Захарова: Зеленски е превъплъщение на Юда. Предаде предците си, като отмени Деня на победата

Захарова: Зеленски е превъплъщение на Юда. Предаде предците си, като отмени Деня на победата

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова нарече ново въплъщение на Юда украинския президент Владимир Зеленски, който подписа указ за честване на 9 май на Деня на Европа вместо Деня на победата, предаде ТАСС.

"Какво може да бъде по-лошо от един враг? Предател. Това е Зеленски. Новото превъплъщение на Юда през 21 век. Като отмени Деня на победата на 9 май, той предаде веднъж завинаги своите предци и тези, които са се сражавали в Червената армия, и тези, които са били измъчвани и изтезавани в концентрационните лагери, и тези, които са работили за победата в тила. Съучастник на нацистите 80 години по-късно", написа Захарова в своя канал в "Телеграм".

По-рано украинският президент Володимир Зеленски подписа указ, според който Денят на Европа ще се отбелязва на 9 май и в Украйна, както е в Европейския съюз.

Русия ще бъде победена точно както нацистка Германия, заяви той в изявление по повод 78-годишнината от капитулацията на Германия през Втората световна война, предаде ДПА. "И цялото старо зло, което връща съвременна Русия, ще бъде смазано точно както беше смазан нацизмът", каза в реч Зеленски. "Все още не знаем датата на нашата победа, но знаем, че това ще бъде празник за цяла Украйна, за цяла Европа, за целия свободен свят", посочи още той.

Зеленки внесе в парламента и законопроект, който ще направи официално преместването на честването на германската капитулация с един ден напред - на 8 май. Това ще отдалечи Украйна от съветската традиция да отбелязва победата над нацистките сили на 9 май, ден по-късно, отколкото в западните части на Европа.

Армията на Германия капитулира пред Съветския съюз, САЩ, Великобритания и Франция на 8 май 1945 г. - но тъй като документите са подписани на 9 май в часовия пояс на Москва, Денят на победата традиционно се отбелязва на този ден в Русия и много други постсъветски държави.

В бъдеще Украйна трябва да чества паметта на жертвите на Втората световна война заедно със "свободния свят", каза Зеленски.

Той отдаде почит и на 8-те милиона украинци, загинали между 1939 и 1945 г.

Междувременно стана ясно, че председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заминава на визита в Киев на 9 май, където ще се срещне с президента на Украйна Володимир Зеленски. Завеждащият информационната служба на ЕК Ерик Мамер подчерта, че посещението се осъществява в Деня на Европа 9 май и допълни, че Комисията приветства решението на Зеленски отсега нататък той да се отбелязва по същия начин и в Украйна. Подкрепата на Европейския съюз за Украйна, както и напредъкът на страната по пътя ѝ към Общността ще бъдат обсъдени по време на визитата.


Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • Европа нямаше да чества 9 май

    08 Май 2023 16:07ч.

    Ко я неаше на 9май Победата на Червената армия спасила и евреите, а не Пешев и компания- постфактум след сталинградското поражение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Победата над нацизма не е само на руснаците

    09 Май 2023 8:03ч.

    Победата е на целия съветски народ и на цялата Антихитлеристка коалиция. Русия, разбира се, с присъщата си наглост прави опити да си присвои всички заслуги за разгрома на нацизма, въпреки че в Червената армия се бият не само руснаци, а представители на десетки други нации, и въпреки че с нацизма воюват десетки други армии. Този шовинизъм закономерно превърна руснаците в новите нацисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen Gurko

    08 Май 2023 16:22ч.

    Самите евреи трябва да го наврат в кучи за-ник този зелен престъпник. Още помня как отвратително се подсмихваше на срещата за Минските споразумения в присъствието на гаранта Меркел. Знаеше, че няма да спазва нищо, защото така го бяха инструктирали задокеанските лешояди. Е, сега скоро ще му ядат леша , както се полага на истински и уважаващи себе си лешояди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    08 Май 2023 19:10ч.

    Какви евреи ще го наврат някъдеси, след като той е от тях. Не сте ли го чули, когато казваше:Я еврей!" Не видяхте ли евреите в Освиенцим, когато отидоха да отбележат освобождаването си и не споменаха, че са ги освободили съветските военни. А сега приемат всички антируски отцепници от укрина, от Русия в Израел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    08 Май 2023 22:46ч.

    Яде го мужика - 200 000 убити и ранени за да превземат 100 села, щото царя се вживял, че е Петър 1.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    08 Май 2023 16:23ч.

    По-вярно не може да се каже. Отрека, наркоман, убиец на собствения народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    08 Май 2023 16:46ч.

    Откровен фашист, нашмъркан до козирката, говори че щял да освободи света от фашизма, т.е. от тези, които спасяват света, за пореден път побеждавайки западния фашизъм, на когото той се оказа маионетка. Боже, слез си прибери вересиите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    08 Май 2023 17:13ч.

    Щели да смажат Русия както смазали фашистка Германия. А кой смаза фашистка Германия, другар Еленски?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    08 Май 2023 18:56ч.

    през ВСВ Хитлер беше готов да пожертва целия германски народ, и тъй като не можа да я спечели, прехвърли вината на командването на Вермахта. в лицето на наркоманчето Зеленски Европа получи нов маниак (също като Хитлер) който всячески се опитва да взриви запорожската АЕЦ, без изобщо да го е грижа за украинското население и за народите в европейските страни... а Deutsche Welle твърди, че обстрелването на АЕЦ от украинските нацисти изобщо не противоречи на международното право...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наудообни факти (вкл. за "Гласове")

    08 Май 2023 19:25ч.

    В Янония манипулативно се внушава на учениците, че Русия е хвърлила атомните бомби (факт, учебниците не лъжат). В САЩ, Канада и в Европа (вероятно и в други "свободни" страни) нещата не стоят по-различно. Европа подкрепя Украйна, в чиято редовна армия са интегрирани признати неонацистки военни единици, които от 2014 тероризират мирното население на Донбас. Дори папата го каза: "НАТО лае пред вратите на Русия". И в името на "мира", се Европа използва средства от т.н. фонд за мира за снаряди за същите тези бандеровци. Няма да формулирам налагащия се извод, защото коментарът ми пак ще бъде цензуриран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧИЧО ВИЧО

    08 Май 2023 21:59ч.

    Моля за линк към твърдението за атомните бомби! Няма значение на какъв език. Без руски. В НРБ 45 години в учебниците пишеше, че СССР ни е освободил от фашизма, ама това за Япония нещо не ми се връзва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бачо е бачо

    08 Май 2023 22:30ч.

    Е, чичо Вичо, кой ни освободи от фашизма, ако не СССР? Може би САЩ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ех, Захарова, Захарова…

    08 Май 2023 19:36ч.

    Защо коментираш Зеленски - той е никой, само една пионка, инструмент на Запада. (С такъв инструмент и най-добрият майстор ще бъде инвалидизиран.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Герасим Петрински

    08 Май 2023 20:02ч.

    Едностранчиво разсъждава Захарова. Предател е на украинците, които са воювали в Червената армия и на тези, които са загинали в нацисткия терор и заради Генералплан Ост. Верен е обаче на садистите, които са помагали на пазачите в концентрационните лагери и на Вермахта. Важна е гледната точка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бармалей

    08 Май 2023 20:42ч.

    Както е тръгнало Хитлер ще стане положителен герой.The History Channel и National Geographic ще спрат да гонят нацистки престъпници и ще погнат руските....O tempora, o mores ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соросоид-джендър

    08 Май 2023 22:26ч.

    Правилно! Кой не разбра, че Украйна в Европа? Азиатците да си празнуват, когато искат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    08 Май 2023 22:36ч.

    "Для большинства украинцев День Победы оставался праздником не смотря на войну, но для Банковой важно продолжить трек с перепрограммированием украинцев. В этом году перенесут празднование Рождества на 24, а 7 января станет рабочим днем. Министерство культуры уже готовит законопроект о переходе с кириллицы на латиницу, что завершит процесс."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    08 Май 2023 22:44ч.

    Ще има още да се чудиш много. Ако преди войната най големите врагове на руснаците бяха поляците, сега вече са украинците - 97 % от тях ви мразят Матушката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    08 Май 2023 22:57ч.

    Не, не се чудя. Но това с кирилицата не ти ли идва малко множко И на тебе? Или кво ти пука за някаква си азбука, нали е свързана с московците, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    08 Май 2023 22:58ч.

    И май единственото, което движи такива като тебе, е омразата... Сега към руснаците, утре към някой от нас, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    08 Май 2023 23:02ч.

    Айде холан от болната глава върху здравата. Преди войната 87 % от украинците ви обичаха, а сега 97 % ви мразят. Май заради войната на др. Путин ще да е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧИЧО ВИЧО

    08 Май 2023 22:44ч.

    Сега е моментът да протестираме да върнат 7 ноември и Дед Мороз! Костя да го вкара в парламента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предатели са днешните граждани на РФ,

    09 Май 2023 7:53ч.

    които допуснаха страната им да се превърне в чудовище, сравнимо само с нацистка Германия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    09 Май 2023 11:05ч.

    След като Зеленски се похвали, че носи оръжие в интервю, президентът на Чехия му подари юбилеен ЧЗ-75 (с един патрон, като му дойде времето, да го направи с класа и финес).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи