Заловиха бус с близо 50 нелегални мигранти на "Орлов мост"

Заловиха бус с близо 50 нелегални мигранти на "Орлов мост"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Бус с нелегални мигранти бе задържан тази сутрин в центъра на София на "Орлов мост". В него са били превозвани 49 души. На място освен полиция пристигнаха линейки и екипи на спешна помощ, тъй като част от мигрантите са били в тежко състояние вледствие на задушаване.

Те са били транспортирани в различни болници в столицата. По-късно от Пирогов и болница "Света Ана" информираха, че пострадалите са били дехидратирани, със задух, но вече са по-добре.

Всички нелегални мигранти са млади мъже, без документи, които се представят за афганистанци.

До задържането им се стигна, след като шофьорът на буса е блъснал джип на Орлов мост. Бусът е с чужда регистрация - английска, и с десен волан. Шофьорът е избягал и се издирва. Шестнадесет от мъжете са приети в три болници в София, съобщи БТА. 

От пресцентъра на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ съобщиха, че в болницата са приети трима души. Те са млади мъже, в добро общо състояние, но са дехидратирани и гладни, информираха от лечебното заведение. Точната им възраст не може да бъде установена, защото не говорят чужди езици. Предстои на единия мъж да бъде направена снимка на колянната става.

В УМБАЛ „Пирогов“ са транспортирани седем души, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Всички са били прегледани в спешното отделение. От „Пирогов“ съобщиха, че никой от докараните чужди граждани не е починал.

Шестима са приети в спешното отделение на УМБАЛ „Св. Анна“, съобщиха от болницата. Те са на видима възраст между 20 и 30 години. Всички са дехидратирани. Един от мъжете е с травма на долен крайник и е прегледан от ортопед, а един е получил гърч и е прегледан от невролог. Хоспитализирани са за наблюдение.

Други 13 нелегални мигранти са задържани на влизане в София. На мястото има полицейски екипи, предаде Нова тв. От МВР съобщават, че около 16 часа на бул. "Ботевградско шосе" е спрян черен джип, в който са превозвани мигрантите.

Водачът на автомобила е чуждестранен гражданин, към момента се установява националността му. Шофьорът и мигрантите са задържани.

Източник: segabg.com, vesti.bg

 

 

 

Коментари

  • Абе, как така този бус без прозорци и със чужда регистрация и десен волан е минал през камерите на полицията от околовръсното , та до Орлов мост?

    19 Авг 2023 20:51ч.

    Той , Денков, да не иска оставка на Главния секретар, а да приложи Грузинсия метод - ЦЯЛАТА ПОЛИЦИЯ ,утре уволнена Дисциплинарно и на конкурс за назначение вдруги ден! Ами ако руснаците бяха взели пример от Украина и натоварят един такъв бус с 2-3 тона взрив, че го гръмнат дистанционно я пред МС, я пред НС?(шото транзита за Сърбия от там минава!) Абе хора, за добро или за лошо НАТИКАХА НИ ВЪВ ВОЙНА! А на война всичко се очаква! Освен за гърмежа на А.Петров и за този случай ЦЯЛОТО ДАНС трябва да си ходи! Барабар с Полицията! Алтернативата - всеки да си купи пищов или пушка и сам да се пази (а пътьом и да гърми против политическите си противници...) Както е тръгнало 0 не до избори, до 22 септември може да не оживеем в България...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой нищо не е заловил!

    20 Авг 2023 3:12ч.

    Бг милиция е импотентна и нищо никъде и никога не може да залови!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Импотентна е полицията

    20 Авг 2023 17:22ч.

    Милицията преди 10.11.1989 г. беше строга, но справедлива и най-вече потентна. Раждаше истински милиционери, а не татуирани полицейски проститутки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    19 Авг 2023 20:53ч.

    "Всички нелегални мигранти са млади мъже" -- вси до един лекари, инженери и икономисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    19 Авг 2023 21:19ч.

    Всеки път се чудя, как, аджиба, нелегалните мигранти минават необезпокоявани през цяла Българи и стигат чак до София? Ами ние сме абсолютно разграден двор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    19 Авг 2023 21:51ч.

    Руска постановка! Мигрантите са руски агенти, работещи за Митрофанова, която се опитва да саботира приемането ни в Шенген! И птичка не може да прехвръкне през нашите супер сигурни, шенгенско сертифицирани граници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    19 Авг 2023 23:16ч.

    на ШАЙКАТА не й пука...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    20 Авг 2023 0:04ч.

    Шанаджии в собствен сос

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заловили таратанци

    20 Авг 2023 17:18ч.

    Стоката е разтоварена на "Орлов мост", за да има прохлада от парка и сенка за седенка, докато еврогейската власт осинови пришълците. В бъдеще, за да не се повтарят подобни сценки и седенки, полицията да обозначи маршрута за поканените от Меркел мигранти за Германия и Скандинавия до границите на Сърбия, братска РСМ и Румъния. По маршрутите да има места за подкрепа с вода и сандвичи на транзита на мигрантите за държавите от Шенген. Трафикантите да се регистрират по търговския закон и да плащат данъци за търговията с навлеците от Азия и Африка. БЪЛГАРИЯ ДА ПРЕСТАНЕ ДА СЕ НАТИСКА ЗА ШЕНГЕН, ЗА ДА НЕ СТАНЕ ПОСТОЯНЕН БИВАК ЗА ПРИШЪЛЦИ ОТ АЗИЯ И АФРИКА!!!! НАБУТАМЕ ЛИ СЕ В ШЕНГЕН, ВСЕКИ ПРИШЪЛЕЦ ИТСКОКНАЛ ОТ БЪЛГАРИЯ В ЗАПАДНА ЕВРОПА ЩЕ НИ БЪДЕ ВРЪЩАН КАТО ЦЯЛАТА МУ ИЗДРЪЖКА ЩЕ БЪДЕ ЗА СМЕТКА НА БЪЛАГСКИЯ БЮДЖЕТ, Т.Е. НИЕ ЩЕ ГИ ХРАНИМ, ПОИМ И ДОНДУРКАМЕ, ДОКАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА НИ ОТРЕЖАТ ПРОСТИТЕ ЕВРОГЕЙСКИ ГЛАВИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи