Заплашиха нарушителите на комендантския час в Украйна с изпращане във въоръжените сили

Заплашиха нарушителите на комендантския час в Украйна с изпращане във въоръжените сили

Украинците, които нарушат комендантския час в новогодишната нощ, ще бъдат изпратени в районните полицейски управления; службите за военна регистрация и набор се интересуват активно от такива лица. Това съобщи заместник-началникът на отдела за превантивна дейност на Националната полиция на Украйна Анатолий Середински, предаде ТАСС.

"Националната полиция ще предава такива хора в районните управления, за да установи какво се е случило в живота на гражданин, ако той умишлено е нарушил комендантския час. Освен това нашите териториални центрове за набиране на персонал са много заинтересовани от тези хора“, каза Середински.

Военно положение и обща мобилизация бяха обявени в Украйна на 24 февруари 2022 г. и оттогава бяха удължавани няколко пъти. Властите в Киев се сблъскаха с множество трудности, свързани с набирането на военни. На 25 декември във Върховната рада беше внесен законопроект за нови правила за мобилизация, отбелязва ТАСС. Сред основните предложени промени са ограничаване на правата при неявяване пред военен комисар, до блокиране на банкови сметки, намаляване на възрастта на подлежащите на мобилизация от 27 на 25 г. и възможност за изпращане на призовки по електронен път. На украинците, които не се явят при повикване във военните комисии, ще бъде забранено да пътуват в чужбина и да извършват сделки с движимо и недвижимо имущество. Освен това правото им да управляват собствено превозно средство и да получат шофьорска книжка ще бъде ограничено, ще им бъдат отказани заеми, а плащането на обезщетения спряно.

Мобилизацията в Украйна вече доведе до множество скандали, добавя ТАСС. В медиите редовно се публикуват истории за това как военни комисари използват сила при връчване на призовки, как негодни за служба подлежат на мобилизация, как депутати и чиновници я избягват и изпращат синовете си на военна възраст в чужбина. Напоследък, в контекста на изострените проблеми с окомплектоването на въоръжените сили, служителите на военната регистрация и службата за вписване активно хващат мъже на обществени места.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Надпреварата във въоръжаването

    30 Дек 2023 9:04ч.

    доведе до краха на Съветския съюз, без Западът да е пролял и една капчица кръв. Рецептата е добра и ще проработи и при рецидива на заболяването СССР, какъвто е Русия на Путин. Колко години ще издържи РФ, ако Западът (наречен Златен милиард) повиши военните си разходи само с 1% от БВП? А ако ги повиши с 2%? Ами ако процентите са 3?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антон Сираков

    30 Дек 2023 9:49ч.

    А пък ако превърнем ЛГБТИ-тата в нормални хора,... ле-лей, тежко им на руснаците, които са "изостанали" в тоталната педер..тия, така обичана и обгрижвана на Запад!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че им пратем тагарета за бойни магарета

    30 Дек 2023 9:55ч.

    да хрупат китайския им оризов шрот дето уж украински.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    30 Дек 2023 9:55ч.

    Колко да са изостанали, като са номер едно в Европа и Азия по разпространение на СПИН. Според статистиката,1.5% от населението им вече е носител на вируса, такива нива има само в някои африкански страни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За украинците

    30 Дек 2023 20:12ч.

    става въпрос, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов

    30 Дек 2023 9:55ч.

    Чета комендантски час в Украйна.ами истинския виновник е Путинова Русия тя направи тази война

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ах, нима?

    30 Дек 2023 10:02ч.

    Я пак помисли. Ако имаш с какво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    30 Дек 2023 10:06ч.

    Това е факт, всички жертви и разрушения в тази война се пишат на сметката на Раша и нейния народ. Вината на украинците е само, че се осмелиха да се съпротивляват и така вгорчиха последните години от живота на джуджака и го орезилиха пред цял свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • едно псевдодокторче

    30 Дек 2023 10:26ч.

    Д-р Козяшки, не ти трябва да ги пишеш на руската сметка бе, защо ти е? Нищо не ти трябва, щом можеш и без него. Вземи се гръмни накрая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • така е при американската демокрация

    30 Дек 2023 10:24ч.

    Диктатурата става с всеки изминал ден все по-силна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    30 Дек 2023 10:57ч.

    изпращането на фронта е заплаха, а не въпрос на дълг и чест, защита на родината, така ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    30 Дек 2023 18:25ч.

    А какво ли очаква нарушителките ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • aZ-ът

    30 Дек 2023 15:23ч.

    А Ивчето Инджева и останалата жултопаветна сволоч активно ни облъчват за храбростта на оркраинците...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    30 Дек 2023 16:04ч.

    Китай има НЕОГРАНИЧЕНИ финансови възможности.Така, че ШООто в Украйна ще продължи много дълго. Китай плаща на Русия да води война в Украйна за да бъде по-лесно на Китай да гепи Тайван. Само от Путин зависи колко ще гепи.Финансово е подсигурен за години напред. Руският пазар за автомобили вече е в китайски ръце.Западния боклук е изринат.Така ще стане и с всички други стоки. :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мъже,

    30 Дек 2023 20:26ч.

    тук става въпрос за отнемането тотално на свободата на духа на народите на Украйна. Никой не ги пита какво искат, какви са намеренията и плановете им. Превърнаха ги в дивеч за отстрел. А, вие пак сте в ступор с темата кой е по-по- най. Забравете различията си и помислете как да не стигнем до унижението на украинците, не че нашето не е малко, без оръжие, без насилие! Това е българската тема, а не кой кого.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен

    31 Дек 2023 17:38ч.

    А както виждам руснаците са хукнали доброволно да се записват в армията ,Ели пък най вече престъпниците от затворите,ама хич не ви се пиши колко руснаци мигрираха за да избегнат военна служба и как бе проведена мобилизацията при рашките,или това тема табу.Много ви е приятно да плюете по други когато вие сте остани до гуша.,,Гласове,,много добре знаем ,че сте рупора на Путин,и слепеца вижда наглостта с която лъжите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи