Захарова реагира с ирония на призива на Киев към Запада да даде 10 пъти повече оръжия

Захарова реагира с ирония на призива на Киев към Запада да даде 10 пъти повече оръжия

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова иронично коментира новината, че зам.-министърът на външните работи на Украйна, бившият украински посланик в Германия Андрий Мелник, е призовал западните страни да доставят на Киев 10 пъти повече оръжия.

Тя припомни, че заместник-външният министър на Украйна Мелник е поискал десетократно увеличаване на военната помощ за Киев. „В тази връзка призова партньорите на страната да преминат всички червени линии... и да си свалят бельото“, написа Захарова вчера в канала си в Telegram.

По-рано Мелник призова западните страни да отделят 1% от БВП за изпращане на оръжия в Киев. Той заяви, че Украйна се нуждае от 10 пъти повече подкрепа, отколкото ѝ се предоставя.

Западът систематично извършва масови доставки на оръжия за Украйна. Русия изпрати нота до страните от НАТО в тази връзка, добавя ТАСС. Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа оръжие за Украйна, ще стане легитимна мишена за Русия и че Съединените щати и НАТО са пряко замесени в конфликта в Украйна, „включително не само с доставката на оръжия, но и подготовката на кадри (... ) във Великобритания, Германия, Италия и други страни“. Министерството на външните работи на Руската федерация заяви, че страните от НАТО си „играят с огъня“, като доставят оръжие на Украйна.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Имате още много хляб

    23 Апр 2023 9:57ч.

    Да изядете докато стигнете висините на Гоьбелс. А в свободната преса пише, че Полша и Финландия правят ограда около границата ви, а Финландия иска и база на Нато.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    23 Апр 2023 10:04ч.

    Първо по една заплата, после по 1% от БВП, след това процент от продажбата на бело в световен мащаб. Ако за Оскар се бори пигмея-клоун нашмъркания Vолодимир Zеленски, много му е слаб сценария !!! Може само да спечели ЧЕРВЕНА МАЛИНКА !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живял като човек в България

    23 Апр 2023 10:06ч.

    Музикантите от Вагнер, трябва да дойдат в Булгаристан да изнесат концерт в народното събрание !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    23 Апр 2023 19:46ч.

    Е знаем Финландия на коя хранилка е .Тя беше на същата хранилка и през 1940 година . Но тогава Сталин я накара да подпише и капитулация .Сега няма да има капитулация а ядрена пепел .Щото финланндските помияри не си научиха урока да не се заяждат със Русия подтиквани от англосаксонският свят .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    23 Апр 2023 10:04ч.

    Пропуснал си кавичките на "свободната преса ".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мелник що не прати сина си на фронта?

    23 Апр 2023 10:49ч.

    А отрочето си следва най-необезпокоявано в Берлин, където си живее заедно с мама, въпреки че тати най-после го натириха от там след поредица изцепки и просташки изявления по медиите, където се беше превърнал в постоянно присъствие - Мелник в дизайнерски костюм и антидизайнерски речник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • асоциативна памет

    23 Апр 2023 20:35ч.

    За втори път чувам името Мелник. Първият е герой от ,,Двама мъже и половина“, новият мъж на бившата жена на брата на чичо Чарли, евреин. Вторият явно е украински патриот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АЛЕКСАНДЪР THE GREAT

    23 Апр 2023 22:47ч.

    Това означава ли че получава 10 пъти по малко от обещаното? И ако е така...значи и ние ще получим най –много толкова...за участие във войната!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слави

    23 Апр 2023 23:09ч.

    Тези укри се взеха много насериозно...Защо си въобръзяват, че целият свят им е длъжен??? Никои с нищо не им е длъжен. Войни се водят поне в още няколко държави по света, но никои не споменава за тях, докато благодарение на така наречения ,, колективен запад" ни надуха главите с тези укри. Нахални и арогантни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи