Захарова: Русия не може да обсъжда Договора СТАРТ със САЩ, докато доставят оръжие на Украйна

Захарова: Русия не може да обсъжда Договора СТАРТ със САЩ, докато доставят оръжие на Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Русия не възнамерява да обсъжда със САЩ Договора за съкращаване и ограничаване на стратегическите настъпателни въоръжения (СТАРТ), докато Вашингтон доставя оръжия на Киев. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на радио "Спутник", съобщава ТАСС.

„Съединените американски щати възнамеряват да доставят още повече оръжия в конфликтния регион, в който Руската федерация е пряко замесена. Тоест, те ще доставят всички тези оръжия, ще насъскват киевския режим към още повече кръвопролития, ще отделят пари за екстремистка дейност, която се извършва под егидата на тези неадекватни хора на ул. Банкова (на тази улица се намира офисът на президента на Украйна - бел. ТАСС), и ние ще седнем на една маса с тях и ще обсъждаме въпроси на взаимната сигурност, включително в техен интерес?", коментира Захарова.

Захарова подчерта, че Москва високо цени Договора СТАРТ, той отговаря на взаимните интереси на Русия и Америка, но трябва да има подходящи условия за обсъждането му. В понеделник руското външно министерство съобщи, че срещата на двустранната консултативна комисия на Русия и САЩ по СТАРТ, насрочена преди това за 29 ноември - 6 декември в Кайро, се отлага за по-късна дата.

 

 

Коментари

  • насрато

    30 Ное 2022 9:37ч.

    Да сдават Уркия и да закриват НАТО - в противен случай, руснаците работят срещу себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • някои почва да ги тресе големото шобе...

    30 Ное 2022 11:35ч.

    Мерак им беше да излъжат руснаците да си спрат новите оръжия, ама сега нещо не минава номера... А САЩ отдавна не е в състояние сам да произвежда нови оръжия. Негрите и ЛГБТИ-то стават да играят баскетбол, да правят клипчета, но не и да реализират нови ядрени реактори... А Китай не иска да се подлага на англосаксите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • През декември, тоест, от утре, "Сармат" застъпват на бойно дежурство!

    30 Ное 2022 12:19ч.

    За какво са му на Путин преговори?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи