Захарова: Русия оценява като неприятелски акт решението на България да предостави военна помощ на Киев

Захарова: Русия оценява като неприятелски акт решението на България да предостави военна помощ на Киев

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Русия разглежда решението на България да предостави военна помощ на Украйна като пореден неприятелски акт, който ще доведе до по-нататъшно влошаване на двустранните отношения. Това заяви днес говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, цитирана от руски медии.

"Разглеждаме решението на Народното събрание на България за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна като поредния неприятелски акт срещу страната ни, който ще доведе до по-нататъшно влошаване на намиращите се и без това в плачевно състояние двустранни отношения", каза Захарова на брифинг.

По думите й сега отговорността за удължаването и ескалацията на конфликта в Украйна, хилядите цивилни жертви, разрушаването на гражданска инфраструктура и подкопаването на сигурността в Европа се носи в пълна степен и от София, отбелязва ТАСС. "Убедени сме, че българските законодатели са запознати с фактите за незаконен трафик на оръжие, включително от чужбина, на контролираните от Украйна територии, и не може да не осъзнават опасността от попадането му в ръцете на терористични групировки и бандитски формирования в много горещи точки по света", подчерта Мария Захарова.

 

Коментари

  • Убедени сме, че българските законодатели са ...

    09 Ное 2022 16:15ч.

    дреме им на гъза на българските законодатели точно толкова, колкото когато са обявявали "символичната война" на САЩ и Великобритания по време на ВСВ. и тогава е било "цивилизован избор" и заставане "от правилната страна на историята". който е чел историята знае как завършва цялата работа (мда, в софийските гробища).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    09 Ное 2022 16:31ч.

    Този път има обаче една разлика - при бъдещето разпределение на света има една съседна нам страна,която ще иска да бъде добре възнаградена за заслугите и.И тогава ще разберем какво е наказанието за проявената неблагодарност и за предателството.Но на кого му пука за съдбата на слугите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 56,6%

    09 Ное 2022 16:21ч.

    Американски  отговор 146% https://idiod.video/pqk5zv.jpg США, выборы, юмор

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То Е

    09 Ное 2022 16:28ч.

    Неприятелски акт. От страна на шепа продажни помияри. Що ли ми се чини, че скоро пак ще има сълзи и сополи по репресирания "елит" на нацията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куролюба Бенатова

    09 Ное 2022 16:40ч.

    Каква новина, скоро да очакваме, новите новодомци в Народното събрание да мобилизират мъжете ни за УСрайна и да въведат режим на тока !!! Да здравствует капитализъмът, да здравствует свобода и демокрацията!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е неточен превод

    09 Ное 2022 16:43ч.

    който от около година се използва в медийното пространство за манипулации. На български "неприятел" и "враг" са синоними, но не е така на руски, там синонимите на НЕДРУЖЕСТВЕННЫЙ са неприязненный, недоброжелательный, недружелюбный, косой, неблагожелательный. Затова по-точно е да се преведе като "недружелюбна" страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зарежи буквалния превод -

    09 Ное 2022 16:47ч.

    На дипломатически език "недружественная" си е баш вражеска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко познаваш дипломатическия език

    09 Ное 2022 16:56ч.

    защото ако е така излиза че Русия е във война със сума страни. Така ли е наистина? На английски "unfriendly" значи точно "недружелюбен" на български. За да има значение на "вражески" трябват и други думи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • What is a unfriendly person?

    09 Ное 2022 17:00ч.

    adjective. If you describe a person, organization, or their behavior as unfriendly, you mean that they behave toward you in an unkind or slightly hostile way.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • unkind or slightly hostile way

    09 Ное 2022 17:04ч.

    т,е.по недружелюбен или най-много враждебен, но не и вражески или неприятелски начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма нужда да ми се превежда от руски през английски - съсредоточете се върху смисъла:

    09 Ное 2022 17:10ч.

    Русия води военна операция срещу фашисткия режим в Украйна, а ние доставяме оръжие на същия този фашистки режим да трепе руснаци. Е няма такава "недружелюбност".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самите руснаци го превеждат с "unfriendly"

    09 Ное 2022 17:15ч.

    тогава защо ние да не погледнем какво всъщност значи "unfriendly" на български и дали съответства на "неприятелски"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чадо,

    09 Ное 2022 17:35ч.

    Не зная къде си учило теория на превода и функционални стилове и подстилове на речта, но бая уроци си пропуснало. И не ми пробутвай подстрочници, накъдето си тръгнало, аз се връщам оттам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно, като няма доводи

    09 Ное 2022 17:41ч.

    се минава на лични обиди и биене по гърдите по горилски и ганювски. Типичния тролски похват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Обидата" е в недоучените

    09 Ное 2022 17:47ч.

    Главици. Каза ти се - на дипломатически език думата звучи така, но ти се "преведе" на обикновен език Надявам се, че не работиш като преводач в протокола, че ще ни вкараш в беля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щом си знаещ, тогава кажи ясно

    09 Ное 2022 17:56ч.

    какво значи "unfriendly" на дипломатически език и защо са използвали този превод на НЕДРУЖЕСТВЕННЫЙ? Няма да можеш, щом се обръщаш с "чадо" към непознати, хабер си нямаш от дипломатичен език, само от вечните ганювски комплексарски табиети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нота бене

    09 Ное 2022 16:55ч.

    За всеки който доставя оръжие на бандеровската нацистка сган, никакво снизхождение ! България отново е на страната на нацистката сбирщина,отново за кой ли пореден път е в престъпен военен пакт срещу Русия ,срещу руския народ,срещу народа който проля кръвта си за българската свобода ! Това е тежък грях ! А Господ вижда. Забавя но не забравя. Дълго чака но лошо наказва !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народа който проля кръвта си за българската свобода

    09 Ное 2022 17:23ч.

    и който 40 години по-късно нахлу в изконната българска земя - Добруджа, за да я запази за заграбилите я мамалигари

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След като ние първи му обявихме война

    09 Ное 2022 17:30ч.

    Какво друго му оставаше, или да се предаде или да защитава Румъния от нас. А защо Южна Добруджа бе в Румъния питайте проклетите кобурги. Стамболов неслучайно е казал "Българският народ ще ми прости за всичко, но никога няма да ми прости, че докарах този немец за княз на България". Е, Стамболов в на 20-то левката, значи някои са му простили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    10 Ное 2022 14:30ч.

    То и украинците проляха, което не пречи на вас рубладжиите да ги псувате ката ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    09 Ное 2022 17:34ч.

    Знаете приказката "танто за кукуригу"! Историята има естествен ход, който се дефинира от тежест, значимост, ресурс, който можеш да сложиш на везната. С всеки следващ ход нашият елит сякаш зорлем илюстрира, че здравият разум ни е напуснал, а жизнената енергия на обществото ни е секнала! Вече отдавна не става дума да мерим, кой с какво е помогнал, с какво е навредил, става дума за обективен рефлекс за самосъхранение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    09 Ное 2022 17:36ч.

    Страната ни си отива и ние сме на кривата страна, престъпно нехаем за бъдещето на тази 1340 год. държава. Преди два дни имаше един многозначителен материал. Не мога да му возразя, вероятно това ни чака: https://epicenter.bg/article/V--Radomirski--Balgariya-mozhe-da-se-okazhe--tlasta-hapka--koyato-Rusiya-ili-SASht-da-predlozhat-na-Turtsiya/298642/11/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зануляване

    09 Ное 2022 22:08ч.

    След като се обърнахме срещу освободителката си, тя ще ни върне при този, от когото ни е отръвала, ще изтрие последствията от намесата си в нашата история. Само дъбъебейците кво ще правят, не знам. Ама от друга страна пък при партньори в НАТО ще идем.Разсъждавам като да съм обувките на горните мерзавци, но иначе нямам думи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    09 Ное 2022 17:41ч.

    Очаквана реакция от руската страна. Сега очаквам пак да се размърдат "умните и красивите" и отново да поискат отзоваването на рус. посланник, а може и двамата от "Ние идваме", Тицин, Инджев и подобията им отново да ''налазят" телевизиите... Знае ли, човек? Скоро не се чувал и бащата на Кики-нямат нареждане ли,или студеното време... пречи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Умен и красив

    09 Ное 2022 18:48ч.

    Прав си! Трябва да отзовем руската посланичка, да връчим "Златен Орфей" на Зеленски и да поканим четирима бойци от Азов да изнесат реч в парламента, а самият парламент -да украсим със свастики!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    09 Ное 2022 20:31ч.

    Интересно предложение правите, но ако мога да допълня- нека нашата "коалиция на войната" да предложи З. за "Най -добра мъжка роля" /Оскар/, или нещо друго "Нобелова награда за мир". Мисля,че съм права. :) Желая Ви приятна вечер !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моля?

    09 Ное 2022 17:44ч.

    Демек, до сега сме били приятели, а сега, изведнъж ставаме неприятели? А, Захарова?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, не сме били приятели, но

    09 Ное 2022 22:33ч.

    става така, че си намразваме ризите на гърба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    09 Ное 2022 18:01ч.

    Бай бай Херсон ! Сремоусов - на концерт Кобзон с 200. До нови срещу в Мелитопол, ще рече Крим !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • грехчо,

    09 Ное 2022 22:28ч.

    Знам, че не искам малко, но кажи, без да разкриваш дали си бил дебело момче или грозно момиче, дали си имал някога тревожната обсесия, че ще те подминат в групов секс. Едни хаймръси на батко ти правят руснаците на пастет, едни злорадства за непознат на теб, но иначе известен човек, баща на четири деца. Едни обажданици. Кажи какво е да имаш обсесия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой убива България

    09 Ное 2022 18:04ч.

    България и в първата и във втората световна война е в престъпни съюзи срещу Русия ! По този въпрос спор няма. Сега също. Голяма грешка е допуснал Сталин . Трябвало е България .след като е обявила война на сащ и Англия да остави англичани и американци да си свършат работата. За това днес признателните българи са издигнали паметник на последните -признателни за бомбите над София. А и границата е щяла да мине по стара планина .Ньойския договор щеше да се види на българите детски спомен. Нямаше да има и македонски въпрос. съвсем друга реалност за неблагодарното племе.Но и той е повторил грешката на Цар освободител. Разбира се днес поколенията са други .Русия си е направила изводите ,ще се поправи. А и американците и англичаните и до денс не са признали България за съвоюваща страна срещу нацизма. За това и до днес по традиция Българските властници отново с Германия са си съюзници с бандеровската измет - чиста проба нацисти. Срамна история и за жалост вярна. Жалко за падналите Българи във двете фази на втората световна война. Народа ни плаща скъпа цена заради българските национални предатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • американците и англичаните и до денс не са признали България за съвоюваща страна срещу нацизма

    09 Ное 2022 18:16ч.

    руските товарищи тоже

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От Уикипедията

    09 Ное 2022 18:23ч.

    На Потсдамската конференция, където съюзниците признават на Италия статут на съвоюваща страна, Йосиф Сталин предлага това да бъде направено и за България, но Хари Труман и Уинстън Чърчил / Клемент Атли отказват да обсъждат въпроса, настоявайки преди това за прилагане на решенията на Ялтенската конференция за провеждане на избори и възстановяване на либералната демокрация в страната.[26]

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От Уикипедията

    09 Ное 2022 18:27ч.

    Конференцията обаче не признава на България правото на съвоюваща държава, като „за“ са само делегациите на Беларуската ССР, Чехословакия, Украинската ССР и Югославия, а „против“ – делегациите на САЩ, Великобритания, СССР, Франция, Гърция и др. В същото време статут на съвоюваща страна, какъвто е отказан на България, е признат за Италия, която воюва на Източния фронт срещу Съветския съюз, както и срещу британските части в Северна Африка и американците на Апенините.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха

    09 Ное 2022 18:52ч.

    да и товаришчите също и ООН и светът . България умишлено оставена в ръцете на продажни българомразци бавно и полека върви към дъното от където или ще се изправи или...... ! И в двата случая цената ще е много ,много, жестока. От нигде взорът надежда не види и народа ще бъде оставен безумно да се спасява кой как може от Армагедона !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха

    09 Ное 2022 19:00ч.

    и на Румъния също са признали , а те воюват при Сталинград. Е Нацистка България като лоялен съюзник на пакта / като и сега / е помагала с кожухчета ,ама нейсе ?!!! Тъпотата и продажността са сериозен Български проблем. Той започва още когато Стамболов е ходил да моли Султана отново да ни управлява. Не е за говорене,срам ,срам и по лошо. Сега пък племето е евроатланти - абе чудо !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    09 Ное 2022 18:22ч.

    От Херсон прочутите Хаймърси ще държат целия ляв бряг като на тепсия. Не ми се мисли за нещастните руски мобики. Украинците ще го направят на пастет, както при Бахмут и Павловка. Превъзходството на Американското оръжие е смразяващо. Съединено с непобедимия украински дух, то е непобедимо ! Да живее братска Украйна ! Слава !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    09 Ное 2022 20:48ч.

    Нали България я обявихте за неприятелски.иятелска държава, ма пача ? Какво очаквате тогава ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козяк 16

    09 Ное 2022 21:22ч.

    Може би г-жа Захарова се е надявала новият парламент и правителство да се съобразят с мнението на българския народ, който, поради липса на евроатлантизъм, не иска да изпраща оръжия в Украйна? Уви, тя не знае колко партии и политически проекти сме си напазарували. Поздрави от нашите приятелски неонацистки батальони!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    09 Ное 2022 22:14ч.

    Вие не сте никакъв народ, а едни жалки 10 % изрожденци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кажете, Ким,

    09 Ное 2022 22:57ч.

    Къде учихте български? Допускате амфиболии и ако съдя по нелогизма "изрожденец" или сте самият бесен русофоб Илия Минев, или някой , дето го чете и се произнася на мръсен български във форума на dnes.bg.Създава се впечатление, че името ви е легион, понеже сте мнозина, но всъщност като процент сте по–малко и от "изрожденците" според Вашата статистика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козяк 16

    09 Ное 2022 22:38ч.

    Уви, противниците на изпращането на оръжие сред българския народ са доста повече от привържениците на "Израждане" (както хубаво ги наричате, като добре дресирано куче, браво!). За щастие, имаме начини да контролираме нещата. Видяхте ли какво направихме, 70% от хората са против, ама в парламента 70% от депутатите гласуваха "за"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Эхо Козяка

    09 Ное 2022 23:13ч.

    Ако съдя по Ким, мога да потвърдя, че без да познаваме Булгаков, понеже не четем вражески писания, а и не ги разбираме достатъчно, сме успели да преврънем една част от кучетата в Bulgarian в хора. Обяснихме им, че думата, с която ги наричаме, е "изрожденец" .Виждам, че си служат с нея извън контекста, в който сме казали, че трябва да се употребява.Извиняваме се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    09 Ное 2022 23:28ч.

    Ами така си е, българските кучета трудно се поддават на дресировка, защото са български, винаги можете да очаквате непредвидени ефекти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    09 Ное 2022 23:19ч.

    Бълг. народ не направи нищо, позволи това да се случи - това е срамното - остави продажниците от парламента да вземат това решение без никакви протести, без съпротива. Седя и гледа как издевателстват и се подиграват с него собствените му управници, наглият укр. посланик, собствения му "културен елит" в лицето на хора като Тео Ушев, който бил казал, че не се интересува дали ще имаме правителство и какво, а дали ще дадем оръжие на Украйна. Тези хора ни затриват, но ние им позволяваме. И тука въпросът не е само в нашите исторически връзки с Русия, а в това, че тя е правата в тази война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила,

    09 Ное 2022 23:52ч.

    В подкрепа на казаното от Вас, ще цитирам любим кандидатстудентски бисер по история: "Българският народ 500г. грижливо криел свободолюбивия си дух."В днешната ситуация той пак, ние пак крием "грижливо" най–важното – разбирането си за правата страна в този конфликт. Ще ни се пише пак на сметката и пак с дълги години робство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Эхо Козяка

    09 Ное 2022 23:31ч.

    Още едно извинение: когато създахоме Иво Инджев – той бе един от първите в проекта "Кучешко сърце" –и на него казахме, че вече е станал "изрожденец". Видях, че във форума му още в 2019г. това понятие се употребява не на място. Кой знае защо с него се обозначават хората от партия "Възраждане".Не разбираме славянските кучета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козяк 16

    10 Ное 2022 1:13ч.

    Кучетата са полезни служители на Империята. Недостигът им на интелект компенсират с лоялност, числено превъзходство и склоността им да нападат на глутници. Всеки, дръзнал да се отклони от правилната евроатлантическа линия бива атакуван от тях, с помощта на думичките, с които сме ги дресирали - "рашистан", "путлер", "ватник", "израждане" и т.н. Така се предотвратява възможността за всякакъв нормален разговор по темата. На запад, в социалните мрежи сме пуснали и нашите кучета от "NAFO". Малко са грозни и досадни, но вършат работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи