Зам.-председателката на ЕП Ева Каили е задържана при разследване на международна корупция

Зам.-председателката на ЕП Ева Каили е задържана при разследване на международна корупция

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Агенция Франс Прес съобщи, че Ева Каили е задържана от полицията в Брюксел по дело за корупция, свързано с настоящото Световно първенство по футбол.

Зам.-председателката на Европейския парламент Ева Каили (Гърция) е сред задържаните вчера в Брюксел петима предполагаеми участници в международна схема за корупция и пране на пари, съобщиха медии в Белгия. По-рано бе уточнено, че сред отведените за разпит е и бивш евродепутат от групата на Социалистите и демократите в ЕП. Уточняваше се, че всички заловени (без Каили - бел. кор.) са от италиански произход, съобщава кореспондентът на БТА в Брюксел Николай Желязков.

Ева Кайли беше изключена от гръцката партия ПАСОК - "Движение за промяна" заради разследването в Белгия за корупция на еврочиновници, съобщи междувременно ТАСС, позовавайки се на агенция АМНА. Агенцията отбелязва, че вероятно е задържан и съпругът ѝ Франческо Джорджи. Според същата информация разследването на белгийските власти засяга широк кръг европейски служители, като властите „подозират, че една от държавите от Персийския залив е повлияла на финансовите и политически решения на Европейския парламент, плащайки значителни суми пари или предлагайки значителни подаръци на трети лица, заемащи политически позиции или важни стратегически позиции".

Агенция Франс Прес съобщи по-рано, че Ева Каили е задържана от полицията в Брюксел по дело за корупция, свързано с настоящото Световно първенство по футбол.

При претърсването на над десет адреса са били открити 600 хиляди евро в брой, иззети са компютри и мобилни устройства. Според медиите разследването е свързано с подозрения, че Катар е подкупил участници в престъпната група, за да прокарват интереси в полза на Доха.

След съобщаването на новината групата на Социалистите и демократите в ЕП разпространи изявление, в което обеща пълно съдействие на разследването. Допълва се, че групата ще предложи да бъде спряно обсъждането в ЕП на въпроси, свързани с "държави от Залива", особено по отношение на визовата политика и подготвяни посещения.

Европейският парламент има 14 зам.-председатели.

 

Източник: БТА, ТАСС

 

Коментари

 • Отец Нафърфорий

  10 Дек 2022 6:57ч.

  Тази по-мяза на ескорт за чалмите. Може пък за туй да са я цанили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нагло-саксите отвъд Голямата локва...

  10 Дек 2022 11:32ч.

  ...са отмъстителни като невестулки. Още не могат да преживеят факта, че световното по футбол е в Катар, а не при тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виж ѝ биографията

  10 Дек 2022 13:20ч.

  https://www.europarl.europa.eu/meps/bg/125109/EVA_KAILI/cv#detailedcardmep

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А, не! Не може да бъде!

  10 Дек 2022 7:01ч.

  Нашите евроджендърчета не знаят какво е корупция (вж. Кака Урсулка)! Те са еталон за морален стожер! Така че, това е инсинуация и активно мероприятие на ... правилно, В. В. Путин! Льош Путин! А брюкселските мисирки - при Бай Ставри, на заслужен отдих! Анадънму?😀

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Касандра от Сусурлево

  10 Дек 2022 14:16ч.

  Колеги, малко по-сериозно и с факти, ако може! Сигурно сте забравили, че през март 1999 г. цялата Европейска комисия, водена от Жак Сантер, подаде оставка заради корупция! И тогава обвинена беше видна социалистка, небезизвестната Едит Кресон, еврокомисар по образование! А както каза един италиански магистрат преди време "корупцията при социалистите е бездънна трагедия"! На всичко отгоре именно те са най-успешните демагози и празнодумци, че като заразправят как се борят с бедността, с неравенствата и сън не ги лови за уязвимите групи, а на практика бързо и тайно стават милионери! Цинизъм, та знае ли се!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • haho

  10 Дек 2022 16:43ч.

  А фон дер Лайнен да не би да е социалистка? Ама нали трябва да се плюват социалистите (не че сегашните стават за нещо, ама и тези от ЕНП са същите джендърни боклуци и крадци).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Касандра от Сусурлево

  10 Дек 2022 18:37ч.

  Щом казваш....Явно ти си от тези, дето мед им капе кога социалисти ги лъжат! А, да - за Кресон имаше доказателства, а тая убавица е арестувана! Значи да се готви фон дер Лайен, ако има за какво! Май е време да започнете да правите разлика между факт и съмнение, доказателство и внушение, улика и твърдение! Изобщо между реалността и пропагандата! Например, парапет няма, Киро държи за заdника Лена, а Бойко няма гръцки остров!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Велик е нашият творец, велик, велик, велик

  10 Дек 2022 7:11ч.

  И ТРЪГНА ЩЕРЮ КЪМ ШЕНГЕН Бе ранна утрин в зимен ден Никола хранеше прасето Стоянчо погна с нож Младен А Ставри се изплю в мазето Борянка хапваше суджук и тихо пръдна в полумрака Евлоги се задави с лук а Никифор го бутна влака

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е, такова маце - на такава длъжност

  10 Дек 2022 7:12ч.

  е срам и позор! Не е ли ясно, че с тази муцунка и на тази възраст в главата му са само секс и мангизи за секс? Кукловодите понякога сами се издънват с очебийните кукли, които подбират!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария ...

  10 Дек 2022 7:47ч.

  Мацето е на 44 години

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Таман цепеняк 😁

  10 Дек 2022 8:44ч.

  Дайте я на бай Ставри

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  10 Дек 2022 8:45ч.

  Съгласен с Мария. Обаче, па к'во велико нещо е фотошопа ....... Иначе, аман от шаврантии. А по същество: това е димна завеса, камуфлаж и активно мероприятие за прикриване на Урсула фон Лайнен и ГИГАНТСКАТА И ДАЛАВЕРА с Пфайзер за 71 000 000 000 € ( МИЛИАРДА - да не си помисли някой, че съм объркАл нЕкоя нула ) и съпруга на същата тази Лайнен . К'во стАна, разседващите намериха ли ЧЕТИРИТЕ ( ?!!!! ) "ИЗГУБЕНИ" (лични !!! ) смартфона от Лайнен, с които е въртяла далаверата с ваксините. ? А ? М ? В сравнение с тези престъпления на Лайнен, деянията на готината италианка, са като невинна детска приказка за ,, Лека нощ ". Отвратително ! Съд и дълъг ( може би доживотен ) затвор за Лайнен и съпруга и.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан Караджа

  10 Дек 2022 8:45ч.

  ...тая и на 60 ще е достойна за хайдушко еб...е!!! Въпросът е, колко такива има и дали като урсула си губят по 4 смартфона наведнъж когато ги разследват? Така пишеше в статия в Поглед...а те МНОООГО рядко лъжат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Z T.M.

  10 Дек 2022 9:36ч.

  Пралестта на моята възраст е, че таргет групата се разширява. 44 е прекрасно! :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И кат е на 44 години ...

  10 Дек 2022 9:58ч.

  ... да не е за изхвърляне ! Ама, а ! Женска завист...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария ...

  10 Дек 2022 11:46ч.

  Само казвам, че би следвало да мисли с главата си, а не с......"приятелката" си

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Мария

  10 Дек 2022 12:19ч.

  Тъкмо на тази възраст не мислите за нищо друго!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Катар им бръкна

  10 Дек 2022 7:15ч.

  И какво са 600 хиляди евро, айде холан. Вижте им заплатите първо. Разследвали корупция, .......... та съществуването на самия ЕС не е точно корупционна схема.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  10 Дек 2022 7:55ч.

  семейството на урсулата напълни гушата с €1 млрд. от аферата с ваксините, но нея (ти до видиш?) закон не я лови...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  10 Дек 2022 10:22ч.

  на Урсула ще й потърсят сметка, след като си свърши работата, за която е назначена от САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ес са хванали дядо господ за шлифера

  10 Дек 2022 7:56ч.

  на фона на цялата европейска престъпност от която се храни брюксел-търговия с органи, деца, трафик на жени, наркотици..... голямото разкритие е корупция по повод футбола в катар, тоест нещо което вади очите на цял свят с тези стадиони и метро които никнат като гъби в катар.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • trassporter

  10 Дек 2022 8:00ч.

  Блондинката на снимката е на 44 ! По образование е журналистка, инженерка и междунарадничка, като практикува най-вече първото. В политиката е социалистка на ПАСОК от Солунския регион, т.е. гръцка македонка. В Европарламента е от групата на ПЕС и забележете - председател на делегацията му за връзка с НАТО! Голяма (руса) клечка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • wiking balkanski

  10 Дек 2022 8:37ч.

  Тая мома е толкова гъркиня, колкото аз съм негър.100% нашенска македонка от Северна Гърция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕС е престъпление срещу (истинските) европейски ценности

  10 Дек 2022 8:41ч.

  Какво тук значи някакъв си частен случай!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • назначенци на нашингтон

  10 Дек 2022 8:43ч.

  Цялата им ЕК са все ей такива ку..вета и корумпета. Единствената "смислена" работа, която вършат, е да паразитират с ефектно подлайване срещу Русия и Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ценностите???

  10 Дек 2022 8:46ч.

  И тия нефелни крадливи джендъри и американски лакеи щели дами определят правилата на живота и бъдещето на децата ми!? Няма как да стане! НИКОГА!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Където има дим, има и пушек

  10 Дек 2022 9:26ч.

  ... ама огън - не! Над 10 адреса - само 600 хил, без кюлчета! Пффф... Какъвто беше немският "преврат", такава им е и корупцията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  10 Дек 2022 9:39ч.

  Да. Боко Пръстовете би рекъл: Аматьори, само в моето чекмедже имаше над милион еврака и кюлчета злато барабар ( а па под леглото , в гардероба и под дюшека още колко, сметнете си ги сами, щото в заключената каса - в стаята - не остана място за ОЩЕ подкупи ). ЕвроАТЛАНТИЧЕСКИ аматьори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • всъщност не е точно така

  10 Дек 2022 9:53ч.

  Не е заради корупция, а за порнография и несподелени доходи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  10 Дек 2022 10:13ч.

  Ако е вярно, че съседското блонде е корумпе, съжалявам от сърце индивидите от ЕП, тъй като при тези заплати да крадеш, трябва да си ненормален... Абе, къде е Слабаков?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нереза

  10 Дек 2022 11:16ч.

  Много бих я търкал в банята тая

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КУЦ

  10 Дек 2022 11:33ч.

  Претърсването на Лайен предстои

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Акушерка

  10 Дек 2022 11:40ч.

  a кога аверите на боко

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нов

  10 Дек 2022 12:06ч.

  Ясно. Намесиха Катар по време на Световното,ще се мъчат на всяка цена да подарят титлата на англетата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фраш с просташки коментари!

  10 Дек 2022 12:36ч.

  Урсула е била 10000 пъти под подозрение за какво ли не, някой да я е изхвърлил? А гъркинята я разкъсват медийно, без изобщо да е проведено разследване, без нищо, едно голо подозрение! А тук разни похотливи старчоци си разкървавиша пръстите да дращят гадости! Ей на това му се казва полезен идиот!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • даже знам защо

  10 Дек 2022 13:24ч.

  Така е, щото другата е грозна и дърта и е изсъхнала като барут.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • haho

  10 Дек 2022 16:40ч.

  Ами тя простотията ходи по хората, не по гората. Ама вълка гътнал понито на фон дер Лайнен ще го застрелят, а тя пък ще продължава да папка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПОДХВЪРЛЯТ НИ МАЛКИ РИБИ, ЗА ДА ОТКЛОНЯТ ВНИМАНИЕТО ОТ ГОЛЕМИТЕ,

  10 Дек 2022 13:02ч.

  Тези с понитата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде....

  10 Дек 2022 13:13ч.

  Аресал си я е местния шериф.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А Урсула, кога?

  10 Дек 2022 13:34ч.

  Това е само върхът на айсберга. Около структурите на ЕС гравитират малко над 12.000 лобистки фирми, с по няколко чиновника или лобисти отделни лица. https://ec.europa.eu/transparencyregister/public/homePage.do?redir=false&locale=bg#bg Когато започнат заседанията на Европейската комисия или отделните комитети по определена тема може да се намери списък на срещите, които тези провеждат с лобистите. А политическите групи в Европейския Парламент гласуват организирано на същия принцип, както и в нашето НС - това да, това не.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги

  10 Дек 2022 16:26ч.

  Exactly! Има едно филмче за "Брюксел OОД" - нагледно представя какво всъшност представлява тъй наречения ЕП, как възловите позиции са назначаеми, а не избираеми и въобще цялата схема. Иначе само вижте лицата на Лайнен и тази дама и ....няма нужда от коментари и обиди!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Палавият пор

  10 Дек 2022 14:04ч.

  Много хубава таз гъркиня. А случката някак си ме подсеща за старият виз за девойката осъдена за вещерство от инквизицията, палача казва на главният инвизитор - Ама тя е много хубава! Добре, ама после да я изгорите на кладата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Семоглътателка-председателка

  10 Дек 2022 16:08ч.

  с честни сини очи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  11 Дек 2022 6:38ч.

  Сини очи ли? Боко като я гепи очите ú стават зелени, скоро имаше снимка как Боко я гепил по време на среща на ЕНП в Атина. Той винаги си я гепи когато му падне, а и тя само това иска-той да я ....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахаха

  10 Дек 2022 17:37ч.

  преди няколко години излезе информация, че ОЛАФ ежегодно отчита корупция в размер на 120 МИЛИАРДА евро...иначе корупция имало само у нас...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • главен гинеколог на кралството

  10 Дек 2022 17:54ч.

  Женска завист , нищо друго. Някоя дърта пренебрегната е разровила гнездото на пепелянките, каквото е еп в брасълс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи