Захарова припомни как НАТО остави 70% от Югославия без ток и вода през 1999 г.

Захарова припомни как НАТО остави 70% от Югославия без ток и вода през 1999 г.

Бомбардировките на НАТО над Белград, 1999 г. Следвайте "Гласове" в Телеграм

Мария Захарова в Телеграм:

На вниманието на Столтенберг, Борел и Белия дом за спомен: 

От брифинг на говорителя на НАТО Джейми Шей. Брюксел, 25 май, 1999 г:

Въпрос: Ако казвате, че югославската армия разполага с много генератори, защо лишавате страната (бивша Югославия) от 70% от електричество и водоснабдяване, след като според ваша официална информация НАТО нанася удари само по военни обекти?

Отговор: За съжаление системите за управление и контрол също зависят от електричеството. Ако Милошевич наистина иска гражданите му да имат вода и електричество, той трябва само да приеме условията на НАТО и ние ще спрем тази кампания. Докато не го направи ще продължим да атакуваме целите, които снабдяват армията му с електричество. Ако има последици за населението това е проблем на Милошевич. Водата и електроенергията се използват срещу народа на Сърбия, ние ги отрязахме за постоянно или за дълго време в името на живота на 1,6 милиона косовари, които бяха прогонени от домовете си и чийто живот беше сериозно накърнен. Не на всеки ще се хареса тази разлика, но за мен тя е фундаментална.

През 1999 г. въоръжена конфронтация между албанските сепаратисти от Армията за освобождение на Косово и армията и полицията на Сърбия доведе до бомбардировките на НАТО над Югославия, която по това време се състоеше от Сърбия и Черна гора. Военната операция започна без одобрението на Съвета за сигурност на ООН. Като претекст за лансирането му те използваха обвиненията на западните страни, че властите на републиката са извършили етническо прочистване в Косовската автономия и са провокирали там хуманитарна катастрофа. Въздушните удари на Северноатлантическия алианс продължиха от 24 март до 10 юни 1999 г. и доведоха до смъртта на повече хиляди, включително 87 деца, както и до щети за сто милиарда долара.

 

Коментари

  • Пропаганда 0

    30 Ное 2022 10:24ч.

    Тази словесна баталия е безсмислена за Москва. Войните се печелят не с терор над цивилните. Печелят се като разгромиш армията на противника и му окупираш територията. Точка ! Кремъл да се фокусира върху ударите по ВСУ , а не върху удари по електростанции и подстанции. ВСУ не страда ни най-малко от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    30 Ное 2022 10:31ч.

    "Тази словесна баталия" лежи в основата на т.нар. "цивилизован свЕт" друже. лъжат както дишат. ако не "слвоесната баталия", цивилизования сВет нямаше да е това което беше през последните 500 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гьобелс свенливо пуши в страни!

    30 Ное 2022 12:22ч.

    Баце, сериозно ли? Не, не е възможно да са ти промили толкова ... нещо си (явно мозък нямаш)! Но! Какев йух търси НАТО и фащ там? А, те са "демократи", може! Козяк, незачет! Опорките днес много нефелни, бе! И, опорке, няма да има днес козяшки лебец за тебе! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    30 Ное 2022 10:31ч.

    Това се две напълно различни неща! През 1999 г. ударите над сръбска територия бяха в пълно съответствие с евроатлантическите ценности! Quod licet Jovi, поп licet Bovi Което е позволено на Юпитер, не е позволено на вола!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    30 Ное 2022 10:38ч.

    Това, което стана с Югославия, ще стане и с Украйна- великите сили ще я унищожат, а после ще си я разделят. Преди това ще протакат нещата, за да може някои хора да направят много пари. Сметката е ясно кой ще я плати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    30 Ное 2022 11:05ч.

    с тия носители на... да не казвам какво, трябва да се общува точно така - с бутонките в деликатното място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    30 Ное 2022 11:10ч.

    Нищо не се споменава за демократичните бомбени килими на Нато, взаимствани от Хитлер, от което засега руснаците се въздържат, защото все още си вярват, че се борят срещу братски народ, обладан от сатанизма. Затова СВО ще се проточи с години и ще има голямо остъргване за всички спонсориращи доброжелатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А щетите от обеднения уран, който нАТО

    30 Ное 2022 11:13ч.

    хвърли над остатъчна Югославия са за вечни времена, вкл. и за България. Епидемия от ракови заболявания. Другото оръжие, което нАТО изпробва над Сърбия и Черна Гора беше електроннана бомба (Е-bomb), която пресъздава електромагнитния импулс (един от поразяващите фактори на ядрените бомби), чието въздействие върху хората не се съобщава. Факт е, обаче, "епидемията" от автоимунни заболявания...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако не беше НАТО

    30 Ное 2022 11:42ч.

    Милошевата Сърбия,Шешел,Радко Младич и други сръбски"патриоти" щяха да извършат най-масовия геноцид в света срещу хървати и мюсюлмани.Масовите гробища свидетелствата за това.Трябваше някой да спре тези сръбски военнопрестъпници,както сега кремълските военопрестъпници в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако не беше се родил,

    30 Ное 2022 11:53ч.

    много вероятно щеше да има един идиот по-малко. Но ти не си идиот, нали!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз съм...

    30 Ное 2022 11:59ч.

    Умен и красив ! За другото не знаеме .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н.Н.

    30 Ное 2022 12:09ч.

    Само дето имаше много търкания между Милошевич и Караджич и Милошевич беше на път да острани Караджич, в резултат на което съдът в Хага беше принуден да оневини посмъртно Милошевич. Но тия неща ти сигурно не ги знаеш, защото си умен и красив и на теб друго не ти трябва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ако не беше нато баце светът щеше да е много много по-добър

    30 Ное 2022 12:26ч.

    Но ти си "умно" джендърче недоклатено, умнокрасив недокъпан! За тебе каквото козяк каже, това е! Козяк, незачет! Опорките днес много нефелни, бе! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай II

    30 Ное 2022 12:34ч.

    Бомбардировките на НАТО бяха заради Косово и нямаха нищо общо с войната в Босна, в която участваха Караджич и Младич. Тези бомбардировки убиха в пъти повече албанци, отколкото сръбските сили. Заразиха почвата и водата в Косово с обеднен уран от който албанците боледуват с десетилетия. Успоредно с това в ''свободно'' Косово няма никаква икономика и като резултат от това 1 млн косовари емигрираха, раждаемостта спадна и в момента там постоянно живеят не повече от 800 000 души.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха

    30 Ное 2022 22:18ч.

    Е , сигурно си и верваш. Гледай си там БТВ … и си вервай

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нужин

    30 Ное 2022 12:46ч.

    Русоробите пак се успокояват, че в "Америка бият негрите", абе крепостници прости с чук ли трябва да се замени нагайката, че да се усетите смазани от Путлеризма?! "Ясно е - от крепостни селяни се превърнахте в роби" Алла Погачова Милиони рози за вас, ама каква на цвят вий си знаете...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • посмали, печко

    30 Ное 2022 12:52ч.

    Не знаем за негрите, ала теб, манго, явно малко са те били, затуй и акълът ти е микроскопичен като на типичен номад-.американец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tox

    30 Ное 2022 18:47ч.

    На тебе май са ти я набили гайката с чук до дъно, и май пихтията е междуушното ти пространство е станала гладка като резбата на болт, след подобно начинание. Малко си си объркал ника - правилният ти е "НужНИК!".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 24 май

    30 Ное 2022 13:24ч.

    24 май - знакова дата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    30 Ное 2022 13:25ч.

    Д.Медведев :"НАТО трябва да се извини и да поиска прошка от Света и да се саморазпусне" ;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А за запазването на авторитета на Медведев като бивш президент е силно препоръчително

    30 Ное 2022 13:55ч.

    да ограничи твърдия алкохол или поне да не пише постове на повече от 300 мл концентрат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре е да припомним на бг феновете на Захарова, че нападението на Русия над Украйна беше подкрепено само от 4 държави членки на ООН.

    30 Ное 2022 13:36ч.

    През 1999 зад операцията на НАТО в Югославия застанаха повече от 100 държани членки. НАТО си свърши работата в остатъчна Югославия за по-малко от три месеца, докато руските некадърници тормозят себе и и уж братята си в Източна Украйна вече десети месец, без изгледи за приключване на конфликта в следващите 12 месеца. Убитите деца, жени и старци в Украйна са стотици пъти повече от убитите цивилни в остатъчна Югославия... Ако настоявате ще продължа със сравненията, но те няма да са в полза на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все идет по плану

    30 Ное 2022 13:51ч.

    Не спеши, Снегурочка..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бог е със самотниците

    30 Ное 2022 14:19ч.

    Да припомним на горния недалновиден конюнктурчик, че Русия е сама срещу цяло НАТО плюс васалите му и пак ви бие по най-достойния начин, ангажирайки максимум 20% от ресурсите си. как си представяш САЩ или Британия сама срещу всички останали, колко часа мислиш ще се задържи на краката си, притискана от тая гигантска библейско-космическа самота, която в определен смисъл е по-страшна от разпятие??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • През 1999 зад операцията на НАТО в Югославия застанаха повече от 100 държани членки.

    30 Ное 2022 14:23ч.

    тия 100 членки срещу Югославия, са същите като сегашните членки срещу Русия - №!тки и васали!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    30 Ное 2022 14:25ч.

    и да си спомним, че сред тогавашните №@тки бяхме наредени и ние - първи натовци и европейци, направили своя цивилизационен (спел чекъра ми предлага по-подходящото "канализационен") избор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до:Бог е със самотниците

    30 Ное 2022 14:46ч.

    Озадачих се на коментара ти, че Русия е сама срещу цялото НАТО. Страните от BRICS са 2/3 от населението на планетата. Но после осъзнах, че имаш предвид, че са сами във военно отношение. Така е, но Русия засега няма нужда от военна подкрепя, а само от икономическа (каквато и получи от страните от BRICS), за да оцелее след санкциите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И през 1999 и сега зад НАТО застанаха

    30 Ное 2022 20:52ч.

    САМО държавите, в които има АМЕРИКАНСКИ БАЗИ !!! Сега само те подкрепят и Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Единственият цирей

    30 Ное 2022 14:35ч.

    е коментарът ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Manager Kim

    30 Ное 2022 17:12ч.

    "Адска контрапродуктивност" (за Русия и Китай): http://www.seo-forum-seo-luntan.com/other-languages/adska-kontraproduktivnost/msg46731/#msg46731

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    30 Ное 2022 18:12ч.

    Само да припомня, когато Княжество България се обединява с Източна Румелия, против волята на "великите сили", КОЙ напада в гръб българите, КОЙ? "Братският" православен сръбски крал, подтикнат от "освободителката" Россия, понеже Турция отказва на Россия да нападне България......А сега коментирайте........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tox

    30 Ное 2022 18:44ч.

    Хубаво е да дадеш някакви по-сериозни факти, дати, исторически линкове и т.н. Щото аз пък мога да ти кажа, че благодарение на Русия, в момента имате още за ограбване в България, и перфектен АЕЦ, със страхотни реактори, който оная кривоустата почти унищожи. А другият такъв АЕЦ благодарение на такива като тебе седи и гние на склад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за "КРИВОУСТАТА", СЪПРУГЪТ Й, ПРЪМОВ,,

    30 Ное 2022 21:01ч.

    син на член на Политбюро на БКП, плати тогава на царя Симеончо, 1 милион гер.марки, за да я направи депутатка, а след това още много милиони, за да я направи Еврокомисар... Сега, тя ги връща успешно на семейството си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    30 Ное 2022 22:16ч.

    a Турция не напада БГ през 1885г защото англичаните ги заплашват да не ни нападат. Не че англичаните са били влюбени в българите-просто им е станало асно, че БГ се е еманципирала от Русия, не е Задунайска Губерния и не е опасност ако се разшири, дори още по-добре, защото руснаците са били против Съединението. Сега тези, които искат "някакви по-сериозни факти, дати, исторически линкове и т.н"-има интернет, пълен с тези факти, дати, историески линкове и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Провери кой е бил премиер в Англия

    01 Дек 2022 0:27ч.

    тогава и ще видиш, че е Гладстон, а не предишният Дизраели който винаги е бил против нас. Гладстон е взел властта от него и чрез критики към него за това. Затова нямало как да не ни подкрепи за Съединението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    01 Дек 2022 10:17ч.

    Може и да е имало някакви милиони, че и милиарди ако щеш, но не те са в основата на министерстването и после евродепутатстването на Кунева, Кристалина или коя да е друга западна марионетка. Там играят глобални играчи, които командват САЩ и ЕС. Кобурга, Боко, Станишката и другите местни проксита са техни назначения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    30 Ное 2022 22:27ч.

    Захариева, като човек, живял в щатите, би трябвало да знае какво значи на английски Timing is everything, израза, а не песента...само на мен ли ми се струва, че през април и май в Югославия времето/ниската температура не е смъртоносна за цивилните както през през идващите декември, януари и февруари в Украйна? Захариева се прави на луда за пенсия, но в сметката се записва, и един ден ще се плаща ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти си гледай стадото

    01 Дек 2022 0:28ч.

    дали има правилен манталитет, политиката я остави на хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    01 Дек 2022 5:59ч.

    дебилите, като няма какво да напишат по темата, и се занимават с мен. И то все дебили, паркирали си задника на запад, а сърцето им все в Рашистка Фашагия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    01 Дек 2022 9:07ч.

    Брей да му се не види, пък много хуманни тези априлски бомби. Няма по-мили бомби от американските. Щом козяшките тролове го твърдят, това е самата истинска истина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи