Захарова напомни на Зеленски, че САЩ разрушиха Хирошима

Захарова напомни на Зеленски, че САЩ разрушиха Хирошима

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира изявлението на украинския президент Владимир Зеленски, който сравни последствията от бомбардировката над Хирошима с боевете в Артемовск (с украинското име Бахмут). Тя посочи, че и в двата случая Белият дом е участвал в унищожаването им, съобщава ТАСС.

Мария Захарова припомни, че украинският президент "сравни Хирошима, пострадала от американската ядрена бомба, с Артемовск" в кулоарите на срещата на Г-7 в Япония. „Браво, защото Белият дом уреди и двете“, написа тя в канала си в Telegram.

След края на срещата на върха на лидерите от Групата на седемте (Г-7) в Япония, украинският президент Володимир Зеленски посети "Музея на мира" в Хирошима, изграден в памет на стотиците хиляди жертви на атомната бомбардировка от 1945 г. Зеленски сравни пълното разрушаванe на Бахмут от руската армия с атомната бомбардировка над Хирошима през 1945 г., предаде Франс Прес.

Над 300 000 души загиват, след като американските военновъздушни сили пускат атомна бомба над Хирошима на 6 август 1945 г. В наши дни този японски град е определян като ярък символ на ужасите на войната и като напомняне за мира.

Източник: ТАСС, БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • rusnak

    22 Май 2023 13:05ч.

    С наркоманите, особено абстедентните и ветерани при това е невъзможно да се говори на човешки частоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    22 Май 2023 13:11ч.

    Младите японци ги учат, че СССР е извършил атомната бонбардировка на Хирошима и Нагазаки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кожа Остря

    22 Май 2023 13:18ч.

    Младите японци са точно толкова неуки и надупени като младите германци, защото дядовците им си позволиха да загубят ВСВ. Всичко е точно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    22 Май 2023 15:59ч.

    Имаше такава информация из публичното пространство, в която се твърдеше, че в Япония, в учебниците по история не пишело, кой е пуснал атомните бомби над Хирошима и Нагасаки... Оказа се невярно, въпреки че въпроса е засегнат само в няколко изречения в учебниците им и само на едно място бегло се споменава, че това са били САЩ... Иначе, извън това е вярно, че в Япония и не само, наистина упорито се избягва да се споменава, че именно САЩ са първите и единствените, които са извършили не една, а цели две ядрени бомбардировки по напълно цивилни цели, унищожавайки напълно, без предупреждение, два града с цялото им население!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И Москва щяхме да разрушим, обаче не ни се занимаваше с дришебни държави

    22 Май 2023 13:24ч.

    А що се касае за Япония, Дъглас Маккартър построи перфектна демокрация от руините на тоталитаризма, която работи безотказно и до днес. Когато при него дойдоха преставители на руснаците и поискаха да имат квота в Япония, така както и в Германия, Макартър им каза да напуснат страната АТ ДЕЙР ОУН ЧОСЪН СПИИД ХАХАХАХА защото иначе ще ги арестува. После ние американците дадохме на Дъпейн и микропроводниците да правят, и трънзистурити, и кулити, и те ги правят добре и до днес. В три часа сутринта можеш да си поръчаш Юбър и чисто нов ван Тойота каца пред хотела ти навреме. Момичетата в Гинза лудеят по нас, западните ъмирикански маже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Твоите транзистори са от дефектните

    22 Май 2023 13:54ч.

    мини сервиз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откога пък Юбър е белег за нещо си!

    23 Май 2023 7:04ч.

    Айде моля ти се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантически идиоти!

    22 Май 2023 13:46ч.

    А военнопрестъпника Труман е герой!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Др. Путин

    22 Май 2023 15:33ч.

    Подписал мужиците да минат на 6 дневна работна седмица. Так держать, съвсем скоро сте новата С. Корея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >.<

    22 Май 2023 16:02ч.

    страшен дебил си, да знаеш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    22 Май 2023 16:47ч.

    англо-американските сатанисти превръщат украйна в територия на вдовиците, поголовно унищожавайки младите мъже, а по този начин и славянския генофонд. а нашите безродници - "триморецът" р. радев, момичето на ив. костов - корнелията, мистър 50 цента от батин и др. безмозъчни същества (самонарекли се "политици"), опиянени от мириса на чужда кръв, настървено изпращат оръжия в тази касапница. дано Господ или Провидението да ги накаже, като удари по семействата им!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bobi

    22 Май 2023 17:18ч.

    Не какви са разрушенията, колко са жертвите в Бахмут

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вътю

    22 Май 2023 20:05ч.

    Ама чакайте малко , нали Путин пусна бомбата в Хирушима, всички либерало-глобалисти го знаят, само вие някакви фейкове пускате

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дърт анонимър

    22 Май 2023 22:20ч.

    Кефи ме идиота от 22 май 13,24ч. защото не е чувал за плана "Моргентау" спрямо германците, пък и те милите не искат да го знаят, а трябва! Кефи ме и "кажа остря" защото усеща логика и действията на американците! Ей, имах един простоват директор с отворен ум, който казваше: НЕ ЧЕТЕТЕ КЛАСИЦИТЕ! В случая Харфорд Макиндер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи