Зам.-шефът на НАТО: Ако Зеленски иска да си върне повече територия, което е редно, трябва да жертва повече млади хора

Зам.-шефът на НАТО: Ако Зеленски иска да си върне повече територия, което е редно, трябва да жертва повече млади хора

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Като политически лидер, президентът Зеленски има тежък избор пред себе си. Ако иска да си върне повече територия, което е редно, трябва да жертва повече млади хора. Трябва и да гарантира, че ще има достатъчно млади хора да възстанови страната си след края на войната. Напълно сме уверени в политическото и военното ръководство на Украйна. Те знаят какво правят, работим заедно. Знам, че дори да не е толкова бързо и успешно, колкото много се надяваха, запазваме стратегическия ни оптимизъм за способността на Украйна да удържи на натиска и с наша помощ да надделее във войната“. Това каза заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана в специално интервю за Би Ти Ви.

Според него Бъдещето на Европа ще зависи от надмощието на Украйна във войната. А също и съдбата на Република Молдова, Грузия, Западните Балкани.

„Ясно си спомням времето, когато 7 нации, Румъния, България, балтийските страни и още две, се присъединиха. Аз бях министър на външните работи на страната ми, когато влязохме в НАТО. Разбира се, няколко месеца по-късно влязохме и в ЕС. В случая на България и Румъния, това стана две години по-късно. Беше момент на огромна промяна за съдбата ни, за армиите ни. Естествено, с минаването на времето започваш да осъзнаваш значимостта на тези моменти“, казва Джоана.

„Преобразуването на икономиките ни, обществата ни и армиите ни е процес, отнемащ време. Не знам конкретно положението в България, но при нас цели десетилетия нямаше достатъчно инвестиции във въоръжените ни сили. До определена степен отрезвяването с войната, започната от Русия срещу Украйна, бе стратегическо пробуждане за всички ни, в Германия - т. нар. zeitenwende или точка на пречупване, но всички осъзнахме, че се нуждаем не само от силни икономики, добри политики, добри работни места, но и силна отбрана и армии. Членството в НАТО е полезно и защото има не само български, румънски, чешки, полски или американски път, а натовски път – съвместно“.

По думите му заедно разбираме какви ще са потребностите на въоръжените ни сили.

„Посетих България и бойната група, видях подготовката на българските професионалисти в армията ви – на върхово равнище. Виждам как много държави работят съвместно, във вашия случай с бойната група, ръководена от Италия – 7 нации, ако не бъркам. В моята страна французите водят бойна група, в Полша – американците, в балтийските страни – канадци, британци и немци. Испания сега ще ръководи в Словакия. Според мен трябва да инвестираме във въоръжените ни сили и вярвам, че като го правим заедно в НАТО е много икономически изгодно. В крайна сметка, това са парите на данъкоплатците и гарантираме, че влагаме средствата ефективно“.

- Украйна е изправена пред дълга война. Въпросът е съюзниците в НАТО готови ли са за дълга война, предвид това, че контраофанзивата не беше толкова успешна, колкото много хора очакваха?

„Необходимо е. Става дума за Украйна, нация, която се бори толкова смело, дава неизмерими жертви, за да защитава свободата си, достойнството си, националния си суверенитет. Това е начин на упражняване на суверенитета. Дължим го на украинците. Те се бият и за нас. Трябва да продължим да помагаме на Украйна, защото не искам да си представям последиците от руска победа в Украйна. Това би било съкрушително за Европа. Изкушението на Русия да продължава с агресията спрямо други нации ще бъде още по-голямо, защото виждат, че агресията се отплаща. А други държави като Китай наблюдават начина, по който ние, демократичният Запад, подкрепя Украйна и си извличат поуки за тяхната част от света“.

„Знам, че не е лесно. Ние сме демокрации, винаги има различен дневен ред – вътрешен, социален, други кризи като Близкия изток сега, но имаме план и трябва да се придържаме към него. Бъдещето на Европа ще зависи от надмощието на Украйна във войната. А и съдбата на Република Молдова, Грузия, Западните Балкани ще зависи от надмощието на Украйна във войната. Мисля, че ще има огромни последствия от начина, по който ще завърши войната за Украйна. Имаме интерес да се придържаме към плана и ще го направим“.

- Ако Украйна може да възстанови териториалната си цялост само с военна сила, как бихте коментирали думите на главнокомандващия ген. Залужний пред The Economist, че ще е необходим огромен технологичен скок, за да се постигне пробив?

„Разбира се, ние твърдим, както и генералният секретар Столтенберг каза неколкократно от началото на войната, че тази война ще се проточи, ще продължи дълго. Превръща се във война на изтощение. Разбира се, всички се надяваха, че контраофанзивата, започната от Украйна преди няколко месеца, ще доведе до значителен напредък, в някои случаи успяха да пробият и трите руски отбранителни линии. Знаехме от началото, че ще струва скъпо. Като политически лидер, президентът Зеленски има тежък избор пред себе си“.

„Ако иска да си върне повече територия, което е редно, трябва да жертва повече млади хора. Трябва и да гарантира, че ще има достатъчно млади хора да възстанови страната си след края на войната. Напълно сме уверени в политическото и военното ръководство на Украйна. Те знаят какво правят, работим заедно. Знам, че дори да не е толкова бързо и успешно, колкото много се надяваха, запазваме стратегическия ни оптимизъм за способността на Украйна да удържи на натиска и с наша помощ да надделее във войната“.

- Въпрос относно Черно море. Смятате ли, че новият маршрут на износ на зърно от Украйна по румънското крайбрежие, близо до българското крайбрежие, е достатъчно безопасен в момента?

„Виждаме характерни варварски действия от страна на Русия: през лятото унищожава инфраструктура за износ на зърно, засягайки много държави извън Европа също, защото Украйна е огромен производител и износител на зърно за целия свят, а през зимата се опитва да унищожи електропреносната мрежа, да превърне зимния сезон в оръжие и да се опита да държи хората на тъмно и студено. Трябва да се адаптираме към тази реалност през Румъния, пристанището на Констанца, както и Дунава - нещо, което България също споделя с Румъния“.

„Вярвам, че Украйна ще бъде в състояние да възобнови, когато позволяват условията, свободен път за навигиране през Черно море. Турция играе активна роля в преговорите, за да може украинското зърно да минава през Босфора към пазарите. Има и поука за Румъния и България – трябва да инвестираме в собствена логистика и способност за износ било то със или без война в Украйна. Тези оси на Черно море и Дунав отново стават не само стратегически значими, понякога и сложни, но и икономически динамични и потенциално носещи ползи за двете страни. Като човек, който разглежда не само стратегическите последици от войната, но и икономическите последствия, това е покана за България и Румъния да се справят по-добре заедно“.

„А понякога има и търговска конкуренция. Посетих пристанището във Варна – огромно е. Това в Констанца – също. „Одеса“ е огромно пристанище, „Поти“ в Грузия също е много важно пристанище. Насърчавам не само военната мобилност, от която се нуждаем, да гарантираме, че има по-малко затруднения за съвместни учения, но и по-малко затруднения за съвместно развиване на бизнес. Това, вярвам, е извлечена поука, за която съм говорил и с премиера ви и вярвам, че това е най-добрият път напред“.

- Има ли нещо символично в посещението Ви във Варна през тази седмица?

„Посещението ми отправя няколко послания. Първо, колко е значима България като съюзник в този алианс и в Черно море, и отвъд – на Балканите, в Ирак, на много места. Политически, стратегически, военно. Това е послание от топ лидерите на НАТО към България за значимостта ѝ при Черно море, Дунав, както и в ролята, която играе България в толкова много региони, както е и в Румъния“.

„Първото послание е на благодарност и подкрепа за България, с надеждата, че 2% от БВП, което е целта на правителството, ще бъде изпълнена. Второто послание е регионално. Това е отборен спорт. Посланието е към държавите в региона ни – Черно море и Балканите, но и към другите съюзници - Италия, на които бих искал лично да благодаря за лидерството в бойната група в България, на американците, на северномакедонците, албанците, всички“.

„Третото послание е много символично – повече бизнес, повече търговия, повече сътрудничество. НАТО гарантира сигурност и мир за нашите страни. Догодина се навършват 20 години от присъединяването ни в НАТО, когато избрахме най-добрия вариант в историята на нациите ни. Никога преди не сме имали целия демократичен Запад за съюзници, никога не сме се радвали на повече сигурност от сега“.

„Нашето задължение е да градим върху тази стабилност и сигурност, които НАТО предлага, и да минем към следващото ниво по отношение икономики, технологична напредналост. Знам, че и при вас, както при нас и при новодошлите в НАТО и ЕС има толкова много талант, стартъпи, бизнес, технологии. Посланието ми е тройно - благодаря на България, благодаря на всички партньори и регионални съюзници за това, че сме заедно, както и послание на амбиция, защото вярвам, че заедно, България, Румъния и целият регион могат да просперират и да настигнат развитата Европа. За мен това е тройката послания към българските ми приятели“.

Източник: бТВ

 

 

 

Коментари

  • thenewone

    12 Ное 2023 18:35ч.

    "Бъдещето на Европа ще зависи от надмощието на Украйна във войната.". Това ме радва! Ей ся, хохлите ще вземат надмощие и Европа ке цъфне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бъдещето на Европа ще зависи от надмощието на Украйна във войната.

    12 Ное 2023 19:47ч.

    Прочетох това и спрях да чета повече. Малоумието е завладяло този свят, не се движим към пропастта, ние вече сме в нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    12 Ное 2023 20:02ч.

    И аз не го дочетох. Напомни ми за лекциите по научен комунизъм :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако Зеленски иска да си върне повече територия, което е редно, трябва да жертва повече млади хора

    12 Ное 2023 20:18ч.

    Колко болен мозък трябва да си, за да изречеш подобна глупост? Медицината доста напредна, но този и води пет обиколки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    12 Ное 2023 20:30ч.

    Айнщайн го е обяснил преди век. Безкрайни са само вселената и човешката глупост, но за първото е съм сигурен. Та румънеца просто се опитва да докаже че гения е прав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    12 Ное 2023 20:58ч.

    Нима все още нито една прокуратура и нито един МНС не са се самосезирали по това явно човеконенавистно изявление!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • родител 1 и родител 22

    12 Ное 2023 21:09ч.

    Последиците от ковида са ужасяващи. Удря в мозъка и постепенно се оглупява до такава степен,че се говорят такива глупости и небивалици, каквито говори този зам шеф на нато. Въпросът е, не дали Украина ще победи, а дали изобщо ще съществува за напред. Трябва да се завършен идиот ,съвсем сбъркан , за да допускаш дори ,че при каквито и да е обстоятелства и помощи от европа и сащ, Украина може да постигне някаква победа срещу Русия. Толкова са оглупели, че трезвото и реалистично мислене е изключено и цялата им мисъл се задвижва от гръбначния им мозък. Русия е огромна ,огромна държава. Има 11 часови пояса. Стотици народности. Огромен,гигантски ресурс ,невъобразим за тъпия полуидиот. Милиардите, които дават днес и за в бъдеще, предизвикват само усмивка и снизхождение. И тези хора наистина с гръбначните си мозъци вярват ,в глупостите ,че Украина може да постигне дори минимална победа. Теса извън реалностите ,и са затрогващи в техния наивитет .Безумието им обаче е опасно и води европейските народи към катастрофа - тя е очевидна и поведението на този тип евроиндивиди води за никъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    12 Ное 2023 21:13ч.

    След като прочетох малоумното "интервю" докрай - този Мирча е ненормален!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    12 Ное 2023 22:19ч.

    Европа ще се оправи с или без Украйна. Вие мислете за ваш Путьо, че при толкова много жертви за едни мижави 80 000 кв. Км. Ще си изгние на въжето и никой няма да иска да го свали оттам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай II

    12 Ное 2023 22:38ч.

    От коментара ти се разбира, че в Русия човешкият живот се цени много, а в Украйна няма никаква стойност. Съгласен съм, това е самата истина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Говори и действа в интерес на тлъстата си заплата и лъскава кариера.

    12 Ное 2023 23:31ч.

    Той и подобните нему биха казали и направили абсолютно всичко в името на земното си материално свръхдобруване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • асансьор

    13 Ное 2023 8:19ч.

    Това румънският Тагаренко ли е? Явно за Източна Европа американският отдел “Кадри” е предвидил само идиоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • (12 Ное 2023 21:09ч.) Толкова са оглупели, че трезвото и реалистично мислене е изключено и цялата им мисъл се задвижва от:

    13 Ное 2023 9:13ч.

    а) зависимостите, които са им изградили и за които сега ги държат яко; б) алчността им към парите; в) ниския морал с който поощряват водене на войната водеща да смърта на хиляди хора; г) липсата на трезва оценка за протичащите процеси в обществата и света като цяло; д) напълно налудничевата идея да игнорират велика страна с възмоности и потенциал; е) родоотстъпничество и антиевропейско поведение; ж) пропагандаторство във вреда на чудесната идея от Ванкувър до Владивосток. Списъка с причини за движението на мисълта на подобни подстрекатели на войни, което е подсъдно, е дълъг и трудно изброим. Мирът е без алтернатива, всичко друго е интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Целта е САЩ да установи ПОСТОЯННО ВОЕННО ПРИСЪСТВИЕ в ЧЕРНО МОРЕ

    13 Ное 2023 10:14ч.

    Закон за сигурността на Черно море - отдалечено на 10 000 км от границите на САЩ, но въпреки това Конгреса си го е заплюл за американска територия и си гласува закони най-нахално. ЧРЕЗ ПРЕДИЗВИКАНАТА от НАТО ВОЙНА В УКРАЙНА, СЕ ЦЕЛИ ОКУПАЦИЯ НА ЧЕРНО МОРЕ и СЪЗДАВАНЕ НА НОВИ ДЪРЖАВИ не само от Украйна. Правят го световните гангстери - дават милиони, взимат милиарди плюс нови завоевателски заграбени земи на чужди народи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тодор Лечев

    14 Ное 2023 6:48ч.

    Хаха - колега, и аз на същото изречение спрях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой

    12 Ное 2023 18:50ч.

    Хубаво! Ама като Дел акъл, давай и млади хора от твоята страна. Така е честно, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • още един милитарист

    12 Ное 2023 22:33ч.

    Империалист, фашист и крадец. А да, и да не забравя, подстрекател на войни. Това не беше ли подсъдно????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешките излизат напред

    12 Ное 2023 18:51ч.

    Столтенберг ще го сполети същото като Карадайъ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    12 Ное 2023 18:53ч.

    Ха ха. Кво е казал човека? Измирайте за да сме добре ние. Мирча Кришан беше по-умен от Мирча Джоана. https://www.youtube.com/watch?v=BZNOqR908Aw

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    13 Ное 2023 18:38ч.

    Явно малко сме останали в Букурещ през първата световна .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    12 Ное 2023 18:56ч.

    Този по отвратителност ще надмине и Тагаранко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зам.-шефът на НАТО: Ако Зеленски иска да си върне повече територия, което е редно, трябва да жертва повече млади хора

    12 Ное 2023 19:02ч.

    Ужас! Финалът на Белия тигър се оказва пророчески?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 100%

    12 Ное 2023 22:07ч.

    съгласен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ArtyShock

    13 Ное 2023 10:59ч.

    Точно така. Ужас е. Да не говорим, че целият роман е писан сякаш за нашата "политическа система".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дъра бъра два чадъра...

    12 Ное 2023 19:02ч.

    А човекът просто е напомнил целта. ДО ПОСЛЕДНИЯ ХОХОЛ ! Няма по-малоумна нация на света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пушката не стреля сама,

    12 Ное 2023 21:53ч.

    Бе рубладжийски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    12 Ное 2023 22:15ч.

    Марш на фтона срещу москалите, бе, КДСарско избирателко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разкарай си миризливите зелени чорапи,

    12 Ное 2023 22:24ч.

    Бе фатмак. Няма и един българин който да се бие за Русия при толкова много рубладжии в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марш, обратно в датската градина

    13 Ное 2023 9:03ч.

    и не ни занимавайте с "миризливите " си глупости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Ное 2023 19:06ч.

    Силогизмът трябва да се завърши: "Ако Зеленски иска да си върне повече територия, което е редно, трябва да жертва повече млади хора", което е редно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А военнопрестъпникът Путин

    12 Ное 2023 19:18ч.

    целият в бяло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    12 Ное 2023 20:03ч.

    Я, марш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво се занимавате с Путин

    12 Ное 2023 20:13ч.

    Нали бил в хладилника. Мирясайте вече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    12 Ное 2023 22:22ч.

    Нали помниш какво стана във форума когато Пригожин тръгна към Москва ? Като изправят Путкин в Хага ще е същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джо Байдън - Деменцията

    13 Ное 2023 1:08ч.

    Въпреки проблемите си помня какво стана, когато Пригожин тръгна към Москва, н-ах се. Но не мога да се сетя тогава ли стана или сега?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    12 Ное 2023 19:22ч.

    ам чи там в таэ разораната земя останаха само пенсионери бе!...бабата ли ша кара танка, а дедото ша стреля?....хептен амсалак си, чоджум!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    12 Ное 2023 19:24ч.

    Това са престъпници.Поговорката за чуждата пита и поменът. Нямам обяснение за тая лудост от времето на Наполеон за походи на изток.Макар че същността на западният капитализъм изискващ постоянно разрастване на източниците на суровини и роби май е основата.Горкият народ в Украйна. 50 % вече е изчезнал-къде миграция, къде избити и осакатени.Териториите които гласуваха за присъединяване няма как да се върнат.Съгласно Руската доктрина, всяка опасност за териториалната цялост ще се защити с Ядрено Оръжие.Педерасите от Брюксел не четат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С чужда пита

    12 Ное 2023 20:19ч.

    Помен прави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • omega

    12 Ное 2023 19:33ч.

    Абе тя воината е пред свършване - Путин умря, ракетите на Русия свършиха отдавна, украина е обсадила Владивосток.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    12 Ное 2023 19:33ч.

    Много свирка, много пара в свирката, бетер при комунизма! Бла-бла-бла, дъра-бъра-дъра-бъра!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    12 Ное 2023 19:36ч.

    Защо всички, които вярват в "демокрацията", са толкова тъпи и ограничени? Това не е нормално!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Ное 2023 19:41ч.

    Еми те иначе щяха ли да помогнат държавите ни да бъдат опоскани и съсипани?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормално за всички времена е

    13 Ное 2023 9:10ч.

    да има 10-тина процента крякащи папагали около властта, не ги набеждавайте за мислители

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михаил Михайлов Константинов

    12 Ное 2023 19:39ч.

    Приемат ли се вече залози кога ще свърши войната?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Ное 2023 19:40ч.

    Нищо особено не е казал... тези хора дадоха децата си да ги изнасилват мюслите, какво означат за тях някакви млади руснаци!? Защото те са наясно, че убивайки украинци, те всъщност избиват руснаци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    12 Ное 2023 19:49ч.

    Впечатляващо е как пенсионерите, кат им замирише на пръст, с лекота призовават за жертва на млади хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тодор Ф.

    12 Ное 2023 19:56ч.

    Тази мамалига е хванала Столтенберг за шлифера. Кога порасна и започна да раздава акъли. Слуги сте драги, няма никакво НАТО, каквото вие си мислите. Има само САЩ-ински интереси. Могат ли мнимите натовци да влизат свободно в базите им? Не могат. Имат ли мнимите натовци собствени армии? Нямат. Значи амитата ви нямат доверие. А вие си мислите, че сте нещо. Нищо не сте, само пушечно месо в техните конфликти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как ги избират все такива?

    12 Ное 2023 20:15ч.

    Имам чувството, че ако не си малоумен, нямаш никакви шансове да станеш голям началник в НАТО или ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • другарска среща

    12 Ное 2023 20:15ч.

    Най-напред да приключат провеждащите се в момента другарски спортни състезания м/у ивалиди от Украйна и НАТО в SHAPE,пък сетне ще обсъждаме въпроса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Звезделина

    12 Ное 2023 20:17ч.

    Ега си наглото човече,на чужд гръб Слава ще гради.по голяма наглост няма,само ядрена бомба в белият дом ще оправи Европа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На чужд гръб

    12 Ное 2023 20:21ч.

    И сто тояги са малко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    12 Ное 2023 20:23ч.

    ....което означава "войната ще е до последния украинец".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И за кво му е на Зеленски и на тоя бастун Joanna територия,

    12 Ное 2023 20:25ч.

    като на нея няма да има млади хора?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    12 Ное 2023 21:36ч.

    Тази територия е вече 1/3 собственост на големи американски компании, които произвеждат зърно! Нали затова толкова се борят да го изнесат от Украйна и да го продадат за да си намалят загубите! С така наречените помощи от САЩ и Запада на практика Украйна не съществува, защото тя е в дълг на спонсорите си и ще трябва да ги връща тези пари, ако изобщо остане държава, а това означава да им продаде и останалата част от териториите си! Най-добрия изход за Украйна е незабавно да капитулира и тогава западните спонсори ще го духат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига лозунги, бе копейка

    12 Ное 2023 21:52ч.

    Запада помага на Украйна, щото се е поучил от всв и не иска нова. Путинова Украйна не е мир, а една постоянна партизанска война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не мога да проумея колко

    12 Ное 2023 22:08ч.

    много трябва да СИ ПРООООООООООСТ за да вярваш в това което си написал евролиберални ми говедо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • може и да не е прост

    12 Ное 2023 22:14ч.

    Просто заработва човека, криза е. Знаеш ли на какъв хал е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига лозунги, бе цент

    13 Ное 2023 1:01ч.

    Запада не се е получил от ВСВ и иска нова. Байдънова Украйна не е мир, а една безкрайна гибел за украинците

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ChiChi

    12 Ное 2023 20:48ч.

    Тоя мирише на вкисната мамалига през екрана, бе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ChiChi

    12 Ное 2023 20:49ч.

    Дачков, отвори рубрика "хумористична фантастика" и публикувай там такива писания, моля!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • имам "род" в рУмънZко,но

    12 Ное 2023 20:50ч.

    и един ГВОЗДЕЙ НЕ СИ КУПУВАМ ОТ тЕх!!!!ТОВА СА рЕдко СРЕЩАНИ м@нG@ли!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То пък Ний с нашия Магаренко

    12 Ное 2023 21:01ч.

    сме едни убавци! Мани, мани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    12 Ное 2023 21:07ч.

    Войните се започват от пенсионери, но се водят от млади(всъщност средната възраст на украинският войник била 43 години) Ако първо пращахме в атака дърти магарета кат горния или нашият дърт педал се съмнявам че и половината военни конфликти биха започнали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И започват, и се водят, и се приключват от дъртофелници

    12 Ное 2023 21:18ч.

    Младите са само съчките в огъня.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bad Face

    12 Ное 2023 21:35ч.

    Стигнах до "...специално интервю за Би Ти Ви" и реших, че няма да си губя времето повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Огромна статия и се говори за едно и също

    12 Ное 2023 21:39ч.

    Повтарят и повтаря все едни и същи глупости без да се замислят. Като рекламата на дурасел, зайчето дето като ненормално бие барабанчето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    12 Ное 2023 21:44ч.

    У дома не гледаме БТВ! Предлагам масов всенароден бойкот на БТВ - на цялата им пропагандна програма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    12 Ное 2023 22:09ч.

    НОВА са същите помияри, че на моменти ги превъзхождат с краварската си пропаганда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    12 Ное 2023 22:34ч.

    У дома изобщо не пускаме талавизоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Удо Мача

    13 Ное 2023 1:08ч.

    совник трака

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    12 Ное 2023 21:49ч.

    евроатлантически цености! Жалкото е, че това ни чака и нас!!! Чистокръвни боклуци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой може ли да обясни какви са тези бойни групи от източноевропейските славянски народии за какво ги подготвят

    12 Ное 2023 21:57ч.

    „Посетих България и бойната група, видях подготовката на българските професионалисти в армията ви – на върхово равнище. Виждам как много държави работят съвместно, във вашия случай с бойната група, ръководена от Италия – 7 нации, ако не бъркам. В моята страна французите водят бойна група, в Полша – американците, в балтийските страни – канадци, британци и немци. Испания сега ще ръководи в Словакия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, и?

    12 Ное 2023 23:32ч.

    Да не би да е по-различно от ВСВ? И тогава бяха свръх подготвени цялата глутница! Румънците са решили на макс да участват в новото териториално разделение на Европа. Апетитът им е свръх голям. Нацелили са се не само в Молдова, но и към северна Буковина, която е в Украина. Ну-ну! Мислите ли, че тоя случайно са го избрали на тази длъжност. Румънците са на фронтовата линия! Поразяващо е следващото откровение: "Това е отборен спорт." Представяте ли си - за тях това е спорт?! Кървав спорт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    13 Ное 2023 1:22ч.

    Да умират за интересите на САЩ. Който е глупав да се върже на диващината им. Не ходете в тази пропаднала армия! Защото майките ви ще ходят на Архангелова задушница!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реминисценция

    13 Ное 2023 7:29ч.

    Българската войска беше отлично въоръжена и подготвепа от хитлеристкия Вермахт, а през 1945 г. подгони фашисткия звя и го бичак до Виена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • cihocah

    12 Ное 2023 22:02ч.

    Мамалигарина май е ударил 2-3 цуйки преди интервюто. Другата възможност е старческото оглупяване да го е ударило , макар че май няма 70 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    12 Ное 2023 22:02ч.

    Тоа държавите вече за нищо ги няма. Нациите това, нациите онова.. Многонационална империя управлява. То имаше един Райх, и той приключи както приключи, но авантюристите пак изплуваха отгоре. За война говори, за война на източната римска империя с Русия. Западните само ще командват, щото източните европейци са второ качество глупаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • щото източните европейци са второ качество глупаци

    12 Ное 2023 22:38ч.

    Не са второ, а първо качество глупаци, дори и екстра качество може да им се даде. Щом могат да търпят подобни простотии като на ТОЯ и на наш магарефф, какво друго?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на войната

    12 Ное 2023 22:05ч.

    Старата максима в действие: Войните се подклаждат, подготвят, и обявяват от едни старци, които познават едни други старци, а двете групи са мразят до смърт, но се водят с цената на живота на младежи, които нито се познават, нито се мразят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    12 Ное 2023 22:26ч.

    Румънският тагарев е тоя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мсг

    12 Ное 2023 23:21ч.

    Господ поне с кутрето на левия си крак е "българин". \представяте ли си, ако бяха задоволили амбициите на поле-еврейчето -- полу-помачето сюлейман пуси, какви щеше да ги словоиздриска за наша сметка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • omega

    12 Ное 2023 23:23ч.

    Кои си ти та да разполагаш със живота на хората. Жертвай се ти отрепко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В никакъв случай не е малоумен или глупак, което е всъщност страшното.

    12 Ное 2023 23:33ч.

    Говори и действа в интерес на тлъстата си заплата и лъскава кариера. Той и подобните нему биха казали и направили абсолютно всичко в името на земното си материално свръхдобруване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    12 Ное 2023 23:34ч.

    ...домнуле, що се не гръмнеш, брат ми...не вярвах, че може да има по-жалка картинка от завършили бг и съветски военни академии бг висши офицери, които се бият в натовските си гърди...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Би се гръмнал,

    12 Ное 2023 23:37ч.

    ако кариерата и заплатата му се сринат до нивото на прислужник в Макдоналдс или прост бачкер. За безработен дума да не става. Ще се гръмне и обеси сто пъти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благодарение на Русия - Румъния постига истинска независимост

    12 Ное 2023 23:35ч.

    Румъния постига истинска независимост обаче едва след края на Руско-турската освободителна война през 1877 г.. .... През 1859 г. Александру Йоан Куза е избран за княз на Княжество Влахия и Молдова и на 24 декември 1861 г. обявява независимостта на Румъния. Обаче Националният празник на Румъния НЕ Е постигането на Независимостта на държавата. Затова днес Джоана дрънка по този безочлив античовешки начин. ......... ДЖОАНА ТЕЗИ МЛАДИ МЪЖЕ НА УКРАЙНА ИМАТ РОДИТЕЛИ МАЙКИ И БАЩИ, ТИ ДЖОАНА БАЩА БИЛ ЛИ СИ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румъния е единствената държава освен Германия, която предприема самостоятелно унищожаване на евреи

    12 Ное 2023 23:39ч.

    "Румъния е единствената държава освен Германия, която предприема самостоятелно унищожаване на евреи. Избитите евреи са 300 000, за което през 1946 г. диктаторът Йон Антонеску е обесен като военнопрестъпник." ........ И днес Джоана ни облъчва с безчовечност невиждана. Плужеци жалки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Следващите абдали

    12 Ное 2023 23:41ч.

    Ееее... караха - вкараха и изплюха открито камъчето - давайте и давайте още пушечно месо.Като свърши украинското има следващи абдали като българи, влашори...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирча Джоана фаворит за президент на Румъния

    13 Ное 2023 0:05ч.

    Настоящият заместник-генерален секретар на НАТО Мирча Джоана е фаворитът в предстоящата президентска надпревара в Румъния. Той би спечелил приблизително една четвърт от гласовете на избирателите, показва проучване, проведено от частната компания за изследвания и маркетинг INSCOP по поръчка на News.ro. .... 2. Втори в предпочитанията на румънците се нарежда настоящият премиер от Социалдемократическата партия Марчел Чолаку, следван от 3. лидера на НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА партия “Алианс за единство на румънците” (AUR) Джордже Симион, .. 4. от лидера на Национално-либералната партия и доскорошен министър-председател Николае Чука и от румънската сенаторка и 5. лидер на НАЦИОНАЛИСТИСТИЧЕСКА партия “SOS Румъния” Диана Шошоака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    13 Ное 2023 1:18ч.

    Този дърт пръч, АКО ИМА ВНУЦИ ДА ГИ ПРАТИ ДА УМИРАТ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА сащ. Мръсник!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    13 Ное 2023 8:02ч.

    наркоманът ще пожертва укр народ само и само да идва оръжие от запада тои да го продава на талибаните и да купува нови имения където да се скрие след края на воината за преговори и мир не се говори това са убиици не са хора

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • което е редно, трябва да жертва повече млади хора

    13 Ное 2023 8:02ч.

    Казано 1/1 , няма интири-минтири. Сатанистите искат още кръв, кръв на украински младежи !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dabedabe

    13 Ное 2023 8:06ч.

    Аз не бих се показал в този вид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой го е грижа бе

    13 Ное 2023 8:43ч.

    Вземи се застреляй тогава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебнещ

    13 Ное 2023 9:02ч.

    Мамин убавец сладък. Дали така ще мислиш ако си млад и на мястото на невинните войничета, не нацистките престъпници, и някой дъртак като теб скрит в дън земя командва по радиостанцията НАПРЕД. ПРОБЛЕМА НА СЪВРЕМЕННИЯ СВЯТ СА ДЪРТИТЕ НА ВЛАСТ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джоана като стане президент на ПРАВОСЛАВНА Румъния

    13 Ное 2023 10:08ч.

    ще разреши ли еднополовите бракове. Ако двама мъже осиновят дете-женски пол, а две жени осиновят дете-мъжки пол - кой защитава правата на това дете от посегателства - духовни и физически?! .......... ДЖОАНА, КОЙТО ХВЪРЛЯ БЕЗ ДА МУ МИГНЕ ОКОТО ДЕЦАТА МЛАДИТЕ НА УКРАЙНА НА СМЪРТ ще позволи ли издевателства над собствените му деца и внуци?! Загубили ума си човеци заради пари, фалшиви човеци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    13 Ное 2023 10:40ч.

    Укронацизма ще бъде смазан физически! Приказките за великото НАТО вече не са актуални. РФ е самичка срещу целокупното НАТО и ги млати ежедневно. Няма снаряди по складовете, няма дори чипове за свестни БЛА при НАТО. А за руснака дори чиповете от ютиите свалят изтребители!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    13 Ное 2023 11:41ч.

    Укронацизма беше искрата, която заали огънят в сърцата на бившите фашисти в Европа, и им даде тласък да излязат начело. Румъния е с героична фашистка историа. Румъния 41ва година влиза със 100 хилядна армия в СССР, като и е обещана Одеса, причерноморието и Крим. Румънската армия се бие за Одеса и Севастопол. Румъния провежда карателни операции в тези региони над местното население, придружени с нечовешка жестокост Армията е разбита и унищожена до крак в Сталинградската битка. Пленени румънски войници няма. Тях, и унгарците пленници не са вземани. Унищожавани са на място, защото те не бият за идея, а за територия и грабеж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румъния е с героична фашистка историа ?

    13 Ное 2023 12:20ч.

    Аман от алисковщини, глупости на камари. Румъния изобщо не е “героична фашистка” страна и се оказва фатално хлабав съюзник. Първо още през 1938 Румъния съвсем не е ясно на чия страна е. Обсъжда се съвсем сериозно през румънска територия да преминат… Съветски войски ! Червената армия да стигне по земя до Чехословакия за да я защити ! И ако това не се реализира , то не е заради румънците , а заради двуличието на Сталин . Сталин не е имал истински намерения да защитава Чехословакия военно… После през 1941 Румъния си е изнасилена да учавствали в “Барбароса” единствено с обещанията за заграбване на Буковина, Молдова и Одеса. След като ги получават , румънските военни недоумяват защо воюват по-нататък..,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христоматийно известно е

    13 Ное 2023 13:33ч.

    Трагичното румънско присъствие 1942/1943 на Сталинградския фронт. Румънците са по-лошо въоръжени , по-лошо снабдени от Вермахта (германската логистика буквално краде провизиите за румънците). Немците се отнасят пренебрежително към “съюзниците румънци”. Докато сред офицерския румънски състав има и порядъчни офицери , има и нацисти фанатици, сред войсковия състав са само обикновени войници. Слабо мотивирани ! Не знаят за чий … са пратени на 2000 км. от дома си. Не разбират защо воюват на Волга, след като са си взели обещаното от Хитлер. Не случайно Жуков и Василевски замислят операция “Уран” точно с флангови удари по румънците, а не в центъра по 6-та армия. Години след това в мемоарите си германски военачалници си позволяват (не особено справедливо) да обвиняват за катастрофата при Сталинград … румънците . И после , да припомним и лятото на 1944 когато след Яш-Кишиневската операция румънската армия буквално се разпада, напълно деморализирана. А малко по късно, след преврата, се реорганизира подобно на БА и взема участие в сраженията на страната на СССР. Толкова за румънския “фашизъм”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    13 Ное 2023 13:50ч.

    Мръсна и плиткоумна демагогия, както и откровени лъжи... Нищо повече и нищо ново. Ной най-гнусното от всичко е заявлението в прав текст, че трябвало още много млади хора да бъдат пожертвани в името на този безумен кръстоносен поход срещу Русия, в угода на сатанистките глобалисти планове на шепа некромонгъри, командващи във Вашингтон и дърпащи конците на всички продажни дебили, които управляват васалните им страни от "златното милиардче"! Наистина ОТВРАТИТЕЛНО, НАГЛО и вече напълно ЯВНО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    13 Ное 2023 19:57ч.

    Наблюдавам опит за оправдаване на румънският фашизъм и оневиняване на престъпленията му по време на ВСВ. Предполагам от същите, които се умиляват и от българският. Фашизмът си е фашизъм. На грешна позиция, и хлъзгава почва сте стъили. Скоро ред всички нас ще застане въпросът - фашизъм или антифашизъм. Прекрасно беше за глупците да живеят в матрицата, и каквото им пласират да клатят глава. Но матрицата се счупи. Нетаняху счупи матрицата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демокрацията с порциите

    14 Ное 2023 9:58ч.

    Айде, айде, точно ДПС да не ни четат морал и да не ни изнасят сказки за фашзма. И да седнат да понаучат Историята. Щото когато ДПС ни четат история, все едно Дяволът ни чете Евангелието?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    13 Ное 2023 19:06ч.

    Мирчо, макар и румънец, е един възпитан европеец,,, Той не си позволява да рече: Фук ЕУ, Като една американка, или : Фук УА , като една германка.. Започнал трудовия си път като продавач на паркет, и помошник ахчия, той достига брукселски висоти.. Нека има повече хора от Народа в Президиума на ЕС!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи