему кръстоносци от Йерусалим през 1187, а той беше кюрд. Истинските расисти не са разните жалки пенсионирани железопътни машинисти, а кюрдите, за които и до ден днешен ВСЕКИ, КОЙТО НЕ Е КЮРД, ТРЯБВА ДА МУ СЕ ОТСЕЧЕ ГЛАВАТА. С един единствен замах…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Престъпните антиевропейски помияри на USA в ЕК и ЕП

    25 Дек 2022 11:16ч.

    Осъществяват дискриманация спрямо белите хетеросексуални европейци християни в собствените им държави. Особено спрямо мъжете. Реакцията е неизбежна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи