Захарова коментира поставянето на тризъбец на паметника "Родината майка" в Киев: Това е същността на режима и оглавяващите го киборги

Захарова коментира поставянето на тризъбец на паметника "Родината майка" в Киев: Това е същността на режима и оглавяващите го киборги

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че поставянето на тризъбец на паметника "Родината майка" в Киев вместо емблемата на СССР за пореден път е показало същността на киевския режим, съобщава ТАСС.

"Това е цялата същност на киевския режим и оглавяващите го киборги. Майката не може да бъде преименувана. Майката не може да се преименува. Тя е една. И единственото, което може да се направи с нея, е да се обича. А те не знаят как", написа дипломатът в канала си в Telegram.

 

Както съобщи по-рано изпълняващият длъжността министър на културата и информационната политика на Украйна Ростислав Карандеев, работата трябва да приключи до Деня на независимостта, който се празнува на 24 август. Гербът на СССР ще бъде изпратен за съхранение в музея.

Монументалната скулптура "Родината майка" се намира на десния бряг на Днепър и е открита по време на честването на Деня на победата през 1981 г., припомня ТАСС. След 2015 г., по време на т. нар. декомунизация в Украйна, възникна идеята гербът на СССР да бъде заменен с тризъбец, съответстващ на изображението на държавния герб на страната. Работата беше многократно отлагана поради високите разходи и опасенията, че демонтирането на герба ще наруши стабилността на статуята. Държавната инспекция по архитектура и градоустройство на Украйна издаде разрешение за започване на работата на 13 юли.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Забравете за доброто старо време…

    06 Авг 2023 16:25ч.

    и вярвайте на мощната ни пропаганда (едновременно "независима и контролирана от САЩ"). Казават го и в Украйна и у нас и на много други места.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    06 Авг 2023 18:05ч.

    А у нас директно ги демонтират...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    06 Авг 2023 18:10ч.

    тия ми напомнят за едни други - сурикат и учительница. със същия манталитет и на същата хранилка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фактически

    06 Авг 2023 18:19ч.

    Укронацистите са ОТКРАДНАЛИ скулптурата. Това е паметник - замислен, проектиран и построен с определена идея и исторически смисъл. Сега той е окарикатуризиран с бандеровския тризъбец. Да го бяха бутнали и да си изградят свой ? Вместо това те го превръщат в уродство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи