Захарова: Киев планира антируска провокация с токсични вещества, нещо подобно на Буча

Захарова: Киев планира антируска провокация с токсични вещества, нещо подобно на Буча

Киев планира поредна провокация с използване на западно произведени токсични вещества, за да обвини Русия в предполагаемо използване на химически оръжия. Това каза на брифинг говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, предаде ТАСС. "За Буча няма нищо: нито имена, нито дати на раждане, нито паспортни данни, те просто не съществуват. Те не съществуваха, защото всичко беше провокация", отбеляза тя. "Киевският режим е планирал нещо подобно и този път. Не е изключено да организира нова антируска провокация с използване на токсични вещества западно производство, за да инициира нова кампания в ООН и световните медии за обвинения срещу страната ни за уж умишлено използване на химическо оръжие”, посочи дипломатът.

Както подчерта Захарова, според наличната информация Службата за сигурност на Украйна (ССУ) активно участва в подготовката на провокация, към която е привлечена за сътрудничество украинската компания Realab, базирана в Киев. "Тя е специализирана във вноса на химически реагенти и прекурсори. Чрез тази компания през октомври-ноември тази година беше закупена т. нар. малка партида триетаноламин и азотсъдържащо натриево съединение, произведено от американската компания Honeywell Research Chemicals в Германия. Фирмата е американска, намира се в град Зелц (Германия)”, допълни тя.

Захарова отбеляза, че триетаноламинът е включен в химичното приложение на Конвенцията за химическите оръжия и подлежи на ежегодно деклариране. „Това съединение е прекурсор за синтеза на токсично вещество с блистерно действие, а именно азотен иприт. Азотсъдържащите натриеви съединения са силно токсични, а вредното им действие е подобно на цианида, продължи Захарова. „Според руските експерти тези химикали могат да бъдат използвани от ССУ за производство на бойно химическо вещество с цел провеждане на ограничена по мащаб провокативна акция на територия, контролирана от киевския режим в зоната на действие на нашите войски".

Според Мария Захарова, в контекста на нарастващата умора на света от режима в Киев и намаляването на финансовата и военна помощ от Запада, Киев е готов да предприеме всякакви стъпки, за да върне въпросите на украинския конфликт начело в международния дневен ред. "Режимът на Зеленски продължава ревностно да изпълнява инструкциите на своите отвъдморски господари, да води война до последния украинец. Абсолютно не ги интересува какви ще са последствията след тази провокация, както абсолютно не им пукаше какви последствия ще има след използването на обеднени снаряди с уран, дошли от Великобритания за киевския режим. Зеленски и цялата му шайка абсолютно не се интересуват от последствията, пред които ще се изправи собственото му население, ако тази провокация бъде извършена“, заключи Захарова.

Коментари

  • Ъхъ

    27 Дек 2023 12:00ч.

    Ами планирайте и вие нещо по така, аман от лиготии !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идиото, личи си че си евро-нещо си!

    27 Дек 2023 12:09ч.

    По това се различават Русия и любимите ти ес, фащ и усрайна - по запазването на човешките животи! Обаче! Ти и присъдружените ти идиоти де да знаете такива неща! Каквото "Big brother", и галя, козяк, урсулка etc., каже - викате "yes, нещо си" и без да мислите - на амбразурата! Внимавай, ъхчо, че и колесници не останаха! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ

    27 Дек 2023 12:25ч.

    Нищо не си схванал Глупако, ама какво да ти обяснявам....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господ да пази

    27 Дек 2023 12:40ч.

    Няма по-голямо проклятие от това да си се родил некадъе наблизо до руския свят или, не дай си Боже, да си част от него. Идват ти у дома, събарят ти панелката, оставят те без работа, ток и вода, избиват ти децата и всичко това за твое добро, да те защитят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пропуснал си да кажеш, че прокситата на анкъл Сам идват и събарят

    27 Дек 2023 12:58ч.

    Ти направо си описал Газа (за руския свят вече знаем, че се опитвате да го сдържате според описаното). Там американците одобряват особено напористо одобряват и подпомагат това, което си описал и то се случва всеки ден пред очите на целия цивилизован свят - т.е. всички са свидетели на "прелестите" и голотиите на ония, на които фенстваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    27 Дек 2023 13:27ч.

    "Господ да пази" да си се родил в държава, управлявана от посолството на САЩ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 27 Дек 2023 12:40ч.

    27 Дек 2023 15:02ч.

    Описал си демокрацията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    27 Дек 2023 12:45ч.

    Зрелищното взривяване вчера на кораба Новочеркаск също е провокация. Те, Украинците, искат пак да излъжат че са потопили кораба, както лъгаха миналата година, че са потопили крайцера Москва. Само за да тровят международното положение, за какво друго ? Крайцерът си лежи мирно на дъното и никой не го е потапял, а и няма убити. Само един ранен, без опасност за живота. А при Новочеркаск още по-малко - само един убит и двама ранени. Отломките, разхвърчали се по Феодосия, са всъщност части от Американски консерви с ниско качество, с които уж захранвали гладуващи руснаци през 1922, 1932г. и пр., които никога не са гладували.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • опааа

    27 Дек 2023 13:28ч.

    Е, и? Повредили кораба, няколко сгради! Това няма да промени хода на предстоящите събития. Старата америка си отива. Не дойдат ли разумни хора на чело на тази държава от нея ще остане само спомен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    27 Дек 2023 13:45ч.

    Да, да, отива си. Тя гние от отдавна. Всъщност и тази патка горе на снимката се ожени в Ню Йорк, в една отиваща си и гниеща държава. Защо така ? Кой се жени в отиваща си държава ? Само някой глупак, нали ? Или ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие, русофобите приличате на

    27 Дек 2023 18:09ч.

    Михал Мишкоед. Неговата лелеяна мечта се спънала, а той смята, че нишан му дала за годеж и брак. Хвърчат ли оръжия, винаги ще има жертви и от двете страни. Сега следва отговорът на Москва, пак пострадали този път от украинска страна. Как в главите ви не преминава и мисъл, че тази касапница трябва да спре и да пожелаете мир за двете славянски, ппавославни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Православни

    27 Дек 2023 18:10ч.

    държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до скалъпилия поста на 27 Дек 2023 17:51ч.

    27 Дек 2023 19:35ч.

    Културният човек не просто си твърди, а пуска достоверни източници към твърденията си. Другото е ясно - украински измислици на наранените и засегнатите, които могат да ни лъжат всякак и го правят, откак се помним.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    27 Дек 2023 20:39ч.

    има видео на експлозията, заснето от руснаци, не трябва да си военен, за да се досетиш, че кораб не може да издържи такава експлозия.Има снимка на потъналия кораб, пак заснета от руснаци, ама била "фантастики от маалата"-мнение на някой си, който може би си ти...сега има снимки от сателит преди и след атаката. Ако ти се мислиш за културен, измисли си прякор и публикувай мнението си, иначи автоматично си от онази тълпа, която е във форума за да покаже, че не става за дискусии с нея. https://www.msn.com/en-us/news/world/before-and-after-satellite-images-of-russian-warship-attacked-by-ukraine/vi-AA1m6Pu0?ocid=msedgntp&cvid=15a1ac6abc2e43509d8cd3ecd489ea5b&ei=17#details

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Освободител,

    27 Дек 2023 23:26ч.

    обсебен си от военните действия. Най-добре е да вземеш еднопосочен билет за Украйна и да участваш пряко в събитията. Не губи времето си с безмислени постове в нета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    29 Дек 2023 0:10ч.

    И Москва и Новаочеркаск са плавателни съдове с отпаднала необходимост, т.с. седят на "пеацата" за да я предпазят от удари по нея! Няма да напиша "анадумно" ,като един колега,защото, Айнщайн е казал ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    27 Дек 2023 13:00ч.

    Матушката я чакат диверсии и паравоенни операции на нейна територия, голям автогол си вкара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еврокомисар-необолшевик и революционер

    27 Дек 2023 13:14ч.

    А ще можеш ли да устоиш да бъдеш на висотата на предсказанието си? Имаш ли силици за това или само си дрънкаш като развалена латерна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цирка предстои

    27 Дек 2023 13:24ч.

    Засега украинците се съпротивляват с редовните си сили, диверсиите тепърва предстоят. Чеченския терор ще им се види като детски рожден ден на рашетата. Но така е, какво посееш, това ще жънеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ибреее

    27 Дек 2023 13:32ч.

    Айде да видим. Да не се окажат всички тези твои предсказания верни, но за америка и нейният кръвожаден елит!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    27 Дек 2023 13:38ч.

    И ти явно подкрепяш тероризма? Още от 14-а година та и досега, се видя, че укpoпите за нищо друго не стават. Грешката на руснаците е, че не им отговарят подобаващо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    27 Дек 2023 15:31ч.

    Няма начин няколко дежурни рубладжии да не те засипят с обиди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    27 Дек 2023 21:56ч.

    има и имената на убитите по улицата от руските окупатори: https://www.youtube.com/watch?v=IrGZ66uKcl0 Има и имената на всички убити в Буча.С рожденните дати. https://www.youtube.com/watch?v=IrGZ66uKcl0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    27 Дек 2023 22:51ч.

    написах за заплахите на Захарова към Япония (заради ракетите за ПВО Пейтриът) и Южна Корея (заради санкциите), гледам, че е изтрито. Няма го поста ми, няма проблеми, нали така(перифразирано по Сталин). Ето ви линковете, аз ВИНАГИ трябва да доказвам с линкове това, което пиша(въпреки, че това правило не важи за една тълпа от посерковци, които влизат във форума за да се насерат). https://iz.ru/1627099/2023-12-27/zakharova-zaiavila-o-posledstviiakh-eksporta-raket-patriot-iz-iaponii-v-ssha И ОЩЕ https://www.gazeta.ru/politics/news/2023/12/27/22016437.shtml

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи