Започват преговори за членство на Украйна в ЕС. Зеленски: Това е победа за цяла Европа

Започват преговори за членство на Украйна в ЕС. Зеленски: Това е победа за цяла Европа

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Европейският съвет реши да започне преговори за присъединяване на Украйна и Молдова в Европейския съюз. Това съобщи председателят на Европейския съвет Шарл Мишел в профила си в социалната мрежа "Екс". Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства решението и заяви, че това е победа за Украйна и цяла Европа.

"Европейският съвет предостави статут на кандидат за членство на Грузия. ЕС ще започне преговори с Босна и Херцеговина, след като бъде постигната необходимата степен на съответствие с критериите за членство и призова комисията да докладва до март с оглед на вземането на такова решение. Това е ясен сигнал за надежда за техния народ и за нашия континент", пише още Мишел. 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства това решение и написа в профила си в "Екс", че това е победа за Украйна и за цяла Европа.

"Победа, която мотивира, вдъхновява и укрепва. Благодаря на всички, които работиха, за да се случи това и на всички, които помогнаха. Поздравявам всеки украинец с този ден. Също така поздравления за Молдова и специално за Мая Санду", пише още Зеленски. 

"Историята се създава от тези, които не се уморяват да се борят за свобода", посочва украинският президент. 

Грузия ще получи статут на кандидат.

Но преговорите с Босна и Херцеговина ще започнат, след като бъде постигната необходимата степен на съответствие с критериите за членство. Доклад за което ще има отново през март.

Решението за започване на преговори за присъединяване към ЕС с Украйна и Молдова беше прието. Благодаря на всички, които работиха това да се случи и на всички, които помогнаха. Поздравявам всеки украинец за този ден. Поздравявам също така Молдова и лично президента Мая Санду. Историята се прави от онези, които не се уморяват да се борят за свобода, написа президентът на Украйна Володимир Зеленски в X.

Молдова отваря нова страница днес със "зелената светлина" на ЕС за преговори за присъединяване. Днес усещаме топлата прегръдка на Европа. Благодарим ви за подкрепата и вярата в нашето пътуване. Отдадени сме на упоритата работа, необходима, за да станем членове на ЕС. Молдова е готова да се справи с предизвикателството. Това написа Санду в X.

Сред лидерите на 27-те страни членки на ЕС само унгарският премиер Виктор Орбан се обяви против започването на преговори за членство на Украйна, докато страната продължава да се бори срещу руската инвазия.

Тъй като подобни решения изискват пълно единодушие, Съюзът нямаше да може да даде зелена светлина на Украйна без одобрението на Орбан. Явно обаче ветото на Орбан е преодоляно.

Европейската комисия предложи на срещата на върха тази седмица да бъде взето решение за започване на преговори за членство в ЕС с Украйна, след като тя изпълни четири условия, посочени по-рано. Приетите от Украйна закони, включително за националните малцинства - въпрос, повдигнат от Унгария - изчистват три от задачите, което означава, че остава само една: нов закон за овладяване на олигарсите. Предполага се, че това може да се случи през март.

Решението на ЕС Украйна да започне преговорите за членство идва на фона на знаковата пресконференция на руския президент Владимир Путин "Пряка линия", по време на която той коментира и Украйна, и своята "специална военна операция".

Източници: "24 часа", news.bg

 

 

 

Коментари

  • еврогейтак

    14 Дек 2023 20:29ч.

    Карикатуро недочовешка, пий една студена водица, че да продължим да ти се смеем на жалкарските изцепки, ентусисаст нещастен, хахахаха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рубладжийски

    14 Дек 2023 20:39ч.

    Ти още ли си в България, член на Ес и Нато, бе. Стига страда. Айде беж в С. Корея .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евро-гей

    14 Дек 2023 20:50ч.

    Вероятно е в Северна Корея да се живее по-добре от в България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някои семейства и деца нямат, но били член на ЕС и НАТО

    14 Дек 2023 21:00ч.

    Ценности, брато!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рубладжийски 14 Дек 2023 20:39ч. Ти още ли си в България, член на Ес и Нато, бе. Стига страда. Айде беж в С. Корея .

    14 Дек 2023 21:02ч.

    Изчезвай от главите ни, ционе илитератно нещастно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахахаха

    14 Дек 2023 23:03ч.

    Успоредно с това, могат да започнат преговори за присъединяване и на Византийската империя! Резултатът ще е същият! ??????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mdaaa

    15 Дек 2023 6:12ч.

    някой се изказват подигравателно за С.Корея, само че ти облизваш американските задни'ци, а те са независими и сащ с марионетката ЕС(включително БГ, Включително ти лично) наказват С Корея, щото иска да си има нейна икономика, а не да я дава на сащ, както всички вие в ЕС сте направили. И дори се гордееш с това. И не, не е по-зле от България, можеш да бъдеш сигурен. Това че повтаряш соросгейските пръдни не те прави по-богат от С. Корея, сигурен съм че дори не можеш да си позволиш да си отопляваш цялото жилище.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    14 Дек 2023 20:36ч.

    Какво означава ветото е преодоляно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шандор Петьофи

    14 Дек 2023 20:47ч.

    Означава, че Орбан си е излязъл преди гласуването и е казал, че това е погрешно решение за цяла Европа и Унгария не иска да участва в него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    14 Дек 2023 20:57ч.

    Орбан е излязъл поради несъгласие и тези мърши за пореден път са заплюли техните си правила и гласували за започването на преговори за присъединяване на Украйна! Смешници! Иначе те навсякъде тръбят, че са за върховенство на законите! Когато се отнбася до техния интерес не са интересни законите-те са врата в полето!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • прецедентите винаги те ги създават - няма война, незапочната от тия слуги на мамона

    14 Дек 2023 21:05ч.

    Спомняте ли си как техни министри-представители се отказаха от подписите си още на следващия ден, когато течеше майдана в Киев? И после дойде непоправимото... Те са си такива, това беззаконие при тях е рецидив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фатмашки

    14 Дек 2023 21:34ч.

    И др. Орбан както Ердо ви предаде. Сал др. Ким ви остана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ др. Орбан както Ердо ви предаде”

    14 Дек 2023 22:05ч.

    Не разбирам кого са предали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карлуково - спешното отделение

    14 Дек 2023 22:06ч.

    Ха-ха-ха-ха-ха, точно започнаха едни изчисления, че Украйна никога няма да може да изплати си дълговете, които прави в тази война защото САЩ не дават никакви помощи, а дават заеми, а сметките бяха за около 360 години изплащане на дълговете направени досега. А в момента ЕС могат да започнат директно и преговори за незабавно влизане на Украйна във валутната еврозона, като балъци като българите започнат изплащане на тези дългове.--- --- --- Да приемеш Украйна в ЕС, това значи да наложиш на един млад мъж да се ожени за 40-50 годишна жена болна от СПИН като издържа нейните 5 деца от предишните бракове. Няма такава простотия! Дори древния Рим не е бил ръководен от толкова големи некадърници преди разпадането си. Освен, че ще ни нартесат Украйна след 2-3 години, тия искат да ни залеят с мигранти. Мога да ви кажа, че колапса на България до 5 години е сигурен и аз мога да се обзаложа с всеки, твърдящ обратното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    14 Дек 2023 22:41ч.

    Орбан си излезе след като получи 10 млрд евро, размразени фондове. Та и вълкът сит и агнето цяло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    14 Дек 2023 23:25ч.

    Къде отидоха "върховенството на закона, привилегиите на ЛГБТКю++ активистите. задължението да се разпространява ЛГБТКю++ пропагандите в училищата и т. н."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    15 Дек 2023 6:45ч.

    голямото предаване на Ердоган е, че се подготвя 370 турски танка да се платят на турците и те да се дадат на украинците след осъвременяване на някои от тях. А Орбан се е изтъргувал както всяка шмара знае как да се изтъргува

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нужно е единогласие на всичките държави-членки на ЕС,

    15 Дек 2023 12:04ч.

    за да започнат преговори за присъединяване на нова държава към ЕС. НЯМА ТАКОВА ЕДИНОГЛАСИЕ. Дори без налагане на "вето" на решението за присъединяване на Украйна и Молдова към ЕС, то е незаконно, поради отсъствието на Унгария (Орбан). Унгария или която и да е друга държава от ЕС е в състояние да атакува пред Европейския съд това нелегитимно решение. Орбан отново е в добра позиция и в състояние вземе всичките полагащи се на Унгария еврофондове. Орбан не е дупедавец като Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков и Асен Василев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    14 Дек 2023 20:42ч.

    Е значи ЕС със сигурност ще се разпадне. А тия глупаци като Шарл Мишел знаят ли какви точно територии ще влязат е ЕС? Имам предвид колко от Усрайна хаххаххаах. Кретени, дебили и мижитурки! Честито, Европо! Тъпа пу€ка си, ама карай :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако ставаше

    14 Дек 2023 20:51ч.

    С пенсионерски лакърдии... Разпадне се Евразийския в който останаха Беларус на Лукашенко и Русия на Путин. Като падне Лукашенко Беларус и тя ще се изсули.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ей, дъртоглаво

    14 Дек 2023 21:08ч.

    Ай стига си повтарял едни и същи хипотетични уродщини за пенсионери. Хората ходят на работа, нямат време да ти задоволяват на теб очевидно пенсионерския кеф да излезеш лично на жълтите павета да се биеш с имагинерни пенсионери от другия лагер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • само българите се бият в гърдите, че били "член" на ЕС

    14 Дек 2023 21:10ч.

    Питай фарнцузин, швед, поляк, който ще да е, дали се сеща изобщо че държавата му е член на ЕС! ..... Нашенци обаче еврокомисари всичките по почина на съветските комисари на времето, даже терминологията не са сменили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    14 Дек 2023 22:26ч.

    Никви българи не се бият в грдите, освен този помияр, намери поле за изява тук. Въпросът е, че за влизане в ЕС и НАТО има клауза, че страна, която е нън нойна не се приема. Явно много са огладнели европейците. Хубавото е, че този другар Мишель е на пряка сиджимка на Лондон, а американците пей дават да им направят мръсно. Та ще видим напъните на либералчетата в ЕС до къде ще ги докарат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин е златното момче на Запада

    14 Дек 2023 20:45ч.

    Тази година отвори вратите на ЕС за Украйна. Догодина ще уреди Киев и с официална покана за присъединяване към НАТО. А през 2025 г. ще стане окончателно ясно, че е надминал Горби в опитите си да предаде интересите на Русия на Запада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Надявай се, друго не ти остава!

    14 Дек 2023 21:02ч.

    Колкото Турция стана член на ЕС, толкова и Украйна, макар че за коя Украйна говорим изобщо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    14 Дек 2023 21:12ч.

    Че то турците вече НЕ ИСКАТ да влизат в тоя деградирал съюз...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    14 Дек 2023 20:49ч.

    да, честито! още фашисти в европейския съюз със разорана земя и разнебитена икономика

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От кой е разни бирена, бе

    14 Дек 2023 20:52ч.

    Копейка ? Я раздуй. Да не е от крадците на съдомиялни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Давай изброявай!

    14 Дек 2023 21:04ч.

    Външни кенефи, опашки за яйца, Сибир, съдомиялни, какво още!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ какво още!”

    14 Дек 2023 22:20ч.

    Забравил си тостерите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евро-гей

    14 Дек 2023 20:53ч.

    Сега важното е да влезем в еврозоната възможно най-бързо, защото трябва да се вземат и последните ни стотинки за Велика Окраине

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • маша захарова 14 Дек 2023 21:24ч.

    14 Дек 2023 22:14ч.

    За Украйна незнам, щото каква Украйна, какви граници, но че България с тия тъпанари на власт може и да я няма ....... не ми се мисли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хехе

    14 Дек 2023 21:01ч.

    Дъртият тарикат-циганин Орбан напуснал стаята, за да позволи вземането на единодушно решение. Вчера Европейската комисия отблокира 10,2 милиарда евро от еврофондовете за Унгария, замразени заради проблеми с върховенството на закона. Очевидно това е "принудило" Орбан да преосмисли позицията си:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Направо Орбан е готов да плаща дълговете на Украйна!

    14 Дек 2023 22:20ч.

    Това е поредната завеса уж Европа е загрижена за украинците. Влачат време, не знаят какво да правят. Затова са всичките им гимнастики с лента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И как ще влезе в ЕС страна на чиято територия се водят военни действия?

    14 Дек 2023 21:07ч.

    Всичкото е ала бала по европейски. То и работна ръка не им трябва, щото икономиката им без руските евтини ресурси потъна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • десебарско форумно чикиджосване

    14 Дек 2023 21:10ч.

    А защо ги е блокирала тая чиновническа камарила, и за членки на евроколхоза ли се налагат санкции, гиди моше-та номенклатурни миризливи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    14 Дек 2023 21:11ч.

    "Но преговорите с Босна и Херцеговина ще започнат, след като бъде постигната необходимата степен на съответствие с критериите за членство..." - а кои точно критерии покрива нацистка укропия? Откровено тоталитарна държава, незачитаща никакви човешки права, с разсипана икономика, с напълно девалвирана национална валута, намираща се във война, управлявана от нацистка диктатура? А на наркоманчето ще му кажа, че половин Европа е Русия... и се увеличава...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нацисти са идолите ти в Кремъл

    14 Дек 2023 21:29ч.

    Миналата година на Украйна бяха поставени седем условия ( по-активна борба с корупцията, ограничаване на влиянието на олигарсите, както и прилагането на правилата при избора на съдии и за защита на малцинствата в съответствие с европейските стандарти), които трябваше да бъдат изпълнени преди да се отправи препоръката за членство й и да започнат преговорите за приемането й, което ще постави нови условия с нови реформи. Решението на ЕС от днес за започване на преговори с Украйна е не само "техническо", ами и геополитическо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Корупция? Та ти ако не си корумпиран място за теб във властта няма място

    14 Дек 2023 22:23ч.

    Как иначе ще те управляват. Чуеш ли някой за корупция да ти говори, знай че е пълен балък. Корупцията е узаконена, нужна е на демокрацията! без нея демократите са заникъде!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха бакалъм

    14 Дек 2023 21:17ч.

    ЕДК - Европейска дойна крава???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво на "победителите"

    14 Дек 2023 21:27ч.

    Най-бедните държави на континента - Украйна и Молдова в ЕС. Да се смееш ли или да плачеш. Дебили! Е, поне няма да сме ние най-бедните и най-нещастните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как точно Укрокочината ?

    14 Дек 2023 21:28ч.

    Би консумирала "членството си в ЕС" ? Какво ново ще даде такова /НЕЗАКОННО, щото не е гласувано от всички/ членство ? Хохлоидиотите и сега имат безвизов режим за ЕС , не Европа - ТЕХНИЯТ ФАШИСТКИ ДИКТАТОР не ги пуска да минават границата , ловят ги като животни за да ги пращат за живо месо на Бахмут и Авдеевка ! Пари ? Че в момента укрокочината получава много повече пари от страни членки като България или Румъния ? Стандарт на живот ? Е, на ! Да гледат нас , това може да бъде тяхната цел. Ама не сега , в някой друг живот ! Инвестиции ? Курец. Те в момента бягат от страни като Германия, камо ли да идат в страна , където има военни действия и прелитат "Кинжал"-и и "Искандер"-и ... Човешки потенциал ? Че Укроландия загуби половината си население ! От 40 милиона стана 20 ! Половината избягаха в Русия, другата половина в ЕС ! Какво тогава искат да кажат с това преговаряне за членство в ЕС ? Какво ново обещават на тия идиоти ? ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО. Обещават им още , и още, и още ... война с Путин ! А Путин се кефи, руската икономика вече е на военни релси ! Може да воюва още 1000 години, и през цялото време да трупа ДЕНьГИ , още и още ! Може би искат да "натрият носа" на Путин ? Напротив, правят му густото ! Гарантират му нови и нови далавери, износ на въглеводороди на повишени цени, богатеене на неговите хора при постоянен и поносим стандарт за руснаците... Евро - ИДИОТИ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еех, мъко рубладжийска

    14 Дек 2023 21:32ч.

    И Матушката ти след Путин ще я вземем в Ес, бе. Леко да не се задавиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евротроцкистко комисарско съюзно недоразумение

    14 Дек 2023 21:36ч.

    Ти що не се вайкаш, че си станал 27-ая республика на евроколхоза бе, дженди?! Нали се представяше като върл антисъюзен гей? Да не би да имаш неприязън към числото 16, а пък към 27 да имаш само добри чувства?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еех, мъко рубладжийска 14 Дек 2023 21:32ч.

    14 Дек 2023 22:25ч.

    Ще вземеш на джендъра новия му!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кире

    14 Дек 2023 22:51ч.

    Стига бе, пак си прекалил с белото ….. глупостта ти е безкрайна явно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • още едно целофанено ПР мероприятие на клоуна "за пред Европа" се провали

    14 Дек 2023 21:33ч.

    132 бригада ВС РФ опозорила Зеленского, растоптав украинский флаг на терриконе у Горловки, о захвате которого громко заявил президент Украины. «Россияне вернули контроль над терриконом шахты им. Гагарина под Горловкой, о взятии которого заявлял на днях Зеленский», — пишут киевские СМИ со ссылкой на связанные с ВСУ ресурсы. Накратко: така отминава световната слава...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бумеранг

    14 Дек 2023 21:34ч.

    Сега следващата стьпка на ЕС е да сьберат 17 млд за 404 ,но все още се Питат откьде ще ги докопат. А на бьдещите европейски укри им трябвало 50 млд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    14 Дек 2023 21:35ч.

    Орбан взе 10те милиарда, каза чакай малко и се прибра в Унгария! И аз ако срещна някой жестоко наяден от мечка в гората, бих му обещал всичко, на това му се вика благородна лъжа! "- Докторе, ще живея ли? Докторът (учтиво): - Интересува Ви дали има живот след смъртта ли?"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти вярваш ли на тия циркаджии какви ги приказват? Повече бих повярвал на един просяк от улицата, отколкото на еврокомисарската паплач, пускаща уверения в медиите

    14 Дек 2023 21:39ч.

    Нищо не е взел, не виждаш ли, че го будалкат и нищо няма да му дадат?! То да не е портмоне с каймета, че да го отвориш и да си ги прибереш в джоба...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    14 Дек 2023 22:01ч.

    Едно знам, че единствените които не са взели пари по ПВУ сме ние (което е хубаво) причината освен олигофрените управляващи е че не успяхме да надхвърлим 50% набодени(което е още по хубаво)! Адаша има невероятни генни, освен циганин е и евреин и играе с европейските изроди по много далновиден начин и на равна нога, която е в полза на Унгария!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирчо

    14 Дек 2023 21:37ч.

    Я да питам нещо.Като как така направо в ЕС ? Нали нас ни излъгаха,че задължително трябва да сме в НАТО първо,за да кандидатстваме за ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щото крайната цел е НАТО

    14 Дек 2023 22:27ч.

    Бази, зависимости. Лъжат пак украинците, все пак западняците са мошеници от класа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    14 Дек 2023 21:38ч.

    Русия побеждава Украйна,приема нейното име и става член на ЕС,ЕС става част от РФ и всичко си идва мястото.Включително и в географията - Европа става полуостров на Азия,което е видно от всяка карта.Путин,стига прескоференции и празници,хващай се сериозно за работа за да реализираш този план!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Та Европа винаги е била полуостров

    14 Дек 2023 22:28ч.

    Кой е решил, че е континент, незнам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Орбан каза -

    14 Дек 2023 21:42ч.

    Не чакайте да излеза от ЕС. Планът ми е да влеза в Брюксел !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bad Face

    14 Дек 2023 21:44ч.

    Под знамената на евроатлантизма и русофобията реабилитират нацизма

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Звездите ми ги говорят

    14 Дек 2023 23:29ч.

    Много простотии! Това сам ли го измислили? Пиши си, не пречиш, но не го споделяй с д-р Ц. Гълъбова, че ще ти затегне режима!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е победа на всички, които желаем да излезем от ЕС

    14 Дек 2023 21:51ч.

    Чудесна новина! Като приемат Украйна (ако все още е останало от нея нещо за приемане), Грузия, Босна и Херцеговина, Турция и Папуа Нова Гвинея и тази измислена нещастна структура ще се саморазпадне. Искам да го доживея!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    14 Дек 2023 21:57ч.

    Това е като вица за Манго на сватба. Гостите се провиквали, че даряват кой едно, кой друго. Манго попитал сега ли се дарява и като разбрал, че не е сега и той се провикнал: “Аз дарявам „Мерцедес““

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дяков

    14 Дек 2023 22:03ч.

    Явно Русия отново ще се наложи да прочиства Европа от олигофрени,ясно е че ще успее за жалост на евро-педалите,като искат бой и гибел ще си я получат,от векове се опитват англосаксонските педали и все са го духали и сега ще е така,дано поне тях затрият този път,ако това стане наистина ще има поне век мир!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    14 Дек 2023 22:07ч.

    Коя част от Украйна ще влезе в ЕС?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руската победа във войната

    14 Дек 2023 22:10ч.

    ще заблести с пълна сила, когато бъде обявено приемането на Украйна в НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещата са елементарни

    14 Дек 2023 22:13ч.

    Народите от ЕС не желаят да се дават повече пари за Украйна. Със статут на кандидат член ще имат оправдание да продължат да им дават пари и привилегии. Но обикновените хора ще продължават да са недоволни. Поляци, словаци и унгарци блокираха границата с Украйна и не пускат камионите от Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не разбирам радостта на козяшките тролове

    14 Дек 2023 22:20ч.

    “ Европейският съвет реши да започне преговори за присъединяване на Украйна”. Става дума за започване на преговори, а те се радват като да е обявено присъединяване на Украйна от утре. България започна преговорите 1997г и стана член 2007г. Доколкото мога да смятам, отне ДЕСЕТ години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ние и Галя се радваме,

    14 Дек 2023 22:57ч.

    защото точно Вова Късокраки подари на Украйна започване на преговори за членство в ЕС. Убедени сме, че скоро ще уреди Зеленски и с покана за членство в НАТО. ВВП е истински геополитически гений, какъвто светът отдавна не е виждал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питане:

    14 Дек 2023 22:25ч.

    А ще я има ли Укроландия след войната?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    14 Дек 2023 22:40ч.

    Само идиот би се набутал в ЕС в момента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    14 Дек 2023 22:42ч.

    И аз имам едно питане: А България кога ще я приемат в ЕС? Тоест в "Клуба на богатите и цивилизованите"? Че като гледам пропадналото "село" София, повече ми прилича на евразийски външен кенеф, отколкото на Запада...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    14 Дек 2023 22:46ч.

    Членството в ЕС гарантира на 100% преборването на корупцията и "овладяване на олигарсите"! Ако не вярвате, питайте Боко и Шиши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сарьожа от Коиловци

    14 Дек 2023 22:48ч.

    Поздравления. Живите украинци ще имат поредния повод да завидят на мъртвите. Поздравления и на Мая Санду - няма по-топла прегръдка от тази на разложения евротруп. Весело прекарване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вземи си успокоително

    14 Дек 2023 22:52ч.

    и си лягай. Животът продължава. Светът не свърши, когато се разпадна СССР. Няма да свърши и с разпада на РФ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    14 Дек 2023 23:14ч.

    Нали Виктор Орбан не даваше?! Всички политици са безпринципни нищожества. И той се в продал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    14 Дек 2023 23:16ч.

    Като българи можем само да се гордеем. Победихме във втората Балканска война сами, в Първата и Втората световни войни с Германия. Три катастрофални победи. Сега ще победим с ЕС. Пак катастрофално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    14 Дек 2023 23:24ч.

    Мен тва ме кефи. Юкрейн ще преговаря с нищо за нещо. На тоз ЕС, тоз Юкрейн ще му е като пискюл за украса. А приемат ли го - те тогаз ЕС ще види, кон боб яде ли и Тагарев в джамия пърди ли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    15 Дек 2023 0:01ч.

    Интересно е сега ако ги приемат набързо как ще ги изключват след това когато Украйна я я има, я я няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупости на колела!

    15 Дек 2023 0:23ч.

    Руснаците ще си вземат Одеса и не ги ...! Украйна няма да има,какво влизане в ЕС,какви пет лева!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    15 Дек 2023 0:29ч.

    Е, поне едно е сигурно, това е началото на края на ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крадецът на ярмулки

    15 Дек 2023 0:44ч.

    Евроклисар, пак ли избяга от Карлуково?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кариеристи и двуличници

    15 Дек 2023 6:52ч.

    Очаквам и Либия и Судан да придобият статут на кандидат-членове на ЕС. Колкота по-вече, толкова по-вече Шарл, Урссула и Макрон ще се къпят в благоденствие. Особено Либия: отговаря на всички условия за ЕС. Страната е унищожена от Запада, видяха й сметката, опустошиха я. А и крайно време към ЕС да се присъедини страна с геоложки ресурси, стига с тия дрипави Молдови, Балтийски републики, Българии, те нямат нищо за плячкосване вече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безчестие

    15 Дек 2023 6:54ч.

    Какви са тези клоуни по снимките? Що за циркови номера?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    15 Дек 2023 7:14ч.

    Европа в този си вид си отива и основната причина за това е демографската криза. Кръвопреливанията със свежа африканска и източноевропейска кръв не помогнаха, оказва се че новите западняци асимилират местните а не обратното. А дали ще има нещо останало от Украйна за да стане член на ЕС е интересен въпрос. Наблюдавайки как постепенно лидери на водещи държави извън западната група започват по-смело да афишират топлите си отношения с Путин явно времето на ослушването кой ще победи взе да преминава. Арабите не са глупави както много си мислят защото не са били измислили мерцедеса а определено са по-хитри от средностатическия европеец. И освен това са измислили алгебрата, медицината и много други така, че вероятно са преценили накъде отива света. Джунглата настъпва и постепенно превзема градината.Това е положението а не какво е казала Лайен или Жан Мишел Джар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Диван Лостов (факт чекър)

    15 Дек 2023 10:34ч.

    Градината е производно на джунглата, временно отвоювано парче, което рано или късно се превръща отново в джунгла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    15 Дек 2023 8:54ч.

    Никаква победа не е това, ами си е пълна тъпотия !!! Сега ще плащаме сметките на други държави!!! Не знам да ли по-големи дебили от ес!!!! Кочина!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • xmmm

    15 Дек 2023 9:00ч.

    Другари, да приемеш усрайна в ЕС значи само едно - всичките пари т.е. заеми, които САЩ дават на усрайна заради войната ще се връщат от ЕС, включително и от България, това изчислено за 360г напред, внуците, правнуците ни и прочие. А усрайна и молдова и прочие ги чака демографски срив, като нас ще се разбягат по света. Само с гърба на Русия можем да сме в безопасност, който още не го е разбрал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • yes

    15 Дек 2023 9:02ч.

    много си парав, сащ точно затова искат да ни я натресат в ЕС-то да са сигурни че някой ще върне заема, дали в пари, в икономика, т.е.ще сме колониален роб, за тях няма значение. През ВСВ бяха "дружки" със Сталин, но колкото да му дават заеми да купува от тях каквото му трябва и едва наскоро и РФ и Англия изплатиха тези заеми. А сащ благоденстваше, работа за всички, пари на корем от поръчките от СССР. . След всяка война в Европа сащ ставаше все по-силен, а европа все по зависима от сащ. Нека е, простите овце като не щат да мислят да заминават за обяд на господарите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Днес усещаме топлата прегръдка на Европа

    15 Дек 2023 10:30ч.

    И ние я усещаме от доста време, изотзад, изпълваща и завладяваща................. Долни педали еврогейски. Алчни и нагли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво

    15 Дек 2023 12:53ч.

    смях в залата! Голяма новина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това "решение" на брюкселските сатанисти

    15 Дек 2023 13:41ч.

    Е АБСОЛЮТНО НЕЛЕГИТИМНО ! Каквито са и те самите. Остава им само диктатура и насилие, пикаят и дефекират върху собствените си правила. Такава власт е нетрайна. Такава диктатура е обречена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи