Залужни бил обявен за негоден за военна служба

Залужни бил обявен за негоден за военна служба

Бившият главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужни премина медицински преглед през февруари и беше обявен за негоден за военна служба. Това съобщава изданието "Зеркало недели", цитирано от ТАСС.

Източниците на изданието съобщиха, че също през февруари Залужни е подал рапорт за уволнението си от военна служба. "Зеркало недели" пояснява, че след уволнението си бившият главнокомандващ Въоръжените сили на Украйна е на разположение на министъра на отбраната. Въпреки това, продължава изданието, министърът на отбраната на Украйна не му е предложил никаква значителна военна длъжност, адекватна на нивото на подготовка и опита на Залужни, както и самият Зеленски не е предлагал преди това. При тези условия генерал Залужни решава да се оттегли от военна служба, за да има възможност и право да се занимава с нещо друго.

На 8 февруари украинският президент Владимир Зеленски освободи Залужни от поста главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, като посочи стагнацията на фронта и необходимостта от "пренастройване на генералитета", но на 9 февруари го награди с орден титлата Герой на Украйна. В четвъртък украинското външно министерство съобщи, че Зеленски е съгласувал кандидатурата на Залужни за поста посланик в Обединеното кралство.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Ей, завалията

    09 Март 2024 12:26ч.

    Завалията досега зверски водил войната срещу руснаците, ама не ставал за войник. Дай да му дадем чиновническа работа тогава. Има логика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    09 Март 2024 12:30ч.

    Няколко клинико за отслабване са оферирали на Зеленски !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тц, тц, тц!

    09 Март 2024 12:48ч.

    Аз се чудя защо търпят военни неуспехи, а то начело на армията имало НВС !!! Сега ми е ясно.🙄

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    09 Март 2024 17:38ч.

    Да, написах ви го преди време какво е нивото на Залужни. Освен това, че кумир му е... Герасимов, изчел бил всичките му книги. Това, което ме изуми лятото на 2022 г. беше, че ей го къде бил Мелитопол, на 70 км! За два часа били там /пълна глупост да го направят дори още тогава, когато напредваха в Херсонска и Запорожка област/... И оставиха руснаците шест месеца да изградят отбранителни линии точно в това направление. А после решиха да пробиват... точно там. Когато започнаха си помислих, че явно не знам нещо, защото от всичко, което знаех би следвало ВСУ да не могат да пробият. Явно не е било различно от това, което знам и се случи точно това - не пробиха. За спомагателните направления изобщо не искам да коментирам - никакъв сапорт за основното. А героят в Киев и източна Украйна, спрял втаржението се оказа кой? Сирски. Късно го уволниха Залужни. Добре, че не на химиотерапия като Герасимов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ленче мустаката, ти на метадон ли си?

    09 Март 2024 19:38ч.

    Лекувай си нервите и не пиши глупости в интернет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викат, че заради Залужни

    09 Март 2024 13:50ч.

    Вика Нуделман, още Нюланд, си подала оставката, защото не могла да повлияе на Върховния да не иска оставката на генерала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    09 Март 2024 14:18ч.

    Ей-това си е направо европейска работа. НГВС да стане генерал, хахахахахаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    09 Март 2024 17:26ч.

    Не ми се вярва да е истина. Защото в украйна негодните за военна служба ги пращат на фронта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    09 Март 2024 17:40ч.

    Зависи колко негоден. Може и да не е по медицински причини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи