Зам.-шефът на военното разузнаване: Украйна ще бъде готова за контраофанзива през пролетта

Зам.-шефът на военното разузнаване: Украйна ще бъде готова за контраофанзива през пролетта

Украинските въоръжени сили ще бъдат готови да започнат контранастъпление срещу руските сили, които са окупирали големи територии от Украйна през пролетта, каза заместник-ръководителят на украинското военно разузнаване Вадим Скибицки в публикувано днес интервю за германската медийна група "Функе".

Точното време за това обаче зависи от няколко фактора, включително от западните оръжейни доставки, които играят много важна роля в усилията на Украйна да се защити от руските нападатели, каза Скибицки.

Повече от година след като руските сили нахлуха в Украйна, високопоставеният представител на украинското военно разузнаване отново потвърди заявената от Киев цел да бъде освободена цялата украинска територия, включително анексирания от Москва през 2014 г. полуостров Крим.

"Ще спрем само когато си върнем страната според границите от 1991 г.", каза той.

"Това е нашето послание към Русия и към международната общност", изтъкна Скибицки.

"Опитваме се да вбием клин в руския фронт на юг - между Крим и руската континентална част", обясни висшият служител на военното разузнаване на Украйна.

"Възможно е също така да унищожим складове с оръжие или военна техника на руска територия, например около град Белгород, откъдето се извършват атаките срещу Украйна. Те представляват заплаха за град Харков например", каза Скибицки.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • новина от последния час

    26 Фев 2023 13:17ч.

    Първият танк Леопард със смесен полско-украински екипаж е бил унищожен вчера край превзетото от ЧВК "Вагнер" Ягодное край Бахмут. Хайде хаирлия да е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дрън дрън

    26 Фев 2023 13:42ч.

    Това е нагла лъжа. ЧВК "Вагнер" вече нямат никакво джепане. С тояги ли са го унищожили?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    26 Фев 2023 13:55ч.

    Не знам за Леопарда, ама от Гениялнага Щаба клекнаха и им пратиха оръжие от онези дни, руснаците направиха направо кампания срещу дебилът Герасимов и Шайгу! След войната руснаците ще преименоват шайбата в хокеят и ще и викат Шайгу Шайгу Шайгу, мака черничка и заслужава яко бой!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    26 Фев 2023 13:21ч.

    С темповете с които гинат укрофашистите не се знае дали до пролетта ще има живи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебнещ

    26 Фев 2023 13:34ч.

    Хора бъдете реалисти. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F Общата дължина на сухоземните граници на Русия е 20 242 km, а на морските – 37 653 km Общо 57 895км. За сравнение Дължината на земния екватор е около 40 075 km. Отворете си гугъл мапс или нещо друго и за да добиете представа за размера на Русия на картата. Русия има 11 часови зони. Който си мисли, че мъниче като Украина има шансове срещу такъв великан - да ходи на лекар, явно има проблем със здравето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така си мислехме и ние на 24.02.22

    26 Фев 2023 15:37ч.

    Времето обаче ни опроверга. Русия е огромна, но руските войници се оказаха пълни некадърници в сравнение с украинските. Знаехме, че болшевишкият, а след него и путинският режим са превърнали Русия в кочина, но никой не е предполагал, че положението е толкова отчайващо. Още по-голямата изненада, поне за мен, е единството на Запада. Подкрепена от западния военен и финансов ресурс, Украйна може да нанесе непоправими вреди на Русия, ако Путин продължава да упорства и не изтегли войските си от украинската земя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • козяшката неправда пак се развонтяла

    26 Фев 2023 17:07ч.

    Украинската земя е руска, както и македонската - българска. Няма да бъде отдадена на англоамериканците, за нищо на света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бат Ваньо

    26 Фев 2023 18:40ч.

    Вервам ти ама нада ли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За мислещия от 24.02.22 по-горе

    26 Фев 2023 18:46ч.

    Абе бате, тебе лично Путин ли ти наля тази мисла, та си останал разочарован? Моделът с блицкрига беше валиден точно седмица, след това се оказа, че е надценен капацитета на украинските "революционери" и се мина на нова схема (за неразбралите) - изгонване на целия "украинстващ" народ извън територията Новорусия! В момента половината работа е свършена - изгонени са на запад 9 млв, прибрани са в Русия 5 млн, половин МЛН. отиде при Бандера, от присъедсинение области подокументи - още 6-8 млн , и остават още около 15-17 млн за до-определяне, кой - на небето, кой в Евроатлантическия свят, кой остава да чака Червената армия. Пътьом - унищожена военна техника колкото за ДВЕ обединени НАТО армии от Европа (без Турция и САЩ!) По експертна оценка - в остатъка от Украина трябва да има не повече от 5-8 млн местни цигани (може да остане дори и Зеления!), на които да се закачат дадените 100 милиарда зелена шума кредити - за връщане, а от все още контролираната територия трябва да се "освободи" ощ 20-30% та сумарно Новоросия да стане по площ колко половината Украина от 1991а. Така че спокойно, Работата върви по план - до пролетта топло и електричество за готвене няма да има, , манджата от миналата година също свърши, В момента се мобилизира втория половин милион за компания на Бандера Горе (Руснаците вече не ги е григжа за ВСУ) Генералния щаб на Руската армия е вече нетърпелив - кога ще получи образци от последните възможни натовски оръжия, за да се подготви по-добре за следващата фаза до Ламанша... А за капацитета на Вагнеровия оркестър не се притеснявайте - там толкова трофейно западно оръжие имат, че дори Герасимов съвсем да им забрани снарядите - пак ще имат с какво да опукат извадените от Вторични Суровини Евротанкове ... Всичко останало - от ПР Лукавия, за БЛАЖЕННИТЕ ВЕРУЮЩИ в Царството Евроатлантическо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебнещ

    26 Фев 2023 20:42ч.

    И аз така си мислех в началото, че ще ги ошамарят набързо и толкоз. Да ама не. Много неща не знаем. Тази СВО не се развива по пътя на логиката. След първоначалния шок от СВО цените на всичко което изнася русия полудяха. А за една военна операция трябва паричен ресурс, ОГРОМЕН. Мога още много да разсъждавам. Не ги оправдавам в действията им. В сравнение на всички военни операции на САЩ почти не се говори за цивилни жертви. А относно единството на запада срещу РФ - имат неизчерпаеми ресурси в обозримо бъдеще. Спасява ги единствено , че са огромна територия, която няма как да бъде превзета. Да мислим логично - ако искаш да победиш враг трябва да прекъснеш артериите му за снабдяване с продоволствия, боеприпаси. На практика не го правят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дани

    26 Фев 2023 23:45ч.

    ". В сравнение на всички военни операции на САЩ почти не се говори за цивилни жертви." - Това, че не се говори по нашите медии не значи че няма жертви. Значи, че Дълбоката държава подкрепя войните на САЩ, а не подкрепя Русия. Там, където е стъпил американски крак трева не никне. Виж Либия, Ирак, разрухата в Афганистан. Погледни на картата как американските бази са опасали Русия, аНЕ Русия е опасала с бази САЩ. От топва се вижда кой е истински

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    26 Фев 2023 13:37ч.

    Омръзна ми да чета информация на ден-два, която вече знам от Телеграм и Туитър. Какъв е смисълът от вестничето на Дачков?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    26 Фев 2023 13:41ч.

    Никакъв! Просто не влизай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и така

    26 Фев 2023 13:55ч.

    аз за уело стон вулкана дето смят руснаците да им е първия ядрен стратегически удър по запада го знам и аз от туитър порсто обичам да влизам и коментирам там дето ще има ефект в българия иначе и аз не черпя новини от тук те за мен са 2-5 дена стари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и така

    26 Фев 2023 14:17ч.

    аз приемам златни килчета само много скъпо излизам! хартията е за горене :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    26 Фев 2023 14:31ч.

    "Всяко лице, което е заредило на браузъра си някой от сайтовете на Glasove.com или е било пренасочено към него, следва да се запознае внимателно с Общите условия и ако лицето не желае да ползва услугите на Glasove.com, ако не желае да предоставя данни и информация и да има достъп до данни и информация, следва незабавно да напусне сайта." - що за ултимативен тон?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    26 Фев 2023 13:45ч.

    нема ора

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Богдана Тотева 2

    26 Фев 2023 13:51ч.

    Чудя се защо руснаците не ви пуснат няколко малки гъбки, та да мирясате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гъбите са за Лондонград и Северна Америка

    26 Фев 2023 13:56ч.

    Украйна ще бъде присъединена, няма нужда да се цапа излишно терена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Източник БТА

    26 Фев 2023 14:27ч.

    дет се казва без коментар

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както БТА, така и БНР, така и БНТ... всите пропаднаха до долнопробно тролско ниво на пенсионерската агитация от времето на Тодор Живков!

    26 Фев 2023 18:16ч.

    Остава поредния "украински" разведчик да ни убеждава , че "с плюене ше убие всите руснаци" така както разправяше един политпросветник за борбата на арабите по израелската 7-дневна война 1967г и мнението на Баба Гицка от Поликраище " че те, арабете, с плюванье ще и издавят тези евреи бре" ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    26 Фев 2023 14:56ч.

    Откога разправят за пролетно настъпление или контранастъпление. Доколкото помня есента боевете стихнаха заради есенните дъждове и разкаляната земя. През пролетта няма ли да е същото?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    26 Фев 2023 16:31ч.

    вие първо питайте руснаците дали са съгласни, и дали мислят така, че да не бягате контраофанзивно чак до киев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • около

    26 Фев 2023 23:11ч.

    и вътре в Киев копаят денонощно окопи... Перемога...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма какво да ги мислим

    26 Фев 2023 18:14ч.

    Украинските въоръжени сили са си много добре! Слугата на народа (американския народ), откъдето и да се върне, носи им млрд.долари и неограничени количества оръжия. Така че, за тях няма какво да се тревожим. За Русия също няма да се тревожим - ядрена суперсила е! Обаче, крехка добродушна наивна Европа, която е тръшнаха гола в партер и всички я "ползват" като чужда жена, в брутален политически, икономически и военен аспект... Това геополитическо порно няма да свърши добре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само гдето ако можеше с доларови хартийки да се пробива челната броня на т90м3 Прорив, или пък пак с хартийки да се ловят падащите снаряди и ракети...

    26 Фев 2023 18:20ч.

    А иначе, както обикновено пак сме от страната на булката - ЕВРОПА! Злите езцици говорят, че основната цел на Амерека не е толкоз да навреди на Русия, колкото да "обърне" Европа - от конкурент в обикновена колония, коятох трябва да пазарува

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BASF оттук нататък щял да ни радва със заводите си в Китай, Сингапур, Виетнам и Мексико

    26 Фев 2023 18:33ч.

    ФАЩ, за да спасят кожата си, днес буквално като една гладна боа поглъщат Европа. Канибализмът на далечното минало е нищо в сравнение с онова, което наблюдаваме тия дни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BASF няма да е сам!

    26 Фев 2023 19:01ч.

    Разни конспиролози непрекъснато въртят латерната за ЕВРО-ХАЛИФАТА! Ако има някаква технология останала от Германците - или в Китай, или в Турция, че дори и в Русия може да избяга! А за Еврохалифата - само джамии за молитва, малко земеделие - да не умрат от глад, и , по Мохамедово благоволение - малко повече ЛГБТИ под фереджето. А иначе за технологията - на место потока от Китай ще продължи, но допълнен от Турски и Ирански такъв. Мерцедес ще стане третостепенна американска марка автомобили, WV ще се изнесе в Бразилия ... (кой остана от МоторВагенСтана???) Е, да, след максимум петилекта Аналната Лена и колежката и ФонДер... ще бъдат убити ритуално с камъни под Брандембургската врата съгласно веленията на Правата вяра...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дрън-дрън

    26 Фев 2023 23:20ч.

    е да де , ма падащият по самолетни стълби явно ходи да каже на американския слуга на народа , че му е трудно да му изплаща бонусите, та да се напънат нещо Масква да превземат.И тоя разведчик ей на сипе заплахи яко. Вероятно, щото се намира надалеч от бойците на Пригожин...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Су 35

    26 Фев 2023 19:33ч.

    Това да се чете. На пролет ще бъде мобилизацията в България. Който може да бяга сега е момента. После границите ще бъдат затворени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    26 Фев 2023 19:53ч.

    Защо мобилизация, България има професионална армия. До народна мобилизация евентуално се стига впоследствие. Мечта им е на дъртите отпадъци да се прочистят от погрешно образованите и дори безобразни идиоти - това е известно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    26 Фев 2023 19:58ч.

    Гълъб Донев като гълъб на мира ще спаси положението. Освен това българите няма да се бият срещу руснаци, с изключение на разни неогоряни и генетични уникати сред тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебнещ

    26 Фев 2023 20:49ч.

    Никаква мобилизация няма да има в БГ. Мислите ли , че биха въоръжили народ с такива настроения?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дани

    26 Фев 2023 23:51ч.

    Вие да не мислите, че украинците с радост ходят да воюват? Нали ги гледах. Ловят ги с полиция, пускат ги на първа линия с по една бутилка вода. Зад гърба им са натовски впойници и професионалната армия, които вместо да се бият с руснаците се занимават да надзирават украинците. Който не иска да воюва бива разстрелян.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дани

    26 Фев 2023 23:54ч.

    Затова изобщо не разчитайте, че няма да има мобилизация, ами гледайте да караме по-спокойно, да искаме преговори, а не войни и да не се включваме във война, която не е наша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи