Захарова: САЩ санкционират вече и Китай по "Магнитски". Пекин е следващият на опашката

Захарова: САЩ санкционират вече и Китай по "Магнитски". Пекин е следващият на опашката

Коментар на Мария Захарова в "Телеграм":

Държавният департамент на САЩ обяви нови санкции. Но не срещу Русия. Този път срещу Китай. Държавният департамент на САЩ наложи ограничения на редица неназовани китайски служители. Причината във Вашингтон беше съвсем предвидима - твърди се, че тези служители (не се съобщава кои точно) са виновни за нарушаване на правата на уйгурите в Западен Китай.

Видяхме всичко това преди десет години, когато мошеникът и международен аферист Уилям Браудър се възползва от трагедията със смъртта на одитора на "Файърстоун Дънкан" Сергей Магнитски в затвора и инициира закона "Магнитски" в САЩ. Става дума за същата стара история - визови ограничения заради груби нарушения на човешките права в Русия.

Сега става дума за визови ограничения заради груби нарушения на правата на човека в Китай. Напоследък някои американски юристи твърдят, че самият закон "Магнитски" е противоконституционен, тъй като нарушава четвъртата и петата поправка на основните закони, а също така подкопава основния принцип на съвременното правоприлагане - презумпцията за невинност. Но в разгара на русофобията кой ще обърне внимание на дреболии.

Очевидно Пекин е следващият на опашката, който ще бъде "разкъсан на парчета два пъти". Фобията от Китай се разгърна в САЩ още преди година, обвинявайки китайците за всички проблеми с пандемията. Това беше първият пробен балон. Китайците не се хванаха. Защо една велика сила трябва да слуша учтиво американски диктат, основан на лъжи и безскрупулност. Новият списък с "престъпления срещу уйгурите" е поредната стъпка на САЩ по пътя на налагането на нелегитимни едностранни санкции. Целта е единствено да се притисне Пекин, че не следва стъпките на американската мейнстрийм политика. Сигурна съм обаче, че Китай е наясно с това.

 

Коментари

  • Уилт

    23 Март 2022 13:43ч.

    Очевидно се изчерпва тази Захарова. Може би още утре ще я сменят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Март 2022 14:00ч.

    "Може би още утре ще я сменят." Не "може би", а направо ще я сменят. Даже сигурно вече са го направили, щом са прочели, какво си написал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    23 Март 2022 14:11ч.

    То тая димка с Магнитски, ние отдавна я минахме. И се оказа едно голямо НИЩО, защото може и да има някакви правни основаниа само в сащ, но никъде другаде по света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    23 Март 2022 15:52ч.

    Тия се опитват да прикачат и Китай на своя страна, ама жълтите не са балами.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    24 Март 2022 16:11ч.

    Изобщо, не разбирам как някой може да си мисли, че има по-голям хухавел от мене на света?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи