Захарова: Макрон осигурява на режима в Киев средства за терористични атаки

Захарова: Макрон осигурява на режима в Киев средства за терористични атаки

Украинският президент Зеленски и френският му колега Макрон Снимка: архив

Френският президент Еманюел Макрон декларира намерението си да засили антитерористичното сътрудничество с Руската федерация, но продължава да предоставя на режима в Киев средства за извършване на нови терористични атаки. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в интервю за телевизионния канал "Царьград", предаде ТАСС.

„Ако човек казва, че е необходимо да се бори с тероризма и че е готов да засили усилията в това направление, как е възможно този или следващия ден (...) да обяви предоставянето на режима в Киев не само на хуманитарна помощ, а на още повече военна помощ, тоест да предоставим на онези, които вече са извършили терористични атаки, техническата възможност да ги извършват по-нататък“, каза Захарова, която публикува запис от интервюто в канала си в Telegram. Тя отбеляза, че Макрон променя мнението си „на всеки половин ден“, така че „никой от най-близкото му обкръжение да не разбере какво казва и защо“.

"Що се отнася до призива за взаимодействие по този терористичен акт, кой всъщност го блокира? Не бяхме ние - продължи тя. - Това беше натовското русофобско крило. Дори няма да казвам натовските страни, те самите страдат от това. Те нямат възможност да обменят данни или да се консултират". Мария Захарова обясни, че подобни настроения в НАТО се подхранват от Вашингтон и Лондон, чиито власти имат възможност да влияят върху вземането на решения в ЕС.

По-рано Макрон предложи на Русия засилване на сътрудничеството в борбата срещу тероризма след нападението в концертната зала "Крокус сити хол". На 27 март Мария Захарова заяви на брифинг, че руското външно министерство не е получило конкретни предложения за антитерористично сътрудничество от Франция.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Кадиров

    03 Апр 2024 9:46ч.

    Предложения за сътрудничество ли ? Доколкото френската преса е наясно с дейността на френските фуражки, СМИ вече публично се опасяват за Олимпиадата в Париж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Олимпиадата ще започне сред плъхове и дървеници, а как ли ще завърши?

    03 Апр 2024 11:11ч.

    Може да стане първата недовършена олимпиада в историята и дори последната изобщо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    03 Апр 2024 12:49ч.

    Имаме работа със световно зло - сатанистите. евреинът Зеленски извършва терористични актове на руска територия и иска от НАТО да го защити – сериозно ли, бе, наркоман нещастен? след устроения на 22 март терористичен акт в „Крокус“ (с над 140 убити), любимите на КОХОРТАТА сатанисти на 2 април вкараха в Русия взривни устройства с общо над 70 кг британски пластичен взрив, монтирани в православни икони за устройване на терористични актове в църквите на Великден! дано Господ (или Провидението) да удари по укрофашистите и по техните помагачи в НАТО и у нас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи