Захарова опроверга спекулациите, че Русия въоръжава Хамас

Захарова опроверга спекулациите, че Русия въоръжава Хамас

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Говорителят на руското МВнР Мария Захарова определи като спекулации опитите на западните страни да обвинят Русия за участие в доставката на оръжие на Хамас.

"В западните страни се разпространяват спекулации в опити да бъде обвинена Руската федерация в участие в снабдяването на паравоенните структури на Хамас с оръжие и боеприпаси", казва се в нейно изявление.

"Не губете време": Израел препоръча на населението на Газа да побърза с евакуацията

По думите на Захарова съществуват дори фантастични инсинуации за предполагаемото предприятие под ръководството на Русия, насърчаващо в ивицата Газа производството на малки оръжия и леки въоръжения, както и боеприпаси за тях.

Захарова отбеляза, че Русия е създала една от най-ефективните и доказани практически и законодателно системи за експортен контрол при осъществяването на военно-техническото сътрудничество с чуждестранни партньори.

"Ние последователно се застъпваме за институционализирането в системата на режимите за контрол на износа на национално, регионално и глобално ниво на такива универсални и доказани инструменти като осигуряване на държавен контрол върху движението на малки оръжия и леки въоръжения през целия им жизнен цикъл; предотвратяване без държавни лицензи на незаконното производство на малки оръжия и леки въоръжения от притежателите на съответните технологии; строга държавна регулация на брокерската дейност, свързана с износа на оръжия; въвеждане на универсална забрана за трансфер на всички видове малки оръжия и леки въоръжения към субекти, които не са упълномощени от правителствата на държавите получатели; стриктно спазване на процедурата за издаване на сертификати за крайни потребители", подчерта Мария Захарова.

Източник: vesti.bg

 

 

Коментари

  • Ghost

    14 Окт 2023 19:26ч.

    ,Виктор Бут ще си умре от смях

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слави

    14 Окт 2023 20:59ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=tE1eJa3dZ1o О БУДУЩЕМ РОССИИ — ПОСЛЕДНИЙ ПРОГНОЗ ЖИРИНОВСКОГО. Вижте какво е предвидено за България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    14 Окт 2023 19:29ч.

    С. Корея въоръжава двете терористични организации- Русия и Хамас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    14 Окт 2023 20:08ч.

    То едни патки в селото, и те знаят, че Украйна изпродаде оръжието, което получаваше в три наравления. Албания, Израел/Газа, и ЕС. Газа изпуши първа. Наред са останалите две.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    14 Окт 2023 21:18ч.

    видеата с терористите от ХАМАС показват, че въоръжението им е руско и китайско -АК-47, гранати и картечници 50-калибър, монтирани на свтомобили. Руската пропаганда пусна слуха, че в Газа е намерено складирано оръжие, което е американско. Само дето не може да се види американско оръжие от видеата с терористите. Това не е проблем за дебилиата да измисля версии за западно оръжие от Украйна и от сирийската война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    14 Окт 2023 21:54ч.

    Вай! Имало и видео! Добре се е подготвила пропагандата за дебилчетата. В американският Сенат се разглежда случаят с коруцията в Украйна и продажбата на оръжие, дебилчето булгарстанско ще ми разтяга сухи сополи. ХАМАС това е нацистката хунта в Украйна, но в пъти по корумпирана, опитна и древна от тази, на укроеврейчетата. Прокситата на две масонски ложи - франкомасонерия и бнай брит разиграват кървав етюд, и който се хване. Папагали много

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До русский "освободитель"

    14 Окт 2023 22:35ч.

    Е и? Диляна Гайтанджиева като ти показа на видео боеприпаси за РПГ на сирийските ислямистки главорези, произведени в Казанлък, ти призна ли, че България индиректно снабдява терористи? Също толкова ще признаеш и ако ти покажат видео с американско оръжие. Той затова Киро Будаланов изврещя преди няколко дни, че се готвела мащабна провокация и Русия отдавна била предоставила всичкото пленено в боевете западно въоръжение на Хамас, та да накиснели сега Украйна. Бега преди ветъро! Щото знае къде се продава голяма част от военната помощ за Украйна. И кака Корни като министър знаеше къде отива продаденото от България оръжие, ма се правеше на отсечена кайсия, нито патрон не сме дали на укропите, вика, ей на, документ има, всичко отива за Танганайка и островите Зелени нос! Само дето за по-напряко минава през Гжешов в Полша. А АК-47 много отдавна се произвежда не само в РФ и Китай, но и в доста страни от НАТО и извън него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    14 Окт 2023 23:40ч.

    тези видеа с терористите са за всички, които имат интернет, но не всички си правят труда да забележат оръжията на терористите от ХАМАС...за сметка на това точно Алиса (в страната на рашистката пропаганда) създава нова версия, че специално за някои имало видео:-) Отворете си очите, ако за очевАдни неща нямате хал хабер, защо се напъвате да измисляте? А пък другия ме праща да гледам видео от Диляна Г. от друг случай от миналото и специално за мен, и се очаква да го гледам и да съм виновен/невиновен за българско оръжие в ръцете на ислямисти преди 5 години, с горещи предсказания какво съм щял да направя, ако го видя...извинете моля, измийте си очите, прочетете поне заглавие ако ви мързи да прочетете какво Мария Шекерова е казала, коментирайте статията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    14 Окт 2023 23:05ч.

    От укрoпия изчезна огромно количество подарено им оръжие... а зеленски стана милиардер още миналата година пролетта. От много време американските служби предупреждават, че дарено оръжие се препродава на всеки който плаща добре. Неслучайно укрите още от началото писнаха, че Русия пращала, виждате ли - трофейно оръжие...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо не се знае .

    14 Окт 2023 23:28ч.

    Идиотът убил учителя вчера във Франция се нарича Моамед и е роден в Русия. Отдавна е трябвало да го екстрадират от страната с цялото му семейство, все бабаити кавказци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами, дори като виждат прекалено либералната европейска толерантност към непригодните пришълци в името на културното многообразие до къде води, пак не си променят политиката за мигрантите

    15 Окт 2023 0:31ч.

    В отговор Дирекцията за обществени свободи и правни въпроси във Франция (DLPAJ) счита, че съответното лице не може да бъде експулсирано "съгласно член L. 631-3 от CESEDA поради обичайното му местопребиваване във Франция от непълнолетна 13-годишна възраст". Отделът по свободите уточнява, че "домашното насилие, по което е бил арестуван през февруари 2023 г. не попада в обхвата на основанията за вдигане на закрилата", от които се ползва съответното лице. Освен това тя счита, че "регистрацията в FSPRT (досие на радикализиран с доклади за предотвратяване на радикализацията от терористичен характер, бележка на редактора) не е достатъчно документирана" за това лице. Поради тези причини Мохамед Могоучков, чеченец, роден през 2003 г. в Ингушетия, Русия, регистриран за радикален ислямизъм и бивш ученик на училището във Франция, в което уби учителя и рани друг, не може да бъде изгонен. >>> https://www.lefigaro.fr/faits-divers/en-direct-professeur-tue-a-arras-suivez-l-attaque-au-couteau-dans-un-lycee-20231013

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФСБ са съдействали ХАМАС да получи повече от 90 милиона долара в криптовалута чрез руската борса Garantex

    15 Окт 2023 0:02ч.

    Палестинските терористи са получили повече от 90 милиона долара в криптовалута малко преди атаката срещу Израел ( https://reform.by/palestinskie-terroristy-poluchili-bolee-90-mln-kriptovaljutoj-cherez-rossijskuju-garantex ). Част от средствата преминават през руската крипто борса Garantex. През лятото на 2023 г. изследователската компания Elliptic описа схема за финансиране на терористичната група Палестински ислямски джихад ( https://www.elliptic.co/blog/analysis/israel-orders-seizure-of-crypto-wallets-worth-94-million-linked-to-palestinian-islamic-jihad ). "Центърът за досиета" разследва, че обменът е свързан с ФСБ ( https://dossier.center/crypto-moscow/ ). Изданието обръща внимание на факта, че една трета от компанията чрез естонската Garantex Europe OU принадлежи на Ирина Чернявская, скромен служител от данъчната служба. Чернявская съжителства с Павел Каравацки (жената е била регистрирана в апартамента му, паркирали едни и същи коли). В много телефонни указатели Каравацки е свързван с "Гарантекс" или "човек по сигурността на Гарантекс". В действителност Каравацки е съсобственик на криптоборсата, въпреки че формално дялът е регистриран на името на неговата приятелка. Каравацки е човек на Олег Феоктистов , бивш зам.-ръководител на Службата за вътрешна сигурност на ФСБ на Русия, един от най-влиятелните руски служители по сигурността. Феоктистов някога е създал "специалните части на Сечин" в рамките на ФСБ и обикновено се смята за протеже на Игор Сечин. Каравацки е завършил Московския университет на Министерството на вътрешните работи и е работил като "охранител" в банките RRDB и Peresvet, свързани с Феоктистов. Публикация на WSJ описва среща между ръководителите на руски крипто борси и представители на ФСБ, която се е състояла през пролетта на 2021 г. Позовавайки се на източници, журналистите твърдят, че на тази среща силите за сигурност са поискали информацията за потребителите на крипто борси да бъде споделяна колкото е възможно повече. Именно тогава, през март 2021 г. Ирина Чернявская става акционер в Garantex. Wall Street Journal наскоро обърна внимание на тази публикация в голямо разследване, посветено на Garantex ( https://www.wsj.com/finance/currencies/garantex-russian-crypto-hamas-crime-sanctions-a3648357 ). В него се казва, че базираната в Москва крипто борса помага за заобикаляне на санкциите, пере пари от киберпрестъпници и си сътрудничи с руските сили за сигурност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    15 Окт 2023 3:55ч.

    Не мога да разбера защо се оправдават! Вместо да доставят на Хамас, както правят американците за Украйна и да оставят кучетата да си лаят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    15 Окт 2023 9:26ч.

    Русия няма интерес от развала на Израел. Защото Русия е с най голямото ашкеназко население. Защото неотдавна Путин заяви, че ашкеназите това са руснаци. Защото руските евреи и преселниците от Източна Европа създадоха Израел, защото Русия е един от гарантите за съществуването на Израел, защото потокът хора между Русия и Израел е в двете посоки. Защото в Израел езикът за общуване е руският, и само в държавните учреждения се говори на иврит

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    15 Окт 2023 9:28ч.

    И защото тази кака по горе на снимката също е руска еврейка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи