Започват две проверки в МВР за смъртта на Ангел Христов

Започват две проверки в МВР за смъртта на Ангел Христов

Със заповед на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев започват две проверки, свързани с Ангел Христов, съобщиха от МВР. Първата проверка е за това как Христов е влязъл у нас, тъй като срещу него има вляза в сила присъда и следва да бъде арестуван от гранична полиция. Втората проверка е свързана с работата на полицията в Кюстендил. Ще трябва да се изясни защо местната структура на МВР не е придобила информация, че Христов е в дома си в кюстендилското село Ресилово, съобщава БТА.

Междувременно прокуратурата съобщи, че образува две разследвания във връзка със смъртта на Ангел Христов.  Първото разследване ще установява причините за смъртта и ще трябва да потвърди самоличността на Христов. По първоначални данни по тялото на мъжа няма следи от насилие. Въпреки това е назначена аутопсия, а насроченото за днес опело е отложено. Второто разследване е за вещно укривателство. То цели да установи помагал ли е някой на Христов да се укрие в дома си в Ресилово и колко време е продължило това.

Снощи стана ясно, че напусналият преди около 12 години страната Ангел Христов е бил в България. През 2012 г. той, заедно с Пламен Галев, бяха осъдени от върховния съд задочно, тъй като преди произнасянето на съда двамата бяха напуснали страната. Затова и бяха обявени за издирване с червена бюлетина на Интерпол.

В публичната част от системата на Интерпол името на Христов все още фигурира. Там е записано, че мъжът е обявен за издирване заради участие в престъпна група и изнудване. За Ангел Христов и Пламен Галев Окръжната прокуратура в Кюстендил издаде и Европейска заповед през май 2015 г. Двамата бяха обявени за международно издирване.

Ангел Христов, единият от популярните в криминалния свят Братя Галеви , е починал във вилата си в дупнишкото село Ресилово, съобщи по-рано БНТ. Още не е ясно как Ангел Христов е успял да се върне в България, без да бъде забелязан от МВР. Погребението на Ангел Христов е спряно заради разследване на начина, по който Христов се е прибрал в България, без за бъде задържан за излежаване на присъда. Според източници на БНТ няма данни за влизане с неговата самоличност. Възможно е да ползвал документ с чужда самоличност. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • хмм

  04 Юни 2023 16:26ч.

  Да не се окаже само че през цялото време си е бил в Дупница

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НякойСи

  04 Юни 2023 16:31ч.

  А някой дали ще каже кой се е обадил на 112? Задържан ли е? Защото очевидно е знаел кой е той и какъв е, и го е прикривал ама като хвърлил топа, решил съвсем протоколно да се обади на 112? Тука има толкова много въпросителни че незнаеш от къде да почнеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи