Захарова: Израелски наемници се бият за „Азов“

Захарова: Израелски наемници се бият за „Азов“

Мария Захарова заяви, че е била запозната с “видеоматериали, фактури и материали”, потвърждаващи присъствието на израелски наемници в редиците на “Азов”.

Израелски наемници се сражават рамо до рамо с украинските националисти от батальон “Азов”, които още държат отбраната на стоманодобивния комплекс “Азовстал” в град Мариупол. Това заяви говорителят на министерството на външните работи на Русия Мария Захарова в интервю за руското радио “Спутник”.

“Ще ви кажа нещо, което несъмнено израелските политици, които раздухаха информационната кампания не искат да чуят. Но може би ще ги заинтересува. В Украйна в момента, фактически рамо до рамо с военните от “Азов”, се намират израелски наемници”, заяви Захарова. Говорителят на руското външно министерство допълни, че няма как в Израел да не знаят за този факт и настоя че лично е била запозната с “видеоматериали, фактури и други документи”, потвърждаващи това.

“Западът отвлича вниманието на международната общност от проблемите с неонацизма на територията на Украйна”, настоя още Захарова и посочи, че това е била постоянна позиция на западните страни.

“Няма защо да го наричаме двоен стандарт. Има си човешка дума, подлост”, заяви говорителят на руското МВнР.

Коментарът идва дни след интервюто на външния министър Сергей Лавров, в което по повод позицията на Москва за денацификацията на Украйна и еврейския произход на президента Влодимир Зеленски заяви, че нацисткият диктатор Адолф Хитлер също е “имал еврейска кръв”. Заявлението бе остро критикувано от страна на държавата Израел, след като Лавров намекна, че Тел Авив оказва подкрепа за “неонацисткия режим” в Киев.

Руският министър на външните работи настоя, че на територията на Украйна наистина се провежда “нацифициране”. Той посочи, че пленени украински военнослужещи от батальоните “Айдар” и “Азов”, както и от редица други подразделения на въоръжените сили на страната носят “символи и татуировки на свастики и нацистки батальони”. Относно еврейският произход на украинския президент Влодимир Зеленски, Лавров заяви, че “това не значи абсолютно нищо, защото мъдрият еврейски народ е казал, че най-ярките анти-семити, по правило са евреите”.

Позицията на Мария Захарова бе публикувана няколко часа, след кореспонденция на РИА “Новости”, че украинските военнослужещи са се опитвали да използват “черна магия”, за да слагат заклинания на оръжията си. В превзет от руските сили щаб на подразделение на армията на Украйна в селището Трехизбенка в Луганска област са открити сатанински символи, комбинирани с такива на анархисти и неонацисти, включително емблемата на СС. Агенцията цитира мнението на културолога Екатерина Дайс, според която в изрисуван стенопис се вижда изписана на немски еврейската дума “зайн”, което на иврит означавало меч или оръжие.

 

 

Коментари

  • О, мир! И ливада!!!

    04 Май 2022 20:38ч.

    Тя пак го е казала като евфемизъм, де, щото иначе трябва да каже, че са на заплата към изсраелската държава, пък това води след себе си неприятни последствия................................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • zaho47

    04 Май 2022 20:45ч.

    Не ме учудва?! Еврейското лоби е навсякъде!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кабала е в основата и Талмудът е в действие

    05 Май 2022 14:39ч.

    Юдейската секта Хабад Любавич, с център в Днепропетровск (Днипро) е дълбоката украинска държава, с изнесена главна квартира в Ню Йорк. А в щата Джорджия е Georgia Guidestones - монументът с десетте сатанински заповеди. А в Бостън е църквата на Луцифер... Целта е втора юдо-държава - Нова Хазария, а укро-нацистите са слуги и роботи на юдаистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калина

    04 Май 2022 20:55ч.

    Люб,само да не дойдат индианцити

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Люба

    04 Май 2022 21:39ч.

    Няма Кал, броят си топчетата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а? а

    04 Май 2022 21:03ч.

    Смисъл - наети от Израел, или израелци по паШпорт? Щото Бай Моше обича друг да му вади кестените от огъня обикновено...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dma

    04 Май 2022 21:17ч.

    Обаче картата на бойните действия е класика. Според легендата й украинските контраофанзиви са освободили Киевска и Черниговска области, божее...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами има си причина, град Одеса

    04 Май 2022 21:43ч.

    да го наричат "littleIsrael", а гр. Майами, FL, където се намира имота на Zеленски - "littleTelAviv"... Според президентския съветник Олексий Арестович в това видео: https://www.bitchute.com/video/RFwQQ82JRqyY/, до 2035 г. се предвиждат по-малки стълпкновения с Русия на всеки 2-3 години, и по-сериозни - на всеки 5 години. Това е Новият Изсраел, "само по-як (крутой) и по-голям"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    04 Май 2022 21:46ч.

    Кремъл правилно е преценил, че 1.7 милиарда мюсюлмани са му по-важни от 7 милиона евреи.Запичва бясна антиизраелска компания в Русия с идея за спечелване на Ислямския свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма анти-израелска кампания в Русия,

    05 Май 2022 15:06ч.

    а единствено в главата ти. Една от раковите разсейки на Хабад Любавич е в Москва, с главен равин Берл Лазер, многодетен хазар със седем деца, който е и личен приятел на Путин или поне така се представяше... Борбата не е просто възраждане на Хазарския юдейски каганат в Украйна, а овладяване на богатствата на цяла Русия, която е в отбрана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво

    04 Май 2022 21:55ч.

    Доволен съм. Който се е заял с евреите, добро не е видял.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    04 Май 2022 21:58ч.

    Глупости... отдавна имат нужда да бъдат поставени на мястото им ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво

    04 Май 2022 22:03ч.

    И Хитлер опита да ги постави на място, в резултат на което Германия плаща обезщетения вече 70 години и краят му не се вижда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Zеленчук, ти май си бил фашистче, а?

    04 Май 2022 23:09ч.

    От варненските възрожденци ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кои евреи обаче

    05 Май 2022 1:03ч.

    Чудя се Зеленски, или тоя Арестович, на какви ли езици говорят освен на руски и с голяма мъка и на украински. Даже изявлението на Арестович, че Украйна ще е Новия Израел, но по-голям го казва на руски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kak кои? Ешкенази-тата...

    05 Май 2022 1:09ч.

    Историческите им корени са някъде от Украйна, и сега си се връщат обратно в земите на дедите си. Reversed immigration. Тубата (YT) е пълна с видео клипове...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kak кои? Ешкенази-тата... 05 Май 2022 1:09ч...

    05 Май 2022 15:19ч.

    В антибългарска заблуда си! Хазарите ашкинази са от региона на централна Азия - Тюркският каганат, а хазарските като такива и до днес са на територията на Афганистан. Хазарите съсипват Кубратова България на кан Бат Баян и поробват българите (кара-булгар), а руският княз Светослав съсипва Хазарския каганат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    04 Май 2022 21:56ч.

    Путята и с евреите успя да се скара. Все си имисля, че Русийката е стигнала някаква дъно от което да се оттласне и на следващия ден копаят ново дъно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РФ = нацистка Германия

    04 Май 2022 21:58ч.

    Путинска Русия се опитва да постигне пълна идентичност с нацистка Германия. Липсваше им само антисемитизмът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Важното е, че пак

    04 Май 2022 22:05ч.

    Ще спечели войната, пък ти си лалай

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия вече загуби

    04 Май 2022 22:21ч.

    На приказки за пред мужиците ще го докарат, че е победа. За мислещите руснаци и за света вече стана ясно, че през последните два месеца и половина РФ загуби статута си на глобален играч и се превърна в регионална сила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Надежди

    04 Май 2022 22:55ч.

    Говежди

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • либераст-еврооптимист, на гол гъз с чифте патлаци

    04 Май 2022 23:02ч.

    22:21, днес за първи път курсът на еврото (вече не само на долара!) падна под 70 рубли за евро - към момента банковият курс е 66 рубли и тенденцията е ясна - пад. То не че еврото някога е струвало повече от рублата де, ама слуховете са били такива. На тебе ли да вярвам, или на пазара-регулатор?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за - 21:58ч.

    05 Май 2022 1:05ч.

    Троли си, троли, за момента обаче спонсорите на Хитлер, са спонсори на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за - 22:21ч.

    05 Май 2022 1:08ч.

    Като прочета "и за целия свят", или за "цивилизования свят", значи дежурният е същия. Та, какво казва Цивилизацията на хамбургерите последно, кравешките черва вкусни ли са за кюфтета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ 04 Май 2022 22:21ч. Даваш ли си, че по света са хората от 5-та и 6-та "колона",

    05 Май 2022 1:17ч.

    които са готови на всичко, за да ги харесат, докато принудително трябва да се адаптират в новата си среда... Както и нашите мигранти - съгласни са да кажат (пред микрофон) каквото им е най-удобно, вкл. че се срамуват от Русия, и че Путин някой трябва да го "самоубие"... но 'рОдина' е свята дума, както и 'мама'.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • откъде е прекопирано немскофашисткото айн райх, айн фолк, айн фюхрер?

    04 Май 2022 22:32ч.

    Един Бог, една Тора, един Народ. А защо е злепоставена нормалната арийска свастика с обратната хитлеристка? За да заменим арийската вяра на предците си с нечестивата юдаистка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    04 Май 2022 23:03ч.

    Интересно, значи на нацистите от Азов помагат израелски евреи, а на православните руски воини - мюсулмани от Чечня, Сирия и Либия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Госпожа Разлука

    04 Май 2022 23:33ч.

    Вот какая щука, да. Също като изненадата на много българи, когато през 1877-78 се оказали освободени от агаряните от руски кавказки разезди, съставени предимно от джигити - мюсюлмани. Империите са дело тонкое и умом шаблонным их не понять.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Адам Осмаев

    05 Май 2022 0:26ч.

    Защото батальоните "Джохар Дудаев" и "Шейх Мансур" са ангели небесни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваксиниран Веган

    05 Май 2022 3:51ч.

    Ами те и за армията Митхад паша са се били немалко полски католици, редовна армия, не наемници и немалко геройска кръв са проляли за османската кауза през войната 1877-78, ама сега някои дори ги споменават сред народите освободили ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въх, уби ма.

    04 Май 2022 23:23ч.

    А чеченските главорези и сирийските сърцееди, дето викаха Алах акбар по улиците на Мариупол?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за - 23:23ч.

    05 Май 2022 1:46ч.

    Само че чеченците са срещу нацизма и хората ги посрещат като свои!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предисторията

    04 Май 2022 23:38ч.

    150 000 евреи,мишлинги от първа и втора степен са служили във SS,Лутвафе,Крингсмарине и Вермахта. Като се почне от Хайдрих, адмирал Редер,фелдмаршал Ерхард Милх,стотици старши,младши офицери,хиляди сержанти и войници. Особено натегливи и предавали дори роднините си. Мислех,че Украйна е уникат където евреи и нацисти са в съюз,ноо... се оказа ,че това си имало предистория.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    05 Май 2022 0:12ч.

    И к'во? Ще денацифицират Украйна?? Между другото, отричането на холокоста е престъпление, дори и България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неотдавна излезе закон,

    05 Май 2022 1:26ч.

    според който ГЛОБАЛНО нямаш право да задаваш въпроса: "Колко ... души?" Иначе се превръщаш в отрицател... А България е една от 4-те държави (наред с уса, И*раел и Украйна), които в ООН, гласуваха против закон, обявяващ нациЪма за античовешки...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За Украйна и САЩ е така

    05 Май 2022 1:48ч.

    Но от къде извади и България, измисляш си. Ако го твърдиш, дай линк или каквото имаш там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джо

    05 Май 2022 0:13ч.

    "Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе." Ото фон Бисмарк

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи