Захарова: Забраната за самолета на Лавров е "пещерен метод"

Захарова: Забраната за самолета на Лавров е "пещерен метод"

Европейците се опитаха с „пещерен метод“ да демонстрират единство в редиците си като забраниха полета на самолета на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров до Сърбия, заяви говорителката на руското външно ведомство Мария Захарова по телевизия „Матч ТВ“, предаде ТАСС. Запис от изявлението й беше публикуван в профила й в „Телеграм“.

Захарова допусна, че като не са позволили на ръководителя на руското външно министерство да пристигне в Белград, "редица младонатовци насъскват срещу Сърбия". По думите й чрез тези действия "те просто се опитват да демонстрират единство в редиците си с такъв странен, наистина пещерен метод“, каза Захарова.

В отговор на въпрос каква ще бъде ответната реакция на Москва на отказа на България, Северна Македония и Черна гора да предоставят въздушен коридор за самолета на Лавров, Захарова използва стихче от песента на Александър Градски „Колко млади бяхме“. 

Говорителката цитира думите от текста на песента, че „нищо на земята не остава без следа“ и каза, че ще се ограничи с този коментар.

В понеделник Лавров определи като "безпрецедентно" решението на три източноевропейски държави да затворят въздушното си пространство за неговия самолет, който трябваше за излети за Сърбия. Съседните на Сърбия държави - България, Република Северна Македония и Черна гора, затвориха въздушното си пространство за правителствения самолет, с който руският първи дипломат трябваше да отпътува за Белград за визита на 6 и 7 юни. Кремъл определи решението им като враждебен акт.

 

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • Уилт

    08 Юни 2022 17:57ч.

    То и да хвърляш бомби върху комшиите също е пещерен метод.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    08 Юни 2022 18:07ч.

    Ти се благодари, че не са ги хвърляли срещу теб. Защото след това, което направихме, си ги заслужаваме и ние. А даже и децата знаят, че т.нар. ви солидарност с тия агресивни проамерикански марионетки украинците, каквито сме впрочем и ние, е напълно фалшива и лицемерна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може да има оправдание, ако хвърляш бомби,

    08 Юни 2022 18:31ч.

    защото за 8 години заклаха сестра ти и обесиха брат ти на черешата, и бомбардират входа ти през ден, докато детето ти прохожда в мазето, където спи на походно легло още от преди да се роди...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ген Колев

    08 Юни 2022 18:00ч.

    Уж велика сила, а какво хленчене пада?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ленчето за х.

    08 Юни 2022 18:08ч.

    Те могат и другояче, ама тогава ще останеш да хленчиш само ти... че и нещо повече от хленчене ще е...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живеем си кротко,

    08 Юни 2022 18:27ч.

    мандат след мандат изтърпяваме всичките простотии на един криминален авторитет, изведнаж ни инсталират някакви грозни патета, с напъни да се правят пред началниците на ястреби, и всичко ни оцапват в напъването си... Марш всички нискочели от изпълнителната власт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ние сме курица не птица. Нито ни уважават, нито ни обичат.

    08 Юни 2022 18:45ч.

    И не от днес. Защо трябва да се вълнуваме, какво е казала говорителката? И още, поне за някои от нас, стойностните хора там си понесоха кръста. Но те са други, не във властта. Както винаги е било в Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За пещерни диваци

    12 Юни 2022 11:12ч.

    се прилагат пещерни методи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи