Захарова: През април френският контингент ще бъде готов за разполагане в Украйна

Захарова: През април френският контингент ще бъде готов за разполагане в Украйна

Автор: obektivno.bg

До 1500 френски войници могат да бъдат приведени в пълна бойна готовност за разполагане в Украйна през април, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова на брифинг.

„Има нова информация за подготовката на военен контингент от Париж, който да бъде изпратен в Украйна. За тази цел командването на Френския чуждестранен легион в началото на март е одобрило състава на батальонна тактическа група от около 1500 души. Очаква се през април групата да бъде приведена в състояние на пълна бойна готовност за бързо устремяване към украинския театър на операциите“, посочи дипломатът, цитирана от ТАСС. Френският чуждестранен легион са елитни части в състава на френските въоръжени сили.

Тя отбеляза, че „французите продължават онази част от своята история, която трябва да бъде оставена в забвение – дело на техните предци, които са се занимавали с тайния износ на културни ценности от Украйна, включително антични византийски икони за предполагаемото им опазване във Франция, както се изразяват“.

Думите на Захарова се потвърждават от редица публикации във френските медии и WallStreet Journal. Според изданието Еманюел Макрон е успокоил лидерите на Съединените щати и Германия, че ако руската армия удари френските части в Украйна, няма да има нужда от намеса на НАТО (чл. 5 „за колективната отбрана“ няма да бъде активиран).

През март мащабни маневри се проведоха в района на Крьоз във Франция във военния лагер „Ла Куртин“. В учението, продължило от 8 до 14 март, е участвал 2-ри полк на Чуждестранния легион, базиран в Ним от 19 февруари. Близо 800 легионери, 120 превозни средства, включително 40 бронирани машини „Грифон“ са взели участие във военното учение в провинцията и улиците на Гере. В учението са участвали и изтребителна ескадрила, както и армейско подразделение за лека авиация (хеликоптери, бел. ред.).

На 5 март 2024 г. френското военно командване и командването на Легиона са одобрили числеността на личния състав на батальонна тактическа група, която да включва 1500 войници. В нея влизат: рота за материална поддръжка и две инженерни роти, до 6 моторизирани и бронирани пехотни роти, както и оперативният екип, съобщи La Montagne. Френската медия допуска, че целта на сформирането на тази рота е да бъде разположена в Украйна.

 

 

 

Коментари

 • Французите

  03 Апр 2024 19:25ч.

  да потърсят място за нов пантеон с 1500 места или да обмислят разширение на Пер Лашез.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  03 Апр 2024 21:44ч.

  Лека им Украинска кал !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бензинджия

  03 Апр 2024 19:26ч.

  микрончо не си дава сметка, че тия т.н. французи ще бъдат същият дразнител за руснаците, както немските и американски танкове. ако не и по-голям. ще бъдат анихилирани просто, друго едва ли е възможно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  03 Апр 2024 19:26ч.

  Тея френски дрисльовци, нашите от Коиловци им раздадоха шамарите преди години. Вагнеровците ги разпориха в ЦАР и Мали...Кадировците вече са превъзбудени...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Z.T.M.

  03 Апр 2024 22:13ч.

  За тези, които са забравили тази весела случка: https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/125465

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  03 Апр 2024 19:27ч.

  ???????? Искам да питам-това партия шах ли е? По телевизията ще се дава ли? Тия франсета в час ли са, че отиват на война или ги лъжат, че отиват на ресторант? Тези 1500 момчета ще изчезнат на 3-тия ден из полетата на Украина. И костите им няма да намерят. Предполагам, че като отидат в Украйна, ще се тагнат и във фб, къде точно са, нали? Аз такава глупост не бях срещал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Dimitrov

  03 Апр 2024 19:54ч.

  Три дни са им дори много време. Един ден максимум!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Медведев

  03 Апр 2024 21:43ч.

  Никой няма да ги закача тия клоуни ако стоят в тила. Едва ли ще се хабят ракети да ги целят някъде из Лвов или където ги сложат на хотелче.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Красимир

  03 Апр 2024 22:28ч.

  Няма да има никаква прошка за франсетата! Обслужването ще бъде военне "ол инклузив"! Само се чудя "новонаполеон" обмислил ли е поцинкованата опаковка или няма да е необходима?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Легионерът на VHS

  03 Апр 2024 19:29ч.

  а скоро и в украинските киносалони.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  03 Апр 2024 19:36ч.

  Макрон май сериозно страда от комплекса на Наполеон на о. Света Елена и мечтае за реванш?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  03 Апр 2024 20:05ч.

  Днес френският военен министър е позвънил на Шойгу. Съболезнования за теракта в Крокус и т.н. според пресата. За кво са говорили естествено няма кой да ти каже.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  03 Апр 2024 20:19ч.

  Смех - Минималната заплата в Русия - 350 лв. https://www.focus-news.net/novini/mejdunarodni/Srednata-zaplata-v-Rusiya-e-1430-leva-minimalnata-350-2065710

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логото

  03 Апр 2024 20:22ч.

  Русия е богата страна бе, бедняжка. Не си ти човекът, който може да я коментира. Гледай си собствената атлантическа бедност и мизерия, не се занимавай с Русия - единствената, която строи и произвежда в колосални количества. И спри да ревнуваш и завиждаш, наедно с патроните си, защото ще се отровите в жлъчката си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  03 Апр 2024 20:40ч.

  Ево ти кви работници търсят в Казан и кви пари плащат. Имай предвид че иова са заплати които влизат директно в джоба. След платени данъци. Занимавай се. Курсът го знаеш. Примерно 100 рубли за 1 евро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  03 Апр 2024 20:42ч.

  Пропуснах. Ево го - https://kazan.hh.ru/?customDomain=1

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пейкин и ко, ще ти опъвам плитките

  03 Апр 2024 20:46ч.

  Богатството не се мери просто в пари, а в струващи пари. Вашите пари нищо не струват, получаваш ги само за оцеляване, колкото да не умреш и да си платиш дълговете и ипотеките към робовладелските корпоратократи, затова нито индустрията ти, нито инфраструктурата ти се обновява, а всичко се руши. В Русия не е така, и е ясно защо - защото там животът отдавна е извън пропагандните схеми на западащите казионни масмедии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  03 Апр 2024 20:52ч.

  Копай Мунчо Лаладжийски https://money.bg/finance/lihvite-po-ipotekite-v-rusiya-nad-5-pati-po-visoki-ot-tezi-u-nas.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • краят на западния колониализъм

  03 Апр 2024 20:56ч.

  Строи се ЖП линия между Крим и Ростов на Дон, строи се високоскоростно ЖП трасе между Москва и Петербург, строи се изцяло обновена пътна магистрала през транссибирието, скоро започва изграждането на нов мост (подобен на Кримския) между Сахалин и материка, както и изграждането на южния железопътен и морски коридор в Прикаспието до Персийския залив, оказващо се алтернатива на Суецкия канал. Хегемонът се трови в жлъчката си от завист, че губи контрол. Нищо не може да спре руския устрем, затова е и тоя безбожен и безпомощен лай на партнеристанци от Запада, вкл. и Франция (чиито пари и активи не струват почти нищо реално) пред портите на Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Копейкин 03 Апр 2024 20:52ч.

  03 Апр 2024 20:58ч.

  Тролаладжия, тоя форум не ти е боклукчийско кошче на пропагандно сервилни опорки. Свиквай с реалното положение и по-малко завиждай, ако искаш да не се самоотровиш от яда на лъжите си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  03 Апр 2024 21:00ч.

  Занимавай се с това което ти дадох. Работодателите търсят работници и предлагат заплати след платени данъци. Не в Москва и не в Санкт Петербург. Това е първична информация която е по-достоверна от твоите линкове. Но явно за теб това е по-сложно и от висша математика. А може би нивото ти е гимназиална стереометрия например. Няма да се учудя ако и тя ти е сложна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  03 Апр 2024 21:08ч.

  Ми то крепостни ги строят тия обекти, бе Мунчо. С 350 лв. бруто това си е жива ангария.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  03 Апр 2024 21:23ч.

  Що ли се зафанах с аналфабет? Повече няма да правя така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • резултатът от сравнението е плачевен (за Запада)

  03 Апр 2024 21:24ч.

  Руският премиер Михаил Мишустин сравни държавните дългове на Русия и Запада - https://vz.ru/news/2024/4/3/1261512.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ела на пейката да ти опънем плитките

  03 Апр 2024 21:27ч.

  Пейкин и Ко, ти да мълчиш и да не завиждаш. И особено на фона на ангарията, с която управляващите ни директно си признават: "правим всичко за САЩ, при това даром". И да не си мислиш, че строеното от Запада не е плод на ангария с работна ръка от колониите? Ако искаш да ни убеждаваш в противното, значи си голям балък.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логото

  03 Апр 2024 20:19ч.

  Французите ще бъдат таксувани като интервенти в руския свят. Цяло чудо ще бъде, ако им дадат повече от един ден, преди да ги ударят ядрено. Никога повече Русия няма да разреши тези пикльовци да я експлоатират колониално, както беше досега.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съставни държавнообразуващи народи на руския свят: руси, белоруси, украинци

  03 Апр 2024 20:32ч.

  Режимът в Киев е вече фактически незаконен. Цялата територия на бившата УССР е руска територия и французите би трябвало да го знаят. Опитът за гореща окупация на руски земи ще завърши безкрайно трагично за всеки интервент.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нан - Лугар

  03 Апр 2024 20:38ч.

  Режем ли още ракети, като при елцин, инспектираме ли военни бази?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  03 Апр 2024 21:03ч.

  И Ко прайм, ако руснаците решат, че французите са нападнали? И решат да поздравят по Париж с една-две сармати? Каза микрон, че няма нужда от петия елемент, пардон, член, нали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  03 Апр 2024 21:30ч.

  Къф пети член? Американците никога няма да жертват Ню Йорк, Вашингтон, Бостън и т.н. заради Рига, Варшава, Букурещ, Варна и дори Париж и Лондон. Тва да си го знаят тези които ходят да се кланят на сахибите на Козяк. Европа и особено източната и́ част ще бъдат жертвани без никакви сантименти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фатмака с ядрените гъби

  04 Апр 2024 8:45ч.

  Так держать.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минчо

  03 Апр 2024 21:50ч.

  ""На 5 март 2024 г. френското военно командване и командването на Легиона са одобрили числеността на личния състав на батальонна тактическа група, която да включва 1500 войници. В нея влизат: рота за материална поддръжка и две инженерни роти, до 6 моторизирани и бронирани пехотни роти, както и оперативният екип, съобщи La Montagne. Френската медия допуска, че целта на сформирането на тази рота е да бъде разположена в Украйна."".......Маркитантки 50-60 особи, перачки метачки, пак толкова. Щаб и готвачи, гарсони - 200 хомес... Бойци, шапшали, от къде ли не, 20 - 30 еденици... Баш по филма "Форт Саган".. Френците караха арапите да мушкат с щикове негри и за к'во> Един Лейтенант да се върне в Париж и да скъса от ебане една там курвентия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бродяга

  03 Апр 2024 22:19ч.

  Тапанар Копейкин що даваш линк отреди 1 година бе соросоидно тролче - Матрияла за лихвите ти е от - Лиxвитe пo ипoтeĸитe в Pycия - нaд 5 пъти пo-виcoĸи oт тeзи y нac 24.08.2023 09:00:59 т.е от лани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Боги

  04 Апр 2024 1:37ч.

  Хич не ми е жал за Чуждестранния легион. Събрали се една банда убийци и искат да ловуват човеци. Слаби са им инструкторите. Не са ги обучили за истинска война, а за сафари в Африка. После да няма хън-мън.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Страхил

  04 Апр 2024 5:24ч.

  Като гледам тука Захарова, много красива, но в Поморие миналото лято имах интересен случай в един ресторант. Имаше една компания руснаци на съседната маса, много шумни и щастливи, защото както ми каза моя колега от цереу, с който бяхме на проверка по крайбрежието, тези били приятели на единия от компанията, която седял в България, защото бил някакъв в правителствата на Елцин и бил прибрал много пари и сега си живеел тука в пентхаус, само гледал да не го надушат от ФСБ, че Путин гледал да го отвлече и да му вземе парите. Та тази жена, много красива, приличаше страхотно на Захарова, и затова ги попитахме дали наистина не е тя. А жената каза, о вашите медии много ви заблуждават като публикуват все снимки на Захарова отпреди години, още когато се ожени на Таймс Скуер в Ню Йорк и нае лимузина Линкълн да я разкарва по минижуп и гашета из цял Ню Йорк. Сега Захарова е една впиянчена дъртофела, която даже не се къпела редовно и идвала на работа сутрин опръскана по косата със семенна течност още от предишната вечер където са я карали да духа по дипломатическа линия в кохортата на Лавров. Но най-интересното се случи по-късно, когато двама от мъжете се сбиха с едни мутри от Плевен и тия дъгейцити просто ги надрискаха насред ресторанта, счупиха няколко бутилки Руский стандарт в главите им

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Страхил

  04 Апр 2024 5:26ч.

  Бликна кръфт, но руснаците, вместо да викнат бърза помощ, просто си ги извлякоха тези и си ги натвариха на тяхната кола и казаха, че не те не ходят в болници, защото нямат документи даже руски документи нямат, защото им били отнети за ГОСИЗМЕНА хаха и са в България нелегално, но в тяхното затворено градче в Поморие си имат и доктори и вътрешна поликлиника и там щели да се оправят. Но мъй отмастим, допълниха те.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • няма как да си русофоб и да не си пед-ал

  04 Апр 2024 7:29ч.

  да идват направо с 1500 кофчези и френски знамена за повиването им

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи