Захарова: Липсата на отговор на искането на Русия относно Буча доказва, че тези събития са инсценирани

Захарова: Липсата на отговор на искането на Русия относно Буча доказва, че тези събития са инсценирани

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Отказът да се предостави на руската страна и медиите списък на загиналите в Буча показва, че това е инсценировка, осъществена от Украйна с помощта на САЩ и Великобритания. Това съобщи пред руски медии официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

"Липсата на отговор от съответните международни организации на исканията на руската страна и медиите за предоставяне на списъци на убитите в Буча показва, че в Буча се е състояла некрофилска инсценировка", каза Захарова. "Тя беше извършена от киевския режим с инструкциите и с участието на американците и британците. 

Руският външен министър Сергей Лавров в интервю за предаването „Голямата игра“ по Първи канал на 18 декември каза, че Русия чака да започне разследване след събитията в Буча, поне за да получи списък с имената на жертвите, но нищо не е направено. По-рано Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) също избегна да отговори на въпрос по същество на медиите относно причините, възпрепятстващи независимото разследване на събитията в Буча. Организацията не отговори на въпроса за възможността да изпрати специална международна мисия в Буча, която да събере всички необходими данни на място и да получи от украинската страна списък на хората, чиито тела са били погребани там.

За събитията в Буча

През април 2022 г. председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин обяви образуването на наказателно дело след украинска провокация в Буча, Киевска област, по чл. 207.3 от Наказателния кодекс на Руската федерация . Той отбеляза, че Министерството на отбраната на Украйна, за да дискредитира руския военен персонал и умишлена, предварително планирана провокация, уж разпространи видеозаписи от Буча в западни медии като доказателство за масовото унищожаване на цивилни.

Известно е обаче, включително от изявленията на ръководителя на администрацията на Буча на 31 март 2022 г., че руската армия е напуснала селището на 30 март. Видеото, което се появи веднага след изтеглянето на руските войски, заснето от украинци и разпространено в социалните мрежи, не съдържа информация за убийства и смърт на цивилни.

Източник: "Труд"

 

 

Коментари

  • Че то кой се връзвал на "Буча", освен евроидиотите, дето са 7-8% по нашите ширини!

    23 Дек 2023 17:21ч.

    Обаче! Кога си Идиот, то е за цял живот! А сглобкаджийте-идиоти, и те в кюпа! Но! Скоро ще требе да бегат, че се не знае знае ли се! Пък то и колесници йок! Та..! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    23 Дек 2023 20:42ч.

    Буча е известна през втората световна .През ноември 1943 г около Буча Манштайн нанася тежък удар на Червените дивизии. Все пак с цената на около 800 000 убити червените успяват да преминат Днепър !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомирчо, мамин-сладък???

    23 Дек 2023 20:50ч.

    Ти си знаеш! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ноември 1943

    24 Дек 2023 8:54ч.

    Историята дава само едно безкрайно бягство на славният някога Вермахт. Курската дъга е приключена, гръбнакът на Германия е пречупен. Мачът се доиграва… от где ги изкопа тия победи на Манщайн ноември 1943 ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    23 Дек 2023 18:16ч.

    БУЧА.. Обикновен маймунджулук, кат с Епруветката и други, други.. Лондонският Дрешник.. други такива.. хади холам, чюнкю не знаеме въшките от Албиона и Вашингтона

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Международно разследване с доказателства №2

    23 Дек 2023 18:43ч.

    https://www.dw.com/en/fact-check-atrocities-in-bucha-not-staged/a-61366129

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Танас

    23 Дек 2023 19:00ч.

    "Доказателства" от Белингкат и Дойче веле?! Ти сериозен ли си бе, човек! Звучи като "документален филм по Cartoon network"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С други думи

    23 Дек 2023 19:01ч.

    Или демек: Виждате в оригиналното видео, че някой си премества ръката, но НЕ ВЕРВАЙТЕ НА ОЧИТЕ СИ. ВЕРВАЙТЕ САМО НА ТОВА, КОЕТО НИЕ ВИ КАЗВАМЕ! Виждаме, че някой възкръсва в огледалото за задно виждане, ама НЕ ВЯРВАМЕ, защото телевизорът казва: НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТОВА. Значи телевизорът ни показва нещо, което ние трябва да повярваме, ама отчасти, а другото, което ни е показал не трябва да го вярваме. Ма, много сложен тоз' телевизор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто погледни

    23 Дек 2023 19:16ч.

    Просто погледни прословутото видео от Буча https://www.youtube.com/watch?v=Mx9JlNu_H1Y "Трупът" отчетливо си дръпна ръката да не попадне под машината в 00:18 и не ни пробутвай фактчекърщини, че това било изкривяване от пълзяща по стъклото водна капка. А защо не погледнеш и това видео от началото на СВО: https://www.youtube.com/watch?v=bwF4SVrm_zA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 23 Дек 2023 19:16ч. И до кога ще повтаряте рашистките опорки без доказателства и факти?!

    23 Дек 2023 19:28ч.

    Преди да пишеш глупости и лъжи, прочети експертизата и разследванията със сателитни снимки и фактите в хронологичен ред. В 21-и век технологията не позволява да се скрие вече нищо. С опорките на рашистката пропаганда не можете да излъжете който и да е адекватен човек, както едно време. Целият свят е свидетел многократно как всеки путинист лъже. Безполезни са опитите да продължавате опитите да заблуждавате. Може да продължавате да лъжете само себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    23 Дек 2023 19:30ч.

    Никулден мина, ама шарани все още има... Да вярваш на тия "сериозни разследвания" от "сериозни източници" е като да вярваш на ТАСС. Или на УНИАН. Или на Ройтерс. И прочие "biased" източници. Ти всъщност си зомбираният, който се гаври със себе си, вярвайки безусловно на пропагандата на едната страна в конфликта, докато имаш наглостта да се гнусиш от пропагандата на другата страна в конфликта. Или типичен лицемер и двойностандартник, с избирателна състрадателност към цивилните жертви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рашистките опорки

    23 Дек 2023 20:37ч.

    Опорка 1: Целият свят е свидетел многократно как всеки путинист лъже. Кой цял Свят ? Кой точно е Путинист? Смешко , аре у лево

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    23 Дек 2023 21:11ч.

    "Касапницата Буча" е лъжа на Запада, имаща ясни документални свидетелства за това, че е подготвяна като постановка, с наличието на сценка и статисти в качеството им на "миними убити от руснаците". В случая с пазара в Сараево от 1995 г., който беше същата западаща уйдурма, все още не разполагахме нито с днешните интернет-технологии, разобличаващи фалшификацията, нито имахме недвусмислените ясновидски способности, поради крехката ни възраст тогава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поправка

    23 Дек 2023 19:20ч.

    Видеото от началото на СВО е https://www.youtube.com/watch?v=AtjN2S2AjN0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Достатъъчно е

    23 Дек 2023 19:23ч.

    някой да отвори малко да се проветри и станалото течение отвява всички постановки на нацистите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    23 Дек 2023 19:28ч.

    16. 02. 2022 г. - само луди хора без морал допускат, че нападнем Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • юридически безупречно

    23 Дек 2023 21:13ч.

    Ами тия луди (урки) наистина трябваше да се спрат, а не да продължат да нападат ДНР и ЛНР след подписване на договорите за взаимопомощ с РФ. Значи, права е била по онова време, като го е казала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    23 Дек 2023 19:39ч.

    На ви сега. Хръц! Белингкат! Ха ха ха. Тоа трябва да е братовчед нашият херой със съмнителна слава Грозев. Между другото, руснаците са го изобразили и във филма Спящие

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    23 Дек 2023 20:11ч.

    Видеото, споменато в края на статията е повече от достатъчно. Украинските войници минават по СЪЩАТА улица и на нея има само един мъртвец още извън града.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    23 Дек 2023 21:58ч.

    kakва Буча, каква СВО, каква война-нали вече казахме, че да не сме луди да нападаме Украйна? На Ню Йорк Таймс ще вярвате само ако пише, че негрите ги бият в Америка...или нещо от този род...иначе триеме яко всичко друго...рублите трЕбе да се заработват, а дебилите да духат таратора и през зимата докато им дойде акъла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • грантаджията гащи има, файда нема

    24 Дек 2023 10:18ч.

    Рублите барем за обезпечени с петрол, дървен материал, диаманти и злато, а ти работиш неуморно (макар файда да нема) за една куха тоалетна хартия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи