Започва вторият рунд от преговорите Русия-Украйна

Започва вторият рунд от преговорите Русия-Украйна

Украинска делегация, съставена от представители на парламента, официални лица и членове на президентската канцелария, замина за преговори с Русия, съобщава УНИАН.

 

„На преговори с Руската федерация. Вече сме в хеликоптерите…”, написа шефът на кабинета на Володимир Зеленски Михаил Подоляк, който качи и снимка.

 

 

На 28 февруари представители на Украйна и Русия проведоха преговори на беларуско-украинската граница за незабавно прекратяване на огъня и изтегляне на войските от територията на Украйна. Днес следобед започва вторият кръг.

 

Те се провеждат в Брестка област в Беларус, съобщи ръководителят на руската делегация и сътрудник на президента Владимир Путин - Владимир Медински, цитиран от ТАСС.

 

"Преговорите ще се състоят там, където бяха планирани - на територията на Брестка област в Беларус", каза той.

 

По думите му предложенията на украинската страна включват хуманитарен, политически и военно-технически аспекти.

 

Предложенията на руската страна също са в тези три аспекта и сега предстои обединяване на позициите. Очакваше се разговорите да стартират в 15.00 часа местно време, но към момента потвърждение за началото им няма.

 

На 28 февруари се проведе първият кръг от преговорите, като срещата продължи пет часа, но след нея украинският президент не изрази особен оптимизъм да се стигне до положителен резултат и мир. Украйна настоява Русия да спре военните действия, докато текат преговорите. 

 

Източници: NOVA TV, dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи