Захарова: Фон дер Лайен е на въдицата на Вашингтон заради корупционните измами с американските ваксини за десетки милиарди

Захарова: Фон дер Лайен е на въдицата на Вашингтон заради корупционните измами с американските ваксини за десетки милиарди

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Свързани статии: Заведоха дело срещу Фон дер Лайен за корупция при договарянето на ковид ваксини с американската "Пфайзер"

"Изявленията на Урсула фон дер Лайен са проява на крайна форма на национализъм и ксенофобия, провокация, насочена към разпалване на междурелигиозна и междуетническа омраза", написа в "Телеграм" говорителят на руското външно министерство Мария Захариева. Повод за реакцията ѝ са думите на председателят на ЕК от днес, че ислямисткото движение Хамас и Русия си приличат.

Русия и Хамас, каза фон дер Лайен, умишлено избират цивилни за жертви, включително деца, за да ги убиват и да вземат заложници. "Това е варварски способ на борба. И ако не спре веднага, потенциално може да се разпространи от Европа, през Близкия изток и до Тихия океан. Западната решимост бива изпитвана всеки ден от търсещите слабости. Всеки успех ще ги насърчи за още насилие, което цели да се преобърне съществуващият ред."

"Защо Урсула прави такива изявления?", пита Захарова и отговаря: "Защото тя е изцяло на въдицата и играе играта на Вашингтон вътре в Европейския съюз заради корупционните машинации със закупуването на американски ваксини на стойност десетки милиарди."

Компрометираният председател на Европейската комисия напълно е "забравил" за милионите жертви (жени и деца) на американската "война срещу терора" в Ирак, Афганистан, Сомалия, Либия и Сирия.

Защо самият Вашингтон прави подобни изявления? Защото русофобското крило на американската дълбока държава много иска да сее междуетнически и междуконфесионални раздори в нашата страна, да разделя хората, като играе на национални и религиозни чувства. Те го направиха толкова добре в Украйна и в други части на света. Но при нас ще си счупят зъбите - няма да се получи!

Ще има много такива изявления и различни провокации. Ето как трябва да се отнасяме към тях.

Силата ни е в нашето единство, основано на мирното съжителство и взаимното уважение на представителите на различни националности и религиозни вярвания. И тук врагът няма да мине!

 

 

 

 

 

Коментари

  • OLD

    20 Окт 2023 19:26ч.

    В десятката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    20 Окт 2023 19:39ч.

    апцалутно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    20 Окт 2023 21:07ч.

    Урсула може да бъде сайдисана само от тези дето ги заклеймява. Други няма да се навият !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    20 Окт 2023 19:27ч.

    Блондинка с кредитна карта и луд с картечница, две превъплъщения от кариерата на доктор Сороспия фон дер Лайнен, като военен министър на Германия, и велик кормчия на ЕС ЕС...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    20 Окт 2023 19:59ч.

    Дер Лайнен е наследствена вещица, не случайно и изпратиха ония вълк да утрепе най-любимото и пони, а тя от своя страна вдигна на крак всички служби не на шега и животното им смъртна присъда без давност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    20 Окт 2023 20:03ч.

    Напълно вярно твърдение. Маша е права...Фондирлайнен е дърта вещица, зависима при това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както казах...

    20 Окт 2023 20:04ч.

    лаенето на Лайен е екзистенциална необходимост, за да не я сготвят по китайски в американски сос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Koгато говорим за САЩ или ЕС,

    20 Окт 2023 20:12ч.

    често забравяме, че това не са рационални играчи с ясни геополитически цели, a по-скоро купчина милтинационални корпорации и финансови елити с конфликтни интереси, лобита и тинк-танкове, които контролират знанието и информацията, според които действат тези, които взимат решенията. И те са в непрекъсната глобална борба за власт, информация и ресурси. Елитите често имат разнопосочни интереси и докато преследват собствените си цели, си съперничат за влияние и вкъщи, и на международната сцена. САЩ са политически разделени дори повече от ЕС, и докато някои играчи работят за ескалация в близкия изток, други са срещу това. Сътрудничеството е това, което определя възможността на човешките групи, цели общества и политически организации, включително държави, да постигнат общите си цели. Но западните общества са отгледали безскрупулна конкуренция вместо сътрудничество, което води до взаимно недоверие и социална сегрегация. Отвъд определена точка бивша велика империя става толкова нефункционална, че по-сплотените й съседи започват да я разцепват. Накрая капацитетът за сътрудничество стига такова ниво, че "варварите" могат да ударят в самото сърце на империята без да срещнат значителна съпротива. Но "варварите пред портата" не са истинската причина за пропадането на империята. Те са следствие на неспособността й да поддържа социално сътрудничество. Както е казал британският историк Арнолд Тойнби, великите цивилизации не са биват убити, те се самоубиват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без илюзии

    20 Окт 2023 20:44ч.

    Така е. Русия и Китай, пък и всеки друг относително самостоятелен играч, не трябва да имат никакви илюзии, че тия не само нямат човешки облик, но и без всякакви задръжщи искат да ги унищожат. В това отношение приличат на Великия инквизитор Симон Еретика от оная повест на Петър Бобев, която отразява действителни събития: когато все пак се заклел пред уловилите го бугри във Франция през ХІІІ век, че ще освободи една френска благородничка и детето й, изтезавани зверски задето изповядвали тайно християнство, после, когато отново дръзнал да обгради замъка й с кръстоносците и започнал да коли народа от земите й, на въпроса на бугрите защо не спазва клетвата си, просто отвърнал като типичен обладан от сатаната: еретиците не са хора и клетва пред еретици нищо не струва. Та така днес и с всички останали, които не са наглосакси...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    20 Окт 2023 20:39ч.

    Всякакви аналогии между авторитарният вертикал власти на Путин и ислямофашистите (не нацита-другаа тема) е неуместен. Но и твърденията за някаква корупционна зависимост от ваксините висят във въздуха. Маша си е натурална блондинка, кат фон Лайден. И двете случайнички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    20 Окт 2023 20:47ч.

    Айде стига клишета. Русия е типична демокрация (т.е. на светлинни години в очовечаването на политиката си), в сравнение с дълбоката държава в САЩ и пърформативния спектакъл, който ни представят на Запад за демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    20 Окт 2023 21:07ч.

    Е ся дефинирай "дълбоката държава" Сионски мъдрецо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма нужда от изрични вербални дефиниции

    21 Окт 2023 8:43ч.

    Гледай тука и си прави изводите: https://politikus.info/events/156583-v-izrail-letal-nenastoyaschiy-bayden.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    20 Окт 2023 20:42ч.

    Но както казва Хитлер в Майн Кампф-за пропагандата десетте процента мислещи не са интересни. Тъй че таргета на и двете е ясен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    20 Окт 2023 20:46ч.

    Захарова много точно и го каза на дъртата нацистка фон дер лаен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    20 Окт 2023 21:11ч.

    Вацев, Дугин и Фурсов са нанесли дълбоки щети и на без туй деинтеликтуализираната публика.. Иво Христов(не ЕП депутата, а НБУ професора) е стандарта

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предполага се,

    20 Окт 2023 22:05ч.

    Сте избягал пациент на проф. Цветослава Гълъбова? Или не спазващ назначеното лечение? По добре с другото НИК :??? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BACHE KIKI

    20 Окт 2023 21:32ч.

    Американските кучи синове да си обират марионетките и да се прибират в тъпата Кравария. Да не се налага ние да ги гоним че ще им се стъжни леля им джендърска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митрофанови вести

    20 Окт 2023 21:48ч.

    Все повече деградира до стена на която се публикуват дадзибаота по заказ на руската амбасада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    20 Окт 2023 22:07ч.

    Дадзинао е белинкат. Как един автократ, питерска морда и посредствен кагебист изглежда приемлив за масите е поради нефелността на "демократите"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    20 Окт 2023 22:31ч.

    "изглежда приемлив за масите..." -- виждат се по-горе тежненията ти. не искам да те отчайвам, но ти и подобни ще трябва да преживеете още един катарзис, след 45-та на миналия век.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    20 Окт 2023 22:05ч.

    " Но и твърденията за някаква корупционна зависимост от ваксините висят във въздуха." Хе-хе! Куда-уж висят! Со страшной силой :d

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    20 Окт 2023 22:10ч.

    Именно със страшна сила-лат умрял пенсионерски член. Паниката че ще се мре все някога парализира застаряващите Стар свят. Фон Лайден просто следваше стадото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    20 Окт 2023 22:14ч.

    Други въпроси нямам, станА ми ноо сложно :d

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Корупцията на европейските чиновници по примера на Урсула Фон дер Лайен

    21 Окт 2023 12:07ч.

    https://pogled.info/svetoven/evropa/koruptsiyata-na-evropeiskite-chinovnitsi-po-primera-na-ursula-fon-der-laien.112515 Малко вероятно е правителството на ФРГ в цялата история на страната да е имало по-скандален човек от Урсула фон дер Лайен. И не става дума само че тя дълги години е министър на отбраната, без да има дори далечна представа за военното дело. Както показва професионалната ѝ биография, тя изобщо не е способна да бъде мениджър. Кариерата ѝ в правителството на Ангела Меркел започва с поста министър по семейните въпроси. И това би било идеално място за фрау Фон дер Лайен, чиято професия е акушер-гинеколог.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    21 Окт 2023 17:17ч.

    добре де, а когато Шолц каза за В.В.Путьо, че не може да има по-циничен човек, как го държат Шолц-оказа се, че няма нищо общо с някакъв есесовец Шолц от нацистка Германия, но може би има шести бра'чед вагнеровец? https://meduza.io/news/2023/10/19/prosto-nevozmozhno-byt-bolee-tsinichnym-sholts-o-slovah-putina-kotoryy-govorit-o-zhertvah-sredi-mirnyh-zhiteley-v-voyne-izrailya-s-hamas Да не би случаят да е друг, както Сатановски каза за Маша, че е пияна уличница? https://t.me/meduzalive/93765?single За което Соловьов го изгони от предаването си. Така де, преди мнооого години В.В.Путьо я нарече, но понеже не може да бъде изгонен, поне някой друг да бъде изгонен:-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нагъл тип

    21 Окт 2023 17:57ч.

    Много глупости дърдориш. И не влизай часове след като е приключила дискусията по темата, защото е съвсем явно, че се прокрадваш, за да отровиш кладенеца. Ти си от тоя сой. Затова и са те вербували наглосаксите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    21 Окт 2023 19:16ч.

    зная, че си нагъл тип и дебил, но защо се издаваш? И си много смотан, ти ли ще ми кажеш кога да влизам във форума? Освен това си от полуидиотите, които не се интересуват от факти и не искат да отидат при психолог, защото ще се окаже, че си пълен идиот:-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи