Захарова: Москва няма да остави без отговор атаката на Киев срещу танкер в Керченския пролив

Захарова: Москва няма да остави без отговор атаката на Киев срещу танкер в Керченския пролив

Отговорност за нападението пое Службата за сигурност на Украйна в лицето на нейния председател Василий Малюк.

Русия категорично осъжда терористичната атака на киевския режим срещу руски граждански кораб в Керченския пролив. Това се казва в коментар на официалния представител на дипломатическото ведомство Мария Захарова, публикуван на сайта на руското външно министерство, съобщава ТАСС. Москва няма да остави украинската атака срещу танкер в Керченския пролив, заяви Захарова.

"Подобни варварски акции не могат да бъдат оправдани, те няма да останат без отговор, авторите и извършителите им неминуемо ще бъдат наказани", заяви Захарова. 

Тя подчерта, че Русия категорично осъжда тази терористична атака, която е застрашила не само живота на екипажа на танкера, но и е създала риск от мащабна екологична катастрофа. "Киевският режим, който не бива осъждан от западните страни и международните организации, активно предприема все нови и нови терористични методи, този път в акваторията на Черно море", каза още говорителката на руското външно ведомство. 

Отговорност за нападението вече пое Службата за сигурност на Украйна в лицето на нейния председател Василий Малюк, който, както отбеляза Захарова, "с характерната за укронацистите безчовечност" нарече нападението, целящо убийството на невъоръжени цивилни граждани, "легитимна, логична и ефективна стъпка". "Международната общност за пореден път може да види с очите си каква "законност" изповядва Киев", добави Захарова.

Източник: ТАСС, БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Пак словесни закани и смешни червени линии.

    05 Авг 2023 23:00ч.

    И ще-та, ще ще ще щещещещещеще. А Червеното Копче – КОГА?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    05 Авг 2023 23:06ч.

    Ракетите от половин час вече летят Масирана атака.Калибри, Кинжали и Искандери.Житомир, Одеса, Киев, Хмелницки, Виница и т.н. :)) Войната верно е голямо забавление! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пълна скука.

    05 Авг 2023 23:13ч.

    Когато литнат ярсовете и сарматите, тогава ще включа телевизора

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    05 Авг 2023 23:33ч.

    Атаката основно е от територията на Беларус.Преди малко отново Кинжали...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП-е, отивам да дремна.

    05 Авг 2023 23:39ч.

    Звънкай, като хвръкнат мегатоните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    05 Авг 2023 23:51ч.

    Uriah Heep - The Magician's Birthday: “След това в полунощ Докато гледахме танците Огън, въздухът стана студен И сякаш притъпи пламъка Огънят умря Музиката заглъхна Изпълнен със страх от смъртта Изчакахме, засега знаехме Някакво зло беше виновно”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    06 Авг 2023 2:30ч.

    Украйна да не е преминала някоя червена линия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видолов

    06 Авг 2023 11:01ч.

    Дано повече се ококорят, видят и разберат, че Украйна не е жертвата, че от 2014 насам основното им поведение е тероризъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ссср не са го побеждавали

    06 Авг 2023 12:03ч.

    На бойното поле, а просто го фалираха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма такова нещо

    06 Авг 2023 12:59ч.

    През 80-те СССР и СИВ са достатъчно стабилна и мощна икономическа система. Въпреки текущи проблеми, системата осигурява сносен живот за народите си и СИГУРНОСТ. Социалните системи функционират, заплатите се изплащат, хората могат да планират живота си. Западни експерти по икономика и статистика отчитат стабилността на Съветския блок и това че той остава основния конкурент на Запада. СССР беше предаден отвътре, от банда предатели и американски агенти начело с Горбачов /вербуван още 70-те години от американските служби/ . Процесът на предателството беше пробутан на народите на СССР и Източна Европа под мотото "Перестройка"... Основното в нея беше обещанието за част от комунистическата номенклатура /предателите/ , да свалят Социализма и да се установи западен капитализъм, при който тяхната политическа власт да се трансформира в икономическа ! Това беше мотивацията на предателите ! Номенклатурата при соца нямаше гарантирано унаследяване на богатството, трансформирана в "капиталисти" - номенклатурата можеше да УНАСЛЕДЯВА БОГАТСТВАТА. Точка. Чиста форма на предателство "от вътре". Външните фактори като Рейгън и неговата ожесточена програма за "подриване" на СССР , описана отлично в книгата на Питър Суайцър "Победа" https://books.google.co.uk/books?id=R5EzH_f3g40C&printsec=frontcover&source=gbs_atb&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false , само спомогна на вътрешните предатели, но не беше основния фактор за разрушаването на СССР. Ако нямаше вътрешни предатели, Съветската система беше напълно способна да противодейства на външните саботажи. Икономическите проблеми можеха да се преодолеят с икономически средства , примерно по китайски модел, с контролирана частна инициатива, но без да се срутва Държавната Система - това което направиха предателите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи