Захарова: Финансирани от Запада НПО дестабилизират ситуацията в постсъветските страни

Захарова: Финансирани от Запада НПО дестабилизират ситуацията в постсъветските страни

Финансирани от Запада неправителствени организации (НПО) дестабилизират ситуацията в постсъветските държави и създават „пояс на нестабилност“ около Русия. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в реч на втория конгрес на Международното движение на русофилите, съобщава ТАСС.

"Всяка година Западът изпраща милиарди долари и евро за финансиране на дейностите на неправителствени организации и медии в Русия и други постсъветски държави. През 2020 г. в ОНД повече от 2000 души са извършвали дейности по договор от тези държави, използвайки тези средства. Неправителствени организации и медии. Разбирате ли какъв дневен ред прокарваха там? - каза Захарова. „Очевидната последица от тази така наречена работа е неизбежната дестабилизация на социално-политическата и икономическа ситуация в тези страни, създаването на така наречения пояс на нестабилност около Русия".

Захарова отбеляза, че подобни усилия са насочени към „дискредитиране на неудобни режими, неудобни органи на властта, политически сили на държави, които провеждат самостоятелна вътрешна и външна политика,  насърчават собствените политически и морални ценности, без да отчитат нивото на развитие на политическите институции , културни и религиозни традиции и ценности на посочените държави." "Съществуват много факти за финансова подкрепа на различни екстремистки, политически и религиозни организации", добави Захарова.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Еврокомисар

  29 Фев 2024 8:48ч.

  Пак са ви пуснали примамката за шарани и чакат да клъвнете за да се отворят още няколко фронта. А и не забравяй, че Грузия и Армения винаги са в готовност, да ви скроят някой номер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сам ли си говориш братчед?

  29 Фев 2024 8:52ч.

  Или с още някой предполагаемо в стаята?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СТАЛИНКА

  29 Фев 2024 9:37ч.

  Говори си с Памперса от Кравария.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ммммм да - имаме период на нестабилност. Китай лесно ще ни завземат

  29 Фев 2024 8:56ч.

  Без бой

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Филантропите" рушители от USD 1 вложен - печелят 3 USD!

  29 Фев 2024 10:50ч.

  Реалността пред очите и разума на всички постсоциалистически държави - хаос и беззаконие, факт. За "филантропите" борци за понятията - права, свободи, демокрация на хората, всъщност ПЕЧЕЛЯТ от един инвестиран долар - три обратно. Иначе за какво да инвестират? За добър живот на другите, да, ама не! Печелят фалшивите "филантропи"от наркотрафик, контрабанда на стоки, трафик на бежанци, трафик на оръжия, рухване на банки и организирана престъпност! Моля вижте новините и кажете какво виждате всяка вечер новините с гореизброеното започват. .... А в дългосрочен план цел са децата, чиито мозъци методично промива Отровено общество!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До 29 Фев 2024 10:50ч

  29 Фев 2024 11:49ч.

  Прав си, ама за някои, които са на софрата на Неправителствени организации, не са съгласни с доводите на Захарова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи